Peşin Fiyatına 7 Taksit

Yer Seramik ve Fayansları

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Mekan Dekorasyonlarında Yer Seramiği

Seramikler, kil ya da toprak gibi doğal malzemelerin birleştirilerek yüksek sıcaklıklarda fırınlanması sonucunda elde edilen maddelerdir. İnşaat ve ev dekorasyonu sektörlerinde sıklıkla kullanılır. En yaygın çeşitlerinden bir tanesi yer seramiğidir. Duvar seramiğine göre daha kalın bir yapıda, su geçirmez özelliktedir. Bu yönüyle kullanım kolaylığı sağlar. İç mekan yer seramikleri banyo, mutfak gibi zeminlerde; dış mekan yer seramiği ise dış mekan tasarımlarında kendine yer edinir. Özellikle banyo gibi alanlarda ve yerden ısıtmalı evlerde sıklıkla tercih edilir.

Günümüz teknolojisi ile birlikte yer fayanslarında birçok farklı çeşit ortaya çıkmıştır. İhtiyaçlarla orantılı olarak üretilen bu modellerde işlevsellik ön plandadır. Mat seramikler buna örnek olarak gösterilebilir. Tutunma oranı fazla, kaydırma oranı az olduğu için oldukça işlevsel bir üründür. Bir diğer örnek ise ahşap görünümlü seramik olabilir. Ahşap, su geçirme özelliğine sahip bir madde olduğu için nemli ortamlarda ve yerden ısıtmalı evlerde zemin döşemesi olarak kullanılması zordur. Ahşap görünümlü seramik ile aynı ahşap görünümünü seramik bir yüzeyde yakalamak mümkündür. Bunların hepsi seramik teknolojilerinin sağladığı işlevselliğe birer örnektir.

Bu ürün kategorisinde oldukça fazla model ve renk seçeneği bulunur. Bu seçenekler arasından ihtiyaçlarınızı karşılayacak modelleri inceleyerek kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Farklı ihtiyaçlar için üretilen farklı seçenekler arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Doğru Yer Seramiği Seçimi

Ürün seçerken göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle hangi mekanda kullanılacağı belirlenmelidir. Mekanın ortam koşulları yapılacak olan seçimde oldukça önemlidir. Örneğin banyo nemli bir ortam olduğu için banyo dekorasyonunda kaymaz yer seramiği tercih edilmelidir. Dokulu ve mat yüzeye sahip ürünler banyoda kullanım için tercih edilebilir. İkinci olarak zemin alanının boyutu belirlenmelidir. Uygulanacak alana göre yer seramiği ölçüleri alınarak buna uygun modeller arasından bir seçim yapılmalıdır. Zemin alanını genişse 60x120 yer seramiği kullanılarak daha ferah bir görüntü sağlanabilir. Yer seramiği 60x120 gibi geniş bir boyutta olduğu için oturma odası, ofis ve benzeri mekanlarda tercih edilebilir. Zemin döşemesindeki detayların daha yoğun olması istenirse yer seramiği 60x60 boyutlarında kullanılabilir. Daha küçük boyutlardaki ürünler farklı tasarımlar için tercih edilebilir.

Yapı ve boyut kriterleri göz önüne alınarak bir eleme yapıldıktan sonra sıra görünümü belirlemeye gelir. Farklı renk seçenekleri içerisinden doğru tercihi yapabilmek için birkaç püf noktanın iyi bilinmesi gerekir. Döşenecek zemin; boyut olarak küçükse, alan darsa beyaz yer seramiği tercih edilmelidir. Mekanda bir aydınlanma sağlayacağı için alan ferahlar. Siyah yer seramiği ise daha çok ofis mekanlarında, giriş katlarda ya da oturma odalarında kullanılmalıdır. Bu seramik çeşidini banyoda kullanmak iyi bir tercih değildir. Banyo yer seramiği olarak kullanıldığında sudaki kireç ve suyun sertliği yüzünden siyah yüzey zarar görür. Zamanla aşınmalar ve renk ağarmaları başlar.

İhtiyaca Cevap Veren Yer Seramiği Çeşitleri

Farklı zevklere hitap eden farklı yer seramiği çeşitleri mevcuttur. Bu çeşitliliği sağlayan yer fayans modellerinde doku, yapı ve renk farkıdır. Örneğin parlak yer seramiğinin fazla aşınmaya uğramaması gerekir. Aşınmaya uğradığı takdirde parlak yüzeyi zarar görür. Bu nedenle mutfak gibi sık kullanılan mekanlar yerine şık bir ambiyans yakalamak için ofis tasarımlarında kullanılabilir. Bunun yanı sıra beyaz parlak yer seramiğini dar koridorlarda kullanmak ışık yansıması sağlayacağı için koridorun aydınlık görünmesine yardımcı olur.

Parlak seramiğin tam tersi bir görünümde olan mat yer seramiği ise aşınmaya karşı oldukça dayanıklıdır. Yüzeyin kavrama gücü fazla olduğu için kaydırmaz bir yapısı vardır. Özellikle banyo, mutfak ve dış mekan tasarımlarında bu seramik çeşidinden sıklıkla yararlanılır.

Desenli yer seramiği, evine vintage bir hava katmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Alışılmışın dışındaki tarzı ile kişisel alan yaratmak için ideal bir seçimdir. Oturma odalarında, yatak odalarında, mutfaklarda, banyolarda ve koridorlarda tercih edilebilir. Birbirinden farklı birçok çeşidine ulaşmak mümkün olduğu için geniş seçenek yelpazesi sunar.

Taş görünümlü yer seramiği dış mekan tasarımlarının vazgeçilmezleri arasındadır. Görünümünün yanı sıra sert koşullara dayanıklı olması sebebiyle en çok dış mekanlarda kullanılır.

Ahşap görünümlü yer seramiği ise genellikle balkon ve teras yer seramiği olarak tercih edilir.

Yer Seramiğinin Avantajları

Yer fayansları, kullanım açısından birçok avantaj sunar. Bu yüzden iç ve dış mekan tasarımlarında sıklıkla kullanılır. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Zemin döşemesi seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden bir tanesi temizliktir. Yüzeyin kolayca temizlenebilir olması, kimyasal temizlik ürünlerinden etkilenmemesi gerekir. Bunu sağlamak için yer seramiği döşeme tercih edilebilir. Bu yüzeylerde temizlik kolaylıkla yapılır çünkü diğer zemin döşemelerine nazaran yüzeyin kir tutma oranı azdır. En büyük avantajlarından biri budur.
  • Su geçirmez yapıdadır. Bu yapısı sayesinde mutfak, banyo gibi suyla temas eden zeminlerde rahatlıkla kullanılır. Suya karşı dirençli olduğu için yüzeyde kabarma görülmez.
  • Sert ve dayanıklı bir bileşime sahip olan ürünler, bu özelliği sayesinde büyük avantaj sağlar. Alınan darbeler zemine zarar vermez. Özellikle evcil hayvan sahibi insanlar için yer döşemesinin çizilme ihtimalini ortadan kaldırır.
  • Yer seramiği fiyatları her bütçeye hitap edecek şekildedir. Diğer döşeme malzemelerine nazaran daha makul fiyatlara alıcı bulur. Yer seramiği fiyatlarının uygun olması alıcılar için en büyük avantajlardan bir tanesidir. Böylece az masrafla şık mekanlar elde edilebilir.
  • Seramik söz konusu olduğunda piyasada oldukça fazla çeşit bulunur. Bu yönüyle, zemin döşemesinde farklı opsiyonları görmek isteyen kişiler için idealdir. Kırmızı yer seramiği, gri yer seramiği, siyah beyaz yer seramiği gibi çeşitli renklerde; dokularda ve yapılarda seçenekler vardır.

Yer Seramiği İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Yer fayansları dikkatle kullanılması gereken bir zemin döşemesi çeşididir. Temizlik aşamasında yüzeye zarar verebilecek maddeler kullanılmamalıdır. Sirke ve limon gibi asidik içeriklerin aşındırma miktarı fazladır. Bu gibi maddelerin seramik yer döşemelerinde kullanılması sakıncalıdır. Bunun yerine yüzey, bir paspas ya da bez yardımıyla uygun temizleyicilerle temizlenmelidir. Derz araları ise orta sertlikte bir fırça yardımıyla dikkatlice ovulmalıdır. Bu ürünlerin sahip olduğu yüzey, toz ve kirin tutunmasına fazla müsait olmadığı için yüzey temizliğinin çok sık yapılmasına gerek yoktur. Her ne kadar uygun içerikler kullanılsa da yüzeyi sürekli temizlemek kimyasala maruz kalmasına sebep olur. Bu nedenle uzun ömürlü bir kullanım için yalnızca belirli aralıklarla zemin temizliği yapmakta fayda vardır.

Kullanılan yer fayans modelleri bazı durumlarda zarar görebilir ya da kırılabilir. Böyle zamanlarda bütün zemini baştan döşemek yerine yalnızca hasar gören seramik değiştirilebilir. Böylece yer fayans fiyatları açısından tasarruf edilmiş, olası bir masrafın önüne geçilmiş olur. Hasarlı parçayı sökmek için bir çekiç kullanmak gerekir. Bu noktada çok hassas davranılmalıdır. Seramik söküldükten sonra kalan parçalar dikkatlice temizlenmelidir. Çıkarılan seramiğe ait bir yapıştırıcı kalıntısı bırakmamak önemlidir. Sonrasında temizlenen alan hafifçe ıslatılır, yapıştırıcı sürülür ve parça yapıştırılarak işlem tamamlanır.

Koçtaş birbirinden şık tasarımlarıyla göze çarpan yer seramiği modelleri sunar. Evinizde, bahçenizde ve ofisinizde kaliteli bir mekan yaratmak isterseniz Koçtaş mağazalarından ya da internet sitesinden ulaşabileceğiniz yer seramiği çeşitlerini inceleyebilirsiniz. Yer fayans fiyatlarına Koçtaş’ta kolayca ulaşabilirsiniz.

Yer Seramiği Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Yer seramik ölçüleri nasıldır?

Çeşitli zemin boyutlarına göre farklı ölçülerde ürünler üretilir. Zeminde hareketlilik sağlamak için yer karosu 30 x 30 ölçülerinde tercih edilebilir. Aynı işlevler 33 x 33 yer seramiği kullanarak da yerine getirilebilir. İstenilen boyuta bağlı olarak yer karosu 50 x 50,  60 x 60 ve benzeri ölçülerde kullanılabilir. Bu tip seramiklerin her kenarı eşit ölçüdedir. Genişlik ve uzunluk oranı farklı olan seramik çeşitleri de vardır.

Yer için seramik nasıl seçilir?

Uygun ürünleri seçerken yer seramiği fiyatları, modelleri ve yapıları konusunda bilgi sahibi olunmalıdır. Hangi mekanda hangi seramik çeşidinin kullanılacağı iyi bilinmelidir. Örneğin parlak yüzeyli bir seramiği, kaygan yapıda olduğu için banyo zemininde kullanmak tehlikeli olur. Yer için seramik seçimi yaparken bu gibi risklerin dikkatlice gözden geçirilmesi gerekir. Seramik yapısı belirlendikten sonra kişi, zevkine uygun bir model seçimi yapabilir.

Yer seramiği nasıl döşenir?

Döşeme yapabilmek için öncelikle gerekli seramik miktarı hesaplanmalıdır. Sonrasında zeminin düz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Düz olmayan zeminlerde yere seramik döşemeye çalışmak olumsuz sonuçlanır. Bir sonraki adımda yapıştırma aşamasına geçilir, harç hazırlanır ve hem zemine hem de seramiğin arkasına sürülerek dikkatlice yapıştırılır. Yapıştırıldıktan sonra hafif bir baskı uygulanır. Yaklaşık 24 saat boyunca kurumaya bırakılır. Sonrasında ise derz dolgusu yapılır.

En Çok Satan Yer Seramik ve Fayansları Hangileri?

Koçtaş Yer Seramik ve Fayansları kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Fiona Beyaz Sg 20X20 cm
  2. Lisbon Seramik
  3. Pietra Piezza Seramik
  4. London Seramik
  5. Vintage Seramik
Daha fazla göster
199 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: