Kapı Boyası
Özellikler
Fırsatlar
Fırsatlar
Alışveriş sepetinize eklendi
Yaşam alanlarında hem işlevsel hem de dekoratif olarak yararlanılan ürünlerin görünümünü yenilemek için çeşitli kapı boyası çeşitlerinden faydalanılır. MDF, metal, ahşap, sunta, demir, çelik gibi farklı maddelerden üretilen ürünler için ayrı modeller kullanılır. Panel ürünler ve içerisine dahil olan Amerikan ürünler farklı kullanım alanlarına sahip yaygın kullanılan modellerdendir.
Çeşitli ürünler için renklendirme uygulamalarının yapıldığı türler değişir. Kapı boyası türlerine bakıldığında yağlı, su bazlı, sentetik, selülozik, akrilik gibi çeşitlerin olduğu görülür. Her bir ürünün gereksinim duyduğu tür farklıdır. Bazı ürünler için işlemlerine geçilmeden önce pürüzsüz bir yüzeye gereksinim duyulur. Ahşap ürünlerin işlemlerinde zımparalama işlemine önem verilir. Amerikan kapı boyası kullanımlarında ise zımparalama veya astar gibi uygulamalara gerek duyulmaz.
Şık ve hoş görünümlü ürünler elde etmek için lake kapı boyası türlerinden sıklıkla faydalanılır. Renk skalası oldukça geniş olan modeller içerisinden tercih yapılırken mutlaka dekorasyona uyumuna bakılmalıdır. Kişisel zevklerin ön planda tutulduğu tercihler özellikle sık vakit geçirilen alanlarda bireylerin daha iyi bir ambiyans yaratmasına yardımcı olur.
Mat, parlak, yarı parlak, yarı mat gibi görünümlere sahip kapı boyası türleri arasından arzulara göre uygun bir seçim yapılır. Uygulamalar ürünlerin türüne göre doğru şekilde gerçekleştirildiğinde alınabilecek maksimum verim seviyesine erişmek mümkün olur.
Eskiyen ahşap yapılı ürünlerin yenilenmesi ve daha estetik görünümlere kavuşmaları için ahşap kapı boyası türlerinden yardım alınır. Ahşap yüzeyin görünümünü iyileştirmesinin yanı sıra koruma görevi üstlenir. Dış ya da iç mekânlarda yer alan ahşap ürünler üzerinde kullanılabilme özelliğine sahiptir. Yağlı, su bazlı ya da akrilik kapı boyası türlerine ulaşmak mümkündür.
Geniş bir renk yelpazesine sahip kapı boyası, alanlara uyumlu olan renkler arasından seçilir. Farklı beğenilere sahip bireylerin her biri kendilerine göre bir renk bulabilir. Kullanımı sağlandıkça yıpranma izleri belirmeye başlayan ürünler, uygun boyalardan yararlanılarak yepyeni görünümlerine kavuşur.
Verniklenmiş ahşap bir kapıya uygulamalar yapılacaksa işlem öncesi zımparalama uygulanması gerekir. Daha etkili sonuçlar elde etmek için zımparalama işlemi es geçilmemelidir. Ürünün tamamen farklı bir renk olması isteniyorsa öncelikle ahşap ürünler için astar boyası kullanılmalıdır. Astar, ürünün eski renginin örtülmesini ve yeni uygulanacak olan rengin daha çok ortaya çıkmasını sağlar. Kapatıcılığı yüksek bir uygulama elde etmek için astar kullanımı önemlidir.
Sprey formdaki modeller uygulamanın daha pratik bir şekilde yapılmasına fırsat verir. Sprey boya şişesi ile püskürtme yapılarak ahşap ürünün yeni rengine kavuşması sağlanır. Sprey boya ile yapılacak kapı renklendirmesinde istenen renk kullanılabilir. Sprey ile kapı arasında belli mesafe kuralına uyarak verimli bir sonuç alınır. Doğru yöntemlerle boyanan kapıda akma gibi problemler ortaya çıkmaz.
Su bazlı kapı boyası, belli oranda su ile karıştırılarak kullanılır. İşlemi bittikten sonra ahşap kapı yüzeyinde rötuş boyalarından yararlanılarak düzeltmeler yapılır. ürünün kenar ve detay kısımlarında oluşan bozulmalar bu sayede giderilebilir. Dileyen kullanıcılar ürünlerinin en üst yüzeyine vernik uygulayarak daha parlak bir hale gelmelerine yardımcı olabilir. Ahşap kapı boyası fiyatları malzemenin kalitesine ve taşıdığı özelliklere göre farklılık içerir.
Kapı boyası türleri hem iç hem de dış mekânlarda kullanılan ürünler için kullanılan ürünlerdir. Dış ortamlarda yer alan ürünler için seçilecek türler değişkenlik gösterir. Demir kapı boyası seçerken uzun süre yapısı bozulmayacak olan türlerin incelenmesi gerekir. Geniş bir renk skalası bulunduğu için her beğeniden insana hitap eden bir model mutlaka bulunur. Gri, kahverengi, siyah gibi demir modellerde sıkça tercih edilen renkler arasından bir seçim yapılabilir. Demir ürünler istek doğrultusunda mavi, yeşil, kırmızı gibi canlı renklere de boyanabilir. Renk seçimi tamamen kullanıcının beğenilerine bırakılır.
Apartman ve sitelerde sıkça karşılaşılan demir modeller, yapılarına uygun boyalarla renklendirilerek estetik görüntülere ulaşır. Dış mekânlarda sıkça görülen çelik ürünler için de uygun modeller kullanılarak renklendirme yapılır. Su bazlı kapı boyası, çevreye az koku yayan bir çeşittir.
Yağlı kapı boyası, çelik ürünler için uygun bir çeşittir. Yağ bazlı modeller püskürtülerek ya da fırça ile sürülerek uygulanabilen türlere sahiptir. Kuruma süreleri diğer türlere göre daha uzundur. Yağ bazlı modeller uzun ömürlü olarak kullanılabilme özelliği taşır. Sert ve dayanıklı yapıda olan boyaların birçok çeşidi bulunur. Parlak, yarı parlak, mat gibi çeşitleri ve farklı dokulara sahiptir. Ayrıca yağ bazlı boyaların formül içeriğinde çeşitli kimyasallar bulunduğu unutulmamalıdır.
Epoksi çelik kapı boyası ise dayanıklı olması sebebiyle kullanılır. Ufalanma, çatlama gibi olumsuz durumların oluşmasını engeller. Ürünler boyanmadan önce astar uygulaması yapılabilir. Geniş renk seçenekleri bulunan demir ve çelik ürünler için istenilen türde bir tercih gerçekleştirilir. Boyaların kalitesi ve özelliklerine göre kapı boyası fiyatları da değişkenlik gösterir.
Bireylerin yaşam alanlarında lake boyalı, melamin, Amerikan ya da membran ürünler panel kapı türleri arasında bulunur. Genellikle MDF materyalden elde edilen panel ürünlerin işlemleri için özel üretilen ürünlerden yararlanılır. Panel kapı boyası, birçok farklı renk seçeneğini kullanıcılara sunar. Özel formülü sayesinde doğa dostu olarak üretilir.
Panel kapı boyası çeşitleri farklı yüzeylere sahip panel ürünler üzerinde kullanılır. Panel kapı boyaları dayanıklı ve sağlıklı olmaları ile öne çıkar. Panel ürünler üzerinde su bazlı boyalardan yararlanılır. Su bazlı panel kapı boyasının tercih edilme sebebi; soyulma, kabarma, çatlama ve benzeri olumsuz durumların oluşmasını engellemesidir. Sıvı formda bulunan türleri kapı boyutlarına uygun bir fırça kullanarak uygulamak mümkündür.
Selülozik panel kapı boyası, püskürtme yöntemi ile ürünlere uygulanan bir çeşittir. Sentetik panel kapı boyası, el ile veya püskürtme ile ürünlerin renk değiştirmesini sağlar. Dayanıklı yapılarıyla öne çıkan sentetik modeller aynı zamanda kokusuz formüle sahiptir. Tiner bazlı kapı boyası ise hızlıca kuruma özelliği dolayısı ile panel ürünler için sıklıkla tercih edilen bir üründür. Parlak görünümlü ürünler elde etmek isteyen kullanıcılar tarafından yaygınca kullanılır.
Uygulamaların doğru yapılması panel ürünlerin estetik görünüme ulaşması için oldukça önemlidir. Geniş renk seçenekleri sunan panel kapı boyaları açık tonlardan koyu tonlara geniş renk çeşitliliğine sahiptir. Krem, beyaz, gri, yeşil, lila, siyah, pembe gibi renk yelpazesi arasından alanlara uygun bir seçim yapılabilir.
Yapısı gereği ürünlerin sararması önler ve darbelere karşı dayanıklı durmalarını sağlar. Kullanıcının kullanım kolaylığı ve ürünün yapısına göre sıvı formdaki modeller fırça veya rulolardan yardım alınarak uygulanır. Miktar olarak da farklılıklar içeren kapı boyası seçiminde kullanıma yetecek miktarda seçim yapılmalıdır. 0,75 L, 1 L, 2,5 L, 3 L, 5 L gibi farklı miktarlarda olan panel kapı boyaları arasından tercihler gerçekleştirilir. Ürünün yüzey alanı ve atılması gerekilen kat düşünülerek uygun miktarlarda modeller edinilmelidir.
Uygulama yöntemleri doğru şekilde boyanan panel modeller, estetik ve işlevsel olarak uzun zamanlar boyu kullanılmaya devam edilir. Kapı boyası fiyatları, özellikleri, kalitesi ve renklerini düşünerek alanlar için uygun bir seçim gerçekleştirebilirsiniz.
Çeşitli alanlarda yer alan Amerikan ürünlerin görünümünü değiştirmek isteyenlerin uygun ürünleri kullanmaları gerekir. Amerikan ürünlerin yapılarını bozmayacak özellikler taşıyan modeller kullanılarak renklendirilmesi önemlidir. Amerikan ürünlerin renklerinin değiştirilmesi için özel olarak üretilen ürün türleri doğru şekilde seçilmelidir. Eskiyen, aşınan, zarar gören Amerikan kapıları sıfırdan değiştirmek yerine uygulamalar yapılarak yeni bir kapı görünümüne kavuşturmak mümkündür.
Kullanılan ürünün tipi genellikle su bazlı şekilde üretilir. Uygulama doğru şekilde yapıldıktan sonra kapı yüzeylerinde renk solması gibi olumsuz etkiler gözlenmez. Beklenen sonuçlara ulaşmak ve estetik görünümlere sahip olmak için yöntemlerin doğru olmasına dikkat etmek gerekir.
Amerikan panel ürünlerin işlem aşamalarında zımpara gibi işlemlere gerek duyulmaz. Bazı zımparalama yapılmadan yüzeylerde istenen verim elde edilemez. Panel modellerde zımpara gerekmediği gibi astar gibi ön işlemler de gerekmez. Diğer kapı türlerinde astarsız yüzeylerde kabarma, soyulma gibi olumsuz durumlarla karşılaşılma durumları olabilir. Astar gerektirmeyen Amerikan kapı boyası, bireylerin ekstra masraflar yapmasının da önüne geçer.
Renk türlerine bakıldığında her zevkten insana ve alana hitap eden çeşitleri olduğu görülür. Beyaz, taş, gri, siyah gibi sık tercih edilen renkler olduğu gibi mavi, yeşil, turuncu, pembe gibi renklere de ulaşmak mümkündür. Ürünlerin parlaklığı da oldukça farklıdır. Mat, yarı mat, ipeksi mat, yarı parlak ya da parlak görünümlere sahip modeller arasından istenen duruşta bir tür seçilebilir.
Amerikan kapı boyası yapısı gereği yüzeylere çok sıkı yapışma özelliği gösterir. Boyaların dokusu sayesinde kapıda var olan izler iyi derecede kapatılır. Örtme gücü yüksek olan panel kapı boyası, doğru yöntemlerle sürüldüğünde olumsuz etkenlerin oluşmasının önüne geçilmiş olur. Dökülme, solma, sararma, çatlama gibi uygulama sonrası görülebilen etkiler; Amerikan ürünler için tasarlanan modeller sayesinde görülmez.
Renk seçimi sırasında alanlarda bulunan diğer renklere bakılabilir. Ortamlarda bulunan mobilya ve duvar renklerinin kapı ile uyumlu bir renk olması kullanıcıların tercihidir. Aynı zamanda bireylerin zevklerine uygun seçimler yapmak önemlidir.
Ahşap ve laminant benzeri yüzeylere uygulanan lake kapı boyası, örtücülük düzeyi yüksek olan ürünlerdendir. Kapıları lake modeller kullanarak yepyeni bir görünüme kavuşturmak mümkündür. Aşınmış, hasar görmüş, zarara uğramış kapı yüzeylerinde farklı türlerde lake boyalardan yararlanılır.
Akrilik lake boyalar, ürünler için oldukça uygun türler arasındadır. Zaman içerisinde fazla darbe alan ve çizilen ürünler için koruyucu görevi gören lake boya, sert malzemeler kullanılarak üretilir. Sertlik oranı yüksek olan bu ürün, dış etkenlerden olabildiğince az etkilenir. Bu ürünlere uygulanmak üzere tercih edilecek bir ürün türü arayışındayken lake modeller sahip olduğu nitelikler doğrultusunda öne çıkar.
Sert olmasının yanı sıra dolgun ve parlak bir yapıya sahiptir. Lake boya sararmayan yapısı ile ürünler üzerinde sıkça tercih edilir. Akrilik yapılı lake çeşitleri, ürünler için oldukça ideal boya türlerindendir. Lake kapı boyası türlerine bakıldığında renkli veya renksiz modeller ile karşılaşılır. Lake ürünün öne çıkan özelliği üzerinde hiçbir pürüzün görünmemesidir. Geniş bir renk yelpazesi sunan lake boyalar, alanın dekorasyonuna ve bireylerin zevkine göre seçilebilir. Kapı üzerine lake uygulamasına başlarken iyi derecede zımparalama işlemlerinin yapılması gerekir. Pürüzsüz gözüken ve ortama uyumlu renklere sahip olan lake boyalı ürünler alanın havasını değiştirir.
Yedi kat cila atılarak uygulanan lake kapı işlemleri, kurutma gibi çeşitli uygulamalarla tamamlanır. Lake kapı boyası fiyatları sağladığı avantajlar ve parlak renkleri doğrultusunda değişir. Dilekleriniz doğrultusunda bir lake tür seçerek ve doğru yöntemler kullanarak ürünlerinize uygulamaya başlayabilirsiniz.
Farklı materyallerden elde edilen ahşap, demir, metal, çelik, sunta, MDF gibi kapı türleri için sunulan renk seçenekleri oldukça geniştir. Ürünün konumunun iç ya da dış mekân olmasını fark etmeksizin yapısına uygun bir ürün edinilerek renklendirme uygulamaları yapılabilir. Yaşam alanları için yapılan seçimlerde dekorasyon stili ve ortamda kullanılan mobilyaların renk tonlarına bakılabilir.
Açık renk tonlarında bir kapı elde etmek için beyaz, kirli beyaz, taş rengi, kırık beyaz, inci beyazı, krem gibi renk tonları tercih edilebilir. Alanların aydınlık ve ferah görünmesine yardım eden açık renkler, modellerde son derece şık duran çeşitler arasındadır. Modern bir görünüme ulaşmak için de beyaz kapı boyası farklı tonları ile birlikte oldukça çok tercih edilir. Açık renk kapı ve koyu renk kapı kolu kombinasyonu, modern stil dekorasyonlarını seven kullanıcılara hitap eder.
Gri kapı boyası, iç ve dış ortamlarda ürünlerin gövdesini süsleyen renk alternatifleri arasında yer alır. Kahverengi, bordo, siyah gibi koyu renk tonları bireylerin kişisel seçimleri doğrultusunda ürünlere uygulanır. Klasik renkler dışında pembe, yeşil, mavi, turuncu gibi canlı renkler de kullanıcılar için ürünlerinde yansıtabilecekleri seçenekler arasındadır. Ayrıca farklı iç kapı boyası türleri karıştırılarak spesifik tonda bir renk elde edilmesi mümkündür. Düz renkler olduğu kadar eskitme efektli ya da ahşap görünümlü gibi farklı stillerde boyalara ulaşılabilir.
Arzulara ve ihtiyaçlara göre bir kapı boyası seçmek tamamen kullanıcıların ürün ve fiyat isteklerine bırakılır. Kapı boyası fiyatları da boyaların renkleri kadar önemlidir. Bütçeye uygun ve kaliteli bir ürün seçerek ürünler üzerinde verimli bir sonuç elde edebilirsiniz.
Kapı boyası seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur. Evde ya da diğer ortamlarda yer alan ürünlerin üretim materyalleri birbirinden farklıdır. Ahşap, sunta, MDF, çelik, demir, metal gibi çeşitli maddelerden elde edilen ürünlerin işlemleri için seçilmesi gereken ürün tipleri de farklılaşır.
Seçim esnasında öncelikle kapıya uygun türün ne olduğunu belirlemek gerekir. Kapı için uygun bir ürün türü belirledikten sonra kullanım alanının dekorasyon özelliklerine bakılmalıdır. Dekorasyona uygun bir renk belirlenmeli ve uyumlu bir seçim gerçekleştirilmelidir. Ev için kullanılacak ise modern döşenen bir salon için modern renklerin kombinasyonlarından yardım alınabilir. Bireyler kendi beğenilerini göz önünde tutarak uygun seçimlerde bulunabilir.
Geniş bir renk yelpazesine sahip kapı boyası çeşitleri arasından hem alanların görünümüne hem de kişilerin zevklerine uyumlu bir seçim gerçekleştirmek doğru olur. Renk dışında ürünlerin parlaklık seviyeleri de farklılık gösterir. Mat, yarı mat, parlak gibi görünümleri birbirinden farklı olan özellikler de dikkate alınmalıdır.
Dış etkenlerden fazla etkilenen bir ortamda bulunan ürünler için boyanın sahip olduğu özellikler de oldukça önemlidir. Açık alanda duran bir kapı için seçilen boyanın sürekli olarak olumsuz etkenlere maruz kalacağı göz önüne alınarak bir kapı boyası seçimi gerçekleştirilebilir. Kullanım alanı, beğeniler ve niteliklere göre belirlenen boyalar, uzun ömürlü ve sağlıklı bir deneyim sağlar.
Kapı boyası fiyatları ürünün kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bütçe ile paralel yapılan seçimler, kullanıcıların ürünlerini yenileyebilmesini sağlarken aynı zamanda fiyat açısından fazladan harcama yapmasına engel olur. Koçtaş’ta farklı alanlar için kullanılabilen birçok farklı kapı boyası türüne ulaşmak mümkündür. Gereksinimleriniz ve dilekleriniz doğrultusunda belirlediğiniz bir kapı boyası çeşidini Koçtaş’tan hızlıca sipariş edebilirsiniz.
Kapı için kullanılacak boya türleri ürünün yapım maddesine göre değişir. Ahşap, metal, demir, MDF gibi kapı çeşitlerinde kullanılacak olan tür farklılık gösterir. Su bazlı, akrilik, yağlı, selülozik, sentetik gibi çeşitler farklı kapı türleri için kullanılır.
Ürünlerin ambalajlarının üzerinde hangi oranda bir inceltme yapılacağı genellikler belirtilir. İnceltme sırasında boya ile karıştırılacak ürünün inceltici su veya tiner olması değişkenlik gösterir. Ürünün türüne ve gereksinimlerine göre inceltme oranı ve inceltme sıvısı farklıdır.
Seçilecek olan boya ürünün yapısıyla uyum içinde duracak bir türde olmalıdır. ürünün üretim materyali ve formu dikkat alınarak uygun bir seçim gerçekleştirilmelidir. Aynı zamanda alanların dekorasyonlarına uygun renk tonları tercih edilir. Rengin yanı sıra yarı mat, parlak, yarı parlak gibi ton düzeyleri bireylerin kişisel beğenileri düşünülerek seçilmelidir.
Boyamaya başlamadan önce alandaki diğer eşyaların zarar görmemesi adına gerekli yerlerin üstü örtülmelidir. Sonrasında zımpara gerektiren bir kapı için işlemler uygulanmalıdır. Boyama için gerekli malzemeler hazırlanmalı ve gerektiği takdirde astar uygulaması yapılmalıdır. Nihayetinde ise boya işlemine geçilir. Boyanın ve ürünün gerektirdiği miktarda kat kat boyama uygulaması bitirilir.