Peşin Fiyatına 7 Taksit

Pelet Soba

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Şık ve Kullanışlı Pelet Soba Modelleri

Pelet soba modelleri, ev ısıtma yöntemleri içinde dikkatleri üzerinde toplar. Kullanımının kolay olması ve yerleştirildiği ortama şık bir görünüm kazandırması, ürünlerin öne çıkan detayları arasında bulunur. Bununla beraber diğer ev ısıtma yöntemleriyle kıyaslandığında pelet sobaları daha temiz, güvenli ve çevre dostu olduğu için de birçok kişi tarafından tercih edilir. Oturma odalarından salonlara kadar evin her yerine yerleştirilebilecek bir yapıda olan modeller, geniş kullanım alanıyla kullanıcılarına birçok avantaj sunar. Genel olarak peletli soba çeşitleri, ev için tutarlı ve kontrol edilebilir bir ısı kaynağı oluşturmak için sıkıştırılmış odun ya da biyokütle peletlerini yakan bir soba türüdür. 

Geleneksel sobalarla kıyaslandığında oldukça farklı bir şekilde çalışır. Peletli soba modelleri, özel çalışma prensibi sayesinde ısı çıkışını hassas bir şekilde kontrol etmenizi sağlar. Ek olarak yüksek verimlilik sunmasıyla da enerji maliyetlerini düşürmenize yardımcı olabilir. İç mekanlarınızı daha sıcak ve konforlu alanlar haline getirmek istiyorsanız pelet sobası modellerini inceleyebilir, istediğiniz görünümü kısa süre içinde yakalayabilirsiniz. Yerleştirilen yakıtı haznesinden otomatik olarak yanma tepsisine yavaşça aktaran pelet sobası çeşitleri, maksimum verimliliği sağlamak ve ısıtma performansını iyileştirmek için sürekli bir alev oluşturur. Yerleşik hazne, pelet brülörlerinin uzun süreler boyunca kendi başına herhangi bir dış etkenle karşılaşmadan çalışmasını mümkün hale getirir. Pelet sobası fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek ürünlerin sunduğu avantajlardan yararlanabilir, evleriniz için hem şık hem de kullanışlı bir ısı kaynağı satın alabilirsiniz.

Pelet Soba Kullanmanın Sunduğu Avantajlar

Pelet sobaları birçok farklı avantaj sunmasıyla öne çıkar. Peletli soba modellerinin faydaları hakkında daha ayrıntılı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıda yer alan listeye göz atabilir, ürünlerin olumlu yönlerini kısa süre içinde öğrenebilirsiniz:

  • Pelet sobaları istenildiği zaman açılıp kapatılabilmesiyle öne çıkar. Böylece ihtiyaç durumunda istediğiniz sıcaklığı kısa bir süre içinde elde etmenizi mümkün hale getirir.
  • Genellikle ısı miktarı kontrol edilebilecek şekilde tasarlanan pelet sobası çeşitleri, çok yönlülüğü sayesinde herkesin ihtiyaçlarına yanıt vermeyi başarır.
  • Uygun maliyetli bir yakıt kaynağı olması da ürünlerin sunduğu avantajlar arasında yer alır.
  • Fosil yakıtlarla kıyaslandığında pelet sobaları daha düşük emisyon salar. Böylece çevreye zararları oldukça azdır. Çevre dostu yakıtı verimli bir şekilde yakar ve çok az kirletici maddeyi doğaya salar. Peletler, çoğunlukla geri dönüştürülmüş ahşaptan ya da çoğunluğu doğal olan malzemelerden üretilir.
  • Peletli soba modelleri, güvenli ve kullanımı kolay olmasıyla da dikkatleri üzerinde toplar. Peletleri ekleyip termostatı ayarladıktan sonra ürünleri bağımsız bir şekilde çalışır. Böylece ateşe direkt olarak müdahale etmenize gerek kalmadan termostat üzerinden istediğiniz ayarlamayı yapabilirsiniz. Ek olarak peletler bitene kadar herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymaması da ürünlerin fırsatlarından biridir.
  • Her yere uyum sağlayabilmesi ve yerleştirilebilmesi, ürünlerin avantajları arasında bulunur. Farklı boyut seçeneklerine sahip olduğu için her yerde işlevsel hale gelir.
  • Geleneksel bir bacaya ihtiyaç duymaması da peletli soba modellerinin öne çıkan tarafları arasında bulunur. Pelet sobaları dumanı dikey ya da yatay olarak çıkan bir boru yardımıyla cebri havalandırma yoluyla dışarı atar.

Sunduğu avantajlarla öne çıkan pelet soba modelleri birçok kişinin ihtiyaçlarına yanıt verir. Pelet soba fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek evlerinizde çevre dostu ısıtma sistemleri kullanmaya başlayabilir, verimi yüksek ürünler sayesinde odalarınızı dilediğiniz gibi ısıtabilirsiniz.

Pelet Soba Çalışma Prensibi

Pelet sobası modelleri, yüksek verimli ve kontrol edilebilir bir ısıtma sistemi oluşturmak için mekanik ve elektronik bileşenlerden aynı anda yararlanır. Böylece istenilen sıcaklık performansının kolay bir şekilde elde edilmesini sağlar. Her ne kadar ürünler elektrikli ve elektriksiz olarak kendi içinde kategorilere ayrılsa da standart bir ürünün çalışma şekli aşağıdaki gibi özetlenebilir:

  • Elektrikli modelleri çalıştırmak için ilk olarak elektrik prizine takılması gerekir.
  • Prize taktıktan sonra sobanın çalıştığını belirten bir ses çıkar. Ardından hazneye pelet dökülmesi gerekir. Pelet döküldükten sonra yakıt hunisinde biriken peletler ocak içinde yanma odasına doğru taşınır. Peletler, mekanize vidalı burgu ismi verilen bir cihaz sayesinde soba içerisinde hareket ettirilir.
  • Peletler, yanma odasında yanmaya başlayınca ortaya duman çıkmaya başlayabilir. Bununla beraber hem bacalı hem de bacasız modellerde bu duman miktarı oldukça azdır. Bu atık hava, bacalar aracılığıyla evden dışarı atılır.
  • Dumanın bu hareketi, temiz havayı yanma odasına getirir ve böylece ateşin oluşması için negatif bir basınç oluşturur. Temiz hava, sobanın içerisinde oturduğunuz odadan ya da dışarıdan bir kanal aracılığıyla çekilir.
  • Yanma odasındaki ateşten gelen sıcak hava konveksiyon yoluyla odaya taşınır ve istenilen sıcaklık elde edilmeye başlanır.
  • Pelet soba çeşitleri, bütün bu işlemleri bir dizi sıcaklık ve basınç sensörü aracılığıyla gerçekleştirir. Örneğin, mekanize vidalı burgu peletleri yanma odasına sürekli olarak taşımaz. Bu işlemi sensörler aracılığıyla ihtiyaç duyulduğunda gerçekleştirir.
  • Sensörlü sistemi sayesinde kendi başına dışarıda herhangi bir etkiye ihtiyaç duymadan çalışan pelet sobası, günlük hayata pratiklik katar.

Siz de ev ya da işyerlerinizde farklı ve şık bir ısıtma sistemi istiyorsanız pelet soba fiyatları ve modellerini inceleyebilir, sizin için uygun olanı kolaylıkla bulabilirsiniz.

Pelet Soba Yakıtının Sunduğu Avantajlar

Eski ve yeni nesil pelet soba çeşitlerinde kullanılan yakıt kullanıcılarına birçok avantaj sunar. Pelet yakıtının sunduğu avantajlar genel olarak şu şekilde özetlenebilir:

  • Odun peletleri, talaş benzeri diğer yakıtlarla kıyaslandığında çok düşük seviyede nem ve kül içerir. Böylece daha verimli bir ısı kaynağı haline gelir. Neredeyse tüm malzeme yakılarak ısıya dönüştürüldüğü için istenilen sıcaklığın pratik bir şekilde elde edilmesini sağlar.
  • Odun peletleri, evde kullanılan fosil yakıt çeşitleri ya da elektrikli ısıtıcı ile karşılaştırıldığında daha ekonomik bir alternatif haline gelir.
  • Pelet torbalarının saklanması oldukça kolaydır. Çok fazla alan kaplamadığı için düzgün bir şekilde istiflenebilir. Ayrıca bir huni yardımıyla pelet soba modellerine aktarılan yakıt, peletlerin küçük ve tekdüze boyutları sayesinde yakıtın akış hızının kolaylıkla yönetilebilmesini sağlar.
  • Çevreye duyarlı olması, pelet soba yakıtının sunduğu önemli avantajlar arasında bulunur. Odun peletleri, odun atıklarından ya da yan ürünlerden yapılan biyokütle ürünlerdir. Yenilenebilir yapısı sayesinde çevreye daha az zarar verir.

Pelet soba yakıtı fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek bütçenize uygun yakıta kolaylıkla erişebilir, ürünlerin sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Pratik kullanımı, kolay depolanabilmesi ve çevreye duyarlı olmasıyla öne çıkan pelet sobası çeşitleri, ev içi ısıtma sistemleri için oldukça yararlı hale gelir. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra aradığınızı kolaylıkla bulabilir, yaşam alanlarınızı verimli bir şekilde ısıtmaya başlayabilirsiniz.

Peletli Soba Bakımı

Peletli soba çeşitlerinin bakımı oldukça kolaydır. Böylece herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Şöminelerle benzer bir bakım sürecine sahip olsa da kolaylığıyla öne çıkan ürünler, pratikliğiyle herkese hitap etmeyi başarır. Peletli soba modellerinin bakımının nasıl olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyerek ürünler hakkında daha detaylı bir biçimde bilgi edinebilirsiniz;

  • Pelet sobaları günlük, haftalık, soğuk havalarda ve kış sonrasında olmak üzere genel anlamda dört farklı bakım sürecine sahiptir.
  • Ürünler her gün çalıştırılıyorsa kullandıktan sonra kül tablasını boşaltmanız gerekir. Aksi takdirde her kullanımda pelet sobaları içerisinde kül birikecek ve istediğiniz ısı performansını elde etmekte zorlanacaksınız.
  • Ürünler, haftalık olarak da bir bakıma ihtiyaç duyar. Fanları ve kül tablasını vakumlayarak temizlemeniz gerekir. Ayrıca havalandırma bölümlerini de fırçalayarak toz, kir ya da küllerden arındırmanız gerekir. Haftalık temizlik, pelet sobaları için oldukça önemlidir. Günlük temizlikle benzer şekilde sobaların daha verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Ürünleri soğuk havalarda kullanırken ateşleyicisini 3 kere kontrol etmeniz gerekir. Eğer her seferinde ateşlemekte başarısız kalırsa yeni bir ateşleyici edinmeniz önerilir.
  • Soğuk havaların ardından pelet sobaları uzun bir süre kullanılmayacaksa kapsamlı bir şekilde temizlenmesi gerekir. Kül ve artık peletleri tamamen temizlediğinizden emin olmalısınız. Yapılan detaylı temizlik ürünleri hem sonraki kullanım için iyi hale getirir hem de içerisinde kül birikimi kaynaklı oluşabilecek lekeleri engeller.

Peletli soba modellerinin bakımı düzenli bir şekilde yapıldığında verimli sonuçlar elde edilmesini kolaylaştırır. Birkaç dakikanızı alacak bir bakım işleminin ardından ürünlerin verimi artırabilir, istediğiniz performansı zorlanmadan alabilirsiniz.

Peletli Soba ile Geleneksel Sobanın Farkları

Pelet soba modelleri ile geleneksel sobalar arasında bazı farklılıklar bulunur. Ürünlerin birbirinden nasıl ayrıldığı hakkında detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, aklınızdaki soruların yanıtlarını pratik bir şekilde bulabilirsiniz;

  • Pelet sobası yakıtı geleneksel sobalarla kıyaslandığında daha az yer kaplar. Bu sayede yakıtı depolamak için büyük alanlara ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca yakıtı daha rahat bir kullanıma sahip olduğu için ürünleri daha hızlı bir şekilde çalıştırabilirsiniz.
  • Geleneksel sobalarla kıyaslandığında çevreye daha az zarar verir. Çevre dostu olması, peletli soba modellerinin öne çıkan tarafları arasında bulunur. Kullanılan yakıt, yenilebilir bir yapıda olduğu için pelet soba çeşitleri çevreye duyarlı olan kişiler tarafından daha çok tercih edilir.
  • Bununla beraber peletli soba modelleri elektrik kesintisi olma durumunda çalışmayabilir. Çalışması için pile ya da jeneratöre ihtiyaç duyar. Geleneksel sobalarda böyle bir durum yoktur. Bununla beraber elektriksiz çalışan pelet soba modelleri de mevcuttur.
  • Pelet soba modellerinde kullanılan odun geleneksel sobalarla kıyaslandığında daha verimlidir. Isının çoğunu kullanılabilir hale getirmesiyle geleneksel ürünlerden ayrı bir yerde konumlandırılır.
  • Geleneksel sobalarda kullanılan odunun belirli aralıklarla yenilenmesi gerekir. Aksi halde soba çalışmayı durdurur. Bununla beraber pelet soba modellerine yakıt konulduğunda uzun süre boyunca herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan yanmaya devam eder.
  • Pelet soba modellerinde kullanılan yakıtın temizliği de geleneksel ürünlerle kıyaslandığında daha kolaydır.

Pelet soba fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek sizin için uygun olanı bulabilir, iç mekanlarınızı kolay bir şekilde ısıtmaya başlayabilirsiniz. Hem şık hem de işlevsel olan ürünlerle evlerinizde istediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz.

Pelet Soba Modelleri

Pelet yakıtlı soba modelleri sahip olduğu çeşitlilik sayesinde herkesin aradığı tarzdaki ürüne ulaşmasını kolaylaştırır. Ürünler genel olarak şu şekilde özetlenebilir:

  • Bazı modeller evde bulunan mevcut kalorifer sistemiyle bağlanabilecek bir yapıya sahiptir. Termostatlar ile bağlanan modeller, ısı istenilen miktara geldikten sonra o noktada durur. Böylece evdeki mevcut sistemle senkronize bir şekilde çalışır.
  • Sulu pelet soba modelleri, içinde yer alan türbülatörler aracılığıyla çalışır. İçinde bulunan suyla bir sıcak su döngüsü oluşturur. Kaloriferli pelet soba olarak da bilinen modeller, evdeki kalorifer sistemiyle de bağlanabilir.
  • Şömineli pelet sobası çeşitleri, hem görsel hem de işlevsel olarak dikkatleri üzerinde toplar. Genellikle duvara monte edilebilecek şekilde tasarlanan ürünler, evlerde salon gibi alanlarda tercih edilir. Yaşam alanlarını ısıtırken aynı zamanda daha zarif hale getirir. Bununla beraber ofis ortamında da farklı bir dekorasyon elde etmek isteyen kişiler de şömineli modellerden yararlanabilir. Bekleme odalarında da müşterileri rahatlatmak ve şık bir tasarım yakalamak için şömineli modeller sıklıkla tercih edilir.

Pelet soba kalorifer ya da sulu pelet soba gibi birçok farklı model arasından sizin için uygun olanı bulabilir, ihtiyaçlarınızı anında giderebilirsiniz. Farklı şekillerde çalışan ürünler sayesinde gereksinimlerinize hitap edene kısa süre içinde erişebilir, aklınızdaki ısıtma sistemini elde edebilirsiniz.

Bacalarına Göre Pelet Soba Çeşitleri

Pelet sobası bacasız ve bacalı olmak üzere temel anlamda iki farklı kategoriye ayrılır. Her model, kendi içinde birtakım avantajlar sunmasıyla öne çıkar. Bacalı ve bacasız pelet soba çeşitleri hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilir, ürün ayrıntılarını öğrenebilirsiniz:

  • Ürünleri incelediğinizde bazı modellerin üst ya da yan tarafında bir baca çıkışı olduğunu görebilirsiniz. Bacalı modellerde baca fanı çalışarak sobanın ilk alevinin oluşmasını sağlar. Ardından helezon motoru aracılığıyla yakıt haznesi pelet ile doldurulur. Bu sayede herhangi bir müdahaleye ihtiyaç duymadan ürünler kendi başına çalışır. Fanlı bir baca sistemine sahip olan ürünler, dış ortama verilebileceği gibi binada bulunan bacaya da bağlanabilir. Örneğin, şömineniz varsa aynı bacayı pelet soba çeşitleri için de değerlendirebilirsiniz.
  • Bacasız pelet soba modelleri daha pratik bir kullanıma sahip olmasıyla öne çıkar. Herhangi bir bacaya sahip olmadığı için istediğiniz yere rahatlıkla yerleştirebilirsiniz. Bacalı modellerle benzer şekilde çalışmasına rağmen bacasız olanlarda kül ve duman miktarı daha az çıkar. Özel olarak tasarlanan ürünler, duman üretimini azalttığı için bacaya ihtiyaç duymaz. Bacasız evler için rahat bir kullanıma sahip olan ürünler, aynı zamanda işyerlerinde de sıklıkla tercih edilir.

Sizin için hangi modelin daha uygun olduğunu belirledikten sonra pelet soba fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek aradığınızı bulabilir, iç mekanlarınızın ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Elektrikli ve Elektriksiz Pelet Soba Modelleri

Ürünler elektrikli ve elektriksiz olmalarına göre de kendi içinde ayrılır. Aşağıdaki listeden ürünlerin özelliklerini öğrenebilirsiniz:

  • Elektriksiz pelet soba modelleri, prize bağımlılığı ortadan kaldırmasıyla öne çıkar. Böylece elektrik kesintisi durumlarında da çalışmayı sürdürür. Bununla beraber ısı transferini gerçekleştirmek için ısı eşanjörü içermeyen ürünler, elektrikli olanlarla kıyaslandığında daha ağır olabilir. Isı transferi sobanın gövdesinden gelen radyasyon aracılığıyla gerçekleştirilir. Radyasyonu yaymak için de ürünlerin yeterli bir ağırlıkta olması gerekir.
  • Elektriksiz olan modeller yerçekimi ile beslenir. Ateş kutusunda bulunan yakıt, taze peletler için yer bırakacak kadar yandığında peletler tekrardan ateş kutusuna doğru kayar. Bununla beraber elektrikli olan modellerde bu işlem için daha teknolojik bir sistem kullanılır.
  • Elektriksiz modellerde ısı düzenlemesi daha manuel bir şekilde yapılır.
  • Elektrikli sobalar daha teknolojik bir yapıya sahip olsa da çalışmak için elektriğe ihtiyaç duyar. Daha hafif olması da elektrikli modellerin avantajları arasında bulunur.

Elektrikli ve elektriksiz pelet soba fiyatları arasından sizin için uygun olanı kolaylıkla bulabilir, odalarınızın ihtiyaçlarına uygun olana kısa sürede erişebilirsiniz.

Pelet Soba Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ürün seçimi yaparken bazı kriterlere dikkat etmeniz önemlidir. Nasıl seçim yapabileceğiniz hakkında fikir almak istiyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz;

  • Soba seçimi yapmadan önce alanınızın ölçülerini iyi bir şekilde belirlemeniz gerekir. Ürünleri incelediğinizde mini pelet soba olarak da nitelendirilen küçük modellerden daha büyük ürünlere kadar geniş bir ürün yelpazesi olduğunu görebilirsiniz. Bu sayede alanınıza uygun olanı kolaylıkla bulabilirsiniz. İşyerlerinde kullanmak için bir ürün alacaksanız küçük pelet sobası modelleri iyi bir seçenek olabilir.
  • Seçenekleri incelediğinizde ürünlerin tasarım ve işlev bakımından da birbirinden ayrıldığını görebilirsiniz. Cam pelet soba çeşitleri, zarif görünümüyle dikkatleri üzerinde toplar. Ön tarafında ateşi izlemenize imkan tanıyan bir bölüm yer alır. Kuzineli pelet soba çeşitleri ise bazı yiyecekleri pişirmenizi mümkün kılacak biçimde tasarlanır. Böylece ürünleri ısıtma sisteminin yanı sıra yemek yapmak için de değerlendirebilirsiniz. Sizin için hangisinin önemli olduğunu belirledikten sonra alternatiflere göz atabilirsiniz.
  • Ürünlerin elektrikli mi elektriksiz mi olmasını istediğinize de karar vermeniz önemlidir.

Aklınızdaki ürünü belirledikten sonra Koçtaş üzerinden kolaylıkla bulabilir, bütçenizi zorlamadan kaliteye anında erişebilirsiniz. İç mekanlarınızı daha konforlu hale getirmek için Koçtaş fırsatlarını takip edebilir, uygun pelet soba fiyatları arasından size hitap edeni bulabilirsiniz.

Pelet Soba Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Pelet soba nedir?

Pelet soba çeşitleri, çevreye zarar vermeyecek şekilde ısı üreten bir soba türüdür. Geleneksel sobalarla kıyaslandığında daha farklı bir yakıt kaynağı kullanır. Hem elektronik hem de mekanik olmak üzere kendi içinde iki farklı türe sahip olan ürünler, herhangi bir müdahale olmadan saatlerce ısınabilir.

Pelet soba nasıl çalışır?

Pelet soba modelleri pratik bir çalışma prensibine sahiptir. İçerisine peletler döküldükten sonra otomatik olarak saatlerce çalışabilir. Dışarıdan sadece peletlerin konulması ve istenilen sıcaklığın ayarlanması yeterlidir. Verimli bir çalışma prensibine sahip olan ürünler, iç mekanları iyi bir şekilde ısıtmanıza yardımcı olur.

Pelet soba ne kadar yakar?

Ürünlerin ne kadar yaktığı modelden modele değişiklik gösterir. Bununla beraber ortalama bir soba, saatte ortalama 2 ile 4 kg arasında pelet yakıt kullanabilir. Satın aldığınız ürünün detaylarını inceleyerek ne kadar yaktığı hakkında daha iyi bir şekilde bilgi edinebilir, ihtiyacınız olan yakıt miktarını kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Pelet sobası nasıl yakılır?

Ürünleri yakmak oldukça pratiktir. Hazneye pelet doldurduktan ve istenilen sıcaklık miktarı belirlendikten sonra ürünler kendiliğinden çalışmaya başlar. Peletleri sistem içerisinde kendine kendine aktaran ve otomatik olarak ısıtma işlevini gerçekleştiren ürünler, bu sayede herkes tarafından kullanılabilir.

Pelet sobası ne kadar alanı ısıtır?

Bu sorunun cevabı da modelden modele değişiklik gösterir. Ürünleri incelediğinizde 8 m², 10 m² ya da 12 m² gibi farklı alanları ısıtacak biçimde üretilen modeller olduğunu görebilirsiniz. Hangi odaya yerleştireceğinizi belirledikten sonra ürün detaylarını inceleyerek sizin için uygun olana anında erişebilir, odalarınızı istediğiniz gibi ısıtmaya başlayabilirsiniz.

Pelet sobasında ne yakılır?

Sobalarda pelet ismi verilen bir yakıt kullanılır. Sıkıştırılmış organik maddelerden üretilen peletler, geleneksel odun yakıtlarla kıyaslandığında çok daha küçük bir yapıya sahiptir. Ayrıca biyokütleden yapıldıkları için çevreye zarar vermeden rahatlıkla kullanılabilir.

En Çok Satan Pelet Soba Hangileri?

Koçtaş Pelet Soba kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Yarı Otomati̇k Pelet Ve Odun Sobası / Gold 12 Kw / Üç Camlı Ve Fırınlı
  2. Etinova Pelet Soba M001 Mini Pelet Sobası (desenli Model)
Daha fazla göster
5 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: