Peşin Fiyatına 7 Taksit

Freze Makinesi

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Freze Modelleri ve Fiyatları 

Freze makinesi konsollu ve sütunlu tezgahlar yardımıyla kullanılan ahşapların veya farklı materyallerin yapısını düzenlemek ya da çeşitli motifler oluşturmak amacıyla kullanılan makinelerdir. Freze kesici takım döneri ile işlev görür ve torna makinesinin zıttı prensipte çalışır. Freze çeşitleri dikey freze, yatay ve üniversal olarak üçe ayrılır. Mini freze makinesi daha basit işlemlerde kullanılır. Freze makinesi ile çevresel frezelemede talaşlar çevredeki dişler yardımıyla, alın frezelemede alın yüzeyinde bulunan dişler yardımıyla kaldırılır. Kanal açma freze ucu ve freze menteşe ucu olarak çeşitlenen uçları ile karşımıza çıkar. Yassı dübel frezesi ile uç ekleme ve bağlantı işleri kolaylıkla halledilebilir. Dewalt ve Einhell önemli cihaz markalarındandır. Freze makinesi fiyatları makine boyutlarına, tasarımına, kullanım kolaylığına ve fonksiyonlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. 

Freze endüstriyel imalat sektöründe kullanılan bir takım tezgahıdır. Bu makinelerin çalışma prensibi kendi ekseni etrafında dönen bir kesici takım ile birlikte iş parçasından talaş kaldırarak yüzey işleme, şekillendirme, delme ve benzeri işler yapa üzerinedir. Metal ya da ahşap malzemelerden imalat yapan her firmada bu makinelere rastlamak mümkündür. Yeni nesil teknolojiler sayesinde bu makineler kişisel bilgisayarlar ve özel bilgisayar programları ile otomatik olarak imalar gerçekleştirebilir. Bu makinelerin hem kullanım alanı oldukça geniştir hem de pek çok işlevsel özelliği bulunur. Birçok sektör tarafından tercih edilir. Freze makinesi ile üretim çeşitliliğinizi artırabilir ve iş fikirlerinizi kolaylıkla eyleme dönüştürebilirsiniz. 

Freze Makinesi Çeşitleri 

Üzerinde birçok kesici ağız bulunan çakı ile doğrusal ilerleme yaparak işlem uygulanan iş parçaları üzerinden talaş kaldırma işlemi yapan makineler freze tezgâhı olarak adlandırılır. Bu makineler birbirinden farklı amaçlar için kullanılabilir. Bu makinelerin yapabildiği diğer işlemler; düz ya da açılı yüzeylerin işlenmesi, düz ya da dairesel olarak oluklar oluşturma, kanal açma ve buna benzer uygulamalardır. 

Makine çeşitleri hemen hemen aynı işlemi farklı amaçlar ve şekiller doğrultusunda yapan modellerden oluşur. Düşey tezgâh modelinde frezelerin bağlanmış şekilde durduğu mil ekseni tezgâh tablasında dik bir biçimde konumlandırılmıştır. Freze çakısı ekseni dik konumda bulunurken başlık istenen açıya döndürülerek işlemler gerçekleştirilebilir. Bu modellerin tablasının sabit eksende olması sağa ya da sola çevirerek açı verme işlemine izin vermez. 

Üniversal modeller hem dikey hem de yatay freze tezgahlarının birleştirilmiş hali formundadır. Dolayısıyla diğer modellerle kıyaslandığında daha işlevseldir. Kopya freze tezgâhı diğer modellerden farklı olarak talaş kaldırma işlemini mastar denilen şablona uygun olarak yapar. CNC freze tezgâhları veri işleme veya değerlendirme gibi kabiliyetlere sahip gelişmiş yapılı makinelerdir. Bu modeller aynı zamanda dik işlem tezgâhları olarak da adlandırılır. Gelişmiş düzeyine göre 3 eksenli, 5 ek eksenli ve 7 eksenli modelleri mevcuttur. Tüm modeller uyumlu oldukları iş üretimi için ideal sayılan modellerdir. 

İhtiyaca Yönelik Boyutları ile Freze Çeşitleri 

Freze makinesi satın alımından önce ihtiyaçlar belirlenmeli ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda doğru model tercih edilmelidir. Kullanım alanına uygun doğru seçimler yapılarak iş hacmi genişletilebilir. Bununla birlikte tasarlanan projeler kısa sürede tamamlanır. 

İşyeri ve çalışma alanı için yapılacak yatırım öncesi iş parçalarını analiz etmek oldukça önemlidir. İş parçalarının yüzey boyutları ve ağırlıkları hesaplanarak uygun makine satın alınmalıdır. Cihaz kapasitesi ve talaş kaldırma potansiyeli cihaz seçmede belirleyici unsurlardandır. Kontrol ünitesi seçimi de işlerim hızlı bir şekilde tamamlanması ölçeğinde önemlidir.  

Farklı özelliklere sahip pek çok freze makinesi modeli olmakla birlikte bu modeller birbirine benzer. Çalışma prensibi anlamında benzerlik gösteren makinelerin farklı boyut ve tiplerde tasarlanan modelleri vardır. Düşük hacimli üretimler ile küçük çaplı işler için küçük makine modelleri tercih edilebilir. Küçük boyutlu makineler özellikle dar alanlarda kullanım kolaylığı sağlar. Bu boyuttaki makine modellerinin depolanması da oldukça kolaydır. Mini modeller diğer adıyla avuç içi modeller profesyonel ustaların tercih ettiği küçük parçaların işlenmesine olanak sağlayan modellerdir. Hobi amaçlı olarak da bu modellerden yararlanılabilir. İşlevsellik ve teknik özellikler ürün seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardır. Kişisel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak doğru ürün tercihinde bulunulmalıdır.

Freze Tezgâhı Kısımları 

Freze makinesi aparatları, kısımları ana kısım, başlık ve aksesuarlar gibi parçalardır. Konsol, gövde, tabla ve araba ana kısımda bulunur. Gövde çelik döküm malzemesinden üretilen ve dişli kutularını taşıyan parçalardandır. Konsol aşağı ve yukarı yönlü hareket edebilen ve arabayı taşıyan kısımdır. Araba konsol üzerinde yer alır ve üzerinde bulunan tabla ile enine doğru ilerleme hareketi gerçekleştirir. 

Başlıklar yatay, dikey ve üniversal olmak üzere üçe ayrılır. Bu başlıklar sayesinde makine çakılarının hareket konumları düzenlenir. Bunlarla birlikte makine tezgâh aksesuarları karşılık puntası, divizör, döner tabla, malafalar, mengeneler ve bağlama pabuçları gibi aparatlardır. Malafalar bilezikli mil olarak da isimlendirilir. Divizör iş parçalarını eşit ya da eşit olmayan şekilde doğrusal ve çevresel bölme yapmak için kullanılan üniversal makine bölme aparatlarındandır. Makinelerde iş parçaları ile alın yüzeylerinin punta deliği yer alan kısa veya uzun millerin bağlanması karşılık puntası ile divizör arasında gerçekleşir. 

Döner tabla iş amacına göre dikey veya yatay olarak üretilmiştir. Bu parçalar kalıp oyma ile iç ve dış yüzeylerin frezeleme işleminde kullanılır. Mengeneler düz parçaların bağlanması durumunda kullanılır. Mengenelerin bağlama işlemi gerçekleştiremediği durumlarda bağlama pabuçları devreye girer. Makine parçalarını ve yaptığı işlemleri detaylı bir şekilde bilmek makineden yüksek performans elde edebilmek için gerekli ve önemlidir. 

Frezelerin Çalışma Prensibi 

Frezeleme tezgah tablasına sıkıca yerleştiriliş bir iş parçasının kendi ekseni etrafında dairesel bir biçimde hareket eden kesici takım yardımı ile doğrusal hareketi vasıtasıyla talaş kaldırma işlemine verilen isimdir. Bu işlemlerin üzerinde gerçekleştiği tezgâh freze olarak adlandırılmıştır. Frezelerin hepsi işleme yöntemi noktasında ikiye ayrılır. Bu iki yöntem çevresel ve alındır. 

Çevresel yöntemde talaş cihaz takımının çevresinde bulunan dişler vasıtasıyla kaldırılır. Alın yönteminde ise talaş cihaz takımının alın yüzeyinde bulunan dişler yardımıyla kaldırılır. Milin konumu yatay konumda olanlara yatay freze denilir. Bununla birlikte milin konumu dikey konumda olanlar ise dikey freze olarak adlandırılır. Hem dikey hem yatay konumda çalışan makineler de mevcuttur. Bu özelliğe sahip modellere üniversal modeller denilir. Dikey, yatay ve üniversal tezgâh çeşitlerinin tamamı konsollu Ryobi freze tezgâhları olarak isimlendirilir.  

Yapılacak işe ve üretim sektörüne bağlı olarak seçilecek makine modeli değişiklik gösterir. Dolayısıyla işlemin kendisinin, işleme yönteminin ve işe sağlayacağı faydaların bilinmesi gerekir. Bu noktalara dikkat ederek iş ihtiyaçlarınıza uygun makine modelini tercih edebilirsiniz. Dikey, yatay ve hem dikey hem yatay çalışma imkânı sunan üniversal modeller arasından seçiminizi iş kolunuza uygun olarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu makine sayesinde pek çok iş hem daha kolay hem de kısa sürede halledilebilir. 

Freze Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Üretim yapan imalat sektöründeki kişiler satın alacakları freze tezgahının özelliklerine dikkat etmelidir. Böylelikle makine kullanımı faydalı ve işlevsel hale getirilebilir. Yanlış makine tercihi sonucunda imalat hızının beklenen düzeye çıkamaması veya istenen hassasiyette iş parçasının üretilememesi gibi sorunlarla karşı karşıya gelinebilir. Bundan dolayı öncelikle yapılan ya da yapmayı düşünülen iş için uygun makine tercihinde bulunulması gerekir. 

Yatırım yapılmadan önce işlenecek malzemeler analiz edilmelidir. Bu parçaların ağırlıkları, boyutları gibi ölçüleri hesaplanmalıdır. Makine talaş kaldırma değerlerine ve magazinin takım adedi kapasitesinin ne kadar olduğuna dikkat edilmelidir. Dikkat edilmesi gereken önemli başka bir faktör kontrol ünitesi seçimidir. 

Üretimi istenilen noktaya çıkarabilen ve beklentinin altına inmesine izin vermeyen, işleri yavaşlatmayan bir tercihin yapılması üreticiler için oldukça önemli bir konudur. Fizibilite çalışmaları ile freze makinesi amorti süresi hesaplanmalıdır. Çıkan sonuç işletme adına makul ve mantıklı ise satın alma işlemi gerçekleştirilmelidir. Satın alma işleminin ardından makine başında çalışacak kişinin eğitimli ve doğru bilgiye sahip olması gerekir. Tecrübesiz birine makineyi teslim etmek işletmenin zararına olacaktır. Yukarıda bahsedilen noktalara dikkat edilerek tercih edilen bir makine ile işletmeler yüksek verimlilik elde edebilir. İşletme için uygun makine modeli tercih edilerek üretim ağı genişletilebilir. 

Frezelerin Kullanışlı Özellikleri 

Üzerinde çalışılan yüzeyleri şekillendirmek amacı ile tasarlanan ve sabit iş parçası üzerindeki talaşları kaldırmaya yarayan freze makineleri iş gücünü hafifletir. Ahşap üzerinde ya da kenarında dekoratif motifler oluşturmak, farklı boyutlarda oluklar açmak ve ihtiyaç duyulan bölgeleri oymak amacıyla alüminyum modellerden yararlanılabilir. Yapmak istenen proje ve çalışma alanına uygun işlevsel özelliklere sahip makineler tercih edilmelidir. 

T kanal modeli ile başlık ana uçları ile planlanan proje kapsamında üzerinde çalışılan yüzeyin sertliğine bağlı olarak çeşitli uygulamalar yapılabilir. Şaküllü modeller büyük işletmeler için özel olarak tasarlanmıştır. Özellikle metal malzeme imalatında bu modeller tercih edilir. Şarjlı modeller ahşap dahil olmak üzere pek çok malzemenin işlenmesinde kullanım kolaylığı sağlar. Akülü modeller taşınabilir olma özelliğinin yanı sıra küçük boyutlarda tasarlanır. Pek çok makine modeli ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlanarak kullanıcıların beğenisine sunulur. Freze makinesi özelliklerini değerlendirerek ihtiyaca yönelik modele ulaşmak oldukça kolaydır. 

Koçtaş, ihtiyaçlarınıza göre tercih edebileceğiniz, teknik özellikleri ile pratik kullanım imkânı sağlayan freze modellerini satışa sunar. Makine özelliklerine dikkat ederek bu modeller arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. İş yerlerinde pratik bir şekilde üretim yapabilmek için Koçtaş mağazalarında ve internet sitesinde avantajlı fiyatlarla sunulan freze makinesi modellerini hemen inceleyebilirsiniz. 

Frezeler Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

Freze Makinesi Nedir? 

Freze makinesi kendi ekseni etrafında dönen, kesici bir takım yardımıyla işlenen iş parçası üzerinden talaş kaldırma, yüzey işleme ya da delme işlemleri yapan bir makine çeşididir. Metal malzemeden imalat yapan her firma muhakkak bu makineyi kullanır. Makine çalışma prensibi kesme hareketi takımın etrafında dönmesi ve aynı zamanda ilerleme hareketi yapması ile gerçekleşir. 

Freze Makinesi Ne İşe Yarar? 

Freze sabit bir iş parçası üzerinde bulunan talaşları kaldırma işlemi yapan makinedir. Genellikle ahşabın kenarında motifler oluşturmak, oluklar açmak veya ahşabın belirli bölgelerini oymak amacıyla kullanılır. Dolayısıyla bu makine hem işlevsel hem de estetik görünüm sağlayan cihazlar arasındadır. Makine farklı uçları sayesinde malzemenin sertliğine ve istenen kesimin tipine göre işlemler gerçekleştirebilir. 

Freze Fiyatları Ne Kadar? 

Freze makinesi fiyatları ürün boyutlarına, tasarımına, kullanım kolaylığına ve fonksiyonlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Markalar her bütçeye uygun fiyat seçeneği sunar. Makine fiyatları işlevsel özellikleri ile doğru orantılıdır. Sahip olunan makineler için ihtiyaç duyulan yedek parçalara ulaşmak oldukça kolaydır. Bu yedek parçaların fiyatları da ürün işlevine göre değişir. Her bütçeye göre tasarlanan modeller arasından ihtiyaca uygun olana ulaşmak mümkündür.

En Çok Satan Freze Makinesi Hangileri?

Koçtaş Freze Makinesi kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Germany Style Alman Fr-6128 Devir Ayarlı Formike Traşlama Freze 6 Mm Set Hediyeli
  2. Bosch Standard W Çift Oluk Düz Freze 8*8*56 Mm 2608628372
  3. Moonshop 4400 Watt Profesyonel Formika Traşlama Freze Makinası Ve Uçları 6 Mm Pens 2 Yıl Garantili
  4. POF 1200 AE Freze
  5. ER2100 Freze 2100 W
Daha fazla göster
100 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: