Duvar Kaplama
Alışveriş sepetinize eklendi
Alanların dekorasyonunu geliştirmek için başvurulan yollardan birisi duvar kaplamadır. Binaların iç ya da dış ortamların yüzeylerine uygulanabildiği için geniş bir kullanım alanına sahiptir. Dekoratif olarak kullanılan duvar paneli ürünlerinin aynı zamanda ısı ve ses yalıtımı gibi işlevlerinden yararlanılır. Farklı materyallerden üretilen yapıları ile farklı kullanım alanlarına hitap eder.
Bambu, kartonpiyer, strafor, ahşap, fayans, mermer, taş, tuğla, sünger, seramik, granit gibi duvar kaplama türlerine ulaşmak mümkündür. Alanlara yakışacak duvar kaplama çeşitleri her bir alan için farklılık gösterir. Sıcak ve samimi ortamlar için ahşap modellere yönelmek iyi bir seçenek olduğu gibi modern görünümler oluşturmak için beyaz taş kaplamalardan yararlanılabilir.
Gün içerisinde vaktin çoğunun geçirildiği evlerin farklı bölümlerinde dekoratif duvar kaplama yöntemlerinden faydalanılır. Mutfak, salon, yatak odası, çocuk odası, banyo, balkon gibi farklı alanlar için tercih edilecek modeller farklılık içerir. Banyo, tuvalet gibi alanlar için genellikle fayans görünümlü kaplama malzemeleri tercih edilir. Balkon için yapılacak tercihler ise taş, tuğla gibi alternatifler düşünülebilir.
Ev dışında ofis, otel, pansiyon gibi şık görünümüne önem verilen ortamlarda da duvar kaplama panelleri kullanılır. Alanlar için estetik görüntüler oluşturan, mekânda yer alan mobilya ve aksesuarlara katılarak dekorasyonu yükselten, işlevsel özellikleri ile duvarlar için koruma sağlayan duvar kaplama malzemeleri arasından kendinize uygun bir çeşide karar verebilirsiniz. Duvar paneli fiyatlarını inceleyerek bütçenizi düşündüğünüz tercihler gerçekleştirebilirsiniz.
Duvar kaplama modelleri arasından sunduğu hoş ve estetik görünümler doğrultusunda taş duvar kaplama, sık kullanılan tercihler arasında yerini alır. Taş görüntüsü yaşam alanlarına yeni bir soluk getirme özelliğine sahiptir. Dekoratif duruşlarının yanı sıra yüzeyleri koruma görevi de üstlenir. Farklı renk tonlarını üzerinde taşıyan modeller, dekorasyon stillerine göre seçilir.
Taş desenine sahip duvar paneli çeşitlerini seçerken alanların tasarımını göz önünde bulundurmak önemlidir. Üç boyutlu bir görünüm sunan taş desenleri, dikey ya da yatay olarak kullanılabilir. Alanların genişliklerine bakarak daha ferah ve geniş gösteren bir modeli edinmek doğru olur. Yüksek tavanlı ortamlarda yatay çizgili taş desenleri daha çok kullanılır. Alçak tavanları mekânlarda ise dikey şekilde dizayn edilmiş taş duvar kaplama türlerinden yardım alınır.
Alandaki mobilya ve aksesuarların taşıdığı renk tonlarına bakılarak uygun bir seçim gerçekleştirilebilir. Üzerinde taş deseni bulunan duvar kaplama çeşitlerinin üretim materyalleri de farklılık gösterir. Köpük taş duvar kaplama; su, nem gibi dış etkenlere karşı dayanıklı olması ile öne çıkar. Kesme taş duvar kaplama ise dış cepheler üzerinde daha fazla tercih edilir. Yapıların dış cephesinde ve bahçe alanlarında dekoratif ve işlevsel özelliklerinden faydalanılarak kullanılır.
Kullanıcılar dokuları, renkleri ve materyalleri farklılaşan taş desenli duvar kaplama ürünleri arasından beğenilere uygun bir tercih gerçekleştirebilir. Doğal taş duvar kaplama, geniş kullanım alanlarına sahiptir. Birçok farklı modele sahip taş kaplamalar; eskitme, antik, doğal taş görünümleri ile kullanıcıların beğenisine sunulur. Eski çağların havasını yansıtması için eskitme taş kaplamalara göz gezdirilebilir. Alanların ferah bir görünüme kavuşması için kullanılan modeller de mevcuttur. Modern ortamlar yaratmak için şık desenlere sahip çeşitlerden yardım alınır.
Montaj aşamaları oldukça kolay olan taş görünümlü duvar panelleri, hafif ve pratik olması sebebi ile sıkça kullanılır. Yanmaz özellikte olan ürünler dış mekânlara yerleştirildiğinde nem, su, ısı gibi etkenlere karşı dayanıklı yapısını sergiler. İç mekânları güzelleştirdiği gibi dış ortamlarda da tüm dekoratif özelliğinden yararlanılarak kullanılır. Gerçek taş görünümü taşımaları sebebi ile gerçek doğal taşa yakın bir görselliğe sahiptir.
Ürünlerin kalitesi ve özelliklerine göre duvar paneli fiyatları da farklı aralıklarda olur. Taş görünümünün yansıtılmak istendiği yüzeyler için seçilecek panellerin dekorasyona uygunluğuna bakıldığı gibi bütçeye uygun olup olmamasına da bakılmalıdır.
Farklı kullanım alanlarında yararlanılan duvar kaplama çeşitlerinden biri ahşap görünümlü olanlardır. Ahşap duvar kaplama, doğal görüntüsü ile farklı stillerde dekore edilen ortamlarda kullanılabilir. Geniş bir model skalasına sahip olduğu için modern ya da geleneksel yaşam alanları ortaya çıkarmak mümkün olur.
Üretim materyalleri de oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. PVC, strafor, kağıt, sünger, ahşap gibi maddelerden üretilen ahşap kaplama ürünlerine ulaşılabilir. Ahşap kaplamalar iç veya dış mekânlarda kullanılabilir özelliktedir. Işık ve suya karşı yüksek dayanıklılığa sahip ürünler zaman içerisinde rengini kaybetmez. Hijyenini sağlamak için farklı temizlik malzemeleri ile silinebilen niteliktedir. Uzun ömürlü olarak kullanılabilir. Dekoratif olmasının yanı sıra koruma rolü de üstlenir. Esnek yapıda olması sayesinde yıpranmayı engeller. Esnek olması aynı zamanda kırılma gibi olumsuzlukların oluşmasının önüne geçer.
Ahşap görünümlü panel çeşitlerine bakıldığında sık kullanılan türlerden biri strafor yapılı olanlardır. Strafor ahşap duvar kaplama modelleri, dijital baskılı ya da kabartmalı gibi tasarımlara sahiptir. Yapışkanlı türleri montaj açısından oldukça kolaylık sağlar. Geniş renk seçenekleri bulunan ahşap kaplamaların alanlara uygun modelleri edinilirse dekorasyonda bir bütünlük sağlanır.
Üç boyutlu kabartmalı yapıya sahip ahşap panel çeşitleri sayesinde gerçek ahşabın dokusu iyi şekilde alanlara yansıtılır. Baskılı modeller sağlam yapıda olduğu için zamanla solma gibi etkiler gözlenmez. Kullanım alanları arasında ev, ofis, kafe, otel gibi çok çeşitli alanlar bulunur. İçeriğinde zararlı kimyasallar bulunmaz böylece sağlıklı bir yapıda olma özelliği gösterir. Alanlara şık bir dokunuş kazandıran ahşap kaplamalar; klasik, bohem, rustik ortamlarda kullanılabilir.
Strafor ahşap kaplamaların diğer bir avantajı ise yalıtım görevi görmesidir. Yazın serin, kışın ise sıcak tutan yapısı ile dekoratif ve kullanışlılık içeren iki fonksiyonunu birden kullanıcıyla buluşturur. Silinmesi oldukça pratik olan ahşap kaplamalar, hijyenik kullanıma önem veren bireyler için ideal tercihler arasındadır.
Bazı modellerde boyanabilir özelliği mevcuttur. Boyanabilen ahşap kaplamalar, bireylerin kaplama yüzeyini dilediği renk ile değiştirmesine olanak tanır. Kaplamanın üzerindeki renk, dekorasyonda yapılan değişikliklere bağlı olarak değiştirilmek istenebilir. Böylece kaplamaları kökten söküp yeni paneller için masrafa girmek yerine var olan kaplamaların üstü uygun boyalar kullanılarak yenilenebilir. Duvar paneli fiyatları uzun ömürlü bir kullanım sunuyorsa diğer alternatiflerine göre daha yüksek değerler taşıyabilir.
Duvar kaplama malzemeleri arasında tuğla görünümlü çeşitler mevcuttur. Birçok alanda kullanılan tuğla duvar kaplama ürünleri farklı çeşitleri ile kullanıcıya sunulur. Kırmızı renk tonlarında olan tuğla görünümlü paneller, kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilir. Gerçek tuğla görünümünün yansıtılmasına yardım eden kırmızı renk tonlu modeller, yaşam alanlarında ve diğer birçok ortamda kullanılabilir. Kırmızı renkte üretildiği için hakiki tuğlanın tonunu yakalar.
Üç boyutlu görünüme sahip ürünler, duvarda gerçek tuğla döşemesi olduğu hissiyatını verir. Yapım malzemesi genellikle köpüktür. Gerçek hissi veren kırmızı tuğla görünümünün yanı sıra tuğla aralarındaki harç efekti gerçekçiliği daha da artırır. Yapışkanlı duvar kağıtlarında da tuğla desenleri bulunanlar vardır. Yapışkanlı yapısı sayesinde montaj uygulamaları da oldukça kolay biçimde yapılır. Yapışkanlı olmayan modellerinde de ise duvara sıkıca tutunmasını sağlayacak yapıştırıcı türlerinden yardım alınır. Özel yapıştırıcılar sayesinde alanlar için özenle seçilen tuğla duvar kaplamaları pratik şekilde yüzeylere uygulanabilir.
Boyanabilir tuğla kaplamalar istenilen renkte boyanabilme avantajına sahiptir. Dekorasyonların değişmesi hâlinde veya tarz değişikliğine gidildiğinde boyanma özelliği sayesinde kaplamaların rengi değiştirilebilir. Çok kullanılan kırmızı tuğla kaplama dışında farklı renk tonlarına ulaşmak mümkündür. Mavi, siyah, gri, kahverengi, bej gibi geniş renk seçenekleri arasından ortama uygun bir tona karar verilebilir. Ayrıca eskitme görünümü taşıyan modeller de kişisel beğenilere göre edinilir. Sade döşenen alanlara hareket ve canlılık eklemek için tuğla duvar panellerinden yararlanmak mümkündür.
Evin bölümlerinde kullanımı sıkça tercih edilen tuğla kaplamalarının bebek ve çocuk odaları için özel tasarlanmış çeşitleri bulunur. Üzerinde çeşitli hayvan, yiyecek figürlerinin bulunduğu tuğla kaplamaları, çocuk odaları için oldukça idealdir. Çocukların ilgi alanlarına ve sevdiği renk tonlarına bakılarak onlara ait odalarda dikkat çekici dekorasyonlar oluşturulabilir.
Kullanılacak alana uygun seçilen bir tuğla panelden üst düzey verim alınır. Duvar paneli fiyatlarına bakarak ve ürünün kalitesini, ölçülerini ve rengini doğru belirleyerek dekore etmek istediğiniz alana estetik bir dokunuş ekleyebilirsiniz.
Alanların dekorasyonlarına katkı sağlayan duvar kaplama ürünleri farklı materyallerden imal edilir. Kaplama ürünlerinin yapımında kullanılan maddelerden biri strafordur. Strafor duvar kaplama, sahip olduğu özellikler doğrultusunda sıkça tercih edilir. Hem dekoratif hem de işlevsel özellikleri ile öne çıkan köpük duvar kaplama, ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılır.
Uygulaması kolay olan strafor kaplamalar, alanların dekorasyonlarının çabucak değişmesine yardım eder. Dekorasyonu geliştirdiği görüldüğü gibi yarattığı yalıtımlı alan ile etkileri hızlıca fark edilir. Üç boyutlu, kabartmalı, eskitmeli, baskılı gibi çeşitlere sahip paneller; istenilen ortamda kullanılır. Dileyenler sade ürünlere yönelirken dileyenler ise parlak ve canlı renklerdeki strafor duvar kaplama modellerini tercih eder.
Strafor duvar paneli ısı ve ses yalıtımı için yararlıdır. Straforun özel yapısı ile alanlara gereken ısı ve ses yalıtımını sağlar. Güçlü bir izolasyon malzemesi olan köpük, duvarlara uygulandığında sesin diğer ortamlara ulaşmasının önüne geçer. Isı yalıtım özelliği sayesinde sıcak havalarda iç mekânların daha da ısınmasını engeller ve serin bir ortam oluşmasına yardım eder. Kış mevsiminde ise soğuk havanın iç kısımları soğutmasının önünü keser.
Dekoratif strafor panel modelleri arasında taş, tuğla, ahşap, mermer görünümlü türler vardır. Sık seçilen çeşitler, doğal bir yüzey illüzyonu yaratması ile öne çıkar. Kullanım alanları da oldukça geniş olan strafor kaplama, evin bölümlerinde farklı bölgelerde kullanılır. Televizyon arkasında, ofis duvarlarında farklı desenlerde strafor duvar kaplamalar monte edilir. Ev, ofis, pansiyon, otel gibi alanlara yakıştığı düşünülen desende bir duvar kaplama ürünü edinilebilir.
Köpük kaplamalar aynı zamanda geniş renk çeşitliliğine sahiptir. Kırmızı, gri, beyaz, turuncu, yeşil, siyah gibi renk tonlarına ulaşılabilmesi ile farklı tarzlarda döşenen alanlara kolaylıkla uyum sağlar. Bazı modeller boyanabilir özellik taşır. Boyanabilen strafor duvar kaplama ürünleri bireyleri ekstra masraftan kurtarır. Artık beğenilmeyen ya da stili değiştirilmek istenen alanlarda istenilen renkte bir boyadan yardım alınır ve kaplamaların üstü boyanır. Uygulaması son derece pratiktir ve bütçeyi fazla zorlamadan beklenen amaca ulaştırır.
Kaliteleri malzemelerden elde edilen strafor duvar kaplamaları seçilerek daha uzun süre kullanımı sağlanabilir. Strafor duvar paneli fiyatları, yalıtım özelliğinin gücü doğrultusunda farklılaşabilir. Hem bütçeye uygun hem de güçlü fonksiyonel niteliklere sahip bir strafor kaplamaya sahip olmak için belirlenen ihtiyaçlara göre doğru bir seçim yapılmalıdır.
Duvar kaplama malzemeleri, değişen çeşitleri ile birçok farklı alanda kullanılır. Üretim materyalleri ahşap, MDF, PVC, strafor, kağıt, sünger gibi değişen duvar kaplama türlerinin görünüşleri de birbirinden oldukça farklıdır. Bazı modeller; tuğla, doğal taş, ahşap, mermer görünümler ile tasarlanır. Her bir çeşidin uyum sağladığı alan farklıdır. Uyum sağlayıp sağlamadığı algısı, bireylerin kişisel fikirleri çerçevesinde şekillenir. Evin bölümlerinde duvar kaplama ürünleri sıkça kullanılır. Salon, mutfak, banyo, balkon gibi ev kısımlarında istenen bir duvar panel malzemesi seçilerek uygulanır.
Mutfak duvar kaplama için düz renk veya taş görünümlü modellerden yardım alınır. Mutfakta genellikle tezgâh arasına yerleştirilen paneller, mutfak alanlarındaki ambiyansın değiştirilmesini sağlar. Krem, bej, kırık beyaz gibi duvar kaplamaları; mutfakların aydınlık ve ferah görünmesine yardımcı olur. Duvar kaplaması için seçim yaparken mutfak alanındaki mobilya, aksesuar ve duvar renkleri göz önünde bulundurulur. Geniş renk yelpazesine sahip kaplamalar arasından mutfağa uygun bir renk tonunu bulmak kolaydır.
Diğer bir ev bölümü olan banyolar için de çeşitli panel türleri kullanılır. Banyo alanları için genellikle mermer ve fayans duvar kaplamasından yararlanılır. Islak ve nemli bir ortam olan banyo için seçilecek olan kaplamaların su ve nem karşısında deformasyona uğramaması aranan bir özelliktir. Renk seçeneklerine bakıldığında banyonun stiline ve renklerine uygun bir tercih gerçekleştirilir. Ferah görünümler yaratmak için beyaz renk tonlarında olan banyo duvar kaplamalar, ideal alternatifler arasındadır.
Balkon alanlarında taş, mermer, tuğla, ahşap gibi panel ürünleri kullanılabilir. Geniş bir balkon ve teras alanı için otantik ve modern görünümler oluşturmayı seçmek, estetik bir ortam yaratılmasına yardım eder. Balkon duvar kaplaması için kahverengi tonlarında taş veya beyaz tuğla paneller tercih edilebilir. Balkonda herhangi bir mobilya varsa kaplamaları seçerken eşyalar ile uyumuna da bakılmalıdır. Balkonda duran eşyalara uyumlu duvar kaplamaları seçilerek balkon ve terasların havasını değiştirmek mümkün olur.
Oldukça geniş kullanım alanlarına sahip olan duvar paneli fiyatları da kendi türleri içerisinde değişkendir. Ortamlara uyum sağlayacak bunu yaparken de bütçeyi zorlamayacak panel modellerine bakarak edineceğiniz ürüne rahatlıkla karar verebilirsiniz.
Dekorasyon yöntemleri arasında öne çıkan duvar kaplamaları sağladığı birçok avantaj sayesinde yaşam alanlarına uygulanır. Duvar kaplaması için kullanılan ürünlerin yüzeylere yerleştirilmesi oldukça kolaydır. Zor uygulamalar gerektirmediği için monte işlemleri pratik biçimde tamamlanabilir.
Duvarların ölçülerine göre seçilen paneller dekorasyonu olumlu anlamda etkiler. Kullanıcılar duvar kaplamasını istedikleri boyutlarda ayarlayabilir. İç ve dış cepheler için birçok farklı kaplama çeşidinden faydalanılabilir. İç ve dış için kullanılabilme özelliği dekorasyonların çift taraflı olarak yapılabilmesine olanak tanır. İç duvar kaplama ve dış duvar kaplama alanlarında kullanılacak olan ürünlerin özellikleri birbirinden farklıdır. Bunun sebebi ise dış cepheye monte edilen malzemenin olumsuz etkenlerle çok daha sık karşılaşacak olmasıdır.
Gerçekçi bir görünüm sunan duvar kaplamaları, her bir alan için uygun çeşit barındırır. Geniş renk seçeneklerine sahip kaplama çeşitleri, dekorasyonun zenginleştirilmesine büyük katkı sağlar. Uzun süreli kullanım sağlamak isteyen bireyler, seçimlerini dayanıklı ve kaliteli malzemelerden yapar.
Kaplamaların bir diğer avantajı strafordan üretilen modellerinin yalıtım sağlama özelliğinin olmasıdır. Ses ve ısı yalıtımı için yararı bulunan strafor kaplamalar, yalıtım yapılmak istenen yüzeylere uygulanır. Hem dekoratif hem de fonksiyonel özelliklerinden faydalanılan strafor yapıdaki kaplamalar, ihtiyaç duyulduğu takdirde tercih edilir.
Kullanım alanlarına uygun olarak seçilen kaplamaların sağladığı çeşitli avantajlardan faydalanmak mümkündür. İhtiyaçlara göre uygun renk, nitelik, ölçüde ve yapıda olan kaplamaları seçerken duvar paneli fiyatlarını incelemeyi es geçmemek önemlidir. Alanların dekoratif görüntüsüne katkı sağlayacak panel modellerini tercih ederken fiyatların da dikkate alınması, bütçenin doğru ve verimli kullanılmasına yardım eder.
Alanlar için duvar kaplama malzemeleri seçerken birçok noktaya dikkat etmek gerekir. Kaplama malzemelerinin farklı türleri farklı özellikler taşıdığı için seçim aşamasında doğru bir inceleme gerçekleştirilmelidir. Kaplamalar arasından tercih yaparken kullanım alanının belirlenmesi ve alana uyacak bir model seçilmesi gerekir.
Ortamın dekorasyona stiline ve renklerine uygun bir tür panel seçilmelidir. Rustik, avangart, klasik, modern gibi stillere sahip mekânlarda absürt gözükecek bir kaplama uygulanmamalıdır. Kaplama malzemesinin dayanıklı olması ve uzun ömürlü kullanım imkânı vermesi, bireyler için dikkat edilen özelliklerdendir.
Duvar kaplamasının yerleştirileceği alanın ölçüleri iyi belirlenmelidir. Kaplamanın yapılacağı malzemelerin uygun boyutlarda seçilmesi önemlidir. Doğru ölçülerde seçilen kaplamalar, yüzeylerde estetik duruşlar yaratır. Yüzeye göre büyük ya da küçük seçilen ürünler, ekstra masraf çıkarma riski taşır. Ayrıca fazladan alınan kaplama malzemeleri gereksiz harcama yapıldığı için bütçenin boşuna kullanılmasına neden olur.
Kullanıcıların bütçeleri dahilinde akıllı harcamalar yapması, ürünleri edinirken dikkat edilmesi gereken önemli hususlardandır. Duvar paneli fiyatları malzemelerin kalitesine, yapısına, taşıdığı özelliklere ve boyutlarına göre değişir. Bütçe ile doğru orantıda hem kullanışlı hem de ekonomik bir seçim yapmak; bireylerin tercihlerinden maksimum verim almasını sağlar.
Duvar kaplaması seçimi için dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta, kaplamaların iç ortamlara mı yoksa dış cephelere mi uygulanacağıdır. İç veya dış mekân için yapılacak tercihlerde aranan özellikler değişiklik gösterir.
Koçtaş’ta farklı stillerde dekore edilen her bir alana uygun duvar kaplama malzemelerine ulaşmak mümkündür. Arzularınıza ve gereksinimlerinize göre bir duvar kaplama ürünü seçerek Koçtaş’tan hemen sipariş oluşturabilirsiniz.
Kaplama için kullanılacak çeşitleri oldukça fazla olan dekorasyon yöntemleri arasındadır. Boş gözüken duvar yüzeylerine yeni bir soluk getirmesi için kullanılır. Paneller, farklı alanlarda iç ve dış mekânlarda kullanılabilme özelliğine sahiptir. Farklı alanlardaki duvarlar için üretim maddesi değişen türler uygulanır. Ayrıca geniş bir renk çeşitliliğine sahiptir.
Kaplama malzemesinin türüne göre uygulama biçimi değişiklik gösterir. Kaplama malzemesi kendinden yapışkanlı bir yapıdaysa ekstra bir yapıştırıcıya gerek duyulmadan uygulama gerçekleştirilir. Yapışkanı olmayan bir modelde ise uygulama için yapıştırıcı gerekir. Yapıştırıcının türünün kaplama malzemesinin yapısı ile duvar arasında kuvvetli bir yapıştırma işlevi gören çeşitler arasından seçilmesi önemlidir.
Farklı duvarların kaplanması için kullanılan paneller, üretim maddesine göre çeşitlenir. MDF, PVC, ahşap, kağıt, sünger, strafor gibi değişkenlik gösterir. Sık kullanılan modeller; ahşap, tuğla, mermer, taş, fayans desenlerine sahip türlerdir. Aynı zamanda yapışkanlı ve yapışkan olmayan modelleri bulunur. Kırmızı, kahverengi, beyaz, siyah, mavi ve daha birçok rengine ulaşılabilir.
Yapıştırma uygulamasına geçmeden önce montajın gerçekleşeceği alanın ölçülerinin doğru belirlenmiş olmasına dikkat edilmelidir. Uygulanacak panelin boyutlarının duvarın ölçüleriyle uyumlu olması gerekir. Uygun ölçülerdeki kaplama malzemeleri yapışkanlı türde ise fazladan yapıştırıcı kullanılmasına gerek kalmaz. Kendinden yapışkanlı olmayan malzemelerin yüzeye yapışması için silikon veya benzeri yapıştırıcılardan yardım alınması gerekir.