Tesisat Temizleme Sıvıları
Alışveriş sepetinize eklendi
Petek temizleme kimyasalı kalorifer peteklerindeki tuz, kireç, kir, korozyon ve pası temizlemek için kullanılan ürünlerdir. Peteklerde oluşan kirler, suda çözünen mineraller ya da sistemdeki su içindeki metal oksitleri nedeniyle oluşur. Radyatör temizleyicisi olarak da adlandırılan bu ürün peteklerdeki kir ve tuzları çözerek, sistemin daha iyi çalışmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Radyatör temizleyicisi genellikle asit veya alkali temizleyicilerin karışımıdır. Bu ürün kullanım kolaylığı ve etkili sonuçlar sağlamak için tasarlanmıştır. Ürün içerisinde yer alan kalorifer peteği temizleme sıvısı kireç ve kir gibi tortuların sistemin verimini düşürmesini engellemek amacıyla temizlenmesi için kullanılır. Radyatör temizleyicisi periyodik bakım ihtiyacı duyan tüm ısıtma ya da soğutma sistemlerinde kullanılabilir. Petek temizleme kimyasalı fiyatları genellikle ürün marka ve miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Radyatör temizleyicisi petek temizleme makinesinin içerisine konularak ısıtma ve soğutma sistemlerindeki kireç ve kir gibi tortuları temizleyerek sistemin verimli bir şekilde çalışmasını sağlar. Bu kimyasallar radyatörlerin iç duvarlarını ve ısı eşanjörlerini kireç ve pastan etkin bir biçimde temizlemek amacıyla kullanılır. Bu kimyasalların içeriği tesisata zarar vermez. Temizlik ve bakımı yapılan tesisat daha verimli çalışır ve yakıt tasarrufu sağlar.
Petek temizlik sıvısı kullanımı ile tesisat sistemlerinin ömrü uzar ve yüksek yakıt tasarrufu sağlanır. Bu temizlik işleminin ortalama 2 yılda bir yapılması tavsiye edilir. Kombi ömrü uzatılırken doğalgazdan da tasarruf edilir. Radyatörlerin temizlenme işleminin yapılabilmesi için petek temizlik makinesi kullanılması gerekir. Bu makineler iki çeşit olarak piyasada bulunur. Bir tanesinin çalışma prensibi hava ve suyu karıştırarak basınçlı olarak temizleme şeklindedir. Diğer temizlik makinesinin ise deposu bulunur. Bu depo içerisine su konularak temizleme işlemi basınçlı bir şekilde gerçekleştirilir. Deposu bulunan makinelere su ile birlikte bu ürün eklenir.
Bu makinelere kombi petek koruma sıvısı konulmasının nedeni makine motorunun yeterli basınç sağlayamamasından kaynaklanır. Bu durumda radyatör temizleyicisi gereklidir. Kalorifer petek koruyucu sıvısı içerisinde asit bulunan bir kimyasal olduğundan peteklerde bulunan kireç ve pas gibi tortuların temizlenmesini sağlar. Bu ürün ile gerçekleştirilen temizlikten sonra bu sıvının sistem içerisinden atılması gerekir.
Radyatörler içerisinde zaman içerisinde oluşan tortular sudan daha ağırdır ve makine yardımı ile temizlenmesi gerekir. Petek temizleme kimyasalı ancak makine ile kullanılabilir. Bu kimyasal petek iç duvarlarına yapışmış olan kireç tabakasına nüfus ederek hızlı ve etkin bir biçimde temizlenmesini sağlar. Ortalama olarak bir metrelik bir radyatör için yaklaşık 8 litre su kullanılır. 7 adet radyatörü olan bir ev için 60- 70 litre civarında su kullanılacaktır. 7 adet radyatörü bulunan bir ev için 1 litrelik radyatör temizleyicisi yeterli olacaktır.
Petek temizleme kimyasalı radyatörlerde oluşan kir, leke ve pas gibi zararlı maddeleri temizlemek için kullanılan kimyasallardır. Bu kimyasalları kullanmanın avantajları aşağıda listelenmiştir;
Unutulmamalıdır ki, radyatör temizleyicisi kullanımı yanlış yapılırsa zararlı olabilir. Bu nedenle, önerilen kullanım talimatlarına dikkat edilmelidir ve profesyonel destek alınmalıdır.
Radyatör temizleyicisi makinelerle birlikte kullanılan temizlik kimyasallarıdır. Kullanım nedeniyle zaman içerisinde oluşmuş olan kir ve kireç gibi tortuların temizlenmesinde kullanılır. Bu kimyasallar radyatörlere zarar vermez. Bu kimyasallar yalnızca evlerde bulunan radyatörlerde değil araç kalorifer peteklerinde de kullanılabilir. Bu ürünlerin fiyatları geniş bir aralıkta seyreder. Marka ve içerik fiyatları etkileyen faktörlerdendir. Kalorifer peteği temizleme sıvısı miktarı da fiyatları belirleyen faktörler arasındadır.
Radyatör temizliği belli aralıklarla gerçekleştirilmesi gerekir. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlanır. Temizlik ve bakım ile daha sonra oluşabilecek ekstra maliyetlerin önüne geçilebilir. Bu işlem profesyonel kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Radyatör temizleyicisi 1 litre, 5 litre, 10 litre, 25 litre gibi çeşitli miktarlarda piyasada bulunur. Bu ürünler temizlemenin yanı sıra koruma işlevi de üstlenir. Petek temizleme kimyasalı fiyatları ürün miktarlardan etkilenir. Radyatör temizleme işlemi gerçekleştirildikten sonra koruma amaçlı koruma kimyasalının da kullanılması gerekir.
Koçtaş, ihtiyaçlarınıza göre tercih edebileceğiniz, radyatör temizliğinde pratik bir şekilde kullanım imkânı sunan radyatör temizleyicisi modellerini satışa sunar. Radyatörlerin sayısına ve üretim malzemesine bakarak uygun özellikte ve miktarda ürün için modeller arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Bulunduğunuz ortamdaki radyatörlerin pratik bir şekilde temizlenmesi ve sağlıklı bir şekilde ısınma sağlaması için Koçtaş mağazalarında ve internet sitesinde avantajlı fiyatları ile sunulan petek temizleme kimyasalı modellerini hemen inceleyebilirsiniz.
Petek temizleme kimyasalı kir ya da kireç kalıntılarını ortadan kaldırmak için kullanılır. Bu kimyasal su ile birlikte petek temizleme cihazına eklenir ve ortalama yarım saat kadar tesisatın içerisinde dolaşımı sağlanır. Ortalama 7 adet radyatörü bulunan bir daire için yaklaşık 1 litre radyatör temizleme sıvısı gerekir. İşlem sırasında 60- 70 litre civarında su kullanılır.
Petek temizliğinin tam anlamıyla yapılabilmesi için kimyasallardan faydalanılmalıdır. Asit bazlı temizleyiciler tuz ve kirecin çözülmesine yardımcı olur. Özellikle demir ve alüminyum peteklerde etkilidir. Alkali temizleyiciler yağ, yağmurluk ve katran gibi organik kirleri temizlemek için kullanılır. Oksijen aktif temizleyiciler peteklerdeki kir ve lekeleri oksijenin içeriği sayesinde çözümler. Kombi petek temizleme ilacı genellikle asit veya alkali temizleyicilerin karışımıdır ve kir ve tuzları çözmek için kullanılır.
Radyatör temizleyicisi kesinlikle zararlı değildir. İlaçsız temizlik yerine ilaçlı temizlik yapılmalıdır. Tam anlamıyla bir temizlik gerçekleştirebilmek için temizlik kimyasalları kullanmak şarttır. Böylelikle radyatör içerisinde birikmiş olan kir ve pas su yoluyla dışarıya atılabilir. Radyatör temizleyicisi etiketinde belirtilen talimatları takip etmek ve gerekli güvenlik önlemlerini almak önemlidir.