Peşin Fiyatına  7 Taksit
Reklam

Plastik Boru ve Ek Parçalar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Yapım İşlerinde ve Tadilatlarda Önemli Plastik Boru ve Ek Parçalar

Yaşam alanlarınızın su tesisatlarında önemli yer tutan plastik boru ve ek parçalar geniş çeşitleriyle yapı ve tadilat işlemlerinde kritik rol oynar. İnşaat sektöründe, tadilat zamanlarında, dekorasyon ve ev yenileme işlemlerinde sık tercih edilen pvc boru çeşitleri sıvı maddelerin yaşam alanlarınıza taşınması için kullanılır. Ev ve işyerlerinde sorunsuz bir tesisat sistemi için kaliteli, dayanıklı, güvenilir su borusu modelleri tercih edilmelidir.

Plastik boru ve ek parçalar yaşam alanlarının tesisatların kullanılan önemli parçalar içerir. Temiz su, atık su, ısıtma sistemi ve benzeri alanlarda plastik boru ve ek parçalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ev ve ofis alanlarında temiz su sistemi için metal borular yerine PPRC boruları tercih edilir. Temiz su boruları olarak ideal bir kullanım sunan bu modeller herhangi bir koku ve tat oluşumu yaratmadığı için beğeni toplar. Temiz suyun taşınması için metal kaplamalı plastik boru ve ek parçalar da değerlendirilebilir. Dayanıklı ve uzun ömürlü olan boru çeşitleri sayesinde konforlu bir yaşam sürebilirsiniz.

PVC Boru Nedir? Avantajları Nelerdir?

Su borusu çeşitleri arasında yer alan Pvc borular farklı kullanım alanları sayesinde geniş bir alana yayılır. Basınçlı içme suyu, temiz kullanım suyu, tarımsal sulama şebekelerini, tahliye hatlarını, havuz uygulamalarını, pis ve atık suyu yönlendirmek için plastik boru çeşitleri kullanılır. Dayanıklı ve uzun ömürlü yapısı sayesinde yaşam alanlarında konforlu bir deneyim sunar. İnşaat sektöründe, tadilat zamanlarında, yapı ve yenileme uygulamalarında tesisat döşenirken ve tamir edilirken plastik boru ve ek parçalar tercih edilir.

PVC Boruların Özellikleri

Pvc borular metal borulara göre bazı avantajlar sağlar. Yaşam alanlarınız için tesisat çalışmaları yapıyorsanız plastik boruların ve ek parçaların özelliklerini bilerek doğru seçim yapabilirsiniz:

  • Plastik boru ve ek parçalar taşıdıkları suyun tadını ve kokusunu herhangi bir şekilde etkilemediği için daha iyi bir kullanım sunar.
  • Metal borular gibi suyla tepkimeye girmediği için pas ve küf oluşmasını önler. Bu sayede daha temiz bir su elde etmenizi sağlar.
  • Erozyona ve aşınmaya karşı dayanıklı plastik boru ve ek parçalar sayesinde uzun süreli kullanım imkanı verir. Evsel ve endüstriyel atıklarda bulunan kimyasallara karşı dirençli bir yapı oluşturur.
  • Su geçirmez eklem parçaları sayesinde sızıntılara karşı dayanıklı bir sistem yaratır. Ev ve işyerlerinizde su sızıntılarını önlemek için plastik boru ve ek parçaları kullanabilirsiniz.
  • Hafif bir malzeme olduğu için taşınması, kurulumu ve değiştirilmesi kolaydır. Tesisat işlemlerinde hem zamandan hem masraftan tasarruf edebilmenizi sağlar.
  • Kısa sürede kurulan ve çabuk test edilen yapısı sayesinde avantajlı bir kullanım sunar. Herhangi bir sıkıntı kısa sürede tespit edilir.

Plastik Boru ve Ek Parçaları Nelerdir?

Plastik boru ve ek parçaları tesisat içinde işlevsel şekilde kullanabilmek için özel olarak tasarlanan arapatlar bulunur. Vida, hortum, kombi bağlantı boruları, çatal atık borusu, dirsek gibi Pvc plastik boru ek parçaları tesisatın sorunsuz işlemesine yardımcı olur. Isınma ve su tesisatlarında yaşam alanlarının büyük bir alanına döşenen boruların kullanım anında sorun çıkarmaması için ek parçalar ile daha dayanıklı hale getirilmesi gerekir. Köşe kısımlarda kullanılan dirsekler tesisatın daha estetik ve işlevsel döşenmesini sağlar. Çatal borular atık suların sorunsuz şekilde kanalizasyona gönderilmesi için önemlidir. Kombi bağlantı boruları ısınma ve sıcak su temininde şebeke suyunun kombiye ulaşmasına yardımcı olur. İçinde bulunan filtreleri sayesinde şebeke suyundan kir, pas, atık gibi parçaları kombiden uzak tutar.

Plastik boru ve ek parçalar şebekeden alınan temiz suyun binaya taşınması, kullanım sonrasında atık suyun kanalizasyona ulaştırılması için önem taşır. Yaşam alanlarında sıcak su, temiz ve atık su farklı borular aracılığıyla yönlendirilir. Tüm sistemlerin sorunsuz şekilde çalışması için tesisatın iyi şekilde döşenmiş olması, kaliteli ve güvenilir plastik boru ve ek parçalar kullanılması gerekir.

Kombi Bağlantı Boruları Nedir ve Nasıl Olmalıdır?

Yaşadığınız ortamda sıcak su ve ısınma ihtiyaçları için kombilerin düzenli çalışması gerekir. Kombinin çalışma performansını etkileyen en önemli parçalar bağlantı borularıdır. Sıcak ve soğuk su akışı sağlayan borular, vana, filtre içeren kombi  bağlantı setleri kombilerin sorunsuz şekilde çalışmasını sağlar. Vanalar suyun akışını kontrol ettiği için büyük önem taşır. Çift yönlü vanaları tercih ederek temizleme aşamasında rahat edebilirsiniz. Filtreler kombinlerin iç hatlarının temiz kalmasını sağlayan önemli ek parçalardır. Şebeke suyunda bulunan kir, taş, çakıl, toz gibi atıkların plastik boru ve ek parçalara ulaşmasını önleyen filtreler sizi büyük masraftan kurtarır. Pislik tutucu filtreler kombinin ömrünü uzatır ve yüksek performans ile çalışmasını sağlar.

Kombi Bağlantı Borularının Özellikleri

Kombi bağlantı boruları hemen hemen her yaşam alanında bulunur. Kombi tesisatının dayanıklı ve güvenli olması için plastik boru ve ek parçaların bazı özellikler taşıması gerekir. Kombi bağlantı boruları özellikleri şöyledir:

  • Yüksek basınca ve sıcaklığa dayanıklı olan kaliteli plastikten üretilmelidir.
  • Oksijen yalıtımı ve ısıl genleşme borular için önem taşır.
  • Boru genişlikleri ve geniş noktaları suyun basıncı için ideal seviyede olmalıdır. Bu detaylar kombinin çalışması üzerinde etkilidir.
  • Beyaz renklerde sunulan bağlantı boruları yaşam alanlarınızda estetik bir görünüm sunar. Set halinde üretilen plastik boru ve ek parçalar sayesinde dekorasyonda hoş olmayan tesisat görüntülerinden kurtulabilirsiniz.

Temiz Su Boruları

Sıhhi tesisat olarak adlandırılan temiz su boruları bina içinde ve dışında temiz suyun taşınmasını sağlar. Suyun renginde, tadında, kokusunda herhangi bir değişiklik yaratmadığı için güvenli kullanım sunar. Kaliteli plastikten üretilen temiz su boruları bina içindeki ve dışındaki tesisatta düzgün şekilde döşenmelidir. İnsan sağlığını büyük oranda etkileyen su tesisatında kaliteli plastik boru ve ek parçaların kullanılması, uzman kişilerin çalıştırılması ve güvenilir hizmet alınması son derece önemlidir. Yaşam alanlarında farklı işlemler için kullanılan temiz suyun etkili şekilde taşınması temiz su tesisatının yapısına bağlıdır. Temiz su tesisatında plastik boru ve ek parçalar kullanılması kireçlenme ve paslanma gibi durumlar olmadığı için daha uygundur. Suyun temiz kalmasını sağlayan plastik borular çevresel etkenlere karşı daha dayanıklıdır. 

Petek, kombi gibi ısıtma sistemlerinde plastik boru ve ek parçalar kullanılır. Çünkü plastik boruların içinde kireçlenme ve paslanma olmadığı için tortu birikmesi söz konusu değildir. Temiz su tesisatı döşenirken dikkatli ve prosedürlere uygun işlem yapıldığında uzun süreli kullanım mümkün olur. Yaklaşık 40 - 50 yıl ömrü olan plastik borular üretilirken çevreye fazla zarar vermez. Petrol ve enerji tüketiminde minimum seviyede işlem yapılır. Geri dönüştürme imkanı olan plastik boru ve ek parçaları yaşam alanlarınızın tesisatında güvenle kullanabilirsiniz.

Atık Su Boruları Nedir ve Hangi Özellikleri Taşımalıdır?

Atık su tesisatı, bina içinde kullanılan kirli suların tüm katlardan toplanıp rögora ulaşmasını sağlayan sistemdir. Atık su boruları farklı yapı ve şekilleri sayesinde kirli suların yaşam alanlarından uzaklaştırılmasını sağlar. Atık su borularının ana parçaları duvar içlerinden ve döşemelerden geçirilir bodrum katlarında kolonlar ile ana hatta birleştirilir. Sonrasında yatay borular aracılığı ile kirli sular bina dışına yönlendirilir ve kanalizasyona atılır. Tesisat sisteminin düzgün çalışması temiz içme suyu veya kullanım suyunun kirli suyla karışmaması sağlık açısından büyük önem taşır. Plastik boru ve ek parçalar bu sistemin doğru çalışmasına yardımcı olur.

Atık Su Borularının Özellikleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Atık su borularının bina dışına taşınması önemlidir. Atık su tesisatında kullanılan plastik boru ve ek parçaların bazı özelliklere sahip olması gerekir. Plastik boru ve ek parçalar sayesinde daha dayanıklı ve işlevsel tesisat sistemleri elde edilebilir:

  • Atık su boruları özellikle bina içinde kat aralarından mümkün olduğu kadar kısa tercih edilmelidir.
  • Uzun borularda belli aralıklarla temizleme kapağı bulunması gerekir. Herhangi bir arıza veya tıkanıklık durumunda müdahale etmek kolaylaşır.
  • Havalandırma noktaları büyük önem taşır. Havalıklar tesisat içindeki basıncı dengelediği için sifonlardan kötü koku yayılmasını önler.
  • Kirli suların toplandığı ana borunun bina dışına en kısa yoldan çıkarılması önemlidir. Kanalizasyona ulaştırılması gereken bu kirli su toplamı bina içinde fazla kaldığında sorunlara neden olabilir.
  • Düşeyden yataya geçen boru kısımlarında dirsek kullanmak, çatal borular eklemek tadilat işlemlerinde, temizleme çalışmalarında avantaj yaratır. Plastik boru ve ek parçalar tesisatın daha işlevsel çalışmasını sağlar.

PVC Boru Birleştirme Yöntemleri Nelerdir?

Plastik boru ve ek parçaları tesisata yerleştirirken farklı birleştirme yöntemleri kullanılabilir. Uygun şekilde döşeme işlemi yapmak verimli sonuç almak için önemlidir. Plastik boru bağlantı elemanları ve birleştirme yöntemleri, borunun yapısına, tesisat alanına, kullanım amacına yönelik seçilebilir. Plastik boru ve ek parçaları birleştirirken ve tesisat döşeme işlemi yapılırken yüzeyleri tozdan arındırılması, sıkı bir bağlanma yapılması, sızıntıların önlenmesi, artıkların ve çakıl parçalarının temizlenmesi gerekir. Aksi halde toz, kir, çakıl gibi artıklar boruların içinde kalıntılara neden olabilir.

Dişli Bağlantı ile Birleştirme İşlemi

Uyumlu iki dişe sahip olan plastik boru ve ek parçaların vidalama yöntemi ile birleştirilmesine dişli bağlantı denir. Bu yöntemi kullandığınızda arasına dolgu malzemesi sıkmanız gerekir. Dolgu malzemesinin miktarı önem taşır. Çünkü az veya fazla kullanılması tesisat içinde sorunlara sebep olabilir.

Flanşlı Birleştirme

Kole yüzey ile conta yardımıyla iki borunun birbirine bağlanmasıdır. Conta sızdırmazlık elemanı bu noktada önemlidir. Tesisatın verimli çalışması için kaliteli plastik boru ve ek parçaların yanında işlevsel ekipmanlar tercih edilmesi gerekir.

Contalı Birleştirme

Sızdırmazlığı yükselten contalı birleştirme sırasında contanın kaymamasına önem vermek gerekir. Yuvasına iyi şekilde yerleştirilen ve sıkıca kapatılan contalı birleştirme işlemlerinde yüksek performans alınabilir.

Plastik Boru ve Ek Parçalar Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Plastik boru ve ek parçalar yaşadığınız ortamın konforu üzerinde etkilidir. Ev, ofis, okul, hastane gibi farklı alanlarda tesisat sisteminin düzgün çalışması gerekir. Suyun taşınması için kullanılan plastik boru ve ek parçalar bazı önemli detaylara sahip olmalıdır. Tesisat işlemlerinde kullanılan plastik boru ve ek parçaları seçerken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunur:

  • Öncelikle tesisat borularında kaliteli malzeme çok önemlidir. Temiz veya pis suyun düzgün şekilde taşınabilmesi, sızdırmaması, aşınmalara karşı dirençli olması için plastik boruların kaliteli malzemelerden üretilmesi gerekir.
  • Plastik borular binaların iç ve dış cephelerinde kullanılır. Bu nedenle plastik boru ve ek parçalar arasından seçim yaparken yer alacağı sisteme uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Boru genişliği, yapısı, kalitesi, şekli ve tasarımı tesisat içinde kritik öneme sahiptir.
  • Sıcak suyun taşınmasında kullanılan plastik boruların metal destekli olanları tercih edilmelidir. Aşınmalara karşı daha dayanıklı olan plastik ve metal karışımlı borular sıcak su tesisatının daha verimli çalışmasını sağlar.
  • Kombi bağlantı setleri gibi ek parçalar elektronik cihazlarınızın düzgün çalışması için önemlidir. Boruların iç genişlikleri basınçlı su akışları için etkilidir. Yaşam alanlarınızın ısınması ve sıcak su kullanımı için boru seçiminde dikkatli olmanız gerekir.
  • Ekipman ve aletler tesisat işlemlerinde sık kullanılır. Plastik boru ve ek parçaların zarar görmeden tesisatın içine yerleştirilmesi için uygun ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Hassas ve özenli çalışmak için gerekli olan tüm ekipmanlara sahip olmanız önemlidir.
  • Pvc su borusu metal olan seçeneklere göre daha uzun ömürlüdür. Metal borular zamanla suyun teması nedeniyle paslanabilir. Dayanıklılığını yitirdiği için sızıntılara ve su arızalarına neden olabilir. Suyun kalitesini düşürebilir. Plastik boru ve ek parçaları kaliteli malzemelerden seçtiğinizde tesisatınızın daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Plastik Boruların Çevreye Etkileri

Plastik boru ve ek parçalar, üretim ve kullanım anında çevreye olumsuz etkiler yaratır diye düşünülebilir. Ancak plastik boruların üretiminde kullanılan ham maddeler diğer plastik eşyalara oranla daha düşük şekildedir. Az petrol ve az enerji kullanılarak üretilen plastik boru hammaddeleri çevre kirliliğini büyük oranda etkilemez. PVC malzemenin geri dönüşümü sağlandığı için tekrar tekrar kullanıma uygundur. Bu sayede kullanım ömrünü tamamlamış PVC borular geri dönüştürülerek farklı amaçlar için değerlendirebilir.

İçinden geçen temiz veya kirli suya herhangi bir etkisi olmadığı için doğaya fazla zarar vermez. Kanalizasyona veya bina dışına atılan sularda borudan kaynaklı herhangi bir zarar bulundurmadığı için düşünüldüğü kadar çevreye zararlı bir tesisat sistemi değildir.

Plastik kullanımına hassasiyetle yaklaşan kişiler tarafından sık sorulan sorulardan biri de farklı hastalıklara sebep olur mu kaygısıdır. Sağlık örgütleri tarafından incelenen ve onaylanan kalitedeki plastik boru ve ek parçaları tercih ederek yaşam alanlarınızda güvenli tesisat sistemleri geliştirebilirsiniz.

Plastik Boruların Döşenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Noktalar

Plastik boru ve ek parçalar tesisat sistemine yerleştirilirken bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Boruların ve elektronik cihazların yüksek verim sağlaması için doğru şekilde döşenmiş olması önemlidir:

  • Plastik boru ve ek parçaların dayanıklı ve uzun ömürlü olması için doğru şekilde döşenmesi gerekir. Hendek tabanı taşdan ve pürüzlerden arındırılmalıdır. Düz bir zemin oluşturulması önem taşır.
  • Boru genişliğine genellikle 40 cm eklenerek hendek yapılmalıdır. Herhangi bir nedenden dolayı genleşen borular için bir miktar alan bırakmak gerekir.
  • Tesisatta kullanılan dolgu miktarına ve kalitesine dikkat etmelisiniz. İklim koşulları, binanın yapısı, tesisatın biçimi dolgu malzemesini etkiler. Yaklaşım 15 cm kadar hendek içine bir yatak hazırlamak boruların tesisatından önce avantaj yaratır.
  • Yerleştirme sonrasında nazik ve hassas şekilde basınç deneyi yapılmalıdır. Basınç testinden sonra dolgu işlemi yapılır ve hendek düzgün şekilde kapatılır.
  • Zeminin yapısına göre dolgu malzemesi kullanmak gerekir. Çamurlu ve bataklık zeminlerde dayanıklı bir yapı oluşturmak için çakıllı taşlı dolgu malzemesi tercih edilmelidir.
  • Plastik boru ve ek parçaların bulunduğu yer ve iklim koşulları tesisat için önemlidir. Uzun süre güneş altında kalan boruların deforme olmaması için üzerini örtmek, branda kullanmak veya tam anlamıyla kapatmak gerekebilir.
  • Tesisat işlemleri uzaktan bakıldığında kolay gibi görünebilir. Ancak uzman kişiler ve ekipler tarafından yapılmayan tesisatlar daha büyük arızalara neden olabilir. Bu yüzden yaşam alanlarınızda su tesisatlarında herhangi bir sorun yaşadığınızda uzmanlardan destek alabilirsiniz.

Damlama Sulama Sistemleri İçin Borular

Tarım faaliyetlerinde su israfından kaçınmak, az su ile tarla ve bahçeden daha fazla verim almak için kullanılan gelişmiş sulama sistemlerinden biri de damlama yöntemidir. Damlama sisteminde kullanılan borular sayesinde bitkiler susuz bırakılmadan az bir miktarla büyüyebilir. Çevreyi korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için su tüketiminde dikkatli olmak önemlidir. Bahçe, tarla, sera gibi alanlarınızda damlama yöntemini kullanarak hem bütçenizi hem çevreyi koruyabilirsiniz. Farklı uzunluklarda ve genişliklerde sunulan damlama boruları genellikle yassı şekilde üretilir. Kısa mesafeler için yuvarlak damla plastik boru ve ek parçaları tercih edilirken uzun mesafelerde kullanılan geniş bahçeler için yassı damla boruları daha uygun olur.

Damlama Sisteminde Kullanılan Borular için Önemli Detaylar

Damlama sisteminde kullanılan boruların temiz olması önemlidir. Bu yüzden düzenli aralıklarla boruların temizlenmesi gerekir. Sulama suyuna katılan iyileştirici kimyasallar dağıtıcıların tıkanmasını önler. Gübreleme işlemlerinde sonra plastik boru ve ek parçaların temiz olması için yaklaşık bir 30 dakika kadar sulama yapılması gerekir. Bahçe, tarla, sera gibi alanlarda tarımsal faaliyetler yaparken kullanılan aletler ve ekipmanlar sulama borularına zarar verebilir. Bu nedenle dikkatli kullanılması ve damlama boruları üzerinde bırakılmamalıdır.

Damlama Sisteminin Yararları

Damlama sisteminde kullanılan borular düşük basınç sayesinde minimum su tüketimi sunar. Bu sayede bahçenizde yer alan ekinlerinizi susuz bırakmadan tasarruf yapabilirsiniz. Fazla sulama olmadığı için ekinlerin çevresinde yetişen zararlı otlardan daha kısa sürede kurtulabilirsiniz. Arazinin her yanına eşit sulama yaptığı için damlama sistemi boruları sayesinde toprağın yapısını koruyabilmeniz mümkün. Hortumla yapılan fazla sulama toprağınızda erozyona sebep olarak sebze bahçenizi yıpratabilir.

Damlama sistemini kullanırken bazı noktalara dikkat etmeniz yeterlidir. Boruları açmadan önce düzgün olduklarını kontrol etmeniz önem taşır. Sert materyallere çarpan, bükülen ve sıkışan plastik boru ve ek parçalar zarar görebilir. Damlama borularını döşerken sürtünmelerden korunmanız gerekir. Delinme ve aşınma sorunları bahçenizden verim almanıza engel olabilir. Damlama borularında filtreleme kullanmak yosun, çamur, bakteri, ağır metaller gibi atıkların birikmesini önler.

Plastik Boru Fiyatları

Plastik su borusu fiyatları; kalitesine, uzunluğuna, genişliğine ve tasarımına göre çeşitlilik gösterir. Metal borulara göre daha kullanışlı olan PVC borular geniş alanlarda kullanılır. İnşaat, yapı onarım, tesisat işlemlerinde önem taşıyan plastik boru ve ek parçalar kaliteli malzemelerden üretilmelidir. Bütçenizi zorlamamak için uygun fiyata sunulan ve yetersiz kalitede üretilen borular ilerleyen dönemlerde daha fazla tesisat sorunu yaşamanıza neden olur. Binada yaşanan su sızıntısı, kirli ve temiz su karışımı, tesisat arızası bütçenizin çok üstünde rakamlara yol açabilir.

Yaşam alanlarınızda konforlu ve huzurlu bir deneyim için tesisat döşemelerinize dikkat etmeniz gerekir. PVC boru fiyatları, metal destekli olan plastik boru ve ek parçalara göre daha uygun aralıklarda bulunur. Erişilebilir plastik su borusu fiyatları sayesinde yaşadığınız ortamı daha konforlu hale getirebilirsiniz. Koçtaş, işlevsel kullanım sunan, yüksek kalitede üretilmiş, güvenilir plastik boru ve ek parçalar sunarak yaşam alanlarınızın standartlarını arttırır. Siz de ihtiyaç duyduğunuz tüm hırdavat malzemelerine güvenli alışveriş deneyimi ile Koçtaş’ta ulaşabilirsiniz. Garanti süresi ve kapsamı geniş olan malzemeleri tercih ederek verimli bir alışveriş yapabilirsiniz. Su tesisatınız için kullandığınız her malzeme hem konforunuzu hem sağlığınızı etkiler. Üstelik yaşanan sorunlar daha büyük kayıplara neden olabilir. Bu yüzden güvenilir markaların sunduğu plastik boru ve ek parçalar tercih etmek önemlidir.

Plastik Boru ve Ek Parçalar Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Plastik boru alırken nelere dikkat edilmeli?

Plastik borular her bina tesisatında bulunur. Plastik boru çeşitleri arasından seçim yaparken kalitesine, dayanıklılığına, ölçülerine ve ek parçalarına önem vermeniz gerekir. Kullanılacak olan tesisatın içine uyum sağlayan borular değerlendirilmelidir. Boru genişliği ve yapısı su tesisatının verimli çalışması için kritik öneme sahiptir.

Plastik boruların kullanım alanları nelerdir?

Plastik boru ve ek parçalar, şebeke suyunun yaşam alanlarına taşınmasında, kirli suyun kanalizasyona boşaltılmasında, bahçe ve tarla sulamalarında, kombi tesisatlarında, sıcak su ve ısıtma sistemlerinde kullanılır. Geniş bir kullanım alanı olan plastik borular dayanıklı yapısı sayesinde uzun yıllar kalitesini korur. Deformasyonlara ve aşınmalara karşı dirençli bir yapı oluşturur.

Plastik boruların avantajları nelerdir?

Plastik boru ve ek parçalar çevresel etkenlere karşı daha dayanıklı bir yapı sunar. Bu sayede iklim koşullarından ve suyun aşındırıcı etkisinden kolay etkilenmez. Suyun tadına, kokusuna, rengine ve yapısına herhangi bir etki yapmaz. Basınç ve sıcaklık etkenlerine karşı dayanıklıdır. Uzun yıllar kullanım sağlanmasına imkan verir. Geri dönüştürülebileceği için çevreye karşı duyarlı tesisat sistemi sağlar.

 

Daha fazla göster
472 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama:
Başa Dön