Peşin Fiyatına  7 Taksit

İnşaat ve İzolasyon

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Birçok Alanda Kullanılabilen İzolasyon Malzemeleri

Çeşitli yapılarda ısı kayıplarını engellemek veya ısı kazancı sağlayabilmek için izolasyon malzemelerinden yararlanılır. Yalıtım malzemeleri, ısıyı iç alanda stabilize ettiği için yüksek oranda enerji tasarrufu sağlanmasına olanak tanır. Kullanım alanının iyi biçimde tespit edilmesi sonucu uygun izolasyon malzemesi, ilgili bölgeye doğru şekilde yerleştirilir.

İzolasyon malzemesi farklı niteliklere sahip olabildiği için her türlü yaşam alanına entegre edilebilen modeller barındırır. İzolasyon malzemesinin seçiminde kaliteli olanlara yönelmek işlevini daha etkili biçimde gösterebilmesine fırsat sağlar. Doğru yapıda seçilen izolasyon malzemeleri, gerçekleşen enerji tasarrufu sayesinde verimli şekilde işlemini tamamlamış olur.

İzolasyon soğuk havalarda ortam ısısını sabitlemeye yaradığı gibi aynı zamanda soğukluk elde edilmesi amacıyla da kullanılan yöntemler arasındadır. Sıcak aylarda beklenen durum, yaşam alanının ısısının daha çok artması değil aksine serinliğin kalıcı olmasıdır.

Apartman, müstakil ev, çatı gibi yapılarda uygun ve doğru yollarla uygulanan yalıtım işlemi birçok avantaj sağlar. Bütçenizdeki harcama miktarını azaltırken aynı zaman enerji tüketimini alçak düzeylerde tutmasıyla doğa dostu bir işlem olma özelliği taşır. Değişen çeşitlerdeki yalıtım malzemelerini uygun alanlarda kullanmak üzere edinebilirsiniz.

İzolasyon malzemelerinin çeşitleri farklılaşır ve kullanım amacı doğrultusunda başka seçeneklere yönelmenizi gerektirebilir. Kullanım alanınızı iyi belirlediğiniz ve uygun yalıtım malzemelerini edindiğiniz taktirde, izolasyon işleminin sağlayacağı ayrıcalıklardan yararlanma şansınız olur.

Farklı Kullanım Amaçlarına Yönelik İzolasyon Malzemesi Çeşitleri

İzolasyon malzemeleri, farklı alanlarında kullanılmak üzere birçok çeşide sahiptir. İzolasyon malzemesi; ses, ısı ya da su yalıtımı yapabilmek amacıyla edinilen türler barındırır. Dış cephe yalıtım malzemesi olarak birçok materyal seçeneği içeren modeller bulunur. Binaların dış yüzeylerini ve birçok farklı yapıyı saran malzemeler, dış etkenlerin iç ortamların olumsuz etkilemesini engellemek için tasarlanır.

Mantolama malzemeleri arasında foamboard levhası yer alır. Foamboard levhası, duvarlara uygulanmak üzere sıkça seçilen bir tür malzemedir. Aynı zamanda yer kaplamalarının alt bölgelerinden yayılabilen soğuğun etkisini kesmek için yararlanılır. Isı izolasyon filmi, cam yüzeylere uygulanır ve ısı yalıtımının sağlanmasına yardım eder aynı zamanda camda oluşabilecek buğulanmaların önüne geçer.

Yalıtım şilteleri, çatı kaplamalarında ısı izolasyonu yaratması amacıyla tasarlanan çeşitli modeller bulundurur. İzolasyon köpüğü, kapı ve pencerelerin kenarlarından yayılabilecek boşlukların kapatılmasını sağlayarak ısı yalıtımı sağlar. İzolasyon köpükleri, farklı renk opsiyonları sunar. İstekleriniz doğrultusunda dilediğiniz çeşidi tercih edebilirsiniz. Yoğuşma önleyici levhalar, duvar ve yer döşemelerinde ya da radyatör arkası gibi yerlerde ısı yalıtımı sağlaması amacıyla kullanılabilir.

İzolasyon malzemeleri arasında ses yalıtımı sağlamak için özel tasarım işlevsel levhalar bulunur. Gerek duyulan yüzeylere uygulanarak ses yalıtımı yapılmasına yardım eder. Sıvı yalıtımı sağlanması için kullanılan membran, izolasyon malzemeleri arasında yerini alır.

Yalıtım Uygulamalarının Önemli Parçası Kapı Pencere Bandı

Kapı ve pencereler birçok yaşam alanında yararlanılan kullanışlı ürünlerdendir. Kapı ve pencerelerin çevresinde boşluklar bulunabilir. Boşluklardan içeriye dolan soğuk hava, alan ısısının azalmasına sebep olur. Kapı ve pencerelerdeki boşlukları kapatmak ve izolasyonun tam anlamıyla sağlanabilmesi için izolasyon malzemelerinden olan izolasyon bantlarından yararlanılır. Kapı pencere bandı, kenarlardaki boşlukları kapatarak görünümün de daha iyi olmasını sağlar.

Kapı ve pencerelerde kullanılan izolasyon bandı, alanın daha sıcak kalmasına yardımcı olur. PVC, ahşap, metal, plastik, sıva, beton, cam gibi farklı yapıdaki yüzeylerin tümünde farklı yapılardaki izolasyon bantları kullanılabilir. Kapı pencere izolasyon bantları farklı maddelerden elde edilen yapılara sahiptir. Köpük, sünger, kauçuk gibi yapılardan olabilen izolasyon bantlarını kullanacağınız alana göre seçebilirsiniz.

PVC kapılar için kullanılması uygun olan yalıtım bandı türü kauçuk ya da sünger seçilebilir. Kapı pencere bantları, ses, ısı ve su yalıtımı yaratmak için başvurulan ürünler arasındadır. Kapı pencere bantlarının kendiliğinden yapışkanlı yapısı sayesinde uygulanacak yüzeye kolay şekilde yerleştirilebilir. Esnek yapısı sayesinde düz ya da düz olmayan zeminlerde rahatlıkla kullanılabilir. Pratik şekilde kullanmanıza fırsat veren kapı pencere bantları, kahverengi, siyah, gri gibi çeşitli renk seçenekleri sunar. Gereksinimleriniz doğrultusunda uygun bir kapı pencere izolasyon bandı edinip uygun bölgelere kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Yalıtım İçin Etkin İşlev Gören İzolasyon Köpüğü

Isı yalıtımı için kullanılan köpükler, sprey formunda bulunur. İzolasyon malzemelerinden izolasyon köpüğü, püskürtülerek uygulandığı için hızlı ve eforsuz bir şekilde işlemi gerçekleştirebilmenize olanak sağlar. Poliüretan köpükler, duvar panellerinin yanı sıra kiremit dolgusunda da kullanılabilen ürünler arasındadır. Pencere ve kapıların montajında kalan boşlukları kapatmak adına izolasyon köpüklerinden faydalanılabilir.

Isı yalıtımı yapması amacıyla sıkça tercih edilen izolasyon köpükleri, ses yalıtımı için de kullanılabilen bir ürün olma niteliği taşır. Dayanıklılık düzeyi yüksek olan ürünler, uzun ömürlü bir kullanım sağlar. Farklı alanda kullanılabilir nitelikte olmaları çok yönlü kullanım sağlayarak pratik bir ürün olma niteliği oluşturur.

Teras, tavan, çatı arası ve daha birçok alanda kullanmaya elverişli olan izolasyon köpükleri, uygulanacak her alana özel farklı nitelikler barındırır. Kullanım alanınızı belirledikten sonra uygun bir izolasyon köpüğü tercihi yaparak yüksek verimlilik sağlayabilirsiniz. Farklı modellerinde elastikiyet özelliği değişebilen izolasyon köpükleri, genleşme ya da sızdırma gibi problemlerin olduğu ortamlarda ihtiyaç duyulan bir ürün olma özelliği gösterir.

Hem iç hem dış alanlarda yararlanılabilen izolasyon köpüğü, kullanım amacına göre seçim yapabileceğiniz geniş bir opsiyon yelpazesi sunar. İhtiyaçlarınız doğrultusunda seçtiğiniz izolasyon köpüğü işlerinizi daha düzgün bir biçimde halletmenize olanak sağlar. Çok yönlü ve pratik kullanım sağlayan izolasyon köpüklerini doğru seçerek uygulamaya başlayabilirsiniz.

Farklı Materyallerden Elde Edilen Yapılarıyla İzolasyon Levhaları

Isı yalıtım levhaları, ortamdaki ısının sabit kalmasını sağlamak için kullanılan izolasyon malzemelerinden biridir. İzolasyon levhası, iki iletkenin arasında bulunan hava akışını kesen yapıdadır. Yaşam alanlarının hem içinde hem de dışında kullanılan ısı yalıtım levhaları, havanın ortam içerisine girmesini önleyen yapıya sahiptir. Evlerin içine ve apartmanın iç kısmına girebilecek soğuk hava akımını engelleyerek yaşam alanlarının sıcak kalmasına yardımcı olur.

Kışın sıcak kalabilmek için yararlanıldığı gibi yazın da serin havayı içeride sabitlemek için kullanılan gereçlerdir. Mevsim fark etmeksizin yapısının sağladığı avantajlardan yararlanabilen izolasyon köpükleri, farklı yerlere yerleştirilebilen yapıdadır. Duvarlara, çatılara, bina girişlerine monte edilmeye uygun bir niteliktedir. Yaşam alanlarınıza yalıtım alanı yaratırken aynı zamanda enerji tasarrufu ettirmesi sayesinde bütçenizden az harcama yapmanıza yardım eden izolasyon malzemelerinden biridir.

Hem ısı hem ses yalıtımları için kullanılabilen izolasyon levhaları, enerji tasarrufu yapılmasına da katkı sağlar. İzolasyon levhaları kolay bir kullanım sunması sayesinde çokça tercih edilmektedir. Birçok kullanım alanı bulunan izolasyon levhası, çeşitli ebatlarda üretilebilen ürünlerdir. İhtiyaçlarınız doğrultusunda uygun yapıdaki ve boyuttaki izolasyon levhalarını edinerek gerekli yerlere pratik şekilde uygulayabilirsiniz.

İzolasyon levhaları; çeşitli renklerde, kalınlıklarda, ebatlarda üretilen ürünlerdir. Gereksinimlerinizi giderecek türdeki izolasyon levhalarını edinebilirsiniz. İzolasyon levhasını almadan önce kaliteli ve sağlam malzemelerden imal edilip edilmediğine dikkat edebilirsiniz.

Dış Cephe Yalıtım Malzemesi Türleri

Çeşitli yapıların yalıtımında kullanılan izolasyon malzemeleri, doğal ya da sentetik maddelerden oluşabilir. Kullanım alanına göre farklı seçenekler barındıran izolasyon malzemeleri çeşitlilik oluşturur. Levha, sprey, sünger, köpük, ısıcam, PVC levha, folyo gibi farklı malzemelerle; ısı, ses gibi yalıtımlar gerçekleştirilebilir.

Dış cephe mantolama malzemeleri; EPS, taş yünü ya da karbonlu EPS olabilir. Malzemeler farklı yalıtım yoğunluğuna ve kalınlığa sahiptir. Taş yünü yüksek lifli bir yapıya sahip olduğu için yoğunluk düzeyi fazladır. Karbon EPS, EPS’den daha fazla izolasyon sağlamasıyla bilinir. Kullanım alanınıza uygun bir dış cephe izolasyon malzemesi edinebilirsiniz.

Sızdırmama özelliği aranan bir yalıtım malzemesi tercihini belli kriterler doğrultusunda yapmanız önemlidir. İzolasyon filelerini sızdırmama niteliği sağlamak için tercih edebilirsiniz. Yalıtım astarı, ısı tutucu son kat olarak adlandırılır, sıkılaştırma işlemini ve su emilimini sabit tutmaya yarar.

Mantolama malzemesi kullanarak aynı zamanda bina güvenliğini sağlayan bir işlem gerçekleştirebilirsiniz. Demir korozyonuna önleyebilen mantolama, deprem durumlarında binayı daha sağlam bir hale büründürme işlevine sahiptir. Bina yalıtımında kullanılabilen diğer malzemeler; yalıtım yapıştırıcısı, yalıtım sıvası, yalıtım astarı gibi ürünlerdir.

Yeni nesil yalıtım malzemelerinin dış cephelerde kullanılması ısı tasarrufu için yararlıdır. Isı yalıtımı sağlanan yapıda aynı zamanda ses yalıtımı görevi de edinebilir. Kullanım alanını belirleyerek uygun nitelikler taşıyan izolasyon malzemelerini edinebilirsiniz. İzolasyon malzemelerini doğru yöntemlerle uygulayarak yaşam alanlarınızdan maksimum verim alabilirsiniz.

İzolasyon Malzemelerinin Kullanım Biçimleri

İzolasyon malzemeleri, birçok farklı alanda çeşitli amaçlarla tercih edilen ürünlerdir. Yalıtımı kaliteli malzemeler kullanarak doğru şekilde uygulamak iyi bir sonuç elde etmek için gereklidir. Özellikleri, kalınlıkları, yoğunlukları değişen çeşitli türlerdeki ürünler arasından ihtiyaçlarınızı karşılayacak olanları edinebilirsiniz.

Çeşitli ısı yalıtım malzemeleri, yapıların iç ve dış cephelerine mantolama metoduyla yerleştirilir. Duvar yalıtımı malzemeleri olarak yararlanılan ürünler, uzun ömürlü kullanım sağlayarak etkili şekilde işlevini gerçekleştirir. İzolasyon işlemi öncesi yüzeye panel ya da levhalara eklenirse, izolasyon malzemeleri daha etkili bir biçimde kavrama sağlar. İzolasyon malzemelerinin yapısı, uygulamanın olması gereken sıklık düzenini belirler. İzolasyon malzemelerinin kalın ya da ince formda olması uygulama yönteminin değişmesine neden olabilir. Doğru şekilde yerleştirildikten sonra boya ve sıva gibi ürünler kullanılarak son hamle yapılmış olur.

Isı problemi yaratan pencere ya da kapı gibi çeşitli yapılar ise, bant ya da köpük yapıdaki izolasyon malzemelerinden yardım alabilirsiniz. Fiyatları, malzemenin türüne göre değişkenlik gösterir. Yapısında kullanılan materyallerin kalitesine göre mantolama malzemesi fiyatları değişebilir. Bina gibi çeşitli yapılarda, hem iç hem dış cephelerde yararlanılabilen çeşitli izolasyon malzemelerini Koçtaş’tan inceleyebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun izolasyon malzemelerinden; izolasyon köpüğü, izolasyon levhası, kapı pencere bandı gibi türlü seçenekler arasından seçim yaparak Koçtaş’tan kolayca sipariş oluşturabilirsiniz.

İzolasyon Malzemeleri Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

İzolasyon malzemesi çeşitleri nelerdir?

İzolasyon malzemeleri; ısı, ses, sıvı yalıtımına yönelik farklı türde ürünler barındırır. İzolasyon malzemeleri; izolasyon köpüğü, kapı pencere bandı, yalıtım şiltesi, ısı izolasyon filmi, izolasyon levhası gibi farklı türlere sahiptir. Bütün malzemeler kendi içerisinde farklı özellikler barındıran çeşitler bulundurur. Yalıtım sıvası, yalıtım yapıştırıcısı, yalıtım astarı gibi ürünler de izolasyon malzemeleri arasındadır

Yalıtım malzemesi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Yalıtım malzemesi alırken, izolasyon sağlanması düşünülen alanın özellikleri belirlenmelidir. Alana uygun olacak şekilde bir izolasyon malzemesi türü edinilmelidir. Yalıtım sağlanacak olan yüzeyin ebatlarına göre izolasyon malzemeleri edinilebilir. Alanın yapısal özellikleri doğrultusunda gerekli malzemeler çeşitlilik gösterebilir. Ortama uygun yapıdaki malzemelerle daha uzun ömürlü bir yalıtım işlemi gerçekleştirilebilir.

Yalıtım malzemelerinin kullanım alanları nelerdir?

İzolasyon malzemeleri; ses, ısı veya sıvı yalıtımı işlemleri için farklılaşır. Yalıtımın gerçekleştirileceği alan; çatı, bina içi, bina dış cephesi, yer döşemesi gibi değişkenlik gösterebilir. Her alan için özel tasarlanan izolasyon malzemelerini doğru şekilde uygulamak, yalıtımın verimliliği artırır.

Daha fazla göster
946 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama:
Başa Dön