Peşin Fiyatına 7 Taksit
Reklam
Reklam

Seramik ve Fayans

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Yaşam Alanlarınızı Baştan Yaratacak Seramik ve Fayans Modelleri

İç ve dış mekân dizaynında sıkça karşılaşılan kaplama malzemelerinin başında seramik ve fayanslar gelir. Dayanımları, yapıları ve görünümleri itibarıyla farklı kullanım alanlarına hitap eden bu yapı malzemeleri, kolay uygulama özellikleriyle kendin yap projelerinde de sıkça tercih edilir. Sadece ürünün yapısına uygun bir yapıştırıcıyla hemen hemen her alana kendi başınıza ürünleri uygulamanız mümkündür. Ancak usta elinden çıkan işlerin her zaman daha uzun ömürlü ve estetik olacağını da unutmamak gerekir. Her koşulda doğru uygulamayla uzun yıllar boyunca şıklığını ve sağlamlığını koruyan bu kaplama malzemeleri, mutfaklardan bahçelere kadar birçok alanda tercih edilebilir.

Ürünler, soğuk veya ıslak zemin olarak bilinen alanlarda sıkça tercih edilir. Banyo ve tuvaletlerde zemini kolay temizlenebilir hâle getirmek için bu ürünler tercih edilir. Sadece su ve fırçayla bile rahatlıkla temizlenebilen ıslak zeminler, bu alanlara farklı renk ve desenleriyle de şıklık katar. Soğuk veya ıslak zemin olarak bilinselerde benzersiz desenleriyle banyo ve tuvaletleri de sıcacık mekânlar hâline getirir. Ürünlerin mutfak tezgâh aralarında ve zemininde de kullanıldığı bilinir. Daha modern ve endüstriyel dekorasyon stillerinde bu ürünler yaşam alanlarının salon ve oturma odası gibi tüm zeminlerinde görmek mümkündür. Siz de evinizi, bahçenizi veya iş yerinizi modern bir şekilde yenilemek için seramik fayans modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Şıklığıyla Her Alanda Fark Edilen Seramik ve Fayansı Birbirinden Ayıran Detaylar

Ürünler, sıklıkla birbiri yerine kullanılan ve birbirinin aynı olduğu düşünülen kaplama malzemeleridir. Ancak hem yapı hem de görünüm itibarıyla bu iki ürün çeşidini birbirinden ayıracak detaylar bulunur. Şıklığıyla başta banyo, tuvalet ve mutfaklar olmak üzere hemen hemen her alanı baştan yaratan bu yapı malzemelerinin farkları şöyle sıralanabilir;

  • Ürün için seramiğin birden çok kez pişirilmiş bir versiyonu olduğu söylenebilir.
  • Sıklıkla kare veya dikdörtgen formda üretilen ürün, daha düz bir yüzeye sahiptir.
  • Ürün çeşitleri, geniş renk seçenekleriyle sunulur.
  • Ürün, yüzey dayanımının oranla daha düşük olması nedeniyle sıklıkla duvar ve tezgâh arası kaplaması için tercih edilir.
  • Yüksek yüzey dayanımı ve aşınmaya karşı gösterdiği dirençle fayansın aksine iç ve dış mekânda zemin kaplaması olarak tercih edilebilir.
  • Ürün modelleri, daha kaba bir yüzeye ve daha sıcak renk tonlarına sahip olabilir.
  • Seramik fiyatları da bu kaplama malzemesinin yüzey dayanımı sayesinde yüksek aralıklarda seyredebilir.

Bu iki ürün çeşidinin arasındaki farklar göz önünde bulundurulduğunda bu iki kaplama malzemesinin farklı zeminlere hitap ettiği söylenebilir. Genel hatlarıyla ürünlerin zemin, fayans modellerinin ise duvar kaplaması için uygun olduğu düşünülebilir. Siz de yaşam alanlarınızı yenilemek istiyorsanız duvarlarınız için fayans, yerler içinse seramik modelleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Modern Ev Dizaynı için Göz Kamaştırıcı Seramikler

Uzun yıllardır da yaşam alanlarının zemin ve duvar kaplamasında kullanılan materyaller itibarıyla yüksek yüzey dayanımına sahiptir. Günümüzde mutfak eşyalarından banyo zeminlerine kadar birçok alanda karşılaşılan bu materyal, metal ve metal olmayan inorganik maddeler içeren katı bir malzemedir. Geçmiş çağlarda tek başına ya da çeşitli malzemelerle karıştırılıp pişirilerek elde edilen bu materyal, günümüzde birçok üretim aşamasından geçer. Yoğurma, biçimlendirme, kurutma, sertleştirme, fırınlama gibi birçok aşamadan geçerek pürüzsüz bir yüzeye ve yüksek dirence sahip olur.

Ürünler, çok sayıda üretim aşamasından geçmesiyle hem dayanıklı hem de estetik bir hâl alır. Özellikle ıslak ve hareketliliğin bol olduğu zeminlerde sağladığı yüzey direnciyle mimarinin vazgeçilmezlerinden biri olur. Evlerde banyo, tuvalet, mutfak ve koridor gibi mekânların zemin kaplaması olarak tercih edilebilir. Ancak sahip olduğu yüksek yüzey direnci ve taşıma kapasitesi sayesinde ürün çeşitlerini alışveriş merkezi, hastane, devlet daireleri ve çeşitli işletmelerin zemininde görmek de mümkündür. Evinizi modern ve şık bir şekilde yenilemek için farklı boyutları ve desenleriyle öne çıkan ürünler arasından seçim yapabilirsiniz. Seçim aşamasında bütçenizi korumak için boyut, renk, desen ve doku gibi çeşitli özelliklere göre değişen seramik fiyatlarına da göz atabilirsiniz.

Mutfaklara Modern ve Samimi Bir Atmosfer Kazandıran Seramik Çeşitleri

Mutfaklar, gün boyu neme ve buhara maruz kalan ortamlardan biridir. Buna bir de hummalı yemek hazırlıkları sırasında etrafa saçılan malzemeler eklendiğinde mutfakta hijyeni sağlamak için çeşitli önlemler almak gerekebilir. Bu açıdan kolay temizlenebilir olmasının yanı sıra ortamı daha aydınlık ve geniş gösteren bu ürünler, mutfaklarda rahatlıkla tercih edilebilir. Ürünlerle kaplanan mutfak zemini, yemek hazırlarken sıçrayan salçalı ve yağlı malzemelerden kolayca arındırılabilir. Bunun yanı sıra su dökülmesi veya taşması gibi durumlarda parke kabarması riskine karşın seramik kaplamada herhangi bir endişe duymanıza gerek kalmaz. Doğru şekilde uygulanan zemin kaplaması, ıslaklığın alt katmana geçmesine engel olur.

Mutfaklarda ürün kullanımı, temizliğin yanı sıra estetik açıdan da oldukça avantaj sağlar. 30 x 30 cm’den daha yüksek ölçülere kadar ulaşan ürünler, sıklıkla küçük metrekareli tasarlanan mutfakları daha geniş ve ferah bir atmosfere kavuşturur. Küçük mutfakları genişleten modeller, büyük ve görkemli mutfaklarda ise daha modern ve aydınlık bir hava yaratır. Seramiğin mutfaklarda kullanım amaçlarından biri de tezgâh arasıdır. Yemek hazırlığı aşamasında sık sık yemek lekelerine ve neme maruz kalan bu dar alanlarda tezgâh arası ürünlerle daha geniş ve hijyenik bir ortam yaratmak mümkündür. Siz de mutfağınızda modern ve hijyenik bir atmosfer hakim olsun istiyorsanız zemin ve tezgâh arası seramikleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Banyolarda Lüksün ve İhtişamın Olmazsa Olmazı Seramikler

Geçmişte sıklıkla mutfak ve sofra ürünlerinde kullanılan bu ürün, üretim teknolojilerinin gelişmesiyle mimaride de sarsılmaz bir yere sahip olmuştur. Özellikle yüksek yüzey dayanımı ve neme karşı gösterdiği dirençle bu ürünleri banyo ve tuvalet zeminlerinde görmek de mümkündür. Hatta daha modern ve lüks bir etki yaratmak için banyolarda ürün kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Sahip olduğu desenler, kesimler ve yüzey pürüzsüzlüğü sayesinde bu ürünler banyolarda lüks ve ihtişamlı bir görünüm yaratılabilir. Özellikle dar ve kasvetli banyolar, açık zemin rengine ve koyu mermer desenlerine sahip ürünlerle canlandırılabilir.

Banyo veya tuvaletinizi yalnızca gerektiğinde kullanılan bir geçiş yeri olmaktan çıkarıp evin geri kalanındaki sıcak dekorasyona dâhil etmek isterseniz kaplama sizin için ideal seçenek olabilir. Soğuk veya ıslak zemin olarak adlandırılan bu alanları baştan yaratırken sıradan zemin veya duvar kaplamaları yerine desenli modelleri tercih edebilirsiniz. Örneğin küçük ve kasvetli banyonuzu daha geniş ve ferah göstermek istiyorsanız büyük kesimli ürünler sizin için oldukça uygundur. Bu amaçla zemin için büyük kare ürünleri, duvarlar içinse uzun dikdörtgen kesimli ürünleri tercih edebilirsiniz. Ancak banyonuz geniş ve ferahsa seçenekleriniz bir hayli fazladır. Retro ve şık bir etki için dilediğiniz boyutta mermer desenli mozaikleri tercih edebilirsiniz. Otantik bir görünüm içinse beton dokulu ürünlerle modern bir banyoya sahip olabilirsiniz.

Balkon ve Bahçeleri Süsleyen Karo Seramikler

Balkon ve bahçeleri daha temiz ve estetik bir zemine kavuşturmak için beton veya parke görünümlü modeller sıkça kullanılır. Beton görünümlü ürünler, modern ve genç bir dekorasyonla bezenecek olan balkonları bütünlüklü ve şık bir görünüme kavuşturur. Bu tarz kaplama ürünleri, bahçelerde oturma alanlarının zeminini kaplamak için de oldukça uygundur. Bahçe mobilyalarınızı yerleştireceğiniz alanı beton görünümlü ürünlerle kaplayarak yaz kış temiz bir ortam yaratmanız mümkündür. Üstelik bahçe ve balkonlarda hijyeni daha pratik hâle getirmek için de tercih edilebilir. Özellikle bahçenizi sularken yalnızca hortum tutarak bile zemini toz ve kirlerden arındırabilirsiniz.

Bahçe ve balkonlarda daha sıcak ve retro bir görünüm yakalamak için tercih edilebilecek ürün çeşitlerinden biri de parke görünümlü olanlardır. Açıktan koyuya kadar birçok renk tonuyla hazırlanan ahşap görünümlü seramikler, kullanıldığı alanı sanki iç mekânmış gibi sıcak ve samimi bir havaya kavuşturur. Üstelik parke görünümlü ürünler, farklı ortamlar arasında yumuşak bir geçiş sağlamak için de tercih edilebilir. Örneğin salon ve balkon arasında keskin bir geçiş yerine yumuşak bir uyum sağlamak için balkonunuzda da iç mekânda kullandığınız parkenin renk tonuna sahip bir ürün tercih edebilirsiniz. Bütçe dostu bir seçim yapmak isterseniz beton ve parke görünümlü gibi farklı yüzey özelliklerine sahip seramik fiyatlarını da göz önünde bulundurmayı unutmamalısınız.

Parlak ve Pürüzsüz Yüzeyiyle Sonsuz Şıklık Vadeden Fayanslar

Islak zemin olarak bilinen banyo ve tuvaletlerde kullanım sıklığıyla akıllarda yer edinen seramik fayans, yapısında bulunan bileşikler itibarıyla ayrılır. Ürün; anorganik ama metal olmayan kil, kuvars, kalker ve feldspat gibi maddelerin karışımından meydana gelir. Sözü edilen bileşiklerin belli oranda karıştırılması, şekillendirilmesi ve fırınlanmasıyla farklı boyutlardaki ürünler elde edilir. Sıralama anlamında seramiğe benzerlik gösterse de ürünler yüzey dayanımının düşük olması nedeniyle bu kaplama malzemesinden tamamen ayrılır. Su emme kapasitesi seramiğe oranla daha yüksek olan bu ürün, bu özelliğiyle dış mekânda değil daha çok iç ortamda kullanıma uygundur. Bunun yanı sıra içeriği ve inceliği nedeniyle insan trafiğinin olduğu zeminlerde kullanıma uygun değildir. Ürünler, hassas ve kırılmaya elverişli yapısı nedeniyle özellikle duvar kaplaması olarak tercih edilir.

Fayans çeşitleri, yapı sektöründe duvar ve zemin kaplaması için tercih edilen ideal ürünlerden biridir. Minimal boyutlardan daha büyük ölçülere kadar uzanan çeşitler, farklı renk seçenekleriyle bu alanlarda yaratılmak istenilen atmosferin büyük eşlikçilerinden biridir. Banyo ve tuvaletlerde temiz ve ferah bir etki yaratan bu ürünler, farklı renk ve boyutlarıyla mutfaklarda tezgâh arası kaplaması olarak da tercih edilebilir. Her iki koşulda da pürüzsüz ve parlak yüzeyleriyle şıklığın yanı sıra temizleme kolaylığı da sağlar. Siz de mutfaklarınızda ve banyolarınızda sonsuz şıklığı hedefliyorsanız farklı boyutlarıyla öne çıkan fayans modellerini ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz.

Banyo ve Mutfaklarda Nemli Zeminleri Şıklığa Kavuşturan Fayans Modelleri

Banyo, tuvalet ve mutfak gibi günün büyük bir bölümünde neme maruz kalan alanlarda şıklığı ve hijyeni bir araya getiren kaplama ürünlerinin başında bu ürünler gelir. Pürüzsüz ve parlak yüzeyiyle ortamı daha da geniş gösteren bu duvar kaplama malzemeleri, ferah ve şık bir görünüm yaratır. Farklı boyutları, desenleri ve kesimleriyle çeşitli dekorasyon stillerine uyumluluk gösteren bu ürünler uygulama kolaylığıyla da beğeni kazanır. Bir yüzü desenli ve sırlı üretilen bu kaplama ürünleri, doğru yapıştırıcıyla beton yüzeye kolayca uygulanır. Derzli veya derzsiz rahatlıkla kullanılabilen ürünler, uygulama alanına göre farklı stillerde tercih edilebilir. Bu açıdan yaşam alanında yaratılmak istenilen etkiye göre farklı boyutlarda banyo seramik ve fayansları tercih edilebilir.

Banyonuzda hem ihtişamlı hem de retro dekorasyonun hakim olmasını istiyorsanız mermer desenli fayanslar sizin için oldukça uygundur. Beyaz üzerine koyu renklerin veya siyah zemin üzerine açık tonda damarların bulunduğu mermer desenli ürünleri mutfaklarda kullanmak da mümkündür. Alışılmışın dışında bir etki için mermer desenli büyük dikdörtgen parçaları mutfak tezgâhınızın arasında kullanabilirsiniz. Bunun aksine daha minimal boyutlardaki ürünlerle modern ve dinamik bir atmosfer yakalamak da mümkündür. Minimal kesimli tezgâh arası fayanslar, tek ürün üzerine yerleştirilen mini şekillerden meydana gelmesiyle kolay uygulama olanağı da sunar. Üzerinde onlarca mini parça bulunan ürünler sayesinde hızlı ve kolay şekilde mutfak tezgâhınızın arasını kaplayabilirsiniz.

Mekân Yenileme için Seramik ve Fayans Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu iki ürün hem görünümleri hem de yapıları itibarıyla birbirinden ayrılır. Daha yüksek yüzey dayanımı ve daha az su emme kapasitesiyle ayrılan ürünler hem iç hem de dış mekânda kullanıma uygundur. Fayanslar ise daha hassas yapısıyla sıklıkla iç mekânda tercih edilir. İstenen alanda doğru uygulama için dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar ise şöyle sıralanabilir;

  • Zemin kaplaması seçerken sabit yük bulunan alanlarda seramik tercih edilmelidir.
  • Yüksek su emme kapasitesi nedeniyle balkon, bahçe ve havuzlarda fayans kullanılması önerilmez.
  • Fazla detayın bulunduğu dar mekânlarda çini desenli veya küçük parçalardan oluşan ürünler yerine daha sade ve açık renkli kaplama malzemeleri tercih edilmelidir.
  • Satın alma aşamasında ürün miktarına karar verirken uygulama alanının kenar, köşe ve mobilyalarla birleşme noktaları da hesaba katılmalıdır. Döşeme aşamasında gerçekleştirilecek kesimler nedeniyle ortaya çıkan fireler de hesaplanarak metrekareden daha fazla ürün satın almak gerekebilir.
  • Bütünlüklü ve şık bir uygulama için derzinizi de yer ürünlerinin rengine uygun tonlarda seçmelisiniz.

Banyo ve mutfak seramik ve fayansları arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise fiyatlardır. Uygulama alanının genişliğine göre yer ve duvar fayans fiyatlarını göz önünde bulundurarak bütçe dostu bir seçim yapabilirsiniz.

Uzun Ömürlü Kullanım için Doğru Fayans ve Seramik Uygulaması

Banyolarda ve mutfaklarda ürün kullanımı oldukça yaygındır. Nemli ortamlarda hijyeni sağlarken şıklığı da es geçmeyen bu kaplamayı daha uzun süre kullanmak içinse doğru uygulama yapmak şarttır. Her iki kaplama malzemesinin uygulama yönteminin ortak noktası doğru ölçme ve hesaplama yapmaktan geçer. Uygulama yapılacak alanın genişliğini doğru hesaplayarak firelerle birlikte yeterli miktarda kaplama malzemesi edinmeniz gerekir. Karo malası, derz malası, lastik tokmak, pense, derz artısı, derz harcı ve yapıştırıcı da edinmeniz gereken malzemelerden birkaçıdır. Malzemelerinizi edindikten ve planlamanızı yaptıktan sonra öncelikle ürünleri zemine harç dökmeden yerleştirmeniz önerilir. Yapıştırmadan önce deneme yaparak tamamlandığında zeminin nasıl görüneceği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Zemin ve duvar kaplaması için harç hazırlığı da es geçilmemesi gereken bir adımdır. Kalekim olarak da adlandırılan yapıştırıcı, suyla çamur kıvamında hazırlanarak zemine yayılmalıdır. Zemine düz bir şekilde harç serilmesinin ardından yerleştirilecek olan ürünün arka yüzüne de bir miktar yapıştırıcı sürülür. Harç malayla düz bir şekilde yayıldıktan sonra ürün zemine derz artılarından yardım alınarak yerleştirilir. Tüm zemini gidere doğru eğimle kapladıktan sonra tamamen kurumasını beklemeniz gerekir. Ardından kalekimden daha sıvı bir kıvamda hazırladığınız derz harcıyla ürün aralarını doldurabilirsiniz. Derzler de tamamen kuruduktan sonra yeni duvar veya zemin kaplamanızın üzerini temizleyerek kendi ellerinizle yarattığınız bu güzelliği seyre doyabilirsiniz.

Uygun Fiyatlarıyla Her Yeri Dönüştürmeye İten Fayans ve Seramikler Koçtaş’ta!

Ürünler arasından seçim yaparken kişileri yönlendiren unsurların başında fiyatlar gelir. Estetik beğenilere göre elenen ürün modelleri, sahip oldukları fiyatlarla farklı bütçelere hitap eder. Seramik fayans fiyatları; ürünün kalitesine, boyutuna, dokusuna, desenine, rengine ve uygulama şekline göre değişebilir. Seramik fiyatlarını etkileyen unsurlardan biri de marka olur. Ürünün markasıyla doğru orantılı olarak değişebilen kalite, fiyatın artmasına veya azalmasına yol açabilir. Bunun yanı sıra ürünün boyutu arttıkça fiyatların da yükseldiği görülür. 7 x 12 cm gibi küçük boyutlardan 120 x 240 cm gibi devasa ölçülere kadar birçok kaplama ürünü seçeneği bulunur. Bu açıdan 60 x 120 cm seramik modelleri yüksek fiyatlara sahip olurken 7 x 12 cm gibi minimal ürünler oldukça bütçe dostudur.

Seramik ve fayans fiyatları, ürünün boyutunun yanı sıra yüzey özelliklerine göre de değişebilir. Bu kaplama ürünleri, sıklıkla pürüzsüz ve düz bir yapıda tasarlanır. Ancak alışılmışın dışında ve enerjik bir dekorasyonun hayalini kuranlar için beton ve parke görünümlü kaplama ürünleri de bulunur. Bunun gibi alışılmış ürün görünümünün dışındaki kaplama ürünleri, diğerlerine nazaran daha yüksek fiyat aralıklarıyla sunulabilir. Fayans modelleri ve fiyatları, ürünün uygulama biçimine göre de artıp azalabilir. Klasik şekilde kalekim harcı hazırlanarak yapıştırılan ürünlerin yanı sıra yapışkanlı fayanslar da bulunur. Son derece kolay uygulama olanağı sunan yapışkanlı ürünler, az zahmetle mutfak tezgâh arasını yenilemek isteyenlerden oldukça ilgi görür. Bu ürünler, pratik uygulama özelliğinin yanı sıra uygun fiyatlarıyla da kendin yap projelerinin vazgeçilmezidir. Siz de yaşam alanlarınızı bütçenizi aşmadan yenilemek için aradığınız tüm duvar ve zemin kaplama ürünlerini uygun fiyatlarla Koçtaş’ta bulabilirsiniz.

Seramik ve Fayans Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Seramik ve Fayans Farkı Nedir?

Bu iki ürün birbirinin aynı sanılsada yapısal özellikleri bakımından ayrılır. Seramik, az su emme kapasitesine ve yüksek yüzey dayanımına sahip olduğundan hem duvar hem de yer kaplaması olarak kullanılabilir. Fayans ise yüksek su emme kapasitesine sahipken ağırlık kaldırma amacı gütmediği için öncelikli olarak duvar kaplamasında kullanılmaya uygundur.

Fayans Araları Nasıl Temizlenir?

Zamanla sararan ve lekelenen derz araları, sirkeli tuzlu veya sirkeli karbonatlı su dökülüp ardından fırçayla ovalanarak temizlenebilir. Derz aralarını beyazlatmak için derz kalemi kullanmak da bir diğer seçenektir. Ancak daha beyaz derzler için ağır kimyasallar, harcın yapısını aşındırarak çözünmesine yol açabilir.

Fayans Nasıl Kesilir?

Karoları kesmek için kiremit kesici, cam kesici, demir testeresi veya kiremit kesici maşa kullanabilirsiniz. Kaplama ürününü düz bir yüzeye yerleştirdikten sonra kesim hattını cetvelle işaretlemeli, ardından cam kesiciyle bu çizikler üstünden bir oluk yaratmalısınız. Ardından ürünün arkasına hafifçe vurarak ürünün bu hat üzerinden ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

Seramik Kaplama Nasıl Yapılır?

Uygulama için mala, derz harcı, kalekim, derz artısı, lastik tokmak gibi ekipmanlara ihtiyacınız vardır. Kalekimi çamur kıvamında hazırladıktan sonra uygulama zeminine düz bir şekilde yaymanız ve arka yüzüne yapıştırıcı sürdüğünüz ürünleri yüzeye aralıklı şekilde yerleştirmeniz yeterlidir. Kalekim tamamen kuruduktan sonra ürünlerin arasını derz harcıyla doldurarak kurumaya bırakabilirsiniz.

Seramik Nerelerde Kullanılır?

Ürün, yüksek taşıma kapasitesi ve az su emme ihtimali sayesinde iç ve dış mekânlarda zemin kaplaması olarak kullanılabilir. Banyo ve tuvalet zemininde kullanılabileceği gibi balkon ve bahçelerde de zemin kaplaması olarak tercih edilebilir. Ayrıca bu kaplama ürünlerini, havuz içlerinin zemin ve duvarlarında kullanmak da mümkündür.

Fayans Nerelerde Kullanılır?

Islak zemin kaplama ürünleri; düşük yüzey dayanımı, taşıma amacı gütmemesi ve yüksek su emme ihtimali bulunması nedeniyle yalnızca duvar kaplaması olarak kullanılmaya uygundur. Nemli mekânların duvarlarında ve mutfak tezgâh aralarında kullanılabilir.

Daha fazla göster
1183 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama:
Başa Dön