Buzdolabı
Özellikler
Fırsatlar
Fırsatlar
Alışveriş sepetinize eklendi
Piyasada bulunan buzdolabı modelleri sayesinde artık tasarım, ergonomi ya da kapasite gibi detaylar arasında seçim yapmak durumunda değilsiniz. Farklı firmalar tarafından üretilen modellerin her biri tasarımdan kullanım avantajına kadar pek çok özelliği harmanlıyor. Mutfak düzeniniz ve yiyecekleri saklama alışkanlıklarınıza göre seçimlerinizi belirleyebilirsiniz.
Her tasarımında ayrı bir yenilikle kullanıcıya sunulan buzdolabı modelleri, yiyeceklerinizi taze tutma konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor. Tasarımlar temelde 5 modelde üretiliyor. Yapılan model sınıflaması kapı türüne göre değişiyor. Kombi tipi, tezgah altı, tek kapılı, çift kapılı buzdolabı ve gardırop tipi buzdolabı çeşitleri her evin ihtiyacına cevap verebilecek özelliklerde tasarlanıyor.
Mutfakların vazgeçilmezlerinden olan buzdolapları, kapı tasarımı bakımından farklı şekillerde üretiliyor. Dondurucu kısmı üstte soğutucu kısmı altta olan geleneksel modeller, varlığını hala koruyor. 180 dereceye kadar açılabilen kapıları sayesinde yiyeceklere rahatlıkla erişme imkanı veriyor. Klasik tasarım olan ve popülaritesini yitirmeyen modellere her geçen gün yeni özellikler ekleniyor.
Popüler modeller arasında olan kombi tipi tasarımda ise dondurucu altta soğutucu üstte yer alıyor. Şık bir görünüme sahip olan ürün kullanım bakımından da avantaj sağlıyor. Dondurucu kısmını sürekli kullananlardansanız kombi tipi tasarımları keyifle kullanabilirsiniz.
Tek kapılı seçenekler ise daha çok küçük ailelerin ya da tek başına yaşayanların ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor. Sürekli evde kalamıyorsanız ve mutfağı nadiren kullanıyorsanız tek kapılı modelleri değerlendirebilirsiniz. Tek kapılı modellerde dondurucu bölmesi bulunuyor.
Tek kapılı mini buzdolabı modelleri ise daha çok ofislerde tercih ediliyor. Kısıtlı bir kullanım alanı sunmasına rağmen diğer modellerde bulunan pek çok özelliğe sahip mini modeller ofislerin küçük mutfakların kurtarıcısı oluyor.
Lüks bir görünümle ilişkilendirilen gardırop tipi modellerde ise çift kapı ve 4 kapı seçenekleri bulunuyor. Gerek soğutucu kısmı gerekse de dondurucu kısmı geniş bir kullanım alanı sağlıyor. Çift kapılı modeller Fransız model olarak da anılıyor. Kapıların biri soğutucu diğeri ise dondurucu görevi görüyor. Gardırop tipi modellerin 4 kapılı tasarımlarında ise üst kapaklar soğutucu alt kapaklar dondurucu işlemini yapıyor. Her iki tasarımda da yiyeceklere kolaylıkla erişim sağlayabiliyorsunuz.
Soğuk havayı buzdolabının içerisinde tutma dışında görevi olmayan basit tasarımlı kapaklar artık geride kaldı. Kapı tasarımları estetik ve diğer mutfak ürünleriyle uyum bakımından önem taşıyor. Yeni nesil buzdolabı kapılarına eklenen çeşitli özellikler ise cihazlara mükemmel yetenekler kazandırıyor:
Buzdolabı modellerindeki kapak özellikleri kullanıcıya yeni deneyimler yaşatıyor.
Yeni bir buzdolabı almak göz korkutucu olabiliyor. Özellikle uzun zamandır alışveriş yapmadıysanız ya da ilk kez bir buzdolabı alacaksanız modellerin hangi özelliklerine dikkat etmeniz gerektiği konusunda kararsız kalabilirsiniz. Kusursuz bir tasarım ve teknolojiyle üretilen modeller son dönemlerde oldukça farklı özellikleri kullanıcıyla buluşturuyor:
Ürünlerin özellikleri ve tasarımlarını dikkate alarak ihtiyaçlarınız doğrultusunda en ideal seçeneği tespit edebilirsiniz. En iyi buzdolabı modeli ihtiyaçlara maksimum düzeyde cevap verendir. Buzdolabı fiyatları özelliklerine bağlı olarak değiştiğinden her bütçeye uygun bir tasarım buzdolabı ürün yelpazesinde kendine yer buluyor.
Buzdolapları her ne kadar beyaz eşya olarak anılsa dahi tasarım bakımından olduğu kadar renk bakımından da çeşitlilik gösteriyor. Son yıllarda beyaz rengin yanı sıra gri, füme ve siyah tonlarda üretilen modeller öne çıkıyor. Pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen renkli modellerde Inox teknolojisi kullanılıyor. Inox teknolojisi sayesinde cihazın üzerinde parmak izi kalmıyor. Leke tutmayan inox buzdolabı kullanıcıya temizlik açısından zaman kazandırıyor.
No-Frost özellikteki cihazlar soğutucu ve dondurucu bölmelerinde ortaya çıkabilecek karlanması engelliyor. No-Frost desteği sayesinde buz çözdürme işlemi yapmak durumunda kalmazsınız. Kusursuz havalandırma sistemi sadece karlanmayı değil dolap içerisinde koku oluşumunu ve küflenmeyi engelliyor. Yiyecekleri kurutmayan bir soğutma sistemine sahip olduklarından sebze ve meyvelerin üzerini ekstra bir streçle kapatmaya gerek olmuyor.
No Frost buzdolabı, yiyeceklerin üzerinde buz kristallerinin oluşmasını engelliyor. Dondurucu, düzenli biçimde buzu çözer ve buharlaştırır. Fan sayesinde soğuk ve kuru hava yeniden iç bölmelere üfleniyor. Böylece buz oluşumu engelleniyor.
Yeni bir buzdolabına ihtiyacınız varsa cihazın ölçülerine ve özelliklerine karar vererek işe başlayabilirsiniz. Fakat buzdolabı alırken dikkat etmeniz gereken önemli detaylar bulunuyor:
Yeni bir buzdolabı satın almak dikkat edilmesi gereken pek çok faktör nedeniyle zor olabiliyor. Yeterli depolama kapasitesinin seçilmesinden enerji verimliliğinden ve mutfaktaki kullanım alanına kadar buzdolabını almadan önce belirlenmesi gereken detaylar bulunuyor. Aralarında seçim yapabileceğiniz çok sayıda tasarım, model, kapı tipi ve renk seçenekleri olduğunu bilerek ürünleri değerlendirmeye başlayabilirsiniz.
Enerji verimliliği tüm yıl gün boyu çalışan bir buzdolabı için tartışma konusu olabiliyor. Daha iyi enerji verimliliği sağlayan modeller aylık elektrik tüketimi düşünüldüğünde uzun vadede tasarruf sağlayabiliyor. A+++ sınıftaki modeller enerji bakımından daha fazla tasarruf sağlıyor. A+++ buzdolabı fiyatları A+ ya da A++ sınıfındaki ürünlere göre yüksek olabiliyor. Elektrik tüketiminde tasarruf sağlayabileceğiniz modeller arasında inverter buzdolapları da yer alıyor. Rafların dizilimi, cihazda kullanılan malzeme gibi detaylar cihazın verimliliğini artırıyor.
Energy Star teknolojisiyle üretilen buzdolapları, enerji tüketimini minimize ediyor. Minimum enerji kullanımıyla karbon ayak izi sınırlandırılıyor. Haliyle enerji verimliliği kullanıcıların tercihlerini belirlemesinde en az özellikler ve tasarım kadar etkili oluyor. Enerji verimliliğine sahip cihazlarla enerji tüketiminden yaklaşık %25 oranında avantaj sağlayabiliyorsunuz. Fakat verimlilik derecesinin modele ve modelin özelliklerine göre değişebileceğini unutmamak gerekiyor.
Tıpkı enerji verimliliği gibi buzdolabı fiyatları da cihazın sağladığı olanaklara göre değişiyor. Fiyatlarda cihazın ölçülerinden tasarımına kadar pek çok değişken belirleyici oluyor. Örneğin tezgah altı mini buzdolabı dahi alsanız cihazın dondurucu bölmesinin olup olmadığı buzdolabı fiyatlarını etkileyebiliyor. Geniş iç hacme sahip olan bir model ile gardırop tipi bir model arasında da fiyat farkını rahatlıkla görebilirsiniz.
Buzdolabı modellerinde iç hacim 40 litreden 850 litreye kadar değişebiliyor. Doğru kapasiteye karar vermek için düzenli olarak saklayacağınız yiyecekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. İhtiyacınızı karşılayan ucuz buzdolabı modelleri arasından bütçenizi zorlamayacak ürünleri değerlendirebilirsiniz.
Siz de Koçtaş ile ihtiyacınıza cevap verecek en ideal buzdolabını rahatlıkla bulabilirsiniz. Birbirinden farklı modelleri inceleyip ürün karşılaştırması yapabilirsiniz. Bütçenize uygun fiyata sahip modeller arasından seçim yaparak hemen siparişinizi oluşturabilirsiniz.
Buzdolabı içerisinde depolama ve kullanım alanları yiyeceklerin besin değerini etkiliyor. Bir gıdanın hangi bölmede saklaması gerektiği konusunda netlik olmayabiliyor. Fakat soğutucu ve dondurucu bölmelerinin sıcaklık ayarı doğru yapılırsa gıdaların besin değerleri koruyabilirsiniz. Soğutucu bölmesini yıl içerisinde sabit sıcaklıkta tutmak istiyorsanız 4 derecede ısıyı sabitleyebilirsiniz. Dondurucu kısmını ise dondurucu kısmını ise -16 ile -18 derecede tutabilirsiniz. Ürünün ideal sıcaklık derecesi modele göre değişebileceğinden kullanım kılavuzundaki talimatları uygulayabilirsiniz.
Ürün iç ve dış temizlik belli aralıklarla yaparsanız verimliliği artırabilirsiniz. Inox özellikteki cihazların yüzeyi leke tutmayacağı için sadece nemli bir bezle silerek temizleme işlemini yapabilirsiniz. İç rafların ve yine kapak içlerinin temizliğinde kimyasal ürün kullanımı önerilmiyor. Kimyasal ürünler yerine karbonatlı su yardımıyla temizlik işlemini yapabilirsiniz. Soğutucu ve dondurucu bölmelerinde bulunan rafları çıkararak temizlik işlemini yapabilirsiniz. Yumurta saklama aparatı ve buz kalıpları gibi dolap içi aksesuarları kullanma talimatları doğrultusunda bulaşık makinesinde temizleyebilirsiniz.
Buzdolabının tüm gün çalıştığı düşünülürse elektrik tüketimi önemli bir detay olarak ortaya çıkıyor. Cihazın sahip olduğu enerji sınıfı, özellikleri ve kullanım tipi elektrik tüketiminde belirleyici oluyor. Örneğin A++ enerji sınıfı bir cihaz A+ enerji sınıfına sahip diğer cihaza nazaran daha az elektrik tüketiyor. Eğer kullandığınız model ortalama bir tasarımdan daha fazla özellik sunuyorsa elektrik tüketiminin kısmen fazla olduğunu görebilirsiniz. Ürün içerisindeki gıdaların yerleşim biçimi bile enerji verimliliğini etkileyebiliyor. Cihazın günlük ve yıllık enerji tüketimi hakkında en doğru bilgiyi kullanma kılavuzundan öğrenebilirsiniz.