İçerisinde bulunduğu mekânın doğal notalarla huzurlu ve güven verici bir atmosfere sahip olmasını isteyenler sıklıkla ahşap detaylardan yararlanır. Duvar ve zemin kaplamasının yanı sıra mutfak dolaplarında, tezgâhlarda, masalarda, kitaplıklarda, merdiven trabzanlarında ve hatta kesme tahtalarında bile karşılaşılan masif paneller aranan doğal notaların başında gelir. Bulunduğu ortamı tek başına yağmur ormanlarından fırlamış gibi gösteren bu hem pürüzsüz hem doğal dokular, zahmetli bir üretim sürecinden geçer. Düz yüzeyli ve gerçek ağacı anımsatan eşyalarda adı sıkça duyulan bu ürünler; açık, orta veya koyu renk tonlarıyla oldukça göz kamaştırıcıdır. Kimilerinde paralel kimilerinde karmaşık bir düzende ilerleyen ağaç damarları, bu ürünlere göz kamaştırıcı ruhunu kazandırır.
Bu ürünler, ağacın kesilmesinin ardından elde edilen ham tomrukların gelişmiş cihazlarla biçimlendirilmesi sonucunda elde edilir. Yani herhangi bir karışımdan, öğütülmüş ağaç parçalarından veya talaştan meydana gelmez. Bu ürünler, belli şekillerde kesilmiş ve biçimlendirilmiş ağacın kendisidir. Herhangi bir yabancı madde veya yapıştırıcı içermeyen bu ürünler, ağacın tamamen kendine has olan rengine ve dokusuna sahip olur. Bu özelliğiyle masif panelleri hem doğallığa hem de sağlamlığa ihtiyaç duyulan her ortamda kullanmak mümkündür. Farklı boyutlarda plakalar hâlinde satışa sunulan paneller; döşeme, mobilya, inşaat, mimari ve mutfak ekipmanları gibi birçok alanda kullanılabilir. Masif panel fiyatlarını ve boyutlarını inceleyerek tasarımlarınızda bu doğal malzemeleri yüksek verimlilikle kullanabilirsiniz.
Masif ahşap panel, mimariden ev dekorasyonuna birçok alanda adı sıkça duyulan malzemelerden biridir. Doğal görünümü, dayanıklı yapısı ve kendine has desenleriyle her biri benzersiz bir görünüme sahip olan bu ürünler, farklı ağaç cinslerinden üretilebilir. Bu ürünlerin üretiminde sıkça kullanılan ağaçların başında ise ladin, köknar, çam, ıhlamur, kayın, gürgen ve dişbudak gelir. Örneğin darbelere ve çiziklere karşı gösterdiği dirençle öne çıkan ceviz masif paneller, sıklıkla mutfak masalarında ve tezgâhlarında kullanılır. Kendine has hareli yapısı ve koyu renkleriyle öne çıkan ceviz ağacı; eklektik, bohem ve İskandinav dekorasyonlarına mükemmel uyumluluk gösterir.
Sıkça kullanılan yapı malzemelerinden bir diğeri de kayın masif panellerdir. Kayın, kırmızımsı beyaz ve kırmızımsı kahverengi tonlarıyla sıcak ve samimi bir dokuya sahiptir. Sert ve dayanıklı dokusu sayesinde özellikle merdivenlerde ve mutfak tezgâhlarında kullanılan kayın masif paneller, mobilya sektöründe de sarsılmaz bir yere sahiptir. Zemin ve duvar kaplamasının olmazsa olmazlarından çam masif paneller ise sarımsı ile kırmızımsı beyaz rengiyle ferah ve oldukça temiz bir görünüme sahiptir. Kırmızımsı sarı ve kahverengimsi kırmızı gibi daha ara tonları da içerisinde bulunduran çam paneller, Akdeniz dekorasyonunda ferah ve kumsalı anımsatan detaylardan biri olur. Ancak siz yaşam alanlarınızda altın sarısıyla kül rengi arasında daha bohem tonlar kullanmaktan yanaysanız meşe masif panelleri de tercih edebilirsiniz.
Bu ürünler, kayından çama meşeden cevize kadar akla gelebilecek sağlam yapılı ağaçların birçoğundan üretilir. İşlenmeye elverişli ağaçların uzun kalaslar hâlinde kesilmesi ve bütün veya eklenmiş şekilde biçimlendirilmesiyle paneller ortaya çıkar. Hem tek parça hem de ekli masif paneller, zemin kaplamasından mutfaklarda sıkça kullanılan kesme tahtalarına kadar birçok alanda tercih edilebilir. Özellikle doğal ve huzur verici bir atmosfer yaratmak için iç mekân dekorasyonunda bu ürünlerin yeri ayrıdır. İç mekânda bu ürünlerle yapılabilecek dekoratif uygulamalar şu şekilde sıralanabilir;
Bu ürünler, kullanım alanları son derece artırılabilecek doğal yapı ve üretim malzemelerinden biridir. Yaşam alanlarında parke olarak görmeye alışık olunan bu ürünler yemek masalarında sunum tahtası olarak da kullanılabilir. Kullanım amacınıza uygun ölçülere sahip bu ürünleri satın alarak benzersiz tasarımlara imza atabilirsiniz.
Ahşap masif paneller, iç mekânda estetiği ve huzuru artırmasıyla oldukça beğeni kazanır. Ancak doğanın içinde fırlayıp gelen bu natürel notaları yalnızca iç mekânlarla sınırlamak son derece haksızlık olur. Elde edildiği ağacın türüne göre farklı sağlamlık derecelerine ve renklere sahip olan bu ürünler, dış mekânda da rahatlıkla kullanılabilir. Sanatsal yapılar, gemi imalatı, dış cephe ve zemin kaplaması, bahçe mobilyaları ve daha birçok alanda bu doğal levhalar rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle yaz kış canlı kalan ağaçlardan biri olan çamdan üretilen paneller, dış mekânda kullanım için son derece uygundur. Dış mekânda bu ürünlerle yapabileceklerinizin birkaçını aşağıda görebilirsiniz;
Suyla temas ihtimaline karşı uzun ömürlülük ve sağlamlık gerektiren her alanda bu ürünlerle estetik ve dayanıklılık bir araya getirilebilir. Özellikle ofis ve iş yerlerinin dış cephelerinde ahşap panellerle yapılan dekoratif uygulamalara sıkça rastlanılır. Bunun yanı sıra bohem ve doğal bir imajı olan iş yerlerinin tabela ve dış mekân dekorasyonları da ahşap panellerle yapılabilir. Yalnızca kullanılacak olan panelin elde edildiği ağaç cinsine, bu ağacın suya ve darbelere karşı dayanıklılığına dikkat etmek gerekir. Ardından ahşap masif panel fiyatlarını inceleyerek beklentilerinizi karşılayan ürüne karar verebilirsiniz.
Bu ürünler, doğrudan ağaçtan kesilerek elde edilen son derece doğal ve uzun ömürlü yapı malzemeleridir. Kesildikten sonra yalnızca biçimlendirme ve zımparalama işlemlerinden geçen paneller, iç ve dış mekânda rahatlıkla kullanılabilir. Sıklıkla bütün bir ağaç gövdesi gibi görünen paneller, zaman zaman aynı ölçülerdeki birden fazla parçanın yan yana getirilerek sıkıştırılmasından meydana gelebilir. Ancak hem bütün hem de ekli paneller, tercih edildiği alanlarda kullanıcıya büyük avantajlar sağlar:
Masif paneller oldukça bütçe dostudur. Son derece dayanıklı olan bu ürünler, uzun süre boyunca yenilenmeye ihtiyaç duymaz. Masif ahşap panellerle hem iç mekânda hem de dış ortamda bütçe dostu çözümler yaratabilir.
Masif paneller, natürel ve rustik görünümüyle iç ve dış mekân dekorasyonunda sıkça tercih edilen materyallerin başında gelir. Ancak mutfağını veya evinin herhangi bir bölümünü yenilemek için masif panel kullanmak isteyenlerin aklında bakım ve temizlik koşullarıyla ilgili soru işaretleri oluşabilir. Tamamen doğal yöntemlerle ağaçtan üretilen masif paneller, şıklığıyla baş döndürürken özenli bir bakımı da beraberinde getirir. Özellikle nemle içli dışlı olacağı mutfak veya banyo tezgâhı gibi alanlarda masif panel bakımını es geçmemek gerekir. Masif mutfak tezgâhları, neme ve darbelere karşı yüksek direnç gösteriyor olsa da günlük ve derin temizlik aşamasında bol su kullanmamakta fayda vardır. Özellikle tezgâhta masif panel temizliği için nemli bir bezle silmek bile günlük bakımı yerine getirebilmenize yardımcı olur.
Günlük hayatta tezgâhın üzerine dökülen sıvıları ve yemek artıklarını temizlemek için zımpara işlevi görebilecek sert yüzeyli bez veya süngerler, masif panelin kullanım ömrünü kısaltabilir. Sert temizleme malzemeleri, masif panelin yüzeyindeki koruyucu yağın sökülmesine neden olacağı için zamanla aşınmalara, renk değişimlerine ve çatlamalara yol açabilir. Bu nedenle hem günlük hem de derin temizliklerde masif paneli hijyenik hâle getirmek için sert ekipmanlar ve deterjanlar yerine nemli bir bez ve evde yapılan doğal dezenfekte edici karışımlar yeterli olacaktır. Örneğin masif panel tezgâhınızı temizlemek için her evde kolayca bulunabilecek olan sirkeli veya karbonatlı su karışımlarını kullanabilirsiniz.
Masif paneller, farklı kullanım alanlarına hitap edebilmek adına çeşitli ölçülerde üretilir. Hem et kalınlığı hem uzunluk hem de genişliğin devreye girdiği bu ölçüler, parçalı veya bütün hâlde uygulama yapmak için oldukça idealdir. Masif ahşap levhalar; 18 mm, 28 mm ve 40 mm gibi çeşitli kalınlıklarda üretilir. Standart boyutları ifade eden bu rakamların yanı sıra levhaların kalınlığı ağaç türüne göre de değişebilir. Örneğin meşe ağacından elde edilen panellerin kalınlığı zaman zaman 16 mm, 25 mm ya da 40 mm olabilir. Masif panellerin uzunlukları ise 350 santimetreye kadar ulaşabilir. Bunun gibi devasa boyutlardaki paneller; zemin kaplaması, dış cephe uygulamaları, yat güverteleri ve gövdeleri için tercih edilir.
Masif paneller, ölçüleri sayesinde çeşitli fiyatlarla satışa sunulabilir. Masif panel ölçüleri arttıkça fiyatların da yukarı yönlü hareket etmesi oldukça doğaldır. Örneğin sıklıkla dolaplarda, mutfak tezgâhlarında ve duvar dekorasyonunda görülmeye alışılan 18 mm masif panel fiyatları daha kalın levhalara oranla düşük aralıklarda seyredebilir. Bunun gibi 30 mm masif panel fiyatlarının da 16 mm veya 25 mm kalınlığa sahip levhalardan daha yüksek aralıklarda görülmesi oldukça doğaldır. Masif panel fiyatları; levhaların kalınlığı, genişliği ve uzunluğunun yanı sıra elde edildiği ağacın türüne göre de değişebilir. Aradığınız boyutlardaki doğal ahşap panelleri Koçtaş mağazalarından veya web sitesinden bütçenizi zorlamadan satın alabilirsiniz.
Masif paneller; çam, kayın, meşe, ladin gibi çeşitli ağaçların dikey yönde kesilen parçalarından elde edilir. Bu parçaların biçimlendirilmesiyle ortaya çıkan bütün levhalardır. Masif panel; doğrudan ağaçtan üretilmesiyle nefes alan, canlı, dayanıklı ve antibakteriyel özelliğe sahip olur.
Masif paneller, elde edildiği ağacın türüne göre hem iç hem de dış mekânda rahatlıkla kullanılabilir. İç mekânda mutfak dolapları, tezgâhlar, kitaplıklar, zemin döşemeleri, duvar dekorasyonları, masa ve sandalyeler, yemek hazırlama ekipmanları masif ahşapla yapılabilir. Dış mekânda ise bina cephe dekorasyonları, yat güverteleri ve gövdeleri, tabela ve isimlikler masif panellerle yapılabilir.
Masif panel alırken dikkat edilmesi gereken unsurların başında ürünün kullanılacağı alan gelir. Dış mekânda kullanım için panel arıyorsanız çamdan üretilenleri, iç mekân zemin kaplaması içinse meşe ağacından masif panelleri değerlendirebilirsiniz. Mutfak veya banyo tezgâhında kullanım için de suya dayanıklılığıyla öne çıkan çam veya kayından üretilen masif paneller tercih edilebilir.