Peşin Fiyatına 7 Taksit

Sebze Tohumları

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Bireylerin Kendi Sebzelerini Yetiştirmesini Sağlayan Sebze Tohumları

Kendi sebzelerini yetiştirmek isteyen bireylerin edinmesi gereken başat malzeme sebze tohumudur. Balkon, teras, sera, bahçe gibi alanlarda ürünlerini yetiştirmek isteyenlerin sebze tohumu çeşitlerini mutlaka edinmesi gerekir. Farklı kullanım alanlarında yararlanmak üzere farklı miktarlarda paketlenen ürünler tercih edilir. Tarla gibi geniş alanlar için ise büyük paketlerde üretilen ürünler edinilir.

Bireyler yaşam alanlarından çıkmadan yetiştirebileceği sebzeler için uygun sebze tohumu türlerini edinir. Bu sayede sebzeleri taze bir biçimde tüketmek mümkün olur. Bireyler daldan kopararak doğrudan yemeklerine dahil edebileceği sebzeleri büyütebilir. Dileyenler bu sebzelerden kurutarak da yararlanabilir. Sebze tohumundan yüksek performans görmek için çeşitler arasından iyi seçimler yapılmalıdır. Ekim yapılacak alanın özellikleri, toprak yapısı, iklim ve hava koşulları gibi etkenler ile uygun sebze tohumu türlerine karar verilebilir. Doğal sebze tohumu edinerek genetiği değiştirilmemiş sebzeleri kendi alanlarında yetiştirmesi mümkündür. Bireylerin verimli bir yetiştirme gözlemleyebilmesi için kaliteli türden ürünleri edinmesi gerekir.

Yaz ve kış mevsiminde hasat edilen birçok farklı sebze türü mevcuttur. Bireyler sebze seçimini ekim mevsimini göz önünde tutarak yapabilir. Oldukça geniş bir çeşitliliği bulunan sebzeler arasından kullanıcılar dilediklerini seçer. Ekim ve bakım adımlarına uyulduğu sürece sebze tohumu türlerinden iyi sonuçlar elde etmek mümkün olur. Marul, kereviz, biber, domates, maydanoz ve daha birçok sebze tohumunu edinerek ürünler yetiştirilebilir.

Çeşitliliğinin çok olmasının yanı sıra içerdiği ürün miktarı da farklılık gösterir. Küçük alanlar için 10, 20 gibi az miktarda ürün içeren paketler edinilir. Geniş alanlar için ise 3000, 5000 gibi çok sayıda ürünlerin bulunduğu paketler tercih edilir. Alanların büyüklüğüne göre bireyler uygun türler arasından seçimlerini gerçekleştirmelidir.

Sebze tohumunu ev ortamında yetiştirmenin birçok faydası bulunur. Bireyler hazır sebzeler almaya harcadığından daha az bir miktar ile kendi ürünlerini yaşam alanlarında yetiştirir. Bunun sonucunda daha az maliyetle yetiştirilen ve farklı amaçlar için kullanılabilen sebzeler elde edilmiş olur. Bireyler bu ürünleri dalından kopararak taze bir biçimde tüketebilir. Yemeklerine dahil ederek taze ev yemekleri ortaya çıkarır. Tamamen organik olarak yetiştirilen ürünler, doğru adımlar izlenerek büyütüldüğünde ortaya lezzetli sebzeler çıkar. Bireyler taze veya yemeklerin içine koyarak tüketebileceği gibi kurutma yöntemini de kullanabilir.

Kurutma yöntemi ile sebzelerden baharat elde etmek mümkündür. Ürünler salça yapmak veya turşusunu kurmak amacıyla da kullanılır. Bireyler damak zevklerine göre ürünleri farklı şekilde değerlendirir. Salça ve baharat gibi farklı yiyecek çeşitlerine çevirmek de ev içi harcamaların azaltılmasına yardım eder. Baharat, salça veya turşu gibi hazır ürünleri almak yerine evde yetiştirilmiş sebzeler kullanılır. Bunun sonucunda daha az harcama yapılmış olur. Bireyler isteklerine göre tohum sebze çeşitleri arasından seçim yapar. Birden fazla amaç ile kullanılabilecek olan türleri belirleyerek çok yönlü bir kullanım sağlamak mümkün olur. Domates, salatalık, fesleğen gibi sebze tohumu türleri; çok amaçlı kullanıma uygun ürünler arasındadır. Örneğin domates; taze tüketilmeye, yemeğe konmaya ve salça yapımına uygun yapıda sebzelerdendir.

Sayı farklılığı sebze tohumu fiyatlarının değişimine de büyük rol oynayan bir etkendir. Daha fazla sayıda ürünün yer aldığı paketler için daha fazla ödeme yapılır. Ayrıca kalite yükseldikçe de fiyatların artmasını gözlemek mümkündür. Bireylerin istediği sebzeyi elde edebilmesi adına öncelikle türüne karar vermesi gerekir. Sonra ise kalite ve fiyat değerlerine bakarak gereksinimleri için doğru bir seçim yapabilir.

Sebze Tohumu Türleri

Sebze tohum çeşitleri farklı özelliklere sahip ürünlerdir. Yaz ve kış mevsimi sebzeleri bireylerin istekleri doğrultusuna göre tercih edilir. Yaz sebzeleri arasında bamya, bezelye, dolmalık biber, bakla, mısır, domates, kabak, patlıcan, patates gibi ürünler yer alır. Enginar, taze fasulye, semizotu, salatalık gibi sebze tohumları bireylerin yetiştirmek istediği türe göre seçilir. Bireyler yetiştirmek istediği sebze cinsine göre sebze tohumu çeşitleri arasından tercih edilir. Kışlık sebze tohumları içinde ise lahana, ıspanak, bal kabağı, karnabahar, kereviz, havuç, pırasa gibi türler yer alır. Her bir sebze türü için sebze tohumu bulunur ve uygun adımlar izlenerek sağlıklı mahsuller ortaya çıkar. Farklı türlerde birçok sebze mevcuttur.

Bireyler aynı sebzenin farklı varyasyonlarına da ulaşabilir. Örneğin marulda geniş bir çeşitlilik mevcuttur. Çilli marul, ada marulu, gül marulu, kırmızı marul, geyik dili marul, Balkan marul, kıvırcık marul, siyah marul, fındık marul, göbek marul, meşe yaprak marul gibi birçok farklı türü bulunur. Bireyler geniş çeşitliliğe sahip ürünler arasından gereksinimlerini düşünerek tercih yapar.

Domateslerde de farklı türler ile karşılaşılır. Farklı çeşitte domateslerin elde edilmesini sağlayan türler bireylerin isteklerine göre seçilir. Dolmalık domates, siyah armut domates, pembe üzüm domates, Alman domatesi, altın domates, turuncu çilek domates, minyatür bezelye domates, mini çeri domates gibi çok çeşitli domateslerin elde edilebileceği ürünlere ulaşılabilir.

Bireyler ister tek ister birden çok türde ürünü edinir. Tek tür sebzeleri alanlarında yetiştirebilir. Dilek doğrultusunda birden çok sebze türünü aynı anda yetiştirir. Sebze tohumu fiyatları ürünleri seçerken önemli kriterler arasındadır. İhtiyaç duyulan miktarda ürün edinmek oldukça önemlidir. Kalite ve miktar fiyat değişimlerini oluşturan başlıca nedenlerdir. Bireyler istedikleri gibi bir sebze yetiştirme ortamı kurmak adına uygun türleri belirler. Böylece verimli bir yetiştirme sürecine girmek mümkün olur. Tercih yaparken fiyat farklılıklarının da mutlaka göz önünde tutulması gerekir. Bütçeye ve gereksinimlere uygun ürünler edinilerek yüksek bir performans elde edilir.

Kış Sebze Tohumları

Kış sebzeleri yetiştirmek isteyen bireylerin sebze tohumlarını sonbahar zamanında ekmeye başlaması gerekir. Ev veya bahçelerde kış sebzelerini yetiştirmek mümkündür. Kış sebzeleri diğerlerine oranla daha az bakım gerektiren türler arasında yer alır. Bahçeye ekilen kış sebzeleri, mevsimin getirisi ile daha sık yağmura maruz kaldığı için kimi zaman sulama yapılmasına bile gerek kalmaz. Birçok farklı kış sebzesi türü bireylerin istekleri doğrultusunda tercih edilir.

Kış sebzelerinin ekimine başlama zamanı iklim koşullarına göre farklılık gösterebilir. Yazın yüksek sıcaklıkların geçtiği vakitten sonra ekimin yapılması uygun olur. Kışın sert soğuğu gelmeden ekim yapılabilir. Ekim doğru bir zamanda yapıldığında daha fazla ürün elde edilmesine fırsat verir. Zamanından önce veya sonra ekilirse beklendiği gibi mahsullere ulaşılamayabilir. Toprak düzgün bir şekilde temizlendikten sonra kış sebze tohumu türlerini ekmeye başlanır. Ekilenler kış gelmeden filizlenmeye başlar.

Kış mevsiminde yetişen sebzeler yeşil ağırlıkta olanlardır. Kış sebzeleri arasında lahana, brokoli, turp, havuç, ıspanak, pazı gibi ürünler yer alır. Ürünler bahçede, terasta ve balkonda yetiştirilmeye müsait yapıdadır. Kış sebzeleri için uygun olan ekim vakti sonbahar aylarıdır. Bunun nedeni kış mevsimi gelene dek sebze tohumu toprağın altında yanmaz. Aynı zamanda kış gelmeden yapıldığı için soğukta donması da engellenmiş olur. Ekim vakti doğru ayarlanan ürünler, kış zamanında sebzelerini vermeye başlar. Kış olması nedeniyle de çeşitli canlıların ürünlere zarar verme durumu söz konusu olmaz. Kış sebze tohumu, toprağa atıldıktan sonra bir süre izlenmelidir. Zararlı canlılar görüldüğünde ise uygun biçimde temizlik yapılmalıdır. Filiz verdikten sonra ise gerektiği anlarda gübreden yararlanılması gerekir. Sebzelerin gelişimini iyileştirmek için toprağın havalandırılması da önemlidir.

Bireyler kendi yetiştirdikleri sağlıklı sebzeler ile beslenerek aynı zamanda ev ekonomisine katkı sağlar. Dışarıdan hazır almak yerine ev veya bahçe ortamında üretilen sebzeler ile organik ve taze yemenin tadını da çıkarmak mümkün olur.

Kış sebzelerinden üst düzeyde bir verim almak isteyen bireylerin bazı noktalara önem vermesi gerekir. Balkonda yetiştirilmek isteniyorsa saksının doğru seçilmesi gerekir. Saksı seçimi yüksek performans elde edebilmek için son derece mühimdir. Nane, roka, maydanoz gibi sebzeleri ekmek için uzun saksılar kullanılmalıdır. Uzun saksılar sayesinde bireyler daha fazla ürün el edebilir. Bu gibi yeşilliklerin köklerinden çekilmemesi gerekir. Çıkan dallar koparılarak mahsuller toplanmalıdır. Kökü çıkarıldığında yeni ürün almaya devam etmek mümkün olmaz. Kökü yerinden çekilmediğindeyse ürün alınmaya devam edilebilir.

Örneğin ıspanak yetiştirilen bir saksıda yalnızca yaprakları koparılırsa uzun süreler boyu yeni ürün elde etmeye devam etmek mümkündür. Lahana gibi büyüdüğünde geniş bir yer kaplayan sebzeleri ekmek için geniş saksılar seçilmelidir. Büyük ve geniş saksılarda daha rahat gelişme gösterirler.

Ekim için doğru zamanı yakalamak son derece önemlidir. Ancak sonbaharı kaçıran kullanıcılar saksıları ev içinde tutarak sebze tohumunun donması engeller. Bu sayede sebzelerin sağlıklı bir şekilde elde edilmesine yardım edilmiş olur. Filizlenmelerini sağlamak adına yoğun güneş ışığına maruz kalmayacağı ve hava alacağı bir bölgeye ekilmelidir. Bahçede veya terasta büyütülen ürünler bireylerin sağlıklı beslenmesine katkı sağlar. Hazır sebzeleri satın almak yerine daha az maliyetle evde yetiştirmek, maddi açıdan da olumlu bir durum ortaya çıkarır.

Sebze Tohumu Çeşitleri ve Özellikleri

Farklı çeşitlerde birçok sebze tohumuna ulaşmak mümkündür. Bireyler geniş bahçelerde veya evlerinde farklı sebzeler yetiştirebilir. Her bir türün ekim ve bakım aşamaları birbirinden farklı olur. Ayrıca ekim mevsimi de değişkenlik gösterir. Bireylerin yetiştirmek istediği ürün türüne karar vererek seçimlerini aynı doğrultuda yapması gerekir. Uygun koşulları sağlayarak ve düzenli bir özen göstererek istenen sebzelere ulaşma fırsatı doğar.

Pırasa, uzun bacak olarak bilinen bir sebze türünü ortaya çıkarır. Erkenci türde bir üründür. İçerisinde farklı sayılarda ekilecek ürün olan çeşitlerine ulaşmak mümkündür. Gövdesi uzun ve beyaz renkte, yaprakları ise koyu yeşildir. Salatalık sebze tohumu ise yaklaşık olarak 50-60 gün arasında hasat edilebilir hâle gelir.

Bamya sebze tohumu, ekim öncesi yaklaşık 15 saat suda bekletilir çünkü kabuğu kalın türlerdendir. Ekilecek olan toprakta çok fazla nem bulundurulmamalıdır. Yoksa üründe çürüme gözlemlenebilir. Yerli sebze tohumu türleri arasında bulunan bamya, 2-3 cm kadar derinliğe ekilir. Ekilecek olan toprağın pH değerine dikkat edilmelidir. Toprağın 5 ile 8 pH değerleri arasında olması iyi bir performans alınmasını sağlar. Toprak aynı zamanda geçirgen ve kumlu olmalıdır. Gübre türlerinin de ürüne uygun seçilmesi gerekir. Ekimi genellikle nisan ve mayıs aylarında gerçekleştirilir.

Kök kereviz ise nemli ortamlarda verimlidir. Yazın kurak geçmeyen kışın ise ılık olan bölgelerde iyi yetiştirilir. Yetişme sıcaklığı yaklaşık 15-20 derece arasındadır. 30 dereceden yüksek sıcaklıklardan hoşlanmayan yapıdadır. Önceden sürülmüş toprağa tırmık veya benzer bir alet ile ekilir. Suyun azalması ile gelişme süresi uzar. Aynı zamanda verimliliği de düşer.

Kış sebze tohumları arasında yer alan havuç, yaklaşık 75 günde hasat durumuna gelir. Yabancı otların temizlendiği alanlara ekimi yapılır. Toprak yapısı killi ve ağır olmamalıdır. Geçirgen, ince ve hafif topraklara ekilmeye uygun türdedir. 10 derecenin üstündeki sıcaklıklarda çimlenme gösterir. pH değeri 6 ile 6.5 arasında olan topraklarda yetiştirilmesi idealdir. Serin ve besin maddesi bakımından zengin toprakta yetişir. Düzenli sulanan nemli topraklarda büyümesini iyi şekilde sürdürür.

Marul sebze tohumunun ekimi ilkbahar ve sonbahar aylarında gerçekleştirilir. Kıvırcık tiptedir ve gevrek yeşil yaprakları vardır. Domates biber tohumu, birçok farklı amaç ile kullanılan domates biberini ortaya çıkarır. Turşu veya salça yapılarak ve taze hâlde tüketilebilen bir sebzedir. Kendine has bir dilimli yapıya sahiptir. Bireyler sebze tohumu çeşitleri arasından istediği türleri belirleyerek edinebilir.

Bezelye sebze tohumu, ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekilir. Ürünün kalitesi doğrultusunda alınacak verim değişir. Ekim için 3-4 cm bir derinlik oluşturulur. Ekim öncesi suda bekletmek oldukça önemli bir noktadır. Böylece bezelyenin çimlenme oranı yükselir. Toprağın 10 derece ısıda olması uygun olur. Bezelyenin çimlenmesi 6 ile 10 gün arasında olur.

Barbunya 3-5 cm arasında bir derinlik değerinde ekilir. Sonbahar, ilkbahar ve yaz aylarında ekimi gerçekleştirilir. Açık bir araziye ekilecek olan barbunyanın toprağının önceden işlenmesi gerekir. İşlenen toprağa barbunya yerleştirilir. Sonrasında ise toprak ile 3-4 cm kadar üzeri kapatılır. Düzenli olarak toprağı nemlendirmek unutulmamalıdır. Bireyler istedikleri sebze tohumu türünü edinerek yetiştirme adımlarını uygulamalıdır. Böylece sağlıklı ürünler elde etmek mümkün olur.

Farklı türler tek tek edinilebileceği gibi birkaç farklı tür de aynı anda alınabilir. Karışık sebze tohumu içeriğinde pek çok farklı sebze türünü barındırır. Domates, patlıcan, salatalık, kapya biber, kabak, fasulye, havuç gibi farklı sebzeleri aynı anda içeren ürünlere ulaşmak mümkündür.

Sebze tohumu fiyatları ürünlerin kalitesine, türüne ve miktarına göre değişir. Yüksek kaliteli ürünlerden iyi bir verim almak mümkündür. Ancak kaliteli ürünler için ödenmesi beklenen fiyat da artar. Bireyler yüksek performans almak adına kaliteli ürünler arasından tercihlerini yapmalıdır. Fiyat değişimlerinin diğer nedenlerinden biri paketin içerdiği sebze tohumu sayısıdır. Miktar arttıkça fiyatlarda da yükselme gözlemlenir. Bireyler istedikleri cinsten belirledikleri ürünleri seçerken kalitesine ve bütçelerine uygunluğuna bakmalıdır. Böylece yüksek verimlilik sağlayarak sağlıklı sebzeler elde edilebilir.

Farklı Miktarlarda Üretilen Sebze Tohumu Çeşitleri

Sebze tohumunun paket içerikleri farklı sayılarda ürün barındırır. Bireyler birçok farklı alternatif sunan ürünler arasından ihtiyaçlarına göre seçimler yapar. Ev ortamında ya da bahçede yetiştirilecek olan sebzeler için farklı paketler tercih edilir. Yaşam alanlarında teras veya balkon gibi yerlerde yetiştirilecek olan sebzeler için paket miktarları daha az ağırlıkta olan çeşitler kullanılır.

15, 20, 25 kadar sebze tohumu içeren paketler mevcuttur. Bu alternatifler az sayıda organik sebze tohumu barındırdığı için ev alanlarında kullanılmak üzere edinilebilir. Bireyler teras ve balkon gibi alanlarında sebzelerini yetiştirmeye başlayabilir.

İçerisinde 50, 60, 80, 100, 200 gibi değişen miktarlardaki paketler ihtiyaçlara göre seçilir. Geniş ekimler gerçekleştirmek için 500, 1.100, 1.200, 3.000, 5.500, 10.000 gibi çok sayıda sebze tohumu içeren seçenekler incelenir. Bireylerin ekim yapacağı alanın genişliğine göre bir seçim yapması gerekir. Ağırlığı daha çok olan sebze tohumu fiyatlarında da artış gözlemlenir.

Ekim yapılacak alana göre seçimler yapılmadığında olumsuzluklar ile karşılaşılabilir. Alanlara göre tercihler yaparak ürünlerden maksimum verim almak mümkün olur. Sebze tohumu fiyatlarında artış gözlemlemenin bir diğer nedeni ise içerisinde çok sayıda ürün barındırmasıdır. Çok miktarda olan paketlerde daha yüksek fiyat değerleri ile karşılaşılır. Bireyler ihtiyaçları doğrultusunda tercihlerini yapar. İstenen türden ürün; miktarı, kalitesi ve fiyatına göre edinilir.

Sebze Tohumu Seçerken Önem Verilmesi Gerekenler

Sebze tohumu tercihi yaparken mutlaka ürünlerin türüne dikkat edilmelidir. Bireyler öncelikli olarak ekmek istediği sebze türünü belirlemelidir. Kış veya yaz sebzeleri arasından yetiştirmek istenen çeşit seçilmelidir. Domates, bal kabağı, mısır, kabak, fasulye gibi çok çeşitli sebze türleri bireylerin istek ve ihtiyaçlarına göre edineceği türlerdendir. Bireyler alanlarındaki toprak türüne ve yaşadığı coğrafyanın iklimine göre uygun bir gelişme kaydedecek olan ürünleri tercih eder.

Tür seçimi yapıldıktan sonra üründen ne miktarda ihtiyaç duyulduğu belirlenmelidir. Geniş alanlar için edinilecek ürünlerin daha fazla miktarda olması gerekir. Ancak evlerde yetiştirmek istenen sebzeler için aşırı sayıda sebze tohumu edinmeye lüzum yoktur. Bireyler ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar ürün edinerek işlerini halledebilir. Böylece fazla ve gereksiz harcama yapmaktan da kaçınmak mümkün olur. Gereğinden fazla ürün satın almak, harcamaları da arttıracağı için bütçenin olumsuz etkilenmesine neden olabilir. Sebze tohumu fiyatları paket içeriğindeki tane sayısı arttıkça yükselir. Bu nedenler ile hem bütçeye hem de ihtiyaçlara uygun ürünler arasından seçimler yapılmalıdır. Böylece bütçe ile orantılı harcamalar yapıldığı gibi sağlıklı mahsuller elde etmek mümkün olur.

Seçim için önemli noktalardan bir diğeri de ürünlerin kalitesidir. Kaliteli yapıda olan sebze tohumu türlerinden çok daha iyi bir performans alınır. Bu sayede gelişimini düzgün sürdüren sağlıklı sebzeler yetiştirmek mümkün olur. Kalitesiz ürünlerden verimlilik alamama riski mevcuttur. Bireyler kaliteli türler arasından seçim yaparak oluşturmak istediği mini ya da büyük sebze bahçesi amacına daha rahat ulaşır. Kalite yükseldiği sürece sebze tohumu fiyatlarında artış görülür. Bireyler iyi bir performans elde etmek için kaliteli ve bütçeye uygun ürünleri tercih etmelidir.

Koçtaş’ta birçok farklı türde sebze tohumuna ulaşabilirsiniz. Farklı ekim ve bakım kurallarına sahip olan sebze tohumu çeşitleri arasından kullanımlarınıza uygun olanları belirleyerek Koçtaş’tan hızlıca sipariş oluşturabilirsiniz.

Sebze Tohumları Kategorisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Sebze tohumu kaç günde çimlenir?

Farklı çeşitlerine göre 8 ile 20 gün arasında çimlenme gözlemlemek mümkündür. Farklı sebze türlerinin çimlenme süresi değişkenlik gösterir. Bireyler ekim ve bakım adımlarına dikkatle uyarsa çimlenme sürelerini belirtildiği şekilde gözlemleyebilir. Ekim koşulları sağlanamadığında ise çimlenmenin gecikmesi veya hiç gerçekleşmemesi gibi durumlara şahit olmak mümkündür.

Sebze tohumu ne zaman ekilir?

Sebze tohumunun farklı türleri olduğu için ekim zamanları da farklılaşır. Genellikle mart, nisan, mayıs gibi ilkbahar ayları veya eylül, ekim aylarında ekildiği söylenebilir. Sebzenin çeşidine göre ekilmesinin uygun olduğu mevsim değişiklik gösterir. Ayrıca yaz ve kış mevsimlerinde ekilmeye uygun sebze tohumu türleri de mevcuttur. Bireyler ürüne göre zamanı belirlemelidir.

Sebze tohumu nasıl ekilir?

Ekmeye başlamadan önce ürünlerin suyu emmesi sağlanır. Su veya nemli bezden yardım alarak sebze tohumu şişirilir. Bu yöntem ile çatlama ve çimlenme daha hızlı gerçekleşir. Suda bekletme süresi 1-2 saat olarak belirlenebilir. Farklı sebze türlerinde ekim derinliği, ekim mesafesi gibi özellikler farklı olmalıdır. Sebzenin çeşidine bakarak uygun ekim adımları izlenmelidir.

Kışlık sebze tohumları ne zaman ekilir?

Kış sebze tohumu çeşitlerinin ekim zamanı sonbahar ayları olarak bilinir. Böylece kış mevsimi gelene kadar sebze tohumu sıcaktan yanmaz. Kış gelmeden ekim yapıldığı için de donması engellenmiş olur. Doğru zamanda ekim yapıldığında kış mevsiminde sebze oluşumu gözlemlenir. Kışın hava soğuk olduğu için canlılar da sebzeler üzerinde tahribat yaratamaz.

En Çok Satan Sebze Tohumları Hangileri?

Koçtaş Sebze Tohumları kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. 40 Adet Yerli Ata Tatlı Mısır Tohumu (haşlamalık, Közlemelik)
  2. Tek Di̇ş Mürdük Sarimsaği Tohumu (arpacik) 50 Gr Ort 150 Ad Tohum
  3. Yerli Tereyağlı Kıvırcık Marul Tohumu 10 Gr (ort 7500 Ad Tohum)
  4. Yerli 10 Çeşit Sebze Tohumu Seti Ort 830 Ad Tohum+gübre - Mix 4
  5. Yerli Maydanoz Tohumu 25 Gr (ort 12500 Ad Tohum)
Daha fazla göster
1201 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: