Peşin Fiyatına  7 Taksit

Derin Dondurucular

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Kullanışlı Derin Dondurucu Modelleri

Özel bir tasarıma sahip derin dondurucular, yiyecekleri düşük sıcaklıkta daha uzun süre muhafaza etmek için tasarlanır. Dikey ve sandık tipi olmak üzere iki farklı biçimde üretilir. Buzdolabının dondurucu bölmelerinin yetersiz kaldığı durumlarda sıklıkla tercih edilir. 

Oldukça etkili bir dondurma sistemine sahip ürünler, çok miktarda yiyeceğin daha az maliyetle satın alınıp uzun süre saklanmasına yardımcı olur. Bağımsız ve entegre bir yapıda olan dondurucular, çekmeceli ve çekmecesiz olarak sınıflandırılır. Farklı boyutlarda üretildiğinden yer bakımından sıkıntılı alanlar için dahi ihtiyaca uygun bir seçenek bulunur. 

Buzdolabının dondurucu kısmı tüm yıl boyunca kullanmak isteyeceğiniz yiyecekleri alacak kadar büyük alana sahip olmayabilir. Kış için hazırladığınız sosları, taze sebzeleri ya da balık ve et gibi besinleri ilk günkü tazeliğinde tüketebilmek için derin dondurucu modellerini tercih edebilirsiniz. 

7 çekmeceli ve 4 çekmeceli derin dondurucu modelleri dikey tasarıma sahip modellerin sunduğu alternatifler arasında yer alır. 7 çekmeceli derin dondurucu modelleri 4 çekmeceli modellere nazaran daha fazla alan sağlar. 

Siz de derin dondurucu fiyatları ve özelliklerini inceleyerek bütçenize ve tarzınıza uygun ürünü bulabilirsiniz. 

Sandık Tipi ve Dikey Derin Dondurucunun Avantajları

Yiyecekleri toplu olarak satın alıyorsanız, kışlık konservelerden vazgeçemiyorsanız ya da geniş bir aileye sahipseniz derin dondurucuya ihtiyaç duyuyorsunuzdur. Derin dondurucu ifadesi, cihazın sıcaklık değerinden ziyade yiyecek saklama kapasitesini ifade eder. Yatay ve dikey derin dondurucular olarak iki temel düzeyde kategorize edilir. Her iki modelin kullanıcıya sağladığı avantajlar farklıdır: 

  • Dikey derin dondurucuların, klasik buzdolabı gibi dikey bir yönelime sahip kapısı bulunur. Ürün, tasarımı gereği raflı ya da çekmeceli seçenekleriyle satışa çıkarılır. Raflı yapısı yiyeceklerin daha düzenli yerleştirilmesine ve kullanılacağı zaman daha rahat ulaşılmasına yardımcı olur. Ölçülerine ve iç hacmine bağlı olarak kapladığı alan değişir. Fakat mutfakta konumlandırmak kolaydır.
  • Bazı modeller raf ayarı yapma imkanı tanır. Böylece gıdaları sığdırmak kolaylaşır. Dikey dondurucular, manuel buz çözme sorununu yaşatmaz. Buz çözme sistemini otomatik olarak devreye sokarak işlemin kısa sürede tamamlanması sağlanır. Gıda ambalajlarının daha kolay görünmesini ve kokuların birbirine geçmesini engelleyen dikey dondurucu modelleri, sıcaklık yönetimini de doğru biçimde yapar.
  • Sandık tipi dondurucu modellerinde cihazın yüksekliği değil genişliği önem taşır. Raf ya da çekmece ile sınırlandırılmadığından geniş hacimli kapları dahi rahatlıkla muhafaza eder. Kaldırılabilir kapak yapısı sayesinde kapı arkalarına yerleştirilebilir. Daha geniş depolama alanı sağlar. Enerji verimliliği yüksek olduğundan ekonomik avantajları vardır.

Gerek dikey gerekse de sandık tipi derin dondurucu fiyatları sayesinde satışa sunulduğundan ihtiyaç duyan herkes tarafından erişilebilir ürünlerdir. 

İyi Bir Derin Dondurucunun Özellikleri

Buzdolabınızın dondurucu bölmesi yeterli gelmiyorsa bağımsız bir derin dondurucu alabilirsiniz. Derin dondurucular tasarım bakımından buzdolabına benzeseler de tamamen dondurucu özelliği taşıyan bir sistemle üretilir. Dondurucular kompakt modellerden ekstra büyük modellere kadar farklı stil ve boyutlarda kullanıcı ile buluşur. Dondurma işlemi her birinin ortak özelliği olsa da donanıma bağlı olarak diğer özellikler değişebilir:

  • Hızlı soğutma sistemi sayesinde yiyecekler -24 dereceye gibi bir sıcaklıkta hızlı biçimde dondurulur.  Şok soğutma özelliği, yiyeceklerin derin dondurucuya girdiği an hızlı biçimde dondurulmasını sağlar. Ani soğutma ya da şok soğutma yiyeceklerin besin değerlerini korur. Çünkü dondurulan gıdaların besin kalitesi büyük oranda ne kadar hızlı soğutma yapıldığına göre değişir. 
  • Hızlı soğutulduğunda gıdaların besin değerleri maksimum düzeyde korunur. Akıllı çözümler sunan derin dondurucular, soğuk havanın yoğun sirkülasyonu nedeniyle oluşabilecek buzlanmayı ortadan kaldırır.
  • Yiyeceklerin yüzeyinde ya da cihazın iç duvarlarında buzlanma olmadığından enerji tüketimi azalır. Buzlanma sorunu yaşanmadığı için derin dondurucunun içerisindeki gıda poşetlerinin birbirine yapışması engellenir. 
  • Doğru ve sabit sıcaklık kontrolü yapabilmek adına cihazlarda LED panel yer alır. LED panel sayesinde sıcaklıkta yaşanabilecek ekstrem sıcaklık değişiklikleri derin dondurucunun kapağı açılmadan takip edilebilir. Kullanıcının kontrolü dışında yaşanan sıcaklık değişiklikleri cihaz tarafından sesli uyarıcılarla bildirilir.

Derin dondurucu fiyatları özelliklerine ve modeline bağlı olarak değişiklik gösterebilir. 

Derin Dondurucunun Kullanımı 

Derin dondurucular sayesinde mutfakta yiyecekleri hızlı ve taze biçimde dondurmak artık hayal değil. Her ne kadar dondurucu ürünlerin kullanımı kolay olsa da birtakım detaylara dikkat etmekte yarar bulunur:

  • Donmuş gıdaları uzun süreli saklamak için sıfır derece doğru bir tercih olabilir. Kullanım öncesinde derin dondurucunuzu mümkün olduğunda düşük bir derecede ayarlayın.  Farklı gıdalar için farklı derece ayarları gerekebilir.
  • Çekmeceli modellerin kapı rafları da kullanılabilir biçimde tasarlanır. Kapı rafları cihazın içine nazaran daha sıcak olacağı için dondurma gibi çıkar çıkmaz yumuşak olması istenen yiyecekler kapı raflarına konabilir. 
  • Dolu bir dondurucu soğuğu boş olan dondurucuya nazaran daha iyi tutar. Besinler arasında gereksiz boşluk olması derin dondurucunun daha çok soğutma yapmasına sebep olabilir. Gereksiz yere yapılan soğutma işlemi cihazın fazladan elektrik enerjisi tüketimine sebep olur. Fakat havaya dolaşım için yeterli alan bıraktığınızdan emin olmalısınız. 
  • Saklama kaplarını derin dondurucuya atıyorsanız kabın içerisindeki besinin donarken genişlemesi için yeterli alan bırakabilirsiniz. 
  • Fermuarlı dondurucu poşetleri ya da alüminyum folyo kullanmanız halinde ise ürünlerin içerisindeki havayı boşaltarak paketlerin daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz. 
  • Dondurulmuş yiyeceklerde bile bir süre sonra tat ve koku bakımından bozulur. Besinleri dondurmadan önce paketin üzerine tarih atabilirsiniz. Eski tarihli gıdaları her zaman göz önüne yerleştirmeye özen gösterebilirsiniz. 

Eğer yiyeceklerinizi doğru biçimde paketlememişseniz buzlanmayla birlikte gıdalarda buz yanığı ortaya çıkar. 

Bütçelere uygun derin dondurucu fiyatları sayesinde siz de cihazın sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Derin Dondurucularda Güvenlik Sistemleri

Yiyecekleri güvenle tüketebilmek için doğru dondurma işlemi kadar doğru çözme işlemi yapılması gerekir. derin dondurucunuz, FastFreeze sistemine sahipse sistemi devreye sokarak şoklama yapabilirsiniz. Tüketmek istediğiniz bir besini ise birkaç saat önceden çıkarıp buzdolabınızın soğutucu bölmesinde yavaş yavaş çözdürebilirsiniz. Çözdürme işlemi için yeteri kadar vaktiniz yoksa fırınların ya da mikrodalganın buz çözme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Beko derin dondurucu modellerinde şok buzlama seçeneklerini görebilirsiniz.

Derin dondurucular, olası elektrik kesintileri düşünülerek kesinti sırasında ihtiyaç duyulabilecek özelliklerle tasarlanır. Pek çok cihaz kesinti halinde 18 saat boyunca içerisindeki besinleri koruyabilir. Fakat kesinti boyunca cihazın kapağını açamamaya özen göstermeniz gerekebilir. Bu süre bazı modellerde 24 saate kadar çıkabilir. 

Derin dondurucunun çevresinde bulunan lastikler ürünün kapağının tam anlamıyla kapanmasını sağlar. Derin dondurucu içerisindeki ısının sabit tutulması için kapak etrafındaki lastiklerin kalitesi önemli detaylar arasında yer alır. Kapağın açık kalması durumunda ise kullanıcıya sesli uyarı yapılır. 

Sandık tipi modellerde manuel kilit sistemi bulunur. Dışarıda bulunan mekanizma sayesinde ürünü istediğiniz zaman kilitleyebilirsiniz. Dikey modellerde ise çocuk kilidi yer alır. Çocuk kilidini devreye sokarak cihazın başkası tarafından ısı ayarının değiştirilmesini engelleyebilirsiniz. 

Yaylı ve metal menteşeler kapağı kolay açmanızı hareketli raylı sistem ise rafları hızlı biçimde kullanabilmenizi sağlar. Derin dondurucunun kapağını kapattıktan hemen sonra açabilmeniz için ise basınç eşitleme sistemi devreye girer. 

Derin Dondurucuda Derece Ayarı

Derin dondurucularda sıcaklığın sıfır derecenin altında olması gerekir. Sıcaklık değeri -18 dereceye kadar düşürülebilir. 0 ile -18 derece arasında dondurulan yiyecekler besin değerini kaybetmeden daha uzun süre dondurucuda saklanabilir. Derin dondurucunun iç sıcaklığı ne kadar düşük olursa o kadar güvenli bir saklama işlemi yaparsınız. 

Doğru sıcaklığı kolaylıkla ayarlayabilirsiniz. Sıcaklık ayarını cihazınızın LED ekranından yapabilirsiniz. Fakat bazı modellerde kadranlı düğme kullanılır. Düğmeyi çevirerek cihazın iç sıcaklığını istediğiniz düzeye getirebilirsiniz. Besinlerin durumuna göre kullanılması gereken sıcaklık değerleri değişebilir. Doğru sıcaklık değeri için ürünün kullanma kılavuzundan yararlanabilirsiniz. Ürünün özelliklerine göre yaz ve kış ayarlarını düzenlemeyi ihmal etmemek gerekir.

Bazı modellerde maksimum ve minimum yazan kontrol düğmeleri var. Cihazınızın iç sıcaklığı konusunda endişeleriniz bulunuyorsa kontrol düğmesini orta noktaya getirebilirsiniz. Böylece normal yani güvenli donma seviyesini kullanırsınız. Derin dondurucunun içi boşsa ve bir süre kullanılmayacaksa OFF panelini devreye sokabilirsiniz. Üniteye giden gücü cihazın fişini çekerek de kesebilirsiniz. 

Derin dondurucuyu ideal sıcaklıkta tutar ve uzun süre açıp kapatmazsanız besinleri uzun süre tazeliğiyle saklayabilirsiniz. Doğru ısı ayarı, doğru paketleme, paketlenmiş besinlerin ideal uzaklıkta yerleştirilmesi, besinler arasında hava dolaşımı için boşluk bırakılması gibi detaylar verimliliği maksimize eder. 

Derin Dondurucuda Besinlerin Saklama Koşulu

Yiyecekleri dondurucuda doğru bir şekilde saklayarak taze gıdaya her zaman ulaşabilirsiniz. Derin dondurucular, gıdanın tadı ve dokusunun değişmeden kalmasını sağlarken uygun saklama ve çözme yöntemleri gıdanın kalitesini korur. Ancak yiyecekleri dondurucuda, uygun koşulları sağlamadan sakladığınız zaman risk barındırabilir. Kaliteli ve besin değerini koruyan bir gıda için doğru saklama yöntemlerini bilmekte yarar var:

  • Yiyecekleri dondurmak için kullandığınız ambalaj saklayacağınız gıda türüne göre değişebilir. Kullanılan kap ya da saklama poşeti gıdanın boyutu ile uyumlu olması gerekir. Küçük bir parça peynir ya da tereyağ saklamak için büyük saklama kaplarını kullanmamakta yarar bulunur. Yiyecekleri sıkıca saracak kap ya da paketleri tercih edebilirsiniz. Böylece dondurucunuzu da maksimum verimlilikte kullanabilirsiniz. 
  • Şeffaf saklama paketleri kullanarak ihtiyacınız olan ürüne çok daha hızlı biçimde ulaşabilirsiniz. Aradığınız yiyeceği kısa sürede bulmanız cihazın kapağını hızlı kapatmanıza imkan tanır. Böylece cihazın iç sıcaklığı fazla düşmez. 
  • Kapların kolay temizlenebilir ve besinin tadını etkilememesi gerekir. 
  • Yiyeceklerin doğru biçimde sarılması dondurucu ya da buz yanığı riskini ortadan kaldırır. Düzgün paketlenmeyen yiyeceklerde su açığa çıktığı için buz yanığı oluşabilir. Besindeki nemin kaybolmasıyla ortaya çıkan buz kristalleri besinde yanığa zemin hazırlar. Nemin azalması gıdanın kalitesini ve lezzetini negatif yönde etkiler. 

Yiyeceklerin Derin Dondurucuya Yerleştirilmesi

Yiyeceklerin derin dondurucuda saklama koşulları gibi hangi sırayla yerleştirildiği de önemli konular arasında yer alır: 

  • Et, kümes hayvanları ve balık gibi gıdalar alt çekmecelerde saklanabilir. 
  • Sebze ve et ürünleri farklı raflarda ve paket içerisinde saklanırsa besinlerin kokuları birbirine karışmaz. 
  • Meyve ve sebzeleri üst raflara kapalı kaplar içerisinde yerleştirebilirsiniz.
  • Süt ve yoğurt gibi ürünleri dondurucuya yerleştirmeden önce saklama kabının ağzına kadar dolu olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tam doldurmak kapakların patlamasına neden olabilir. 
  • Ekmek ve börek gibi gıdaları vakumlu poşetlere sararak derin dondurucuya atabilirsiniz. 
  •  Önceki günden kalan yemekleri bir süre tüketmeyecekseniz küçük paketler halinde yine dondurucuda saklayabilirsiniz.

Yiyecekleri tipik olarak dondurulmuş biçimde kullanım ömründen daha uzun süre saklayabilirsiniz. Fakat bazı gıdalarda 3 aydan sonra buz yanığı ortaya çıkabilir. Dondurucu yanığı lezzeti kısmen etkilediği için besinleri eski tarihlilerden başlayarak tüketebilirsiniz. 

Et ve balık gibi ürünler ise 6 aya kadar dondurularak saklanabilir. Fakat et gibi besinlerin ağır bir kokusu olduğu için diğer besinlere kokusunun bulaşmaması için iyi bir biçimde sarılması ve paketinin hava almaması gerekir. Böylece bakteri oluşumu engellenir ve güvenli biçimde tüketileceği güne kadar muhafaza edilir. 

Dondurucu paket ve bantlardan yardım alınarak et ve etli gıdalar dondurulabilir. Ayrıca porsiyonluk paketler etin buzunun daha hızlı çözülmesini sağlar. Dondurucudaki etin ise 24 saat içerisinde tüketilmesi gerekir. 

Derin Dondurucu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Geniş bir ürün yelpazesine sahip olması dolayısıyla derin dondurucu seçerken zorlanabilirsiniz. Farklı tasarım ve boyutta olan ürünleri değerlendirirken birtakım özellikleri dikkate alabilirsiniz:

  • Dikey dondurucular, sundukları kolaylık nedeniyle popülerdir. Kapıdan geçişleri kolaydır, fazla yer kaplamazlar ve tekerlekli yapısı sayesinde kolayca hareket edebilirler. Yer bakımından avantaj sağlayan bir cihaz arıyorsanız dikey modelleri inceleyebilirsiniz.
  • Az yer kaplayan modellerde alternatif arıyorsanız mini derin dondurucu modellerine bir şans verebilirsiniz. İç hacim olarak küçük olmakla birlikte oldukça az yer kaplar. Küçük aileler için idealdir. 
  • Yiyeceklere hızlı erişim sağlamak isterseniz ve dolap içinin sürekli düzenli olmasına önem veriyorsanız çekmeceli modeller alternatifleri daraltmanıza olanak sağlar.
  • Cihazlar; büyük, küçük ve orta boy olarak tasarlanır. Hangi boyutlarda bir cihaza ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz. 
  • Uzun süreli elektrik kesintilerini sıklıkla yaşıyorsanız güç kesintisinde dahi içerisindeki gıdayı 24 saat koruyabilen ürünleri değerlendirebilirsiniz. 
  • No Frost derin dondurucularda buz çözme sistemi belli aralıklarla devreye girer. Buz çözmek için manuel bir desteğe ihtiyaç olmadığından hem besinler korunur hem de dolap temizliği için gereğinden fazla zaman harcanmamış olur.  İç duvarlardaki buz oluşumu temizlenmezse bir süre sonra ürünün performansı negatif yönde etkilenir.
  • Cihazın iç sıcaklığının her yerde aynı olması gerekir. İç sıcaklığın stabil kalabilmesi için pek çok modelde güçlü kapı fanları bulunur. Kapı fanlarının sıcaktan etkilenmemesi için kapak lastiklerinin güçlü olması önem taşır.

Seçenekler arasından ideal dondurucuya ulaşabilmek için ihtiyaçlarınızı doğru belirlemeniz iyi bir başlangıç olabilir. Renk ve tasarım gibi detaylara ise sonrasında karar verebilirsiniz. Seçimlerinize ürünü kullanılacağı alan ve ürünün iç hacmine öncelik tanıyabilirsiniz.

Her bütçeye uygun derin dondurucu fiyatları sayesinde ihtiyacınıza cevap veren seçeneği bulabilirsiniz. 

Derin Dondurucu Temizliği

Dondurulmuş gıdalar, gereksiz atıkları azaltarak hem paradan hem de enerjiden tasarruf etme imkanı verir. Gıdaların sağlıklı koşullarda derin dondurucuda saklanması için cihazın belli aralıklarla temizliğinin yapılmasında fayda var. Dondurucuyu belli aralıklarla temizlemek cihazın içerisinde neler olduğunu da görmenize imkan tanır. 

Inox özellikteki cihazlar genellikle leke tutmadığından dış kapaklarının nemli bir bez yardımıyla temizlenmesi yeterli olabilir. Yeterli gelmediği durumlarda ise cihazın yüzeyine uygun güçlü olmayan bir temizleyici ürün kullanarak gerekli temizlik tamamlanabilir. 

İç temizlik sırasında ise öncelikle cihazın enerji bağlantısını kısa süreliğine kesmek gerekir. Bu sırada cihazın içerisinde kalan yiyecekleri boşaltabilirsiniz. Temizleme sırasında cihazdan damlayabilecek su için yanınızda bir havlu bulundurabilirsiniz. Buz çözme işlemini tamamladıktan sonra özellikle çekmeceli modellerde çekmece ve diğer aksesuarları çıkararak ılık suyla yıkayabilirsiniz. Eğer raf ve çekmeceler cam malzemeden yapılmışsa bir süre oda sıcaklığına gelmesini bekleyebilirsiniz. Böylece aparatlarda çatlama ya da kırılma sorunları önlenir.

Kurulama işlemini de tamamladıktan sonra cihazın içini yerleştirme aşamasına geçebilirsiniz. Eğer derin dondurucunun içinde donmuş gıda varsa temizleme işlemini tamamlayana kadar gıdaları buzdolabının dondurucu kısmına taşıyabilirsiniz. 

Temizleme sırasında cihaz kısmen enerjiden yoksun kalacağı için cihaz içinin yeniden istenen sıcaklığa ulaşması biraz zaman alabilir. Temizleme işlemini ihtiyaç duydukça buz çözme işlemini ise yılda iki defa yapabilirsiniz. 

Derin Dondurucuda Gürültü Seviyesi ve Enerji Verimliliği

Her derin dondurucu gün içerisinde çalışırken hatta özellikle dinlenmeye geçerken kısmen ses çıkarır. Fakat bazı modellerin diğerlerine nazaran daha sessiz çalıştığını ifade etmek gerekir. Mutfağınızda dondurucunuz için yeterli alan varsa ses düzeyi sizi etkilemeyebilir. Fakat ürün çok zaman geçirdiğiniz bir alanda tutulacaksa satın almak istediğiniz modelin gürültü seviyesini dikkate alabilirsiniz. Manuel defrostlu modeller kendi kendine buz çözebilen yani nofrost modellerden genellikle daha sessiz çalışır. Beğendiğiniz modelin ses seviyesi anlayabilmek için aynı modeli deneyimleyen kullanıcıların yorumlarından yararlanabilirsiniz. 

Ürünler, işlevlerini tam olarak yerine getirebilmeleri için sürekli çalışır durumda olmaları gerekir. Ürünlerin sürekli çalışmaları ise 24 saat enerjiye ihtiyaç duymaları anlamına gelir. Tüm gün durmadan elektrik enerjisi tüketen bir ürün seçimi yaparken verimliliği yüksek modelleri tercih etmenizde yarar bulunur. Enerji verimliliği yüksek modellerde genel maliyetler azalır. Ayrıca karbon salınımı da daha az olacağı için doğayı korur. Enerji kullanımı açısından global düzeyde kabul gören Energy Star sertifikasına sahip modelleri tercih edebilirsiniz. Dondurucunun kapağı açık kalırsa daha çok enerji tüketebilir. Kapağın açık olmasından endişe ediyorsanız kilitli modelleri değerlendirmeye alabilirsiniz.  

Siz de Koçtaş üzerinden derin dondurucu fiyatlarını ve modellerini karşılaştırarak beğendiğiniz ürünün özelliklerini inceleyebilirsiniz. Bütçenize uygun seçeneğin siparişini hızlıca oluşturabilirsiniz. 

Derin Dondurucu Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Derin Dondurucuya Neler Konulabilir?

Hızlı ve ekonomik biçimde yemek hazırlamak için dondurulmuş gıdalardan yararlanmak pek çok kişinin başvurduğu yöntemlerdir. Üründe saklayacağınız gıdalar sayesinde siz de istediğiniz yemeği pratik biçimde hazırlayabilirsiniz. Ispanaktan bezelyeye, barbunyadan taze fasulyeye kadar her türlü sebzeyi dondurucuda saklayabilirsiniz. Et yemeklerinde kullanabileceğiniz kırmızı ve beyaz eti de dondurarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Balık, kıyma, süt, tereyağ hatta dondurma gibi atıştırmalık ürünleri de farklı raflarda olmak koşuluyla dondurucuya atabilirsiniz. 

Derin Dondurucu Kaç Derecede Olmalıdır?

Hızlıca bozulabilecek gıdaları daha sonra da tüketebilmek için hızla soğutulması ve dondurulması uygun olur. Hızlı soğutma için cihazın uygun sıcaklıkta tutulmasına dikkat etmek gerekir. Derin dondurucular -18 dereceye kadar soğutma işlemi yapabilir. Cihaz içi sıcaklığı periyodik aralıklarla kontrol edilerek olası sıcaklık kayıplarında değerler düzeltilebilir. Dondurucunun üzerindeki dijital ekrandan derece takibi yapılabilir. Manuel dereceye sahip modellerde dolap içi termometrelerden yararlanabilirsiniz. Sıcaklığın düşmesi durumunda dondurucunun içerisindeki gıdalar bozulabilir.

Derin Dondurucu Neden Buz Tutar?

Derin dondurucudaki soğutucu fanlar sıcak veya nemli hava ile temas ettiğinde dolap içerisinde buz birikmesi meydana gelir. Sıcak bir günde dondurucu kapağını uzun süre açık tutmanız cihazın içerisinde hızlıca buz oluşumunu tetikler. Sıcak hava kanallar yardımıyla bobinleri doldurur ve yeterli düzeye geldiğinde buz olarak iç duvarlarda ortaya çıkar. Derin dondurucudaki buz birikimini en aza indirgemek için cihazın kapısını uzun süre açık bırakmamaya özen gösterebilirsiniz. 

Derin Dondurucu Kaç Saatte Donar?

Donma süresi ideal sıcaklık olan -18 derecede yaklaşık 4 saattir. Dikey ürünlerde 4 saat olmakla birlikte yatay derin dondurucu süre ortalama 5 saate çıkabilir. Cihazın modeli veya sıcaklık derecesi değişirse dondurma süresi de değişebilir. Dondurucunun içerisindeki gıdanın türü ve miktarı donma süresini etkileyebilir. Dolap doluysa süre 24 saate çıkabilir.

En Çok Satan Derin Dondurucular Hangileri?

Koçtaş Derin Dondurucular kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Dijitsu Ddd108 3 Çekmeceli Derin Dondurucu
  2. Arçelik 2172 Jeb Çekmeceli Derin Dondurucu
  3. Arçelik 2071 Mb Çekmeceli Derin Dondurucu
  4. Arçelik 2052 Nfb 5 Çekmeceli Derin Dondurucu
  5. Bosch Gsn54vwe0n No Frost 7 Çekmeceli Derin Dondurucu
Daha fazla göster
121 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: