İşlevsel Endüstriyel Çöp Kovaları
Endüstriyel çöp kovaları fabrikalar, atölyeler, marketler, okullar, alışveriş merkezleri, evler, hastaneler, restoranlar, oteller ve diğer işletmelerde atıkların toplanması, ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi ve imhası için kullanılan atık kovalarıdır. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte sanayi de hızlı bir şekilde gelişmektedir. Sanayinin gelişimi üretimi arttırmasının yanı sıra tüketimi de arttırır. Gittikçe artan tüketim ise doğaya her gün biraz daha fazla zarar verir. Bu nedenle işletmelerin atık gereksinimlerini karşılamak ve tüketimi azaltarak atıkları çevre dostu geri dönüşüm süreçlerine sokabilmek için endüstriyel çöp kovalarına ihtiyaç duyulur.
Plastik atık kovası, sıfır atık kovası, kağıt atık kovası, tıbbi atık kovası gibi birden fazla çeşide sahip olan endüstriyel çöp kovalarının kullanımı doğaya sağlayacağı yararın yanı sıra ekonomik olarak da avantaj sağlar. Malzemeleri doğayı kirletmeye bırakmak yerine endüstriyel çöp kovalarına atarak geri dönüşüme gitmesini sağladığınız takdirde bir malzemenin sıfırdan imal edilmesinden çok daha ekonomik fiyatlara yeniden üretilmesini sağlayabilirsiniz.
Uygun bir biçimde imha edilmediğinde çeşitli sağlık problemlerine, salgın hastalıklara ve virüs risklerine yol açabilecek tıbbi atıkların diğer atıklardan ayrışmasını sağlayan endüstriyel çöp kovaları ise toplum sağlığı açısından oldukça önemlidir. Tüm bu açılardan çeşitli sebeplerle atık duruma gelmiş maddelerin kategoriler halinde toplanarak ayrıştırılması ve geri dönüşüme ya da uygun imha alanlarına gönderilmesi yönünden endüstriyel atık konteynerleri oldukça önemlidir. Atıkların uygun kategorilerde toplanabilmesi için birbirinden farklı endüstriyel çöp kovası çeşitleri bulunur. Her çeşidin kullanım alanına göre kendine has özellikleri vardır. Bununla birlikte endüstriyel çöp kovası ve geri dönüşüm kutusu fiyatları da çöp kovalarının çeşitlerine göre farklılık gösterebilir.
Endüstriyel Çöp Kovası Çeşitleri ile Doğaya Saygı
- Endüstriyel Mutfak Çöp Kovası: Restoran, kafe, yemekhane gibi ortamlarda kullanılan büyük atık çöp kutusudur. Evlerinizde kullandığınız ev tipi mutfak çöp kovaları en fazla 20 litre hacme sahip ürünlerken endüstriyel mutfak çöp kovalarının hacmi kullanıldığı yere göre 250 litreye kadar çıkabilir. Hacim olarak bu kadar büyük olan çöp kovalarının taşıyacağı yük de çok fazla olacağı için dayanıklı bir malzemeden üretilmelidir. Ayrıca taşıma sırasında kolaylık sağlayabilmek için tekerlekli modellerden tercih edebilirsiniz.
- Geri Dönüşüm Çöp Kutusu: Kağıt, metal, plastik gibi geri dönüştürülebilen ürünleri toplayıp ayrıştırmak amacıyla kullanılan çöp kutularına verilen genel isimdir.
- Kağıt Geri Dönüşüm Kutusu: Kağıt, karton gibi malzemelerin toplanarak tekrar kullanılmak amacıyla geri dönüşüm merkezlerine götürüldüğü geri dönüşüm kutularıdır. Evlerinizde ya da işletmenizde kullanacağınız kağıt geri dönüşüm kutusu sayesinde daha fazla ağaç kesilmesini önleyerek kağıt atıkları tekrar kullanıma kazandırabilirsiniz.
- Plastik Geri Dönüşüm Kutusu: Doğada yüzyıllarca çözünmeyerek ormanları ve denizleri kirleten bir madde olan plastiğin sürekli üretilmek yerine var olanlarının tekrar kullanılması için dönüştürülmesini sağlamak amacıyla kullanılan geri dönüşüm kutularıdır.
- Tıbbi Atık Toplama Kutusu: Hastanelerde, dispanserlerde ve diğer sağlık kuruluşlarda tıbbi atıkları toplamak için kullanılan atık kutularıdır. Tıbbi atıklar ayrı bir şekilde toplanıp imha edilmediği durumlarda toplum sağlığını tehlikeye atabilir. Bu sebeple tıbbi atık kutularının kullanımı hayati önem taşır.
- Sıfır Atık Kutusu: İsrafın önlenmesi ve doğada var olan kaynakların doğru kullanılması amacıyla adından da anlaşılacağı gibi “sıfır atık” amacıyla endüstriyel atıkların toplanmasını sağlayan endüstriyel çöp kovalarıdır. Bu çöp kovalarında toplanan endüstriyel atıklar geri dönüşüme kazandırılarak doğaya daha fazla atık bırakılmasının önüne geçilmeye çalışılır.
Endüstriyel Çöp Kovası Satın Alırken ve Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Endüstriyel çöp kovaları içinde toplayacağı atıkların türünün yanı sıra yükseklik, genişlik, derinlik ölçüleri, tekerlekli ya da tekerleksiz olma, hacim, pedallı ya da pedalsız olma gibi özelliklerine göre farklılık gösterir. Hazır olan modellerin yanı sıra kullanım amacına bağlı olarak özel üretim endüstriyel çöp kovaları da üretilebilir. Bu nedenle endüstriyel çöp kovası satın almadan önce ilk belirmeniz gereken şey ihtiyacınızın ne olduğudur.
- Endüstriyel çöp kovalarının yerleştirildiği alanlar hijyen ve sağlık açısından önemlidir. Özellikle tıbbi, kimyevi ya da zararlı olabilecek çeşitli maddelerin atıklarının toplandığı atık kutularının çocukların ya da hayvanların ulaşamayacağı konumlarda kontrollü olarak tutulması ve düzenli periyotlarla temizlenmesi gerekir.
- Endüstriyel çöp kovaları hangi amaç için üretildiyse sadece o amaç için kullanılmalıdır. Özellikle geri dönüşüm amaçlı kullanılan çöp kovalarına sadece o çöp kovasına atılması planlanan malzemeleri atmanız oldukça önemlidir. Bu malzemeler özel cihazlarla parçalanarak yeniden üretime gönderileceği için farklı malzemelerin karışmaması gerekir. Örneğin kağıt geri dönüşüm kutusuna plastik ya da metal malzemeye sahip atıklar atılmamalıdır.
- Çöp kovalarının içine kovalara zarar verecek kül ya da yanıcı maddeler atılmamalıdır. Bu durum hem endüstriyel çöp kovalarının zarar görerek kullanım ömürlerinin azalmasına neden olur hem de geri dönüştürülerek doğaya katkı sağlanacak maddelerin yok edilmesine sebebiyet verir.
Endüstriyel çöp kovaları hem sağlığımızı hem de doğayı korumak açısından önem taşır. Evlerinizde ya da iş yerlerinizde kullanacağınız geri dönüşüm kutusu fiyatları ihtiyacınız olan modele göre değişebilir. Hemen Koçtaş’ı ziyaret ederek bütçenize ve ihtiyacınıza uygun endüstriyel çöp kovasına kolayca ulaşabilirsiniz!
Endüstriyel Çöp Kovaları Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Geri Dönüşüm Kutusuna Neler Atılır?
Doğayı ve kaynaklarımızı koruma konusunda büyük bir öneme sahip görü dönüşüm kutularına kağıt, plastik, metal gibi malzemeler atılarak geri dönüşüme katkıda bulunulabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta her malzemeyi ait olduğu geri dönüşüm kutusuna atmaya özen göstermektir. Örneğin kağıt geri dönüşüm kutusuna metal malzemeden üretilmiş atıkların atılması durumunda geri dönüşüm etkili bir şekilde sağlanamaz. Bu nedenle her malzemeyi ait olduğu kutuya atmalısınız.
Endüstriyel Çöp Kovaları Nerelerde Kullanılır?
Endüstriyel çöp kovaları evler, marketler, restoranlar, kafeler, fabrikalar ve benzeri birçok yerde kullanılabilir. Özellikle endüstriyel atığın çok fazla olduğu sanayi tesislerinde kullanımları daha fazladır. Ancak bunun dışındaki yerlerde de özellikle geri dönüşüm amacıyla kullanılan endüstriyel çöp kovaları vardır. Bunun en belirgin örneği sokaklara yerleştirilen geri dönüşüm kutularıdır. Eğer çevrenizde herhangi bir yerde endüstriyel çöp kovası yoksa Koçtaş'tan satın alarak kendi evlerinizde geri dönüşüm kutularına yer verebilirsiniz.
En Çok Satan Endüstriyel Çöp Kovaları Hangileri?
Koçtaş Endüstriyel Çöp Kovaları kategorisinden en çok satan 5 ürün;
- Plastik Çöp ve Atık Konteyneri, Kovası 120 Litre
- Maxiflow Çöp Kovasi Standart Pedalli 40 Li̇tre 430k
- Maxiflow Çöp Kovasi Standart Pedalli 30 Li̇tre 430k