Peşin Fiyatına  7 Taksit

Kombi Fiyatları

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Bütçenize Uygun Kombi Fiyatları ve En İyi Kombi Modelleri

Kombi küçük alanların ısıtılması için tasarlanmış bir cihazdır. İklimlendirme cihazları arasında sayılır. Özellikle kış aylarında önemli bir ihtiyacı karşılar. Suyu ısıtarak sıcak su gereksinimine de yanıt verir. Doğalgaz ve elektrik ile çalışabilir. Günümüzde en çok kullanılan mühendislik ürünlerinden biridir.

en iyi kombi markalarıKombinin geliştirilmesine destek veren ilk çalışma 1874 yılında Johann Vaillant tarafından sunulur. Vaillant'ın geliştirdiği cihaz hem ısıtma hem soğutma için kullanılır. 1894 yılında kapalı bir devre ile sıcak su ısıtıcısı geliştirilir. Banyolara monte edilen bu cihazlar içinde su, ortama herhangi bir zararlı gaz çıkarmadan ısınır. İlk tip cihazların şofbene dönüşmesi 1905 yılını bulur. 1924 yılında ise cihaz geliştirilerek evlerin ısıtmasında kullanılacak hale getirilir. Merkezi ısıtma kazanları 1990'ların başında bugünkü kombilerin gelişimine olanak sağlar. Bu tarih sonrasında, kombiler çevre ve maliyet açısından geliştirilerek farklı modeller ortaya çıkartılır.

Kullanımının önemli avantajları vardır. Cihazlar kolay bir şekilde duvara monte edilebilir. Küçük ve hafif cihazlardır. Yakıt olarak gaz kullanımı sayesinde ayrıca bir yakıt tankerine ihtiyaç duymaz. Az yer kaplar. Her evin ve hatta her odanın ihtiyacı kadar ısıtılmasına olanak sağlar. Merkezi ısıtma sistemine göre daha verimlidir. Her bir daire kullandığı kadarı için ödeme yapar. Ev ve işyeri gibi küçük alanlarda kullanılabilir.

Kombi Fiyatları ve Çeşitleri Nelerdir?

Kombiler ısıtma yöntemlerine ve hava giriş-çıkış özelliklerine göre çeşitlere ayrılır. İlk ayrım, enerji olarak kullanılan ürün açısından yapılabilir. En yaygın kullanılan tipler doğalgazla ve elektrikle çalışan ürünlerdir. 

Elektrikli cihazlarda su, elektrikli ısıtıcılar yardımıyla ısıtılır. Borular yardımı ile radyatörlere ve musluğa taşınır. Elektrik kullanımı hem sağlık hem de çevre açısından olumludur. Kullanıcı açısından bakıldığında ise maliyetlidir. Eşdeğer performansa sahip doğalgazlı ürünlere göre maliyeti yüksektir.   

Doğalgaz kombi ise hammadde olarak gaz kullanır. Gaz yanarken ortaya ısı açığa çıkar. Isı yardımı ile sıcak su elde edilerek ısıtma ve sıcak su tesisatlarına dağıtılır. Elektrikli cihazlara göre kullanımı daha yaygındır. Bunda kombi fiyatları ile teknolojik gelişmelerin etkisi büyüktür. Dezavantajı ise ısı elde ederken ortaya çıkan atık gazların salınımıdır. Gelişen teknoloji ile atık miktarının azaldığı ve çevre dostu modeller geliştirilir. 

Doğalgaz Kombileri 

Günümüzde en yoğun kullanılan kombi tipleri, ısı elde etmek için hammadde olarak doğalgaz kullananlardır. Bu cihazlar da hava girişine ve atığın çıkışına göre sınıflandırılabilir. En yaygın kullanılan modelleri; tek eşanjörlü, çift eşanjörlü, bacalı, konvansiyonel ve yoğuşmalı kombilerdir.  

Eşanjör Sistemlerine Göre Kombiler

Eşanjör, kısaca ısı transferini sağlayan cihaza verilen isimdir. Cihaz içindeki en büyük parçadır. Petek yapısına benzer. Ortaya çıkan sıcaklık ile hem musluğa hem de tesisata giden suyun ısınmasını sağlar. Farklı noktalara ulaşacak suların temas etmemesi gereken durumlarda, bir duvar sayesinde temas önlenir. Böylece ikili eşanjör ortaya çıkar. Tek eşanjörlü modelleri de vardır.

Çift eşanjöre sahip kombilerde, cihaz içinde bulunan duvar ısınma ve sıcak su bölümlerini ayırır. Böylece yaz ve kış kullanımları farklılaşır. Yaz ve kış modunda kullanılarak ısıtma ya da yalnızca sıcak su temini sağlanabilir. Kış modunda doğalgaz yardımıyla ısınan su, kombiden çıkan borulardan peteklere ulaşır. Isınması istenmeyen odaların radyatörleri kapatılarak sıcak su geçişi önlenir. Isınma maliyeti düşürülebilir. Bu arada sıcak su vanalarının açılması ile musluklara sıcak su ulaştırılır. Yaz geldiğinde ise boru bağlantıları ve peteklerle ilişki kesilerek yalnızca sıcak su için kullanılır. 

Tek eşanjörlü kombilerde ise bu iki sistem bir arada bulunur. Hem ısıtma hem sıcak su sistemi aynı cihaz içinden geçer. Tek eşanjörlü kombi fiyatları daha uygundur. Şebeke suyu doğrudan sistemden geçerek ısınır. Bu nedenle kireçlenme ihtimali ve hızı yüksektir. Çift eşanjörlü sistemlerde ise şebeke suyu doğrudan sisteme çekilmez. Eşanjör seçimi düşünüldüğünde fiyat-performans analizi yapmak önemlidir. 

Bacalı ve Konvansiyonel Kombi

Isının ortaya çıkması için ekzotermik bir yanma olayı gerçekleşir. Yanma sırasında oksijene ihtiyaç duyulur. Bacalı kombi, gerekli oksijeni ortamdaki havadan alır. Ortaya atık gaz çıkar ve borular kanalı ile bacadan atılır. Baca tıkanıklığı ya da kapanması durumunda atık gaz ortama geri döner. Bu riski ortadan kaldırmak için baca temizliği önemlidir. Borularda oluşabilecek herhangi bir sızıntı da gazın içerde birikmesine neden olabilir. Cihazın periyodik bakımı ile önlenebilir. Kullanılan ortamın sıklıkla havalandırılması gerekir. 

Kuvvetli esintide bacanın atık gazı geri verme ihtimali vardır. Bu nedenle, çok rüzgar alan ya da fırtına yaşanan yerlerde tercih edilmez. Apartmanlarda ortak baca kullanımı olduğu için baca tıkanmaları daha sık görülür. Bacalı kombi kullanım alanları giderek daralır. Tercih edilmesi halinde temizliğine üst düzey hassasiyet gösterilmelidir.

Hermetik kombi de denilen konvansiyonel kombi, ortamda bulunan oksijeni kullanmaz. Bir fan kiti aracılığı ile dışarıdan çekim yapılır. Yanma sırasında oluşan atık gaz da aynı sistem üzerinden dışarı verilir. Her bir apartman dairesinin ayrı bir sistemi vardır. Bina bacası ile ilişkisi yoktur. Bu sayede daha bireysel ve kontrol edilebilir bir sistemdir. Bacası olmayan binaların da tercihidir. Rüzgar, fırtına gibi dış etkenlere karşı emniyet sistemi geliştirilir. Böylece atık gazın yeniden içeri girişi engellenir. Bireysel denetimi kolay, dezavantajları da asgari düzeye indirilebildiği için sıklıkla tercih edilen bir modeldir.

Yoğuşmalı Kombi

Kombilerle ısı elde edilmesi sırasında ortaya atık gazlar çıkar. Bacalı ve konvansiyonel kombilerde atık maddeler doğrudan dışarıya verilir. Teknolojik gelişmeler sayesinde ise atık gazların yeniden değerlendirilmesi mümkün hale gelir.

Bir maddenin gaz halinin ısı vererek sıvı haline dönüşmesine yoğuşma denir. Su buharının ısı vererek suya dönüşmesi, daha somut olarak yağmurun oluşması yoğuşmaya bir örnektir. Yoğuşmalı kombiler bu kimyasal dönüşümden yararlanılarak geliştirilir.

Kombilerin çalışma prensibi düşünüldüğünde doğalgazın yanması sırasında ortaya atık gaza ek olarak su buharı çıkar. Diğer modellerde su buharı da atık gazlarla birlikte havaya karışır. Yoğuşmalı kombide ise su buharının ayrıştırılarak enerjiye dönmesi sağlanır. Oluşan enerji sistem içinde yeniden kullanılabilir. Böylece olası bir atık sistem içinde geri kazanılır. 

Yarı yoğuşmalı kombilerde, geri dönüşüm atık gazın çıkış noktasına yerleştirilen ısı eşanjörü ile mümkündür. Tam yoğuşmalı kombilerde ise özel bir yanma bölmesi tasarlanır. Yoğuşma bu bölme içinde yapıldığı için kayıp oranı düşüktür. Yüksek verimlilik sağlanır.

Yoğuşmalı kombi kullanımının avantajları şu şekilde sayılabilir:

  • Doğalgaz verimliliğinin arttırılır. 
  • Yakıt tasarrufu sağlanır.
  • Zararlı gaz salınımının azaltılır. 
  • Kullanım maliyetlerinin düşer. 
  • İyi bir bina yalıtımı ile %25-30’a varan enerji tasarrufu sağlanabilir.

Tüm bu avantajları göz önünde bulundurulduğunda, yoğuşmalı kombi fiyatları çok kısa sürede kendini amorti edebilecek düzeydedir.

Kombi Seçiminde Püf Noktaları

Eviniz için doğru kombiyi seçerken aşağıdaki noktalara dikkat etmek gerekir.

kombi seçiminde püf noktalar

  • Evin fiziksel özellikleri
  • Teknik özellikleri
  • Maliyet
  • Çevresel etkileri
  • Kullanım ömrü
  • Bakım hizmetleri

Öncelikle kombinin yerleştirileceği alanın özelliklerine dikkat edilir. Örneğin, binanın baca çıkışı yok ise bacalı kombi kullanılmaz. Bacalı model tercih edilecek ise yerleştirilecek alanda gerekli bağlantıların olduğundan emin olunur.

Teknoloji ile birlikte her bir kombi türünün farklı modelleri ortaya çıkar. Enerji kullanımı, boyutları, renkleri göz önünde bulundurulması gereken özelliklerdir. Örneğin, yoğuşmalı kombi tercihinde cihazın tam yoğuşmalı olup olmadığı tercihi etkileyebilir. Yoğuşmalı kombilerde verim yüzdesinin %90’nın altında olmaması beklenir. Mevcut teknoloji ile maksimum çıkabileceği oran ise %108’dir. Verimlilik arttıkça yoğuşmalı kombi fiyatları da artacaktır.

Doğalgaz kombileri atık gaz çıkararak çalışması sebebiyle çevreye olumsuz bir etkisi oluşur. B etkiyi en aza indirecek şekilde ürünler geliştirilir. Tercihlerde sürdürülebilirlik ve çevresel etki boyutu da göz önünde bulundurulur. Satın alınan ürünün kullanım sıklığı ve performansı bir arada düşünülür. Örneğin, yazlık için seçilecek olan kombinin eşanjör tipi ile gündelik hayatta kullanılan cihazınki farklılık gösterir. Doğru bir seçim ürünün kullanım ömrünü de etkiler.

Son olarak, kombilerin bakım hizmetlerinin önemi doğrultusunda alınan ürünün teknik servisi olduğundan emin olunmalıdır. Kurumsal kombi markaları tercih edilmelidir. Aksi halde yedek parça, yanlış müdahale, ekstra maliyet gibi sorunlar ortaya çıkar.

Kombi Temizliği ve Bakımı

Kombi bakımı hem sağlık hem de cihazın verimliliği açısından önemlidir. Bacalı cihazlarda öncelikle düzenli olarak baca temizliği yapılmalıdır. Atık gazlar bacadan çıktığı için herhangi bir ertelemede atık gaz birikmesi ve sıkışması yaşanabilir. Bu da içeriye atık gaz dönüşü demektir. Benzer şekilde boruların düzenli bakımı ve temizliği de profesyonellerce yapılmalıdır.

Sağlık dışında kombi temizliğinin en önemli geri dönüşü enerji verimliliğinde yaşanır. Kombi bakımının düzenli ve doğru şekilde yapılması halinde verimlilik artar. Bakım yapılmadığı takdirde ise verimlilik düşer. Karşılaştırıldığında, benzer miktarda ısınma sağlamak için çok daha fazla doğalgaz harcamak gerekir. Bu artış da faturalara olumsuz şekilde yansır.

Kombi bakımının yetkili teknik servis tarafından yapılması gerekir. Her kombi markasının farklı özellikleri olması sebebiyle yetkin uzmanlarca incelenmesi doğrudur. Aksi halde yanlış bir müdahale cihazın kullanım ömrünü ciddi boyutta etkileyebilir.

Cihaz bakımında aşağıdaki noktalara dikkat edilir.

  • Mevcut durum kontrol edilir. 
  • Tüm parçalar incelenmeden önce cihazın tozu alınır ve elektrik hatları kontrol edilir.
  • Cihaz içindeki su boşaltılır.
  • Tüm birimler teker teker kontrol edilir. Sökülebilen parçalar sökülerek temizlenir.
  • Hava giriş çıkışı yapan yerler ve borular dikkatle temizlenir.
  • Gaz ayarlarının kontrolü sağlanır.
  • Tüm arızalar bildirilir. Talep edilirse onarım ve parça değişimi yapılır.
  • Bar seviyesi en az 1,5’a çıkacak şekilde boşaltılan su eklenir.

En Yaygın Kombi Arızaları

En yaygın kombi arızaları kurulum hataları, kullanıcı hataları, bakım eksikliği ya da hatası, dış faktörler olarak sıralanabilir. Kurulum hataları, özellikle teknik servis desteği kullanılmadığı zaman ortaya çıkar. Yanlış ekipman kullanımı ya da kalitesiz malzemelerin bağlanması kombinin çalışmasını doğrudan etkiler. Kısa bir süre içinde kombinin kullanılmayacak duruma gelmesine varan önemli arızalara neden olabilir.  Kurulum hatalarını önlemenin en iyi yolu, ürünü en iyi kombi markalarından almaktır. Kurulumun yetkili servis tarafından yapılması talep edilerek risk minimuma çekilirken marka güvencesi de alınmış olur. 

Kullanım hataları genellikle kısa sürede çözülebilecek aksaklıklardır. Kullanıcı tarafından tespiti kolay olmayabilir. En çok rastlanan kullanıcı hataları ısıtma için yaz modunun kullanılması ve kombinin gaz vanası açılmadan çalıştırılmasıdır. Tesisat içindeki boruların kirli olması, baca ve filtrelerin dolması da kullanıcı hatası olarak değerlendirilebilir. Zira, cihazın ömrünü uzatmak için periyodik bakımlar es geçilmemelidir.

Dışsal durumlardan kaynaklı hataların etkisi bazı önlemlerle minimize edilebilir. Örneğin, elektrik kesintilerinin sık yaşandığı ve voltaj dalgalanmalarının görüldüğü yerlerde regülatörlerin kullanılması gerekir. Voltajı düzenleyen bu aparatlar sayesinde önemli arızalardan korunabilir. Soğuk yerlerde ve balkon gibi açık alanlarda bulunan kombilerin özellikle kış aylarında don koruması aktif olmalıdır. Tesisat kaynaklı sorunların doğru tespiti için gerekli bakımlar zamanında yapılmalıdır. Örneğin, kirli tesisat suyunun uzun süreli kullanımı tesisatın tüm parçalarına zarar verecektir.

En Çok Tercih Edilen Kombi Markaları ve Fiyatları

Günümüzde enerji verimliliği ve kullanım kolaylığı ile en çok tercih edilen kombi modelleri yoğuşmalı kombilerdir. Modeline göre farklı verim yüzdesi ve sınıfında ürün bulunabilir. Yoğun olarak kullanım yapılmayan yazlık gibi yerlerde ise elektrikli ya da hermetik kombi tercih edilir.

Kombi alırken en önemli kriterlerden biri markadır. Kombi markaları cihazın referanslarıdır. Yıllardır sektörde bulunan bir markanın deneyimi yüksektir.uygun kombi fiyatları Karşılaşılabilecek sorunları iyi tanır. Çözüm üretmede başarılıdır. Müşteri taleplerine yanıt hızı yüksektir.

Bunların yanında kurumsal ve deneyimli bir markanın cihazını almak bakım garantisi de sağlar. Teknik servis ağı geniştir. Bilgi birikimi yüksektir. Cihazın güçlü ve zayıf yönleri bilinerek kısa sürede doğru müdahalede bulunulabilir. Türkiye’de en çok bilinen markalardan biri olan Demirdöküm kombi 81 ilde 220’nin üzerinde yetkili servise sahiptir. Demirdöküm kombi fiyatları konusunda destek için Koçtaş internet sitesi incelenebilir.

Türkiye’de bir diğer önemli marka olan Baymak kombi yoğuşmalı ürünleri ile ön plana çıkar. A sınıfı ürünleri ile verimliliği üst düzeye taşıyan markanın Türkiye genelinde 200’ün üzerinde yetkili servisi vardır.

En çok tercih edilen ürünler ve daha fazlası Koçtaş internet sitesi ve mağazalarından incelenebilir. 

Kombi Kategorisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Kombi basıncı kaç olmalıdır?

İdeal kombi basıncı 1,5 bardır. 1,2- 2 bar arası seviyeler de normal sayılır. İstenilen basınç miktarı kombi tipine ve markasına göre değişiklik gösterebilir. Basıncın normal seviyenin altında ya da üstünde olması sorunlara sebep olur. Yüksek su basıncı durumunda kombinin ani şekilde kapandığı görülebilir. Kombi yeniden açılsa dahi sıklıkla yaşanır. Bu durumda suyun bir kısmının boşaltılması gerekir. Düşük basınçta ise ısınma problemi ortaya çıkar. Böyle bir senaryoda cihaza su ilave edilir. Önlemlere rağmen su basıncı normal seviyeye taşınmıyorsa tamir için profesyonel destek gereklidir.

Kombi basıncı neden düşer?

Kombi basıncının düşmesinin temel sebebi su seviyesinde azalmadır. Su seviyesinin belli bir zaman sonunda düşmesi normal karşılanır. Bu süre ortalama olarak 2-3 aydır. Normal süre içinde yaşanan basınç düşüklüğü sorunu, cihaza su eklenerek sorun çözülür. Su seviyesi su eklenmesine rağmen kısa süre içinde düşüyor ve ortalama seviyede tutulamıyorsa problemin kaynağı farklı olabilir.  Borularda su sızıntıları ya da eşanjörde çatlak en sık görülen arıza nedenleridir. Düzeltilmediği takdirde daha büyük sorunlara neden olur. Yetkili bir servisten destek alınmalıdır.

Kombi neden su akıtır?

Kombilerde normal su basıncı 1,5 bar civarındadır. 1 bar ve altına düşen seviyelerde su sızıntısı olasılığından şüphelenilir. Kombiden su akıntısının en önemli sebebi borularda, cihazın iç tesisatında, eşanjörde kırılma ya da çatlamadır. Bakımsızlık sebebiyle parçalar arasında gevşeme de su sızıntısı sebebi olabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında doğrudan teknik servise başvurulur. Kombide herhangi bir sorun olmamasına rağmen su sızıntısı gerçekleşiyorsa, sorun tesisatta da olabilir. Kısacası, su akıntısı ile karşılaşıldığında sebebin doğru tespit edilmesi önemlidir. Kombi kaynaklı ise yetkili servis, tesisat kaynaklı ise profesyonel bir ustanın müdahale etmesi doğru olur.

Yoğuşmalı kombi ne demek?

Kombiler doğalgazın yanması ile ortaya çıkan ısıdan faydalanır. İstenilen bir ürün olarak ısı oluşurken istenmeyen atık gazlar ve su buharı da ortaya çıkar. Yoğuşmalı cihazlarda bulunan bir mekanizma ile su buharı diğer atık ürünlerden ayrılır.  Enerjiye dönüştürülerek sisteme yeniden verilir. Diğer tip cihazlarda ise bu ayrıştırma yapılmadan tüm atıklar hava ile buluşur. Geri dönüşüm sayesinde enerji verimliliği sağlanmış olur. Salınan atık miktarında düşüş sayesinde salınım azalır. Maliyetler ciddi miktarda düşer. Yoğuşmalı kombi fiyatları 1-3 yıl içinde kendini amorti edecek düzeydedir.

Kombi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Kombi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterler kombi tipi ve markasıdır. Alanın fiziksel koşullarını ve kombinin özelliklerini göz önünde bulundurarak cihazın tipine karar vermek gerekir. Cihaz tipinin ardından hangi marka ve model ürünün alınacağı seçilir. Marka tercihinde kullanıcı memnuniyeti ve yaygın servis ağı önemlidir. Model tercihinde ise enerji verimliliği ve kombi fiyatları ön plana çıkar. Koçtaş Türkiye’nin önde gelen kombi markalarını müşterileri ile buluşturur. Üstelik seçkin ürünlere internet sitesinden ya da mağazalardan Koçtaş güvencesi ile sahip olmak mümkündür.

En Çok Satan Kombi Hangileri?

Koçtaş Kombi kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Warmhaus Ewa Full Premix 24/26 Kw 20.000 Kcal Tam Yoğuşmalı Kombi
  2. Ferroli Bluehelix Trio 24 kW Hermetik Yoğuşmalı Kombi
  3. Eca Proteus Premix 28/28 Kw 24.000 Kcal Tam Yoğuşmalı Kombi
  4. Baymak Duotec Compact 24 Tam Yoğuşmalı Kombi
  5. Citius Premix 24/24 Kw 20.000 Kcal Tam Yoğuşmalı Kombi
Daha fazla göster
254 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: