Peşin Fiyatına 7 Taksit

Mikrodalga Fırınlar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

İhtiyaca Uygun Mikrodalga Fırın Modelleri

Özellikler bakımından piyasadaki uygun mikrodalgayı bulmak pek çok bilgiye sahip olmayı gerektirebilir. Mikrodalga fiyatları, mutfağın düzeni, aile bütçesi ve günlük pişirme rutini gibi detaylar ürün seçimini kolaylaştırabilir.

Mikrodalga fırınlar özellik bakımından çeşitlilik arz eder. Yaygın seçenekler arasında ankastre, tezgah altı, tezgah üstü, duvara monteli ve konveksiyon gibi modeller öne çıkar. Tasarlanan model ister tezgah üstü olsun ister ankastre ürünler mutfak yerleşimine uyum sağlayabilir. Hangi modelin ihtiyacınıza uygun olduğunu belirlemek için ürünlerin tasarımları kadar özelliklerini de iyi araştırmanız gerekebilir. 

Kapsamlı özelliklere sahip modeller, tüm pişirme işlemlerinizi tek bir üründe yapma imkanı tanır. Tezgah altında kullanabileceğiniz kapsamlı modeller sayesinde tezgahta yer açılır. Düşük profilli ürünler ise kompakttır ve güçlü bir pişirme avantajına sahiptir. Yerden tasarruf imkanı tanıyan modeller, şık, kompakt ve ergonomiktir. 

Kusursuz bir görünüm sunan gömme mikrodalga fırınlar, farklı boyutlarda üretilir. Mutfağa profesyonelce monte edilen ürünlerde zengin özellikler ve farklı güç seviyeleri vardır. 

Mikrodalga fırın modelleri; yemekleri yeniden ısıtmak, donmuş ürünleri çözdürmek, ızgara yapmak ve hatta pişirmek için kullanışlı bir mutfak ürünüdür. Çeşitli stil ve renklerde üretilen modellerde hız, teknoloji ve çok yönlülükle buluşur. Mikrodalga fırın fiyatları ürünün özelliklerine göre değişmekle birlikte her bütçeye hitap edebilir.

Mikrodalga Fırınların Özellikleri

İster akşamdan kalan yemekleri yeniden ısıtıyor olun ister akşam yemeği için etleri çözüyor olun mikrodalga fırınlar gündelik hayatta zaman kazandırır. Hızlı ve kullanışlı olan ürünler her mutfağın ihtiyacı durumundadır. Yiyecekleri geleneksel fırınlardan daha kısa sürede ısıtır. Ürünlerin tasarım modellerine ve markalarına göre farklı özellikleri olabilir: 

teknolojik mikrodalga fırın modelleri

  • Ürünlerde önceden ayarlanmış programlar bulunur. Otomatik pişirme ayarına sahip tasarımlar sayesinde yemek ısıtırken ısıtma süresi ve derecesi hakkında varsayımda bulunmaya gerek duymazsınız. Yiyeceğin türü ve ağırlığına göre cihaz uygun ısıtma modunu devreye sokar.
  • Yiyeceklerin yanı sıra sıvı gıdalar da ısıtılabilir. Özellikle bardağınızda uzun süre kaldığı için soğuyan filtre kahvenizi, ürünün uygun modunda yeniden ısıtabilirsiniz. Dilerseniz kahvenizi mikrodalga fırında yeniden pişirebilirsiniz. 
  • Sufle gibi hızlı hazırlanan ve lezzetiyle damakları şölene çeviren tatlıları misafirlerinize kısa süre içerisinde ikram edebilirsiniz. 
  • Cihaz üzerinde bulunan dijital ekran sayesinde uygun program modunu hemen devreye sokabilirsiniz. Dilerseniz manuel olarak pişirme süresini belirleyebilirsiniz. 
  • Seçilen pişirme modunu devre dışı bırakmak için stop düğmesini kullanabilirsiniz. Ürün içerisindeki yiyeceğin fazla ısındığını düşünüyorsanız pişirme işlemini sonlandırma imkanınız bulunur. 
  • Ürünlerdeki sesli uyarı sistemi pişirme işleminin sonlandığını kullanıcıya bildirir. Ayrıca pişirme ya da ısıtma işlemi sonrasında mikrodalga fırın içerisindeki yiyecek çıkarılmazsa sesli uyarı sistemi yeniden devreye girerek kullanıcıya hatırlatma yapar. 

Mikrodalga Fırınların Avantajları

Mikrodalga fırınlar gerek ev için gerekse de ticari kullanımlar için kolaylık sağlar. Modern mutfakların vazgeçilmezleri arasında olan ürünler pek çok kullanım avantajı sağlar:

  • Cihaz, paketlenmiş ya da dolaptaki yiyecekleri birkaç dakika içerisinde ısıtarak servise hazır hale getirebilir. Mikrodalga ürünler, yiyeceği ısıtırken ısıyı eşit bir biçimde dağıttığından ısıtma işlemi kısa sürede ve istenen biçimde tamamlanır. 
  • Cihazda önceden belirlenen programlar olduğundan sadece ısıtma süresini seçmek yeterli olur. belirlenen süre sonunda size düşen cihazın içerisinden yiyeceği çıkarmak olur. 
  • Isıtma işlemini ocakta yapmanız halinde hem ısıtma tenceresi hem de servis için yemek tabağı kirletmeniz gerekir. Haliyle yemek sonrasında temizlemek için pek çok bulaşık çıkar. Mikrodalga fırın sayesinde daha az bulaşık çıkarırsınız. 
  • Donmuş gıdaların buzunu çözmek için saatler harcamak durumunda kalmazsınız. Özellikle et gibi uzun süre içerisinde çözülen gıdalar, cihazın buz çözme yeteneği sayesinde birkaç saniye içerisinde çözülür. 
  • Zamanlayıcı konusunda kararsız kalmanız halinde cihaz otomatik olarak seçim yapabilir. Cihaz seçimlerini içerisine koyduğunun gıdanın ağırlığına göre belirler. Böylece yiyeceğinizi istenen kıvamda ve sıcaklıkta fırın içerisinden çıkarabilirsiniz. 
  • Yiyeceklerin besin değeri maksimum düzeyde kalır. Ürünün hızlı pişirme sistemi sayesinde yanma gibi bir sorun ortaya çıkmaz. Besin değerleri ve lezzetleri korunur. Yiyecekler mikrodalga fırında ısındıktan sonra da piştikleri ilk andaki tat elde edilir. 

Mikrodalga Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İhtiyacınıza cevap verebilecek en iyi mikrodalga fırın modelini ararken seçenekler arasında kaybolabilirsiniz. Ürün yelpazesi model, özellik ve tasarım bakımından farklı olduğundan cihazı almadan önceliklerinizi belirlemeniz avantaj sağlayabilir:

  • Ürün özellikleri seçimlerde belirleyici ilk kriter olabilir. Mikrodalga fırınlarda sayısız özellik vardır. Fakat kendiniz için uygun özelliğe sahip seçenekleri değerlendirirseniz maksimum fayda sağlarsınız. 
  • Şık ve minimalist bir ürün istiyorsanız dokunmatik kontrol panelli modellere ağırlık verebilirsiniz. Ayrıca sürekli kullanabileceğiniz güç ayarı ve otomatik program seçeneklerini de göz ardı etmemeniz yararlı olabilir. 
  • Yiyecekleri dondurmayı seviyorsanız iyi bir buz çözme özelliğine sahip modeller kullanışlı olur. 
  • İşin çoğunu mikrodalga fırın yapsın istiyorsanız pişirme ve buz çözme süresi önerebilen cihazları değerlendirmeye alabilirsiniz. 
  • Çoğu zaman ihmal edilse de ürünün boyutları önemlidir. Pişirme ve ısıtma kaplarınızı kullanabileceğiniz genişlikte bir iç hacme sahip olan ürünleri gün içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Küçük aileler için 20 ile 25 litre cihazlar yeterli gelebilir. Geniş aileler için 45 litreye kadar çıkan cihazlar üretilir. 
  • Yer bakımından sınırlı alana sahipseniz mini mikrodalga fırınları tercih edebilirsiniz. Mini cihazların boyutları küçük olsa da hacimli modellerin sağladığı özelliklere sahiptir. 
  • Ürünlerde tasarım ise en çok dikkat çeken detaydır. Şık ve estetik modeller farklı renklerde üretilir. Siyah, füme ve gri gibi koyu tonlar öne çıksa da modellerinde canlı renkleri kullanan markaların olduğunu görebilirsiniz. 

Özelliklerin değişmesi ve gelişmiş olması mikrodalga fırın fiyatlarının çeşitlenmesine zemin hazırlar. Ürünleri inceleyerek bütçenize uygun fiyatlı bir model seçebilirsiniz.

Mikrodalga Fırınların Kullanımı

kullanışlı mikrodalga fırın çeşitleriMikrodalga fırınları, kurulumdan temizlemeye kadar nasıl kullanacağınızı bilirseniz cihazdan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Kullanımı bilmezseniz ya da ürünü hatalı kullanırsanız en iyi özelliklere sahip modellerden dahi istediğiniz veremi alamazsınız. Kullanımdan kaynaklı sorunlar mutfağınızda gereksiz bir karmaşaya sebep olabilir.

Izgaralı mikrodalga fırınlardan solo ya da ankastre mikrodalga fırınlara kadar hemen hepsinin kullanım biçimi aynı olabilir. Fakat ürünler kullanılan yeni nesil teknolojiler zaman zaman cihazların kullanımında farklılığı ortaya çıkarabilir. 

Cihazınızın kapağını açarak pişirmek istediğiniz ürünü döner tabak üzerine yerleştirebilirsiniz. Kapağı kapattıktan sonra pişirme ayarlarını yapmanız gerekir. Dijital panelli tasarımlarda dokunmatik ekran yardımıyla pişirme süresini belirleyebilirsiniz. Isıtmak istediğiniz yemeğin türünü seçtikten sonra start verebilirsiniz. Cihaz işlemi tamamlayana kadar kapağı açmayınız. Sesli uyarıyla birlikte kapağı açarak içerdeki yemeği servis etmek için çıkarabilirsiniz. 

Cihazı yeni aldıysanız ve ilk kez kullanıyorsanız özelliklerine hakim olmadığınızdan yemekleriniz istediğiniz düzeyde ısıtamayabilirsiniz. Her kullanımda aynı sorunu yaşamamak için kullanım kılavuzundan yararlanabilirsiniz. Kılavuz yardımıyla hangi gıda için hangi pişirme ayarını kullanmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. 

Kullandığınız cihazın markası ya da modeli fırının kullanım aşamalarını etkilemez. Samsung, Bosch ya da Beko mikrodalga fırınları aynı aşamaları takip ederek çalıştırabilirsiniz. Detaylı kullanım için cihazların özelliklerini inceleyebilirsiniz. 

Mikrodalga Fırında Buz Çözme İşlemi

Yemeklerin ve donmuş gıdaların buzunu çözerken talimatlarda belirtilen mikrodalga watt değerlerine dikkat etmek gerekir. Doğru buz çözme işlemi için ürünün etiketindeki ya da kılavuzundaki talimatları izleyebilirsiniz. 

  • Mikrodalga fırınlarda buz çözme işlemi yaklaşık 700 Watt değerinde yapılır. Gıdanın özelliğine bağlı olarak değer 1000 W ile 1100 W düzeyine de çıkabilir. Seçtiğiniz ısı ayarına bağlı olarak donmuş gıdanın cihaz içerisindeki kalış süresi değişir.
  • Belirlenen sürelere dikkat etmemeniz halinde buzun çözülüp besinin pişmesine neden olabilir. Besin cihaz içerisinde yeteri kadar kalmadığında ise tekrar tekrar aynı işlemi yapmak zorunda kalabilirsiniz. Buz çözdürürken dahi gıdaları sürekli mikrodalga içerisinde tutmak yiyeceklerin kurumasına sebep olur. 
  • Önceden ambalajlanmış dondurulmuş gıdaları cihaza atmadan önce paketlerinden çıkararak ayrı bir kap içerisine almanız gerekebilir. 
  • Isıtma döngüsü sona erdikten sonra halen donmuş noktalar bulunmadığından emin olmak için küçük dokunuşlarla kontrol edebilirsiniz. İstediğiniz düzeyde çözülme olmadıysa bir kereye mahsus olmak üzere yiyeceği 60 saniye kadar daha çözdürebilirsiniz. 
  • Kullandığınız üründe ekstra buz çözme özelliği yoksa her bir kilo yiyecek için 4 dakika ısıtma işlemi yapabilirsiniz. Fakat balık ve ıspanak gibi hassas yiyecekler için süreyi daha kısa tutabilirsiniz. 

Mikrodalga Fırında Pişirmeyle İlgili İpuçları

Mikrodalga fırınların kullanımı kolay olsa kullanım sırasında hassasiyet gösterilmesi gereken detaylar vardır:

  • Pişirme sırasında besinleri ambalajından çıkararak sadece cihazın içerisinde girebilecek kaplar kullanmak gerekir. Özellikle yaldızlı sofra takımlarından ya da folyolardan uzak kalmakta yarar bulunur. Seramik, cam ve bazı kalın plastik kapları kullanabilirsiniz. Fakat metal mutfak eşyalarını cihazın içerisine koymamaya özen gösterebilirsiniz. 
  • Ağzı kapalı yiyecekleri ısıtıyorsanız ısınma sırasında ortaya çıkacak genleşmeyi dikkate alarak buharın çıkması için havalandırma sağlayabilirsiniz. Isıtma işlemini streç film ya da buzdolabı poşetiyle yapacaksanız paketi birkaç kez delebilirsiniz. 
  • Cihaz, her ne kadar eşit bir ısıtma işlemi yapsa da özellikle buz çözme işleminde kabın dış kenarında kalan yiyecekler çok daha hızlı ısınır. Eşit ısınması sağlamak için belli aralıklarla kapağı açarak içerdeki yemeği karıştırmak faydalı olabilir. 
  • Paketlenmiş yiyecekleri ısıtıp ambalajından çıkarırken dikkat etmenizde fayda var. Ürünler özellikleri gereği paket içerisindeki yiyeceği ısıtır ambalajı ya da kabı ısıtmaz. Ambalajı çıkarırken besinin sıcaklığı yanma gibi sorunları doğurabilir. 
  • Cihazı balık gibi gıdaları pişirmek için kullanmadan önce balığın geleneksel yöntemlerle pişerken bile hızlıca kuruyabildiğini unutmamak gerekir. Balık gibi besinleri uzun süre cihaz içerisinde tutmamaya özen gösterebilirsiniz. 
  • Ürünü boşken çalıştırmayın. Kullanım sırasında cihazın içerisinde bulunan döner tabağı doğru yerleştirildiğinden emin olursanız ısıtma işlemini yeniden yapmak durumunda kalmazsınız. 

Mikrodalga Fırında Sebze Pişirme 

Mikrodalga fırın fiyatlarıCihazınız ile sebzeleri buharda pişirerek sağlıklı yiyecekler hazırlayabilirsiniz. Havuç, ıspanak, ve brokoli gibi çiğ sebzeleri mikrodalga fırında pişirmek mükemmeldir:

  • Sebzeleri seramik ya da cam bir kaseye koyabilirsiniz. Üzerine ihtiyaca göre bir ya da iki bardak su ekleyerek sebzelerin üzerini bir kapakla kapatabilirsiniz. Lezzeti artırmak için tereyağ da ekleyebilirsiniz. Sonrasında pişirme işlemini başlatabilirsiniz.
  • Çoğu sebzeyi buharda pişirmek için 2 ya da 3 dakika yeterli olabilir. Fakat patates gibi yiyecekler daha uzun zaman isteyebilir. 

Sebzeleri eşit biçimde buharda pişirme sorunu yaşıyorsanız 1 dakikalık pişirme arası vererek karıştırmayı deneyebilirsiniz. 

Çorba ya da yahni gibi sıvı gıdalar için cihazı pişirme aracı olarak kullanmamaya özen gösterebilirsiniz. Cihaz su moleküllerini doğrudan ısıttığı için çorbalarda aşırı ısınmaya bağlı taşma ortaya çıkabilir. Ayrıca yüksek ısıda erime ihtimalini dikkate alarak plastik kaplar pişirme işlemi için kullanmamakta yarar olabilir.

Mikrodalga Fırınların Çalışma Sistemi

Mikrodalga fırın, yiyeceklere elektromanyetik dalgalar göndererek çalışır. Gönderilen elektromanyetik dalgalar, gıdadaki su moleküllerinin titreşmesine ve sonrasında su moleküllerinin sürtünmesine neden olur. Ortaya çıkan sürtünme sırasında ısınma oluşur. 

Dondurulmuş ve kuru yiyeceklerin istenilen düzeyde ısıtılması elektromanyetik dalgaların su yardımıyla sürtünmesi sayesinde olur. Nemden yoksun olan yiyecekler mikrodalgadan yayılan radyasyona hızlı ve eşit biçimde tepki vermez. 

Yiyeceklerin, pişirme sırasında eşit biçimde ısınmasını sağlamak için cihaz içerisinde dönen bir plaka bulunur. 

Geleneksel bir fırın, yiyecekleri mikrodalga fırına göre altı kat daha yavaş ısıtır ve pişirir. Ürün, yiyecekleri hızlı pişirmek için gücü yüksek radyo dalgalarından yararlanır. Mikrodalga fırınlar küçük boyutlarına rağmen büyük miktarda enerji taşırlar. Cihazın etrafını kaplayan güçlü metal kutunun içinde megaton adı verilen bir mikrodalga jeneratörü bulunur. Pişirmeye başladığınızda megaton, prizden aldığı elektrikle, gücü 12 cm radyo dalgasına dönüştürür. Elde edilen dalgalar kanallar aracılığıyla gıdaya püskürtülür ve ısıtma işlemi başlar.

Mikrodalgalar, tıpkı ışığın bir aynadan yansıması gibi yemek bölmesinin yansıtıcı metal duvarlarında bir ileri bir geri sıçrar. Sıçrama sırasında yiyeceklere ulaşarak hızlı bir titreme ortaya çıkarır. Titreşen moleküller ısıya dönüşür. Moleküller ne kadar hızlı titreşirse yiyecek o kadar hızlı pişer. 

Hızlı pişirme işlemi enerji bakımından tasarruf avantajı verir. Çünkü fırının yüksek sıcaklığa gelmesi için beklemeye gerek yoktur.

Güç Tüketimi ve Güvenlik Sistemi

Ortalama büyüklükteki bir ürün, yılda yaklaşık 215 kWh elektrik kullanır. Enerji kullanımı açısından ortalama mikrodalga fırının watt değeri, 600 ile 1500 watt arasında değişir. Cihazlar oldukça kısa süre için kullanıldığından yıllık toplam enerji kullanımları düşüktür. 1200 watt değerindeki bir cihazı günde 30 dakika kullanırsanız yılda yaklaşık 215 kWh elektrik tüketirsiniz. 

Her geçen gün teknoloji sayesinde cihazların kullanım kapasiteleri ve özellikleri gelişim gösterir. Ürünün gücü ne kadar yüksekse enerji tüketim değeri de aynı oranda artar. Fakat hızlı pişirme yaptığından geleneksel fırınlara nazaran az güç kullanır. Özellikle Energy Star patentli modellerde tüketim minimize edilir. 

Fırın yüksek sıcaklıkta çalışırsa watt miktarı yüksek, düşük sıcaklıkta çalışırsa watt miktarı düşük olur. Fakat düşük watt miktarına sahip cihazlarda yemeğin pişme süresi artar. Ürünün ne kadar güç tükettiğini öğrenebilmek için kullanım kılavuzundan yararlanabilirsiniz. 

Mikrodalga fırın satın alırken markanın güvenlik standardına sahip sertifikası olup olmadığını araştırabilirsiniz. Cihazı kullanırken güvenlik önlemlerini almanız gerekebilir. Özellikle yüksek ısıdan yararlanıldığı için ısıtma işlemi sırasında yiyecek parçacıkları fırının içerisine sıçrayabilir. Fırın kabı da beklediğinizden sıcak olabilir. Olası yaralanmalara karşı fırının içerisinde yemeği dikkatli çıkarmakta fayda bulunur. Cihazların pek çoğunda istenmeyen yaralanmaları engellemek için çocuk kilidi devreye girer. 

Cihazın kapı menteşeleri, contaları ve mandalları hasar görmediği sürece ürünü kullanabilirsiniz. Aksi halde hemen cihazı tasarlayan markanın servis yetkilileriyle iletişime geçmelisiniz. 

Mikrodalga Parça ve Aksesuarları 

Farklı markalar tarafından tasarlansa da tüm cihazlar temel birkaç parça kullanılarak tasarlanır. Cihazlarda güç kablosuna bağlı sigorta yer alır. Sigorta aşırı ısınma ya da kısa devre gibi durumlarda cihazı kapatır. Güvenliği sağlar. Pişirme işlemini gerçekleştiren megaton ve elektrik prizi arasındaki bağlantıyı ise yüksek voltajlı transformatörler sağlar. Megaton, yemeği ısıtmak için gerekli olan mikrodalga radyasyon seviyelerini düzenler. Megatonun oluşturduğu dalgalar, fırın içerisindeki boşlukta dolaşarak yiyeceği istenen seviyede ısınmasına ortam oluşturur. 

Fırın duvarları, içeri doğru yansıtmak için yani yiyeceği ısıtabilmek için metal malzemeden yapılır. Tüm modern mikrodalga fırınlarda güvenlik anahtarı olur. Güvenlik anahtarı, cihazın kapağı her açıldığında içerdeki tüm dalganın enerjisini kapatır. Cihazlar, belli bir süre sonra mikrodalga radyasyonunu otomatik olarak durduran zamanlayıcılara sahiptir. 

Mikrodalga fırınlar, aşırı pişirmeyi önlemek için tasarlanmış çıkarılabilir sensör ve raflarla üretilir. Sadece elektrik enerjisiyle çalıştıkları için daha az karbon ayak izi ortaya çıkar. 

Her mikrodalga fırının içerisinde bir adet cam döner stant ve tel ızgara olur. Stant dayanıklı cam üründen yapılır. Sert darbelere ve aşırı ısıya karşı güçlüdür. Dilerseniz tel ızgarayı birden fazla gıdayı pişirirken kullanabilirsiniz. Hacim olarak fazla gıda ısıttığınız zaman ızgarayı kaldırabilirsiniz.

Döner tablanın boyutu ve kapasitesi önemlidir. Çünkü pişirme işlemi stant üzerinde yapılır. Standart ebatlara sahip mikrodalga fırınlarda cam tabla 25 cm ile 27 cm arasında değişir. Büyük modellerde ise 31.5 cm'ye kadar genişleyebilir. Böylece tek seferde daha fazla yemek ısıtabilirsiniz.  

Mikrodalga Fırının Montajı

Mikrodalga fırın özellikleri cihazın kurulumunu değiştirmez. Her ürün genellikle aynı şekilde kurulmakla birlikte dilerseniz kurulum için teknik servisten destek alabilirsiniz:

  • Cihazınızı kutusundan çıkarıp paketini açarak kuruluma başlayabilirsiniz. Cihazınızı düz, kuru ve temiz bir yüzeye yerleştirebilirsiniz. 
  • Cihazın kapağını açarak cam standı yerleştireceğiniz silindir biçimindeki halkayı sabitlediğinizden emin olmalısınız. Cam tepsiyi doğru koymanız halinde tepsi cihaz çalıştığında kolayca döner ve pişirme işlemi eşit biçimde yapılır. 
  • Cihazı topraklı bir prize takarak kullanabilirsiniz. 
  • Ürünü elektrik enerjisiyle buluşturduktan sonra dijital saat ayarını yapabilirsiniz.

Cihaz solo değil de ankastre ise kurulum yerinin mikrodalga fırın ölçüleri ile uyum sağlaması gerekir. Aksi halde çalışma sırasında sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Her mikrodalga fırın, yeterli havalandırma için boşluğa ihtiyaç duyar. Cihazın kurulumu sırasında 15 cm yanlardan ve üstten boşluk bırakılması uygundur. Özellikle çift fonksiyonun kullanımı halinde cihaz, dışarı daha fazla hava atar. Üst düzey özelliklere sahip kombine cihazlarda boşluk ihtiyacı artabilir. Cihaz için gerekli ideal boşluğu öğrenmek için kurulum detaylarını inceleyebilirsiniz. Mutfağınıza mikrodalga fırın yerleştirecekseniz üretici firmadan özel havalandırma kiti temin edebilirsiniz. 

Siz de Koçtaş üzerinden pek çok markanın ürettiği mikrodalga fırın modellerini inceleyebilirsiniz. İncelediğiniz ürünlerin karşılaştırmasını yaparak mutfağınız için ideal seçeneği hemen sipariş edebilirsiniz. Mikrodalga fırın fiyatları sayesinde bütçenizi zorlamadan maksimum performansa sahip seçeneğe sahip olabilirsiniz. 

Mikrodalga Fırın Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Mikrodalga Fırın Ne İşe Yarar?

Mikrodalga fırın, yiyecekleri ısıtmak ve pişirmek için mikrodalgalardan gelen elektromanyetik radyasyonu kullanan bir cihazdır. Çalışma sırasında gönderilen dalgalar, radyo dalgalarından daha kısa ve kızılötesi dalgalardan daha uzundur. Ürüne gelen elektromanyetik dalgalar ısıyı tüm cihazı ısıtmak yerine sadece içerisindeki yemeği ısıtmaya kullanır.

Mikrodalga Fırında Neler Yapılabilir?

Cihazların temel işlevi ısıtmak ve pişirmek olarak ifade edilir. Fakat kullandığınız modele göre temel işlevlerinden fazlasını yapma imkanı sunar. Buzluktan çıkardığınız ürünü kısa sürede çözerek kullanıma hazır hale getirir. Sadece yiyecekleri değil su ve süt gibi sıvıları da ısıtır. Ürün ile sos yapabilir, balık pişirebilir ya da sebzeleri buharda haşlayabilirsiniz. Bazı modellerde buz çözme, ızgara ve yoğurt yapma gibi işlevlerini de görebilirsiniz. 

Mikrodalga Fırın Nasıl Temizlenir?

Ürünün sonraki kullanıma hazır olması için iç haznenin sürekli temiz tutulması gerekir. Aksi halde cihaz içerisinde yağ kalıntıları birikebilir. Ürünün içerisindeki döner cam stant ve ızgara bulaşık makinesinde yıkanabilir. Cihazın içerisini nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Yağlı bir kalıntı varsa bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Deterjan kullanımından sonra iç hazneyi iyice durulamanız gerekebilir. Deterjan kullanmak istemezseniz limonlu su tercih edebilirsiniz.

En Çok Satan Mikrodalga Fırınlar Hangileri?

Koçtaş Mikrodalga Fırınlar kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Arçelik Md 211 Dg Mikrodalga Fırın
  2. Arçelik Md 201 G Mikrodalga Fırın
  3. Md 211 Ds Izgaralı Mikrodalga Fırın
  4. Awox Awx-p20 Mikrodalga Fırın Beyaz
  5. Arçelik Md 201 S Mikrodalga Fırın
Daha fazla göster
89 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: