Peşin Fiyatına  7 Taksit

Ahşap Boyaları

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Geri Dönüşüm Malzemesi Olarak Ahşap Boyaları

Ahşap döşeme ya da mobilyalara koruma sağlamanın popüler yöntemleri arasında ahşap boyaları ve cilaları yer alır. Her ne kadar ahşap dayanıklı bir malzeme olsa da neme karşı hassastır ve çevresel koşullardan etkilenebilir. Bazı durumlarda ahşaba küf veya termit zarar verebilir. Zararlı elementlere sürekli maruz kalmak ahşabın renginin bozulmasına, çürümesine, şişmesine ya da ahşabın şeklinin bozulmasına neden olabilir. Bununla beraber ahşap boyaları sayesinde uygun koruma önlemleri alarak eşyalarınızın yapılarını koruyabilir, uzun yıllar boyunca zor koşullara karşı sağlam kalmalarını sağlayabilirsiniz. Popüler geri dönüşüm malzemeleri arasında yer alan ahşap boyaları, yıpranmış veya parlaklığı kaybolmuş eşyalarınızı eski haline döndürmenize yardımcı olur. 

Ahşap boyalarıyla basit bir son kat atarak eşyalarınızın yıpranma belirtilerini ortadan kaldırabilir, onları pratik bir şekilde yenileyebilirsiniz. Ahşap boyama, genel olarak malzemeye zarar veren unsurları uzak tutmak için ahşap üzerine koruyucu bir kaplama uygulanmasını içerir. Boyalar sayesinde eşyalarınızın dayanıklılıklarını artırarak güçlendirebilir, daha uzun süreli bir kullanım elde edebilirsiniz. Korumanın yanı sıra kaplama işlemi dekoratif amaçlarla da yapılabilir. Eşyalarınızı daha çekici hale getirmek ve tam olarak istediğiniz görünümü kazandırmak için boyalardan yardım alabilir, pratik bir işlemle hayalinizdeki parçayı elde edebilirsiniz. Meşe, kiraz, çam ya da maun gibi çeşitli malzemelerden üretilen eşyaları zorlanmadan yenilemenize yardımcı olan malzemeler sayesinde yaratıcılığınızı gösterebilir, kişisel stilinizi boyalar sayesinde yansıtabilirsiniz. 

Ahşap Boyası Çeşitleri

Ahşap boyaları içeriklerine göre kendi içinde bazı kategorilere ayrılır. Aşağıda bulunan listeyi inceleyerek ürünler hakkında daha detaylı bilgi edinebilir, istediğiniz malzemeyi kısa süre içinde bulabilirsiniz.

  • Ürünler su bazlı ahşap, ahşap yağı ya da vernikli boya olmak üzere genel olarak üç farklı kategoriye ayrılır.
  • Yağ bazlı ahşap boyalar, pürüzsüz yüzeyler elde etmek isteyenler için iyi bir seçimdir. Mat ya da parlak bir görünüm verebildiği için her türlü ahşapta kullanılabilir. Boyayacağınız eşyanın üzerinde çok fazla çatlak varsa ahşap yağı derinlere inerek tüm tutarsızlıkları kapatır.
  • Su bazlı olanların kullanımı oldukça kolaydır. Su geçirmez bir yapıda olduğu için dış mekan kullanımları için de uygun hale gelir. Her türlü ahşap yüzeye yapışabildiği için döşemeler ya da mobilyalar için iyi bir seçimdir.
  • Vernikli ahşap boyası çeşitleri ise pratikliğiyle öne çıkar. Kendiliğinden vernik içerdiği için boyama işleminden sonra herhangi bir kat uygulamanızı gereksiz hale getirir. Özellikle dış duvarlarda ya da mutfak dolaplarında kullanılabilir.

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra ahşap boyası fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek aradığınızı kolaylıkla bulabilir, istediğiniz görünümü elde etmeye başlayabilirsiniz. Birbirinden farklı renk seçeneklerine ve içeriğe sahip olan ahşap boyaları fiyat seçeneklerini inceleyerek aradığınız ürünü bulabilir, eşyalarınızda dilediğiniz iyileştirmeleri yapabilirsiniz.

Yağ Bazlı Ahşap Boyaları

Yağ bazlı boyalar genellikle bütün boya türleri içinde en parlak olanlarıdır. Bazı durumlarda parlaklıklarını artırmak için vernik eklenebilir. Dayanıklı yapısından dolayı profesyoneller tarafından sıklıkla tercih edilir. Bununla beraber ahşap yağları, su bazlı olanlarla kıyaslandığında daha yavaş kurur. Yağ bazlı olanları inceltmek isterseniz beyaz ispirto ya da terebentin gibi organik çözücüler ekleyebilirsiniz. Çizilmeye karşı dirençli bir yapıya sahip olan yağlı boyalar, parlak ve pürüzsüz bir yüzey elde edilmesini kolaylaştırır. Çoğunlukla yüksek kaliteli bir fırçayla sürüldüğünde ekstra bir kat gerektirmemesi, yağ bazlı olanların öne çıkan tarafları arasında yer alır. Doğal olarak parlak bir yapıya sahip olduğu için yağ bazlı olanlar kendi başlarına canlı bir görünüm oluşturur. Kusurları iyi bir şekilde örtmesi ve uzun ömürlü olması, yağ bazlı ahşap boya çeşitlerini pek çok kişi için tercih sebebi haline getirir. Dış mekan mobilyaları ya da dış cephelerde kullanmak için idealdir. Diğer boya türleri ile kıyaslandığında daha dayanıklı bir yapıda olduğu için sürekli kullanılan yüzeylerde ya da eşyalarda tercih edilir. Herhangi bir astara ihtiyaç duymadan doğrudan ahşabın ya da astarın üzerine uygulayabileceğiniz yağ bazlı boyalardan istediğiniz performansı alabilir, dayanıklı ve pürüzsüz yüzeyler elde etmeye başlayabilirsiniz.

Su Bazlı Ahşap Boyaları

Su bazlı ahşap boyası temizliği ve kullanımı pratik olduğu için birçok kişinin ilk tercihleri arasında yer alır. İnceltmek istediğinizde su katarak bu işlemi gerçekleştirebilir, istediğiniz yoğunluğu kolay bir şekilde elde edebilirsiniz. Su bazlı ahşap boyalarının en büyük avantajları arasında hızlı kuruma süreleri gelir. Yağ bazlı olanlarla kıyaslandığında hızlı bir şekilde kuruduğu için katlar arasında uzun süre beklemenize gerek kalmaz. Bununla beraber yağ bazlı olanlarla karşılaştırıldığında daha az dayanıklı olduğu için dış mekanlarda genellikle tercih edilmez. Mobilya, dolap ya da küçük projelerde kullanım için daha idealdir. Yine de bazı su bazlı olanların dış mekanlarda kullanılabilecek biçimde formüle edildiğini bilmeniz gerekir.

Genel olarak daha az koku yaydığı için hassasiyeti olan kişilerin tercih etmesi gereken seçenekler arasında yer alır. Su bazlı ahşap boyaları, mattan yüksek parlaklığa kadar geniş bir ürün yelpazesi içerir. Böylece istediğiniz görünümü elde etmenizi kolaylaştırır. Mat olanların formüllerinde çok az reçine bulunur ya da hiç bulunmaz. Özel yapıları sayesinde boyalı yüzeyden ışığı yansıtmadığı için daha düz, kadifemsi bir görünüm elde edilmesini sağlar. Yarı parlak olanlar ise daha fazla reçine konsantrasyonu içerir. Böylece ışığı daha çok yansıtır. Parlak olanlar ise yansıtıcılığı ve dayanıklılığı en yüksek olanlar arasında yer alır. Temizliğe dayanabilir ve tekrar kat gerektirmeden uzun süre kullanılabilir.

Kendinden Vernikli Ahşap Boyaları

Kendinden vernikli ahşap boyası çeşitleri, sürüldükten sonra ek bir kaplamaya ihtiyaç duymamasıyla öne çıkar. Boyama işlemini tamamladıktan sonra ekstra vernik çalışması yapmak istemiyorsanız vernikli olanlardan birini tercih edebilirsiniz. Özellikle hobi amaçlı boyama yapan kişiler arasında popüler olan vernikli ahşap boyaları, mutfak dolaplarından mobilyalara kadar her türlü eşyanın boyanmasını kolaylaştırır. Ayrıca kendinden vernik içerdiği için sürülen yüzeyin dayanıklılığını artırarak koruyuculuk sağlar. Böylece yüzeylerin daha sağlam hale gelmesi için ekstra bir kaplama yapmanızı gereksiz hale getirir. 

Özel formülleri sayesinde vernikli boyalar hem profesyonel hem de boya yapmaya yeni başlayan kişiler tarafından kullanılabilir. Bununla beraber vernik attıktan sonra kurumasını bekleyecek zamanınız yoksa kendinden vernikli olanlardan tercih edebilir, eşyalarınızın hoş ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. İpek fırça, kadife sünger ya da rulo fark etmeksizin istediğiniz fırça aracılığıyla uygulayabileceğiniz ürünler, yoğun kapatıcılığıyla öne çıkar. Bir ya da iki katta istediğiniz görünümü elde etmenizi kolaylaştıracak şekilde formüle edildiği için zorlu boyama işlemlerinde de sıklıkla tercih edilir. Akışkan yapısı sayesinde kendinden vernikli olanların kullanımı da oldukça kolaydır. Birbirinden farklı ahşap boyası çeşitleri arasından sizin için uygun olana erişebilir, istediğiniz yüzeyde dilediğiniz işlemi pratik bir şekilde yapmaya başlayabilirsiniz.

Ahşap Boya Kullanım Alanları

Ahşap boyaları geniş bir kullanım alanına sahip olmasıyla öne çıkar. Aşağıdaki listeyi inceleyerek ürünlerin genel olarak nerelerde kullanılabileceği hakkında bilgi edinebilir, ihtiyaçlarınızı kısa süre içinde gidermeye başlayabilirsiniz.

  • Bazı ürünler özel olarak kapılar için üretilir. Kapı boyası çeşitleri, evinizdeki yıpranmış, çürümüş, delinmiş ya da çeşitli darbeler almış kapıları yenilemenize imkan tanır.
  • Ahşap boyaları dolapların yenilenmesi sırasında da sıklıkla tercih edilir. Farklı ahşap türlerinde uygulanabilecek şekilde üretilen ürünlerle dolap, raf, masa ya da sandalye gibi eşyalarınızı rahatlıkla boyayabilirsiniz.
  • Yer döşemeleri ya da parkeler de ahşap boyaları ile rahatlıkla boyanabilir. Parke verniği ile beraber kullanarak zeminlerinizi daha sağlam hale getirebilir, canlı ve parlak bir görünüm kazandırabilirsiniz.
  • Ahşap koruyucu boya çeşitleri, hassas ya da yıpranmasını istemediğiniz eşyalar için idealdir. Dış ortamda gelebilecek darbelere ya da çevresel etkilere karşı dayanıklılık sağlayan ürünler, sağlamlık isteyen kişilerin göz atması gereken seçenekler arasında yer alır.
  • Dış mekanları da ahşap boyalar ile boyayabilir, istediğiniz gibi renklendirebilirsiniz. Dış mekanlardaki ahşapların üzerine son kat olarak yat verniği sürerek daha dayanıklı hale gelmelerini sağlayabilirsiniz.

Hem iç hem de dış mekanlarda duvar boyası olarak da kullanabileceğiniz ürünler, geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ahşap boyaları fiyatı ve alternatiflerine göz atarak sizin için uygun olanı kısa süre içinde bulabilirsiniz.

Avantajlarıyla Ahşap Boyaları

Ahşap boyaları kullanıcılarına birçok avantaj sunar. Hemen hemen her yüzeyde kullanılabilen ürünler, istenilen sonuçların pratik bir şekilde elde edilmesini sağlar. Aşağıda yer alan listeye göz atarak ürünlerin sunduğu genel avantajları öğrenebilirsiniz.

  • Ahşap boyaları, soyulma benzeri istenmeyen durumların önüne geçtiği için sürüldüğü yüzeylerin bakımını kolaylaştırır. Koruyucu bir bariyer görevi gören ürünler, sıklıkla temas edilen yüzeylerin daha dayanıklı hale gelmesini sağlar.
  • Ahşabı korumak için boyalar etkili bir malzeme haline gelir. Ahşap, doğrudan dış etkenlere maruz kalırsa nesneler tarafından kolaylıkla çizilir ve uzun süreli kullanımlarda yıpranabilir. Boyalar, eşyalarınızı daha güvenli bir şekilde kullanmanıza imkan tanır.
  • Nem, ahşabın sağlamlığını doğrudan etkiler. Yüzeyin boya ile kaplanması, dış nemin ahşaba hızla nüfuz etmesini önler. Böylece yüzeylerin ya da eşyaların kolayca deforme olmasının önüne geçer. 
  • Eşyaların üzerinde oluşan lekeleri çıkarmaya çalışmaktansa ahşap boyaları ile üzerlerini kaplamadan daha kolaydır. Pratik bir şekilde uygulanabilmesi, ürünlerin öne çıkan yönleri arasında yer alır.
  • Kusurları gizlemesi, ürünlerin en önemli özelliklerinden biridir. Onarım yapmayı düşündüğünüz yüzeyler yıpranmışsa, kapatıcılığı yüksek olan ahşap boyalar istenmeyen görüntüleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Kusurları maskeleyerek boyadığınız yüzeyin yeni gibi olmasını sağlar.

Ahşap verniği ya da boya çeşitlerine göz atarak bütün bu avantajlardan faydalanabilir, eşyalarınızı istediğiniz gibi koruma altına alabilirsiniz.

Ahşap Boyası Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ahşap boyası satın almadan önce bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir.

  • Ahşap boyaları hem iç mekan hem de dış mekan için kullanılabilse de satın almadan önce nerede kullanacağını belirlemeniz önemlidir. Dış mekanlar için genellikle yağ bazlı olanlar önerilse de bazı su bazlı boyalar özel olarak dış mekanlar için üretildiği için onlar arasından da seçim yapabilirsiniz.
  • İç mekanlarda çoğunlukla su bazlı boyaların kullanılması önerilir. Su bazlı olanlar, formüllerinde daha az toksik bileşen içerdiği için iç mekanlar için daha uygundur. Ayrıca kullanımının oldukça kolay olması, su bazlı ahşap boyası çeşitlerini birçok kişi için ideal hale getirir.
  • Yağ bazlı boyalar, yüksek parlaklıkta bir yüzey için idealdir. Mutfak ya da banyo gibi alanlarda sıklıkla tercih edilir. Bununla beraber yatak odalarında su bazlı olanların kullanılması önerilir.
  • Yağ bazlı olanları boyadığınız fırçaların temizlenmesi daha zordur. Su bazlı olanlar, su aracılığıyla pratik bir şekilde temizlenebilir.
  • Boyama yapacağınız yüzeyin ölçülerini iyi bir şekilde almanız önemlidir. Eksik miktarda boya alırsanız katları istediğiniz gibi tamamlayamazsınız. Boyama işlemi yarım kalırsa istenilen performans elde edilemeyebilir.

İstediğiniz görünüme karar vermeniz önemlidir. Ürünler parlak, mat ya da yarı mat gibi çeşitli kategorilere ayrılır. Size hangi görüntünün daha uygun olduğunu belirledikten sonra seçenekleri incelemeye başlayabilirsiniz.

Ahşap Boyası Renk Seçimi

Ahşap boyaları birçok farklı renk seçeneğine sahip olduğu için herkesin aradığını bulmasını kolaylaştırır. Seçenekleri incelediğinizde beyaz ahşap boyası çeşitlerinden kahverengiye kadar geniş bir renk paleti olduğunu görebilirsiniz. Beyaz, genellikle iç mekanlara daha ferah bir hava kazandırmak için kullanılır. Ayrıca ahşaba orijinal bir görünüm kazandırdığı için beyaz renkli olanlar kullanıcılarının beğenisini kazanır. Siyah ahşap boyası ise mistik görünümüyle dikkatleri üzerinde toplar. Her ahşabın kendine has damar deseni olduğu için kullanacağınız rengi ona göre tercih etmeniz gerekir. Açık ceviz, açık meşe, koyu meşe ve koyu ceviz gibi renkler daha doğal bir görünüm kazandırırken alacakaranlık grisi ya da espresso gibi tonlar eşyalarınızı orijinal hale getirmenize yardımcı olabilir. 

Ahşap parçalarınızı zenginleştirecek tonlar bulmak istiyorsanız boyama yapacağınız ortamdaki eşyaları göz önünde bulundurmanız gerekir. Yüksek ya da düşük kontrastlı renk eşleştirmeleriyle istediğiniz görünümü kolaylıkla elde edebilirsiniz. Dikkat çekici bir görünüm elde etmek ve boyama yapacağınız yüzeyin belirgin hale gelmesini sağlamak için renk kontrastlarından yararlanabilirsiniz. Açık tonlar, daha rahatlatıcı bir ambiyans oluşturmanıza yardımcı olabilir. Koyu renkli duvarlarınız varsa açık tonlarla istediğiniz kontrastı yakalayabilirsiniz. Altın tik gibi renklerle natürel tonları bir araya getirerek daha sıcak bir görünüm yaratabilirsiniz. İstediğiniz görünümü belirledikten sonra ahşap boyası renkleri arasından kolaylıkla seçim yapabilir, alternatifler arasından sizin için uygun olana kısa sürede erişebilirsiniz.

Kullanım Şekline Göre Ahşap Boyası Seçimi

Ahşap boyaları kullanım şekline göre kendi içinde çeşitli kategorilere ayrılır. Eşyalarınızı geri dönüştürürken sizin için uygun boyayı seçmeniz önemlidir. Aşağıdaki listeye göz atarak hangi kullanım şeklinin size hitap ettiğini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

  • Satın alacağınız boyayı rulo yardımıyla kullanmak istiyorsanız su bazlı ya da kendinden vernikli olanlardan birini tercih etmeniz gerekir. Akışkan yapıları gereği ruloyla kullanıma uygun olan ürünler, pratikliğiyle öne çıkar. Bununla beraber dilerseniz su bazlı ve kendinden vernikli olanları fırçayla da kullanabilirsiniz. 
  • Yağ bazlı olanların ise fırça ile kullanılması önerilir. Yağ bazlı olanları rulo ile kullanırsanız istediğiniz performansı elde etmekte zorlanabilirsiniz. Ayrıca rulo boyayı çok fazla emeceği için tahmin ettiğinizden daha fazla malzeme kullanabilirsiniz.
  • Sprey ahşap boyası ise kullanım kolaylığından dolayı pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilir. Bununla beraber sprey boyaları açık alanda boyama yapma imkanınız varsa kullanmanız önerilir. Aksi takdirde etrafa boya sıçratabilir, eşyalarınızda istemediğiniz lekeler yapabilirsiniz.

Koçtaş avantajlarını takip ederek istediğiniz boyaya kısa sürede erişebilir, bütçenizi zorlamadan ihtiyaçlarınızı karşılamaya başlayabilirsiniz. Parlak, mat, yağ bazlı, su bazlı ya da kendinden vernikli gibi pek çok farklı seçeneğe sahip olan ürünler arasından sizin için uygun olanı zorlanmadan bulabilirsiniz. Koçtaş avantajlarıyla uygun ahşap boyası fiyatları ve seçeneklerine erişebilir, ürünleri istediğiniz yüzeyde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Ahşap Boyası Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Ahşap boya fiyatları ne kadar?

Boya fiyatları markaya, malzemenin kullanım şekline ve hangi bazı içerdiğine göre değişkenlik gösterebilir. Filtreleme özelliğini kullanarak istediğiniz fiyat aralıklarını pratik bir şekilde belirleyebilir, kaliteli boya seçenekleri arasından bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Her bütçeye uygun olan ahşap boyası fiyat seçenekleri arasından aradığınızı vakit kaybetmeden bulabilir, malzemeleri istediğiniz yüzeyde kullanmaya başlayabilirsiniz.

En iyi ahşap boyası çeşidi hangisi?

Ahşap boya çeşitlerinin her biri kendi içinde avantajlara sahiptir. Hangi ahşap boyasının en iyisi olduğunu merak ediyorsanız bu sorunun cevabı malzemenin kullanılacağı yere göre değişiklik gösterebilir. Yağ bazlı olanlar dış mekanlar için daha kullanışlı iken su bazlı olanları yatak odası gibi sürekli vakit geçiren yerlerde güvenle kullanabilirsiniz. Kendinden vernikli olanlar ise boyanın üzerine ekstra kat atmak istemeyenler için iyi bir seçenektir.

Ahşap boyası kaç saatte kurur?

Ahşap boyasının kuruma süresi bazına göre değişiklik gösterir. Su bazlı olan ahşap boyaları genellikle 3 ile 4 saat arasında kuruyabilir. Yağ bazlı olanlar ise genellikle en az 24 saatte kurur. Satın aldığınız ürünün etiketini okuyarak bu sorunun cevabını daha iyi bir şekilde öğrenebilir, katlar arasında ne kadar beklemeniz gerektiği hakkında fikir edinebilirsiniz.

En Çok Satan Ahşap Boyaları Hangileri?

Koçtaş Ahşap Boyaları kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Novax Ahşap Tamir Macunu Ceviz 200gr
  2. Dyo Pinosan Dekoratif Ahşap Koruyucu Açik Meşe-0,75 Lt.
  3. Dyo Pinosan Dekoratif Ahşap Koruyucu Koyu Meşe-0,75 Lt.
  4. Massiveline Teak Yağı
  5. Matrix X1 Panel Kapı Boyası Beyaz 0,75 Litre
Daha fazla göster
407 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: