Peşin Fiyatına 7 Taksit

İç Cephe Boyalar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Birbirinden Göz Alıcı İç Cephe Boya Renkleri

Bir yaşam alanının dekorasyon stilini belirleyen önemli unsurlardan biri, odada dominant olan renklerdir. Bu renklerin en çarpıcı olanı ise duvarlardaki iç cephe boya renkleri olur. Duvarlar, geniş yüzeyleri sayesinde dikkatleri üzerine çeker ve bir mekana girildiğinde hissedilecek enerjiyi belirlemede etkin rol oynar. Klasik iç cephe boya renkleri arasında beyaz, bej ve krem rengi gibi açık renkler yer alır. Duvarlarında biraz daha renk isteyen fakat odadaki yumuşak ambiyansı korumayı amaçlayan kişilerin tercihleri arasında vizon, buz mavisi, nil yeşili ve morun en popüler tonlarından olan leylak gibi renkler yer alır. 

Odaya adım atıldığında enerji ile dolmak isteyenler sarı, turuncu veya kırmızı gibi gün ışığını ve güneşi anımsatan iç cephe boyaları arasından tercih yapabilirler. Bu renklere sahip duvarlar, kişiye canlılık getiren bir ambiyans yaratmanızı sağlar. Öte yandan günün sonunda yorgunluğunuzu giderebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir esinti oluşturmak istiyorsanız tercihinizi mavi ve yeşil renklerin farklı tonlarından yana kullanabilirsiniz. Bunların yanında pembe ve morun çeşitli tonlarına sahip duvarlar romantik bir havaya sahip, yaratıcılığınızı artırmanıza yardımcı olacak bir mekana sahip olmanıza yardımcı olabilir. 

Yaşam Alanına Göre Duvar Boya Renkleri Arasından Seçim Yapmak

Seçilecek olan iç cephe duvar boyası rengi, yaşam alanının özelliklerine göre değişkenlik gösterebilir. Her mekanda ortak olarak kullanılabilecek renkler bulunabildiği gibi, bazı yaşam alanlarında sıkça tercih edilmeyen renkler de bulunur. Örneğin yatak odası ve dinlenme odası gibi mekanlar, günün sonunda yorgunluğun uzaklaştırılmak istendiği alanlar olduğundan fazla neon ve parlak duvar renkleri tercih edilmeyebilir. İşte mekana göre duvar rengi seçimi hakkında detaylı bilgiler...

Oturma odası veya salon, evde sık vakit geçirilen yaşam alanlarından biridir. Hem aileniz hem de sevdikleriniz ile toplu olarak vakit geçirdiğiniz bir mekan olan oturma odasında nasıl bir ambiyans isterseniz duvar renginizi ona göre seçebilirsiniz. Geçirilen vaktin neşe dolu ve yüksek enerjili olmasına yardımcı olacak bir ambiyans yaratmak istiyorsanız duvarlarınızda turuncunun parlak ve doygun tonlarının yanı sıra sarı rengin canlı tonlarından da destek alabilirsiniz. Aynı şekilde günün önemli bir bölümünü mutfakta geçiriyorsanız ve bu yaşam alanınızın da enerjinize enerji katmasını istiyorsanız bu renkler işinize yarayabilir. Dinlenme ve çalışma amaçlı kullandığınız odalarda ise tam tersine açık kahverengi, bej, krem veya açık gri gibi nispeten soluk ve yumuşak geçişli duvar renkleri tercih etmelisiniz. Bu sayede bulunduğunuz odanın ambiyansı sizi dinginleştirmeye veya işinize odaklanmaya yardımcı olabilir. 

Dinlendirici İç Cephe Boyası Renkleri

Bazı iç cephe duvar boyası renkleri, çağrıştırdığı unsurlar yardımı ile sakinliği ve dinginliği beraberinde getirir. Bu duvar boyası renklerinin özellikle yatak odası, çalışma odası ve dinlenme odası gibi alanlarda kullanılması, mekandan alınan verimin artmasına yardımcı olur. Örneğin mavi rengin tonları deniz, okyanus ve nehir gibi doğal güzelliklerin yanı sıra sonsuzluk hissi veren gökyüzünü çağrıştırdığı için kişiye huzur ve sakinlik getirebilir. Aynı şekilde yeşil rengin tonları da ağaç ve yaprakları anımsatışı ile doğal bir alanın içindeymiş hissi yaratabilir. Bu renkler yatak odasında kullanıldığında vücudun gevşeyip uyku kalitesinin artmasına yardımcı olabilmesi mümkündür. Aynı şekilde çalışma odasında mavi veya yeşil iç cephe duvar boyası kullanımı, odağın dağılmasını önleyebilir ve kişinin çalışmasına odaklanmasına destek olabilir. Öte yandan özellikle minimalist ve İskandinav dekorasyon stillerinde duvarların beyaz, krem veya gri gibi yumuşak geçiş yaratan renklerde olması tercih edilir. Sizin de yaşam alanınızda az ve öz eşyanın yer almasını arzuluyor ve bu dekoratif stilleri mekanınıza taşımak istiyorsanız, iç cephe duvar boyanızda açık renkler tercih etmeniz hem hayalini kurduğunuz görüntüyü oluşturmanıza hem de dinlendirici bir esinti yaratmanıza yardımcı olur.

İçeriğine Göre İç Cephe Boyası Tercihi 

İç cephe duvar boyaları, genellikle renklerine göre göz önüne alınır. Ancak iç cephe boyalarının içeriği de, görünümü kadar önem taşır. İç cephe duvar boyaları plastik, silikon ve sentetik gibi farklı çeşitlere ayrılır. Örneğin plastik iç cephe boyaları, su bazlı bir çeşit duvar boyasıdır. Su ile seyreltilen plastik iç cephe boyaları zaman zaman seyreltilmeden de kullanılabilir. Nispeten ekonomik olan plastik duvar boyasını uygulamak da pratik olur. Ayrıca kokusuz olması nedeniyle de sıkça tercih edilir. Ancak plastik duvar boyası mat görünümlüdür ve temizlenemez. Bu nedenle duvarlarını ıslak bez yardımı ile temizlemek isteyen kişiler için uygun bir seçim olmayabilir. 

İç Cephe Boyası Yapılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

İç cephe boyası yapılırken duvar hazırlığı, mekana uygun iç cephe duvar boyası ve fırça seçimi, odadaki eşyaların korunması, iç cephe duvar boyasının hazırlanması ve birkaç kat uygulanması gibi takip edilmesi gereken aşamalar bulunur. İç cephe boyası uygulaması yapılırken dikkat edilmesi gereken ilk nokta duvarların boyama işlemine hazır oluşudur. Duvarda kabarma veya çatlak gibi çeşitli deformasyonlar varsa, bunların düzeltilmesi ve yok edilmesi ile işleme başlanması gerekir. Duvar pürüzsüz hale getirilip ıslak bir bez ile temizlendikten sonra iç cephe boyama işlemine başlanabilir. 

Duvar boyama işlemine başlanırken, ihtiyaç duyulacak olan duvar boyası miktarının doğru bir şekilde hesaplanması ve iç cephe duvar boyası satın alma işleminin buna göre yapılması büyük bir önem taşır. Bu sayede hem bütçenize daha uygun bir şekilde iç cephe duvar boyası alışverişi yapmış olursunuz hem de duvar boyama işleminiz yarıda kalmaz. Örneğin birden fazla 2,5 litrelik iç cephe duvar boyası satın almak yerine iç cephe boya 10 kg kutu satın almak daha avantajlı olabilir. Bunun için 10 kg duvar boya fiyatları takip edilebilir ve en doğru tercih yapılabilir. Duvar boyası satın alındıktan sonra üzerinde yazılan talimatlara göre hazırlanmalıdır. Boya, ihtiyaca göre iki veya üç kat uygulanabilir. Her uygulama arasında boyanın kuruması için yeterli sürenin beklenmesi önemlidir.

Duvar Boyası ile Mekanlarda Alışılmışın Dışında Dekorasyon Stilleri

Duvar boyası denildiğinde akla yalnızca dört duvarı aynı renk olan iç mekanlar gelebilir. Ancak duvar boyası ile yapılabilecekler bununla sınırlı değildir. Duvar boyalarınızla mekanınızda uygulayabileceğiniz duvar trendlerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

Her ne kadar bir iç mekanın dört duvarının aynı renkte olmasına alışık olunsa da, son yıllarda tek duvar boyama trendi oldukça ön planda yer alır. Örneğin oturma odalarında, televizyonun ve televizyon ünitesinin bulunduğu duvar genellikle sık göz önünde bulunan bir duvar olduğu için tek duvar boyama konsepti için uygundur. 

Mat ve parlak renklerin yanı sıra, neon renkler de son moda iç cephe boya renkleri arasında yer alır. Sarı, yeşil ve pembe gibi pek çok rengin neon seçeneği bulunur. İç mekan dekorasyonunda cesur davranmak ve unutulmaz bir stile imza atmak isteyenler için neon iç cephe boyalar oldukça ideal bir seçenektir. 

Birden fazla rengin aynı duvarda kullanıldığı trendler de hem ev gibi kişisel alanlarda hem de kafe ve restoran gibi kamusal alanlarda sıkça yer alır. Örneğin iç cephe duvarın bir yarısı farklı renkte, diğer yarısı farklı renkte duvar boyası ile boyanabilir. Bu sayede oldukça modern ve şık bir görünüm elde edilebilir. Özellikle çocuk odaları veya resim odalarında çeşitli geometrik şekiller oluşturularak bu geometrik şekiller de farklı duvar boyası renkleri ile boyanabilir.

İç Cephe Boyaları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İç Cephe Boyası Nasıl Yapılır?

İç cephe boyası yapmanın ilk aşaması boyanın hazırlanmasıdır. Boya, üzerinde belirtildiği şekilde suyla seyreltilerek hazırlanır. Hazır olan boya, boya işlemine hazır olan duvara doğru bir boya fırçası ile uygulanır. İlk kat boyanın kuruması için zaman tanınır ve daha sonrasında ikinci kat boya uygulanır. İkinci kat boya, genellikle duvarda görülmesi istenen rengi verir. İhtiyaç duyulduğu durumlarda üçüncü kat boya uygulaması da yapılabilir. Duvarlarda istenen rengin tam olarak elde edilebilmesi ve istenmeyen fırça izlerinin oluşmaması için, her uygulama arasında boyanın kuruması için yeterli süre tanınmalıdır.

2.5 Litre İç Cephe Boyası Kaç Metrekare Boyar?

İç cephe boyası satın alınırken ilk akla gelen sorulardan biri, kaç litrelik duvar boyasına ihtiyaç duyulacağı ve duvar boyası fiyatları olur. En sık tercih edilen miktarlardan biri olan 2,5 litrelik duvar boyası, çoğu iç cephe boya markalarının ürünleri arasında yer alır. 2,5 litre iç cephe boyasının kaç metrekare için yeterli olduğu sorusunun cevabı ise yaklaşık 10 metrekarelik bir oda olarak bilinir. Ancak en doğru cevabın bulunabilmesi için boyanacak alanın tam olarak hesaplanması, boyanın su ile seyreltildikten sonra kaç litre olacağı gibi detaylı bilgilere ihtiyaç duyulabilir.

İç Cephe Boyası Nasıl Hazırlanır?

İç cephe boyanın hazırlanış şekli, genellikle duvar boyası kutusunun üzerinde yazılı olarak yer alır. İç cephe boyalar, içerisine belirli bir miktar su eklenerek inceltilmeye ihtiyaç duyar. Bu oran genellikle yaklaşık %20 civarındadır. Örneğin iç cephe boyası 15 lt ise 3 litre su eklemek gerekebilir. Ancak en doğru miktar için iç cephe duvar boyasının üzerinde yazan talimatlara bakmak gerekir. Su miktarı ne kadar fazla olursa boyanın kapatıcılığı o denli az olabilir. Bu nedenle su eklerken dikkatli davranmak gerekir.

İç Cephe boyası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İç cephe boyası satın alırken öncelikle iç cephe duvar boyasının içeriğine dikkat edilmelidir. Tercihe göre silikon, plastik veya sentetik duvar boyası gibi farklı çeşitler arasından seçim yapılabilir. Boyanın içeriğine göre iç cephe boya fiyatları da değişkenlik gösterebilir. İç cephe boya fiyatlarını belirleyen bir başka unsur ise duvar boyasının miktarıdır. Ne kadarlık bir alanı boyamayı düşünüyorsanız, ona uygun olarak boya satın almalısınız. Duvar boyası satın alma esnasında farklı markalara da göz atabilirsiniz. Örneğin Dyo iç cephe boya fiyatları ile Polisan marka duvar boyaları farklı fiyat aralıklarında olabilir. 

İç Cephe Boyası Nasıl Seçilir?

İç cephe boyası seçimi yapılırken renk, marka ve bu alışveriş için ayrılan bütçe gibi faktörler göz önünde bulundurulur. Duvarları renklendirilecek olan mekanda yer alan mobilyaların ve dekoratif unsurların renkleri, iç cephe boyası renginin seçiminde önemli bir unsurdur. Örneğin mobilyalar ve dekoratif objeler füme veya siyah gibi koyu bir renge sahipse, duvarların da koyu renk olmaması, mümkün olduğu kadar bej, krem veya beyaz gibi açık renkte olması gerekir. Bu sayede mekanda renk dengesi yaratılabilir ve oda, daha aydınlık ve ferah görünebilir.

En Çok Satan İç Cephe Boyalar Hangileri?

Koçtaş İç Cephe Boyalar kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Silikonlu Mat A Baz 12,5 Litre
  2. Hobilux Boya 0,9lt Beyaz
  3. Bianca Stella – Su Bazlı Saf Akrilik Boya
  4. Bianca Stella – Su Bazlı Saf Akrilik Boya
  5. Fi̇lli̇ Boya Momento Max 15 Lt İpeksi̇ 35
Daha fazla göster
7911 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: