Peşin Fiyatına  7 Taksit

Mangal ve Barbekü

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Mangal ve Barbekü Seçiminde Önemli Nitelikler

Ara günlerinizde sevdiklerinizle açık havada birlikte aktiviteler yapmak isteyebilirsiniz. Tanıdıklarla beraber güzel vakit geçirmek için yapılan sevilen etkinliklerden biri pikniktir. Odun ateşinde pişirmede kullanılan ürünler pikniğin vazgeçilmezlerinden olduğu gibi farklı aktivitelerde de tercih edilebilen bir pişirme aracıdır. Kamplarda yakılan açık ateş ile birlikte bu ürünler, pişirme konusunda yardımcı ve pratik bir alet konumundadır. Kullanılacak alana göre büyüklüğü, çalışma yöntemi, taşınabilirliği gibi özellikle model seçiminde oldukça önemli bir noktadır.

en kullanışlı barbekü çeşitleri Tavuk, kırmızı et, balık gibi proteinleri kişisel damak tadınıza uyacak şekilde pişirme imkânı sunar. Etinizi sevdiğiniz kıvamda pişirmek ve yumuşaklık vermek için ihtiyaçlarınıza uygun bir ürün çeşidi tercih edebilirsiniz. Çeşitler, yemeklerinizin yanına eşlik edecek garnitürleri de dilediğiniz biçimde tatlandırmanıza olanak tanır. Yemeğin ne ölçüde bir topluluğa sunulacağı ürün seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir etkendir. Ufak çaplı bir davet hazırlığı yapıyorsanız ya da çekirdek ailenizle sıradan bir yemek yiyecekseniz kullanmak amacıyla alacağınız ürün, boyut olarak daha küçük seçilebilir. Büyük gruplara hazırlanan bir etkinlik planlayacaksanız ya da kalabalık aile gruplarını misafir edecekseniz ise hacmi daha geniş, fazla et pişirme alanı tanıyan boylarda bir ürün tercih edilmesi gerekebilir. Kullanım alanı göz önüne alınarak seçilen ürün çeşitleri yeme zevkinizi artırır.

Kolay Kullanım için Mangal Modelleri

Bu ürün türleri, kullanım alanınıza göre değişkenlik gösterebilen farklı seçeneklerden oluşur. Çalışma stilinize ve nerede kullanacağınıza göre size uygun olan modeli tercih edilebilirsiniz. Ürünün yapılacak ortama uyum sağlaması da oldukça önemli bir etkendir. Ürünü kullanırken rahatınıza önem veriyorsanız portatif türler konfor için birebirdir. Katlanabilir barbekü modelleri, kullanacağınız alana götürme sürecinizde kolaylık sağlar. Kullanım esnasında katlanıp taşımak istendiğinde avantaj sağlar. İstenilen zamanda küçülebilen yapısıyla ergonomik bir deneyim sunar. Az yer kaplaması sebebiyle kamp aktivitelerinde fazlaca tercih edilir. Barbekü boyutu farklı modeller arasında farklılık gösterebilir.

Mangalı yakıp yiyecekler pişene kadar ürünün başında durmak oldukça zahmetli bir iştir. Ayaklı modeller kullanım kolaylığı sağlayan modellerden biridir. Ayarlanabilen ayak kısımları sayesinde bu iş daha pratik bir hal alır. Sürekli ayakta bekleyerek yiyecekleri pişirmektense oturduğunuz yerden pişirme işlemine devam edebilirsiniz. Ayaklı ızgara kişiye özel değişken kullanım sağladığı için seçiminizde öncelikli bir özellik olarak bulundurabilirsiniz. Ürünün tekerleklerinin olması taşınabilirliği açısından önemli bir noktadır. Altında bulunan tekerlekler sayesinde ürünü güç harcamadan istediğiniz tarafa kolayca götürebilirsiniz. Tekerleklere sahip modeller hem evde yapacağınız hem de açık havada hazırladığınız etkinliklerde size kolaylık sağlar. Ürünün  büyüklüğünü kullanacağınız ortamda kaç kişi ağırlayacağınızı ayarlayarak seçebilirsiniz.

Kullanım Alanlarına Göre Mangal Çeşitleri

Konfor alanınız olan evinizde yemek yemenin tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Şömine mangalı ev rahatınızdan ödün vermeden pişirme yapabilmenize olanak tanır. Aynı zamanda evinizde güzel bir görüntü yaratır. Balkon mangalı, evinizdeyken ızgara tadını yakalamanızı sağlayacağınız, barbekü havasını yuvanıza taşıyabileceğiniz bir modeldir. Balkonunuzda, terasınızda, eviniz içerisinde üstü açık olan bir konuma yerleştirerek kullanabilirsiniz. Dostlarınıza lezzetli sofralar hazırlayabilirsiniz. Uygun bir bahçeye sahipseniz bahçe barbekü tercih edebilirsiniz. Evinizin bahçesine koyduğunuz ürünlerinizi konforla kullanabilirsiniz. Bahçeye konulabilecek çeşitler de vardır. Tüplü barbekü, küçük piknik tüpü ile beraber çalışır. Kısa zaman içerisinde ısınan tüplü mangalınız karbondioksit üretimi yapmadığından doğaya zararsız bir deneyim sunar. 

Gazlı mangal ile ateşi tutuşturma derdine düşmeden kolay şekilde pişirmeye başlayabilirsiniz. Farklı bir modeli olan taşlı gazlı modeller ısıyı taşlarının arasında tutar bu sayede çabuk ısınan bir mekanizmaya sahip olur. Isı ayarının özel olarak ayarlanabildiği gazlı barbeküler, fazla çeşitli et pişirmek için idealdir. Sisteminde bulunan özel ısı ayarı sayesinde farklı etleri pişme süresini göz önüne alarak aynı anda pişirebilir. Gazlı modellerin boyutları da kullanım alanına göre seçilebilir. Ufak boyutlarını seyyar yemek satıcılarında görebilirken, daha büyük boyutlardaki modeller ile büyük mutfaklarda karşılaşılabilir.

İhtiyaçlarınıza Uygun Mangal Türleri

kullanışlı mangal modelleriYapılacak yemeğin çeşidine göre ürün  seçmek önemlidir. Doğru ürün seçimi yemeğin daha lezzetli pişmesini sağlar. Dumansız mangal yapmak için dumansız özelliğe sahip bir mangal kömürü kullanabilirsiniz. Etlerden düşen yağlardan etkilenmediği için duman çıkmaz. Çok fazla yağa maruz kalırsa gözlemlenebilen duman miktarı oldukça azdır. Kapatılabilen dumansız modeller kullanıldığında istenmeyen duman ve koku asgari düzeye iner. 

Uzun süreler boyunca kömürle ve ateşle uğraşmaktan sıkıldıysanız elektrikli mangal tercih edebilirsiniz. Elektrikli modeller etlerinizi ve sebzelerinizi kısa zaman zarfında pişirir. Elektrikli olduğu için koku minimum düzeyde oluşur. Kapaksız ve kapaklı türleri bulunur. Kapaklı modellerin alt ve üst kısım olmak üzere iki ısıtıcısı bulunur. Etler sulu kalır ve yumuşacık yapıdadır. Garnitürler iyi derece pişer. Kapalı bir yapıya sahip olduğu için yiyecekler daha hızlı pişer. Üstte bulunan kapağı pişirme süresince içine toz girmesini önler. Eşit ısı dağılımına sahip ızgarası bulunan elektrikli modeller etlerinizi eşit oranda pişirme yeteneğine sahiptir. 

Restoran, lokanta gibi işletmelerin ihtiyacı olan endüstriyel mangal çeşitleridir. Kalabalık müşteri trafiğine sahip bir işletmede geniş boyutlara sahip bir ürün türü seçebilirsiniz. Mekânın hangi tür yemekler sunacağı ve ona göre bir tercih yapması gerekir. Vaktinizi verimli şekilde kullanabilmek ve siparişleri kontrol altında tutabilmek için büyük bir model seçimi yapabilirsiniz. Müşterilerinizin konforunu sağlamak onlara lezzetli sofralar hazırlayabilmek adına doğru ürün türüne karar verebilmek önemli bir husustur.

Kullanacağınız Yakıt Çeşitlerine Göre Mangal Seçimi

Ürünlerde kullanılan yakıtlar çalışma stillerine bağlı olarak her bir tür için değişir. Kömürle çalışan mangal barbekü modelleri, üzerinde pişirilen kırmızı et, tavuk, balık, biber, patlıcan, soğan gibi yiyecekler yendiğinde iyi derecede isli tat verir. Kapağı bulunan kömürlü mangallar etlerin yavaş yavaş pişmesine olanak sağlar. Odun kömürüyle yakılan ürünlerin etleri pişmeye bırakacak ölçüye ayarlanması uzun bir vakit alır. Pişirme işlemi bittiğinde kömürü el yordamıyla temizlemeniz gerekir. Kömürle kullanılan portatif kısa ayaklı mangallar, gidilecek yere kolay taşınabilmesi avantajına sahip olduğundan fazlaca tercih edilir. 

Bahçelerde kullanılan kömürlü klasik mangal uzun ve üç ayağı olan bir ürün türüdür. Geniş bir pişirme alanı tanıyan model aynı anda daha fazla miktarda yiyeceğin pişmesine olanak sağlar. Kömürlü kamado türü, yüksek ısıda pişirme gerçekleştirmeyi mümkün kılar. Tüplü modellerde kullanılan yakıt LPG ya da doğal gazdır. Dumanın etrafa yayılmasından hoşlanmıyorsanız ya da duman yaymamanız gereken bir konumda kullanacaksanız tüplü modelleri tercih edebilirsiniz. Her türden yiyeceğinizi kolaylıkla pişirebileceğiniz tüplü barbeküler balkonunuzda ya da bahçenizde kullanabilme olanağı sunar. Bazı çeşitlerinde bulunan lav taşı, yiyeceklere is lezzetinin geçmesi için konulmuştur. Elektrikli modeller prize ulaşabildiğiniz her yerde kullanabileceğiniz çeşitlerdir, balkonunuzda ve terasınızda kullanabilirsiniz. Temizlenmesi kolay olan elektrikli modellerde yapışmayan ızgara bölümü bulunur.

Mangalların Üretiminde Kullanılan Materyaller

Memnun kalacağınız bir ürün sahibi olmak istiyorsanız ürünün üretim aşamasında hangi tür malzemelerden yararlanıldığını inceleyebilirsiniz. Ürünler krom, çelik, granit, bakır, kiremit gibi malzemelerden üretilir. Kullanım yönteminize göre karar vereceğiniz ürün türünü seçebilirsiniz. Yapısal materyaller aynı zamanda et, balık, tavuk, sucuk gibi ızgara yapılabilen proteinlerle temas halinde olduğu için sağlıklı bileşenlerden olması gerekir. Üzerine serdiğiniz sebzeler ve etlerin sağlıksız hale dönüşmemesi için kullanılan ızgaranın malzemesi önemlidir. Sahip olduğunuz ürünü uzun süre kullanabilmek için tercihinizi doğru materyallerden üretilmiş ürünlerden yana kullanabilirsiniz. Uzun kullanım için paslanmayan malzemelerden yapılmış ürünleri seçimlerinizin arasına koyabilirsiniz. Paslanmaz yapısal özelliklere sahip ürünlerin üzerinden biriken kirler kolayca temizlenir. Restoranlarda çelik ve bakır modeller yaygın kullanılır. Üstü kapalı ve iç genişliği büyük olan tezgâha sahip ürünlerin materyali genellikle çeliktir. Davlumbaz mangallarda paslanmaz krom kullanılır, uzun süreli ve sağlam bir deneyim sunar. Kromu temizlemek oldukça kolaydır. Kaliteli malzemeden üretilen modelleri tercih ederseniz temizliğe ayıracağınız vaktin seviyesini indirebilirsiniz. Dumansız mangal yaptığınız modellerin kömürlü ve elektrikli seçenekleri bulunur. Bazı modellerde bulunan ytong taşı ızgaranın her bölgesine eşit ısı ulaşımını sağlar. Bu ürünlerin dış yapısı kaliteli ve dayanıklı bir yapıya sahip olmalıdır. Kullanım ömrünün uzamasının önemli etkenlerinden biri materyallerin sağladığı dayanıklılıktır.

Kalitesine Göre Mangal Fiyatları

fiyatlarına göre mangal ve barbekü çeşitleriBarbekü fiyatlarının arasındaki değişim materyallerin kalitesine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kömürlü kısa ayaklı barbeküler düşük bütçeyle sahip olabileceğiniz modellerden biridir. Granit materyallerden oluşan mangal fiyatları da uygun ürünlerdendir. Granit malzemeden üretilmiş olanlar, hijyenik bir deneyim sunar çünkü antibakteriyel yapıdadır. Etleriniz ve sebzeleriniz yüksek ısıda pişer ve pişme süresince duman veya is oluşumuna sebebiyet vermeyerek önler. Aynı derecede pişen etlerle misafirlerinize lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Asansörlü mangallar, hareket edebilen parçalarıyla farklı kullanım şekilleri sağlar. 

Farklı işlevlere sahip modellerde mangal fiyatları değişikliği olması mümkündür. Çantalı mangallar az bir maliyet ödeyerek alabileceğiniz ürün türlerindendir. Portatif mangal çeşidini istediğiniz zaman dilediğiniz yere götürebilirsiniz. Kiremit barbekü fiyatları yapısı itibariyle büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Kaliteli yapısı ve estetik duruşuyla odun mangalının fiyatı da taşıdığı özelliklerin oranına göre belirlenir. Mangal fiyatlarıına etki eden özelliklerden biri de boyudur. Boyutu büyüdükçe barbekü fiyatları da o ölçüde artar. Fiyat performans dengesi gözetiyorsanız çömlek barbekü seçeneğini inceleyebilirsiniz. İçeriğinde birçok ürün bulunan setler, ihtiyaçlarınıza cevap vermeyi bekleyecek şekilde hazır halde bulunur. Setler işinizi pratik şekilde halletmenize yardım eder. Çeşitli  modellere ve ihtiyaçlarınıza hizmet edecek mangal aksesuarları çeşitli avantajlarla Koçtaş’ta. 

Mangal ve Barbekü Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Mangal nereden alınır, mangal alırken nelere dikkat edilmeli?

Bu ürünü alırken ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir seçim yapabilirsiniz. Kullanacağınız ortamlara ve kişi sayısına uyum sağlaması gerekir. Pişireceğiniz ürünlerin türüne bakarak hangi ızgara çeşidinin uyumlu olacağına karar verip tercihinizi belirleyebilirsiniz. Kullanacağınız yakıt türü kömürlü, gazlı veya elektrikli olabilir. Seçeceğiniz ürünün sağlıklı bir kullanım sunması önemlidir.

En kullanışlı mangal modelleri hangileridir?

Sizin istekleriniz doğrultusunda kullanışlı olacağını düşündüğünüz model birçok alternatif modeller arasından biri olabilir. Elektrikli modeller  hem evde hem açık alanda kullanım kolaylığı sağlar. Etleri ve sebzeleri hızlıca pişirmesi ve ısı ayarına sahip olması lezzet bakımından kontrollü bir yemek hazırlanmasına yardımcı olur. Taşınabilir özelliği olması sık sık kamp yapanlar için mühim bir noktadır.

En sağlıklı mangal hangisi?

Yiyeceklerimiz doğrudan pişirme yapılacak ızgaranın üstüne temas ettiği için malzemesinin kaliteli olması çok önemlidir. Özellikle paslanmayan bir yapısı olması ürünün hijyenini koruyabilmesi açısından değerli bir niteliktir. Kapaklı bir model, pişirme sırasında içeriye toz girişini engeller. Koku, duman ve is yayılımını azaltarak doğaya verilecek zararı önler. Kaliteli materyallerin kullanıldığı ürünler daha kolay temizlenmeye fırsat vererek hijyenik bir kullanım sağlar.

Daha fazla göster
243 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: