Peşin Fiyatına  7 Taksit

Hava Kompresörü

Lastik Bakımının Önemli Bir Parçası: Hava Kompresörü

Hava kompresörü çeşitleri, lastik bakımının önemli bir parçasını oluşturur. Basınçlı hava elde edilmesini mümkün hale getiren ürünler, lastiklerinizde bir problem ortaya çıktığında ona hızlı bir şekilde müdahale etmenizi mümkün hale getirir. Bazı durumlarda sıcak havanın da etkisiyle lastikleriniz delinmese de içindeki hava azalabilir. Böyle durumlar yaşandığında ürünler sayesinde lastiklerinizin basıncını olması gereken seviyelere getirebilir ve daha güvenli bir sürüş deneyimi elde edebilirsiniz. Araba ekipmanları içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan araç hava kompresörü çeşitleri, lastiklerinizin basıncını olması gerektiği düzeyde ayarlamanıza olanak tanır.

Arabaların tekerlekleri araçlarınızın yol ile direkt olarak bağlantı kurduğu alanlar olduğu için sürüş güvenliğiniz ve konforunuz üzerinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Ürünler ise tekerleklerinizin olması gereken basınç seviyelerine gelmesine yardımcı olduğu için daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi elde etmenizi mümkün hale getirir. Hava kompresörü çeşitlerini incelediğinizde ürünlerin genellikle 12 voltluk elektrik ile çalıştığını görebilirsiniz. Hava kompresörü çeşitleri, çoğunlukla arabaların çakmak girişlerine takılarak kullanılabilse de bazı seçenekleri kullanmak için prize ihtiyaç duyabilirsiniz.

Çakmak girişine takılarak kullanılabilen hava kompresörü çeşitleri, işlevselliği ve rahat kullanımıyla birçok kişi tarafından tercih edilir. Herhangi bir elektrik kaynağı ihtiyacını ortadan kaldırması sayesinde sadece aracınızın kendi motorunun oluşturduğu elektriği kullanarak lastiklerinizi şişirmenizi mümkün hale getirir. Bununla beraber alternatifler içerisinde şarjla çalışan modeller de olduğunu görebilirsiniz.

Şarjlı modeller, beklenmedik durumlarda lastiklerinize pratik bir şekilde müdahale etmenize olanak tanır. Ayrıca eğer araçlarınızdaki uyarı sistemleri lastiklerinizin basınçlarının azaldığı konusunda sizi uyarıyorsa ürünler sayesinde basıncı ölçebilir ve lastiklerinizi olması gerektiği seviyeye getirebilirsiniz. Hava kompresörü fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek ürünlerin sağladığı avantajlar hakkında fikir edinebilir, araçlarınızın ihtiyaçlarını pratik bir şekilde giderebilirsiniz. Hava kompresörü fiyatları ve alternatifleri sayesinde araçlarınızın bakımını daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Hava Kompresörü Çeşitleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hava kompresörü çeşitlerinin türü ne olursa olsun hepsi benzer bir şekilde çalışır. Ürünlerin ana işlevi, lastiklerin basıncı azaldığında onları istenen seviyeye getirmektir. Bununla beraber ürünler, bir dolgu macunu ya da yama spreyi gibi ürünler ile beraber kullanıldığında lastiklerin onarılmasını da mümkün hale getirir. Çok yönlü bir yapıya sahip olan ürünler, özellikle araba sahiplerinin araçlarının bagajlarında barındırması gereken önemli ekipmanlar arasında bulunur. Hava kompresörü, özel çalışma prensibi sayesinde tekerleklerde basıncı azalan havayı düzelterek sürücülerin ihtiyaçlarını karşılar. Ürünler hakkında detaylı bilgilere ulaşmak istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilirsiniz.

  • Hava kompresörü çeşitlerinin içerisinde yer alan motorlar, çabuk ısınabilir ve soğutma yeterli değilse sonrasında uzun bir süre çalışmayabilir. Bundan dolayı ürünleri kullanırken fazla ısınıp ısınmadıklarına dikkat etmeli ve ürünleri ona göre kullanmalısınız. Bazı ürünler 5 ya da 10 dakika rahat bir şekilde kullanılabilecek biçimde üretilirken bazıları 15 dakika boyunca kullanılabilir. Basınçlı hava kompresörü çeşitlerinin ne kadar süre boyunca aralıksız bir şekilde kullanılabileceği hakkında bilgi almak istiyorsanız ürünlerin kutularını incelemeli ve ona uygun olacak şekilde kullanmalısınız.
  • Yeni olan ürünlerde yağ kullanmak gerekli olmasa da bazı hava kompresörü çeşitlerini incelediğinizde ürünlerin yağa ihtiyaç duyduğunu görebilirsiniz. Hava kompresörü çeşitleri, hareketli parçalardan oluştuğu için sürtünmenin önüne geçmek amacıyla bazı modellerde yağlama işleminin yapılması gerekebilir. Isınma ve aşınma benzeri istenmeyen durumların yaşanma olasılığını minimuma indiren yağlama işlemi, hava kompresörü çeşitlerinin bozulmasının da önüne geçer. Ayrıca yağlama işlemi, ürünleri soğutmanızı kolaylaştırır ve daha uzun süre daha rahat bir şekilde kullanmanızı mümkün hale getirir.
  • Bazı durumlarda yağlar, ürünlerde sızdırmazlık işlevi görür. Basınçlı hava üreten ürünlerde havanın dışarı çıkmasının önüne geçmek için yağlama işlemi gerekebilir. Eğer satın aldığınız ürün yağa ihtiyaç duyuyorsa yağ durumunu düzenli aralıklarla kontrol etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Aksi takdirde aşınma ya da sürtünme kaynaklı çeşitli problemler ile karşılaşabilirsiniz.
  • Oto hava kompresörü çeşitlerini kullanırken araçlarınızın özelliklerini de dikkate almanız gerekir. Üreticiler tarafından araba tekerleklerinin basıncının ne kadar olması gerektiği belirtilir ve ürünleri kullanırken bu belirtilen değerleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Arabanızın üzerinde ya da kılavuzunda yazan değerlerin üzerinde ya da altında tekerleklerinizin basıncını ayarlarsanız araçlarınızdan istediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Üreticiler tarafından belirlenen değerler, araçların performansını tam olarak ortaya çıkarmasını sağlar. Böylece araçlarınızı rahat ve konforlu bir şekilde kullanabilir, arabalarınızın potansiyelinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca doğru basınç değerleri, arabalarınızın sürüş güvenliğini de artırır.
  • Ürünleri incelediğinizde genellikle PSI göstergeleri kullanıldığını görebilirsiniz. PSI, pounds per square inch anlamına gelir ve temel olarak lastiklerde bulunan basınç seviyesin bir ölçüsüdür. Her arabada lastiklerin olması gerektiği PSI seviyesi belirlenir. Genellikle bu değerler arabaların sürücü bölümündeki kapının arasında bulunsa da eğer aracınızda bu alanı bulamadıysanız kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

 

Hava kompresörü fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek araçlarınızın bakımını daha rahat bir şekilde yapmanıza yardımcı olacak ürünlere ulaşabilir, gereksinimlerinizi kısa süre içinde karşılayabilirsiniz. Lastiklerinizin bakımını kolay bir şekilde yapmanıza yardımcı olan ürünlere vakit kaybetmeden sahip olabilir ve ihtiyaçlarınızı kısa süre içinde tamamlayabilirsiniz.

Hava Kompresörü Çeşitlerinin Sunduğu Avantajlar

Hava kompresörü çeşitleri işlevsel yapısı ve rahat kullanımıyla araba sahiplerine pek çok avantaj sunar. Ürünlerin avantajları ve zorlu durumlarda sürücülere nasıl fırsatlar sunduğu hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, ürünlerin fonksiyonelliğine dair bilgi alabilirsiniz.

  • Ürünler ilk olarak lastik basıncını koruma konusunda sürücülere yardımcı olur. Taşınabilir bir yapıya sahip olan ürünler, araçlarınızı daha güvenli ve konforlu bir şekilde sürme konusunda size yardımcı olur. Araçlarınızın lastiklerinin havası düştüğünde ve basıncı azaldığında arabaları kullanırken çeşitli problemler yaşayabilirsiniz.
  • Kötü yol koşulları ya da aşırı sıcaklar, arabaların lastiklerinin havasının inmesine neden olabilir. Bununla beraber ürünler, inen havayı rahat bir şekilde doldurmanızı ve lastiklerinizi tekrardan basınçlı hale getirmenize imkan tanır. Ayrıca soğuk havalarda lastiklerde hava da çeşitli sorunlar yaşayabilir. En yakın benzin istasyonuna giderek lastiklere hava basmak yerine ürünler sayesinde bu işlemi evinizin garajında ya da önünde pratik bir şekilde kendi başınıza gerçekleştirebilirsiniz.
  • Genellikle lastik basıncının değerinin 32 ile 35 PSI arasında olması gerektiği üreticiler tarafından belirlenir. Bununla beraber ürünleri kullanmadan önce arabalarınızın sürücü bölümünün kapısının iç kısmında bulunan değerleri kontrol etmeniz gerekir. Eğer bu alanda aracınızın lastik basıncının ne olması gerektiği yazmıyorsa arabalarınızın kullanım kılavuzlarından değerleri incelemelisiniz. Ardından araçlarınızın hava basıncını kolay bir şekilde istediğiniz seviyeye getirebilirsiniz.
  • Hava kompresörü çeşitleri, lastiğiniz patlarsa ya da delinirse de tamir işlemini pratik bir şekilde gerçekleştirmenizi mümkün hale getirir. İlk önce lastiğinizdeki sızıntının kaynağını bulmanız ve o deliğin üzerine bazı işlemler uygulamanız gerekir. Lastikteki sızıntıyı yama spreyi ya da parçalarıyla kapatsanız bile ürünler olmadan istediğiniz hava basıncını elde etmeniz oldukça zordur. Bununla beraber ürünler, lastiklerinizi olması gerektiği gibi şişirmenizi mümkün hale getirir. Eğer araçlarınızın tekerleği patlarsa ya da çivi kaynaklı delinme problemleriyle karşılaşırsanız ürünler sayesinde bu sorunun üstesinden pratik bir şekilde gelebilirsiniz. Hava kompresörü fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek ürünlerin fırsatlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz.
  • Arazilerde araba kullanmak ile ilgileniyorsanız da ürünler sizin günlük hayatınızı kolaylaştırır. Eğer arazilerde araç kullanıyorsanız bu arabalarınızı asfalt olmayan yollarda kullanacağınız anlamına gelir. Ayrıca arazilerde araçlarınızın tekerleklerinde çeşitli problemler ortaya çıkabilir ve ürünler, bu sorunların üstesinden kolay bir biçimde gelmenize yardımcı olur.
  • Ürünler, aynı zamanda lastiklerinizin basıncını düzenli bir şekilde kontrol etmenize de olanak tanır. Eğer arabanızda lastiklerinizin basıncı düştüğünde sizi uyaran bir sistem varsa uyarıları dikkate almanız önemlidir. Uyarının hangi lastikten geldiğini belirledikten sonra ürünler aracılığıyla lastiğin basıncını kontrol edebilirsiniz.
  • Eğer lastik, olması gereken basınç seviyesinde değilse hava kompresörü çeşitleri sayesinde basınç seviyesini yükseltebilirsiniz. Ardından diğer lastikleri de kontrol ederek sürüş güvenliğinizi garanti altına alabilirsiniz. Arabalar, tekerlekler aracılığıyla yollarla bağlantı kurduğu için lastiklerinizin basınç durumu oldukça önemlidir. Basınç, olması gereken seviyede olmazsa hem güvenliğiniz tehlike altına girer hem de aracınızı istediğiniz gibi kullanamazsınız. Bununla beraber ürünler, bu tip problemleri kolay bir şekilde ortadan kaldırmanızı ve tekerleklerinizin basınç seviyesini istediğiniz gibi ayarlamanızı mümkün hale getirir.
  • Taşınabilir hava kompresörü çeşitleri beklenmedik durumlarda araçlarınızın güvenliğini artırmanıza yardımcı olur. Yolda giderken lastiğiniz patlamışsa ve yanınızda yama yapacak malzemeniz yoksa ürünler sayesinde lastiklerinizin basıncını artırabilirsiniz. Kısa mesafe kat ederek araçlarınızı tamir ettirebileceğiniz bir noktaya çekebilirsiniz. Böylece acil durumlarda araçlarınızda herhangi bir problem yaşamadan kısa süre için tekerleklerinizi tekrardan kullanılabilir hale getirebilirsiniz.
  • Arabaların lastiklerinin basınç durumu sürücülerin güvenliği söz konusu olduğunda oldukça önemlidir. Örneğin, lastiklerin basınç seviyesi düşük olduğu durumlarda araçlarınızın yol tutuşu azalır ve arabalarınızı kontrol etmekte zorlanırsınız. Ayrıca fren mesafesinin uzaması gibi güvenliği azaltan durumlarla da karşılaşabilirsiniz. Özellikle otoban gibi yerlerde hızlı gittiğinizde ani bir şekilde fren yapmanız gerektiğinde araçlarınızın tekerleklerinin basıncı düşükse aracınız istediğiniz gibi ani bir şekilde duramayabilir. Bu durum da trafikte kazaların yaşanmasına neden olur.
  • Lastik basıncının düşük olması trafikte kaza riskini artırdığı için ürünler aracılığıyla araçlarınızın tekerleklerinin durumunu düzenli bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Eğer arabalarınızda lastik basınç seviyesinin düştüğüne dair bir uyarı yoksa ürünler aracılığıyla kontrol işlemini kendiniz gerçekleştirebilir ve böylece daha güvenli bir sürüş deneyimi elde edebilirsiniz.
  • Lastik basıncının düşük olduğu durumlarda yakıt tüketimi de artabilir. Lastik basıncını ürünler aracılığıyla yükselterek yakıt tüketiminizi daha verimli hale getirebilirsiniz. Böylece bir depo benzin ile daha fazla yol kat edebilir ve yaşayabileceğiniz problemleri minimuma indirebilirsiniz. Ayrıca lastik basıncı düşük olduğu durumlarda arabaların performansında da fark edilebilir kayıplar ortaya çıkar. Araçlarınızın tekerleklerinin basınç seviyesini olması gerektiği noktalara getirerek arabalarınızın potansiyelini ortaya çıkarabilir, daha iyi bir sürüş deneyimi elde edebilirsiniz.
     
  • Hava kompresörü çeşitleri aynı zamanda diğer araba ekipmanlarını daha rahat bir şekilde kullanmanızı sağlar. Örneğin, ürünler sayesinde şişirme pompası ya da hava yastığı tamir kiti gibi ekipmanları daha rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Diğer araç tamir kitlerinin de kullanımını kolaylaştıran ürünler, bu yönüyle sürücülere pek çok avantaj sağlar.

Hava kompresörü çeşitleri araçların daha güvenli hale gelmesini sağlarken aynı zamanda sürüş deneyiminizi de iyileştirmeyi başarır. Lastikler, yol ile araba arasındaki bağlantıyı sağlayan parçalar olduğu için onların basınç durumu araçların sürüşü üzerinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Araçlarınızın sürüş deneyimini iyileştirmek istiyorsanız ürünlerin sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca arabaların yakıt tüketimini de iyileştirmenize yardımcı olan ürünler, lastik kaynaklı yaşanan sorunları minimuma indirmenize imkan tanır. Hava kompresörü fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek araçlarınızın performansını artırabilecek ürünlere anında erişebilir, gereksinimlerinizi pratik bir şekilde karşılayabilirsiniz. Uygun hava kompresörü fiyatları arasından aradığınız ürünlere ulaşabilir, ihtiyaçlarınızı karşılamaya başlayabilirsiniz. Michelin hava kompresörü gibi kaliteli markaların modelleri arasından tercihte bulunarak zorlu durumlarda hızlı bir şekilde araçlarınızın performansını iyileştirebilirsiniz.

Hava Kompresörü Çeşitlerinin Kullanımı

Büyük ya da mini hava kompresörü çeşitlerinin hepsi hemen hemen benzer şekillerde kullanılır. Pratik bir kullanıma sahip olan ürünler, araç sahiplerinin lastik durumlarını optimum seviyeye çıkarmasını mümkün hale getirir. Ürünlerin nasıl kullanılabileceği hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir ve ürünlerin sunduğu avantajlardan kolay bir şekilde yararlanmaya başlayabilirsiniz.

  • İşleme başlamadan önce ilk olarak lastiğe ne kadar hava basıncı vermeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Çoğu arabada bu sürücü tarafının kapısının içinde yazsa da eğer değerleri bulamadıysanız arabanızın kullanım kılavuzunu incelemelisiniz. Lastiklere olması gerektiğinden çok ya da az hava basmak istenilen performansın elde edilmesini zorlaştırdığı için ilk olarak ne kadar hava basmanız gerektiğini öğrenmelisiniz. Lastiklere çok fazla hava basarsanız yol tutuşu ve performans sorunları yaşayabilirsiniz. Benzer şekilde lastiklere olması gerektiğinden az hava basarsanız da yolda ekstra sürtünme yaşayabilirsiniz ve bu da tekerleklerin sıcaklığını artırabilir. Lastiklerin ısınması onlar için zararlıdır çünkü sıcaklık lastiklerin içindeki parçalara zarar verir.
  • Hava kompresörü seti hazırlandıktan ve basınç seviyesi belirlendikten sonra lastiği de işleme hazır hale getirmelisiniz. İlk olarak lastiğin supap sapının üzerine vidalanmış olan kapağı bulmalısınız. Ardından kapağı çıkarıp güvenli bir yere koymanız gerekir çünkü sonrasında kapağı yerine geri takmalısınız. Kapağı valften çıkardığınızda bir dakikalığına lastiklerdeki hava dışarı kaçabilir. Bundan dolayı hava kompresörü çeşitlerini kullanmaya hazır olana kadar kapağı yerinden çıkarmamanız önerilir. Kapağı çıkarttıktan sonra ürünlerin ilgili ucunu o deliğe yerleştirmelisiniz.
  • Hava kompresörü çeşitleri genellikle elektrik gücüyle çalışır. 12 volt hava kompresörü çeşitleri genellikle çakmak girişine takılarak kullanılır. Bununla beraber seçenekleri incelediğinizde şarjlı olan ya da prize takılarak kullanılan seçenekler de olduğunu görebilirsiniz. Eğer kullandığınız ürün prize takılarak çalışıyorsa doğru voltaja sahip olan prizler ile beraber kullandığınızdan emin olmalısınız. Ürünlerin yanlış devrede çalıştırılması, devrenin ya da makinenin patlamasına neden olabilir.
  • Ürünleri kullanırken arabalarınızı hareket ettiremeyeceğiniz için hava kompresörü çeşitlerini doğru bir şekilde konumlandırmaya dikkat etmelisiniz. Ürünlerin hortumunu tekerleklere taktıktan sonra ucunu hızlı bir şekilde kapatmalısınız. Bağlantı elemanları, havayı valf gövdesine doğru itmenize yardımcı olur.
  • Lastiğin ne kadar inik olduğuna bağlı olmak üzere basınçlı havayı doldurma süreniz değişebilir. Bununla beraber genellikle elektrikli hava kompresörü çeşitlerinin üzerinde hava basıncının kaç olduğunu gösteren göstergeler yer alır. Bu göstergelerden yararlanarak tekerlekleri ne kadar doldurmanız gerektiği hakkında bilgi alabilir, araçlarınızın performansını kolaylıkla iyileştirmeye başlayabilirsiniz. Bazı modellerde istenilen hava basınç seviyesine ulaştıktan sonra hava basmayı doldurmanıza yardımcı olan ayarlar da bulunur. Lastiklerinizin ne kadar basınçlı havayla dolması gerektiğini öğrendikten sonra aletleri ona uygun olacak şekilde düzenleyebilir, ihtiyaçlarınızı pratik bir şekilde karşılayabilirsiniz.
  • Yanlışlıkla çok fazla hava basarsanız ürünler aracılığıyla fazla havanın dışarı çıkmasını sağlamalısınız. İşlemi tam olarak tamamladıktan sonra ise hortumu lastiklerden çıkarmanız gerekir. Hortumu çıkardıktan sonra kısa bir tıslama sesi duyabilirsiniz. Bununla normal olduğunu bilmeniz gerekir. Sonrasında hortumu çıkarmanızın ardından kapağı geri takarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Bununla beraber kapağı doğru bir şekilde taktığınızdan emin olmalısınız.
  • Şarjlı ya da akülü hava kompresörü çeşitlerinin hepsi hemen hemen aynı şekilde kullanılır. Lastiklerinizin hava basıncını kontrol etmenizi ve ihtiyaç durumunda doldurmanızı mümkün hale getiren ürünler, bu yönüyle araba sahiplerinin pek çok gereksinimi pratik bir şekilde gidermesine olanak tanır. Hava kompresörü fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek kolay bir şekilde kullanabileceğiniz ürünlere ulaşabilir, lastiklerinizin basıncını istediğiniz seviyede tutabilirsiniz.

 

Ürünleri kullanım kılavuzunda yazdığı şekilde dikkatli bir biçimde kullanırsanız herhangi bir problemle karşılaşmadan ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Uygun hava kompresörü fiyatları sayesinde bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun olan ürünlere anında erişebilirsiniz.

Hava Kompresörü Çeşitleri

Farklı seçeneklere sahip olan hava kompresörü, herkesin aradığı ürünlere pratik bir şekilde ulaşmasını mümkün hale getirir. Ürünlerin seçenekleri genel olarak aşağıdaki gibi özetlenebilir:

  • Hava kompresörü mini çeşitleri hemen hemen her yerde rahatlıkla taşınabilecek bir yapıya sahiptir. Araçlarınızın bagajlarında yer tutmayacak şekilde tasarlanan ürünler, ihtiyaçlarınızı pratik bir şekilde karşılamanıza olanak tanır. Seçenekler arasında hava kompresörü 50 lt ya da 100 lt gibi seçenekler de olduğunu görebilirsiniz. Hava kompresörü 100 lt olduğunda daha kısa süre içinde lastiklere istediğiniz miktarda hava basmanıza yardımcı olur. 50 lt hava kompresörü ideal yapısı sayesinde kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt verir. Depolama kapasitesini belirten litreler, ürünlerin bir anda ne kadar fazla hava basıncı üretebileceğini nitelendirir. Büyük ya da küçük hava kompresörü çeşitleri içerisinden sizin için uygun olanı kolay bir şekilde bulabilir, araçlarınızın performansını dilediğiniz gibi iyileştirmeye başlayabilirsiniz.
  • Ürünler, farklı şekillerde çalıştığı için de aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok alternatif sunar. Çakmaklık hava kompresörü çeşitleri, isminden de anlaşılabileceği gibi çakmaklık tarafına takılarak çalıştırılır. Ürünleri kullanmak için araçlarınızın motorlarının çalışır durumda olması gerekir. Bununla beraber el fenerinin çekili olduğundan emin olmalısınız. Araçlarınızı çalıştırdıktan ve aracınızı park konumuna aldıktan sonra çakmaklık girişi aracılığıyla kullanılabilen ürünlerin sunduğu özelliklerden güvenli bir şekilde yararlanabilirsiniz.
  • Şarjlı hava kompresörü çeşitleri ise daha fazla hareket kabiliyeti sunmasıyla dikkatleri üzerinde toplar. Şarjlı bir yapıya sahip olduğu için herhangi bir noktadan enerji çekmenizi gereksiz hale getirir. Bununla beraber ürünleri belirli aralıklarla şarj etmeniz gerekir. Şarjlı olanlar herhangi bir elektrik bağlantısına ihtiyaç duymasa kullanım süresi çakmak girişine takılarak kullanılabilen ürünler ile kıyaslandığında daha kısadır. Genellikle şarjlı olanlar 10 ile 20 dakika arasında kullanılabilir.
  • Dijital hava kompresörü çeşitleri ile teknolojik yapısıyla kullanıcılarının dikkatleri üzerinde toplar. Dijital ekranı sayesinde lastiklere ne kadar hava bastığınızı rahatlıkla görmenizi mümkün hale getirir. Dijital el hava kompresörü çeşitlerinin bazılarında basacağınız hava miktarını ayarlamanıza imkan tanıyan bir özellikle de yer alır. Böylece tekerlekleriniz otomatik bir şekilde hava dolar. Analog olanlar ise hava basıncını analog bir şekilde gösterir. Ürünlerin üzerinde yer alan manometre aracılığıyla lastiklere verdiğiniz havanın basıncını rahatlıkla ölçebilirsiniz.
  • Çift pistonlu hava kompresörü çeşitleri de alternatifler arasında görebileceğiniz seçenekler arasında bulunur. Tek ve çift olmak üzere kendi için ayrılan ürünler, içerdikleri piston sayısına göre birbirinden farklılaşır. Genellikle çift pistonlu olanlar tek pistonlu olanlara göre daha ağır bir yapıya sahiptir. Çift pistonlu lastik hava kompresörü çeşitleri daha ağır bir yapıya sahip olmasına rağmen hava basıncı daha yüksektir ve işlemleri pratik bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olur. Bununla beraber tek pistonlu olanlar daha rahat bir şekilde taşınabilir.
  • Sessiz hava kompresörü çeşitleri ise çok fazla ses çıkartmadan ürünleri rahat bir şekilde kullanmanıza olanak tanır. Sessiz çalışma prensipleri sayesinde etrafı rahatsız etmeden lastiklerinizi rahatlıkla şişirmenizi mümkün hale getirir. Sessiz hava kompresörü fiyatları daha yüksek olsa da ürünler daha konforlu bir kullanım sunmasıyla öne çıkar.

Koçtaş’taki hava kompresörü fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek aradığınız ürünlere ulaşabilir, arabalarınızın lastiklerini istediğiniz seviyeye kolay bir şekilde getirebilirsiniz. Uygun hava kompresörü fiyatları sayesinde bütçenizi zorlamadan lastiklerinizin bakımıyla ilgilenmeye başlayabilirsiniz.

Hava Kompresörü Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Hava Kompresörü Ne İşe Yarar?

Ürünler genel olarak arabalarınızın tekerleklerinin hava basınç durumunu kontrol etmenize yardımcı olur. Eğer basınç düşükse de lastiklere hava basmanızı kolaylaştırır.

Hava Kompresörü Yağı Kaç Numara?

Ürünler ile beraber kullanılan yağlar SAE J300 standardına sahip olmalıdır.

Hava Kompresörü Nasıl Çalışır?

Ürünleri çalıştırmak için ilk olarak lastiklerle bağlantısını kurmanız gerekir. Sonrasında ilgili tuşa basarak lastiklerinize hava basmaya başlayabilirsiniz.

Hava Kompresörüne Hangi Yağ Kullanılır?

SAE 0, çok düşük viskoziteye sahip yağlardır ve genellikle hava sıcaklığı düşük olduğunda tercih edilir. SAE 10, SAE 20 ve SAE 30’a doğru ise viskozite artar. SAE 30, yüksek viskoziteye sahiptir ve çok sıcak havalarda kullanılması önerilir.

Hava Kompresörü Basınç Ayarı Nasıl Yapılır?

Ürünlerin basınç ayarı modelden modele değişiklik gösterebileceği için ayarlamaların nasıl yapılabileceğini kullanım kılavuzundan öğrenebilirsiniz.

Hava Kompresörü ile Neler Yapılır?

Ürünler, ilk olarak arabalarınızın lastiklerini şişirmenize yardımcı olur. Bununla beraber ürünler sahip oldukları boyuta ya da güçlere göre farklı amaçlarla da kullanılabilir.

En Çok Satan Hava Kompresörü Hangileri?

Koçtaş Hava Kompresörü kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Michelin Mc33375 12volt/150watt Araç Süp
Daha fazla göster
2 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: