Peşin Fiyatına  7 Taksit

Dış Cephe Boyalar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Dış Cephe Boyaları Nelerdir?

Boyalar, farklı amaçlar için kullanıldıklarından dolayı farklı özelliklerle üretilir. Dış cephe boyaları, binaların dış kısımlarının dekore edilmesinde kullanılır. Farklı hava koşullarına karşı dayanıklı olan dış cephe boyalar koruyucudur. 

Akrilik, lateks ve yağ bazlı olmak üzere 3 ana tip dış cephe boya modelleri bulunur. Akrilik boyalar, yüksek kaliteli bileşenler içerir. Akrilik boyalarda kullanılan kimyasallar, boyanın daha elastik olmasını sağlar. Dış cephe boyasının elastik olması onu farklı hava sıcaklıklarına karşı dirençli kılar. Akrilik boyalardaki esnek yapı, boyanın dış cephede kullanımını ideal hale getirir. 

Ekonomik dış cephe boya fiyatlarına sahip boya arayışındaysanız lateks boyaları değerlendirebilirsiniz. Lateks boyalar su bazlı yapıda olduklarından temizlikleri kolay yapılır. Lateks boyalar da akrilik boylara gibi elastik olduklarından değişen hava sıcaklıklarına uyum sağlayabilir. Hem iç hem de dış cephe için kullanılan lateks boyalar bulunur. Boya alışverişi yaparken satın aldığınız ürünün dış cephe için üretildiğini teyit ettirirseniz doğru seçim yapabilirsiniz. 

Yağ bazlı dış cephe boyaları, kurumaları zor olsa da pürüzsüz görünümleri dolayısıyla sıklıkla tercih edilir. Akrilik ve lateks boyalara göre daha az elastik olmakla birlikte yüzeye sıkıca tutunur. 

Dış cephe boyaları sert hava koşullarında bozulmadan dirençli kalması için mükemmel bir tutunma özelliğine sahip olması gerekir. Dış cephe için üretilen boyalarda sert reçineler kullanılarak boyanın yüzeyde tutunma direnci arttırılır.  

Dış Cephe Boyalarda Özellikler

Dış cephe türlerinin farklı olmasına bağlı olarak boya türleri de çeşitlendiğinden seçim yapmak zor olabilir. Solvent ya da su ile inceltilerek formülize edilen boyalar, farklı özelliklerle üretilir:

  • Boyalar; mat, yarı parlak ve parlak olmak üzere 3 farklı parlaklıkta üretilir. Boyanacak olan dış mekanın türüne göre boyanın parlaklık düzeyi belirlenebilir.
  • Formüllerinde daha fazla reçine olduğu için suya ve neme dayanıklıdır. Pigmenti yoğun olduğu içinse renkleri daha canlıdır.
  • Değişen hava koşullarına dirençli olduğundan güneşin zararlı ışınlarına ve mantar oluşumuna karşı koruma sağlar. Yüksek sıcaklıklarda dahi renklerinde solma ya da yıpranma görülmez.
  • Bina dış cephe boyası, soyulma ve çatlamalara karşı kullanışlıdır. 
  • Suya dayanıklı olduklarından su geçirmez ve neme dayanıklılık gösterir. 
  • Dış cephe boya çeşitleri, zaman içerisinde oksitlenme yapmaz. Çabuk kurur.

Dış mekan boyalarında seçim yaparken iklim koşullarını da dikkate almak gerekir. Çok yağış alan bir yerde lateks boyaların tercih edilmesi dayanıklılığı ve renkte oluşabilecek bozukluğu engeller. Yüksek sıcaklığa sahip olan yerlerde ise UV ışınlarına karşı direnci yüksek olan akrilik ve yağ bazlı boyalar kullanılabilir. 

Dış Cephe Boya Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boyanın özellikleri, kullanım alanına göre değişiklik gösterdiğinden boya seçimi yaparken bazı detaylara dikkat etmekte yarar bulunur:

  • Boyanacak alanın büyüklüğü dikkate alınarak kullanılacak olan boya miktarı belirlenebilir. Dış cephe boya 20 kg ve 10 kg gibi farklı seçenekleri bulabilirsiniz. 
  • Yüzeyin durumu, kaplama türü ve uygulama yöntemi boya seçimini etkiler. 
  • Dış cephe boyasının en az 20 yıllık ömrü olması beklenir. Satın alacağınız ürünün dayanıklılığı uzun süre verim sağlamanız açısından değer taşır. 
  • Yoğun renk pigmentlerine sahip boya çeşitlerini tercih ederek boyanın kısa sürede solmasını engelleyebilirsiniz. Her boya zaman içerisinde renk ve parlaklık kaybına uğrar. Fakat kaliteli bir boyada kayıplar çok daha uzun bir zamana yayılır.
  • Tek kat boya kullanarak hem işinizi kısa sürede tamamlamak hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlamak isteyebilirsiniz. Fakat dış cephenin üzerinde önceden kullanılan boyanın türü tek kat boya için uygun olmayabilir. Dış cephenin yüzeyini ve daha önce cephe üzerinde yapılan uygulamaların türünü dikkate alarak ideal kalınlıkta boya uygularsanız verimli sonuç alabilirsiniz.
  •  Dış mekan boyaları, ideal sıcaklıkta uygulanması gerekir. Doğru boya ile doğru zamanda yapılan boyama işleminden maksimum verim elde edebilirsiniz. Ayrıca aynı işlemi birkaç yıl içerisinde yeniden tekrarlamak durumunda kalmazsınız. 

Dış Cephe Boyasında İdeal Renk Seçimi

Dış cephe boyaları, yapıyı korumanın yanı sıra yapıya estetik görünüm kazandırır. Estetik görünüm ise boyanın özellikleri kadar renkleriyle de kazanılır. Dış cephe için boya rengi seçerken iç dekorasyonla uyumlu bir ton seçmek zorunda değilsiniz. Mekanın içi ve dışı birbirinden bağımsız olduğu için dekorasyonu da bağımsız yapabilirsiniz. 

En çok tercih edilen dış cephe boya renkleri, mekanın bulunduğu konuma ya da tarzına göre değişebilir. Boyanacak mekan bir işyeri ise siyah dış cephe boyası gibi koyu renkler kullanılabilir. Ev dış cephe boya renkleri seçiminde ise koyu renkler risk barındırabilir. Ev için yapılan seçimlerde genellikle bej ya da krem gibi açık tonlar ya da açık yeşil ve kiremit rengi dış cephe boyalar değerlendirilebilir. 

Dış cephe boya beyaz ve tonlarını kullanarak risksiz ve temiz görüntü sağlanabilir. Villa dış cephe boya renkleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip olduğundan zevklerinizi boya seçimlerinize yansıtabilirsiniz.

Ahşap malzemeye sahip dış cepheler için zaten çok fazla renk seçeneğine sahip değilsiniz. Fakat beton yapılarda, renk paleti size oldukça geniş seçim hakkı verir. Renk seçiminiz ne olursa olsun dış mekanın küçük bir alanında boyayı ve rengi test etmeniz gerekir. Böylece yanlış renk ve boya seçimini tolere edebilirsiniz. 

Dış Cephe Boya Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Dış Cephede Hangi Boya Kullanılmalı?

Dış mekan için ideal olan boya seçiminde mekanın özellikleri belirleyici olabilir. Dış cephenin pürüzlü ya da pürüzsüz olması, kullanılan malzeme tipi, daha önce kullanılan boyanın türü hangi boyanın uygun olduğunu belirlemenizde yardımcı olur. Örneğin pürüzsüz bir görünüm elde etmek isterseniz yağ bazlı seçeneklere öncelik verebilirsiniz. Mat bir görünüm için ise akrilik ya da silikon boyalar tercih edilebilir. Yağış alan yerlerde ise nefes alabilen ve küf tutmayan boyalar ihtiyaca cevap verebilir.

1 Kova Dış Cephe Boya Kaç M2 Boyar?

Dış cephe boyası 10 kg, 25 kg ve 20 kg gibi farklı alternatiflerle paketlenir. Tercih edilen ürünün kilogramına göre boyayacağı alan miktarı değişir. Örneğin ortalama kaliteye sahip 20 kg dış cephe boyasıyla 55 metrekareye kadar bir alanı iki kat olacak biçimde boyayabilirsiniz. Kalitesi yüksek boya kullanarak aynı boyayla 100 metrekarelik dış cephe için yeterli olabilir. Boyanın kalitesi ve boyanacak alanın durumuna göre kullanacağınız boya miktarında değişiklik olabilir.

Dış Cephe Boyasına Ne Kadar Su Katılır?

Akrilik, lateks ya da silikon türü ne olursa olsun tüm boyalarda yaklaşık %40 oranında su bulunur. Boyanın içerisindeki su, boyayı sürülebilir hale getirir. Boyanın yüzeye daha rahat uygulanabilmesi için boyama işlemi öncesinde boyaya bir miktar daha su koymak gerekir. 

2.5 kg bir boya için yaklaşık yarım litre su kullanılabilir. Dış cephe boya 10 kg boya için ise 2 litre su yeterli olabilir. Fakat suyu boyaya kontrollü koymak olası sorunların önüne geçer. Sulandırma işlemini yaparken su ve boyanın homojen biçimde karıştığından emin olmakta yarar bulunur.

Koçtaş ile çok katlı ya da müstakil ev dış cephe boya renkleri bakımından oldukça zengin bir ürün kataloğuna uygun dış cephe boya fiyatları ile ulaşabilirsiniz. Siz de dış cephe boya fiyatlarını ve boyaların özelliklerini karşılaştırarak ihtiyacınız olan ürünün siparişini hemen oluşturabilirsiniz.

En Çok Satan Dış Cephe Boyalar Hangileri?

Koçtaş Dış Cephe Boyalar kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Silikonlu Dış Cephe- 20 Kg- Karaçam10
  2. Silikonlu Dış Cephe - 20 Kg- Gümüş50
  3. Silikonlu Dış Cephe- 20 Kg- Lila40
  4. Düfa Silikonlu Düz Dış Cephe Duvar Boya 2.5 L - Yeni̇ Kartela Soft Yeşil
Daha fazla göster
2046 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: