Peşin Fiyatına 7 Taksit

Polisaj Makineleri

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

İlk Günkü Parlaklığın Korunması için Polisaj Makineleri 

Metal ya da ahşap ürünler zamanla parlaklıklarını kaybeder. Daha iyi ve temiz bir görünüm için belirli periyotlarda parlatma işlemini tekrarlamak gerekir. Polisaj işlemi bu amaçla uygulanır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu işlemi daha hızlı ve kolay yapan polisaj makinesi üretilir.

Polisajın en yoğun kullanım alanı otomotiv sektörüdür. Araç renginin ortaya çıkması ve ufak çiziklerin kapatılması için kullanılır. Aracın en sık hasar gören bölümü olarak kaportanın düzeltilmesi için de polisaj makinesinden yararlanılır. Ekstra boya koruması taleplerinde uygulanan işlem de polisajdır. Lokal boyaların aracın bütünü ile kaynaştırılması konusunda da polisaj makinesi kullanımı gerekir. Yalnızca otomotiv sektöründe değil ahşap, metal ve bakır gibi farklı yüzeylerde de polisaj makinesi kullanımı etkin sonuçlar verir.

Polisaj kavramsal olarak Fransızca polissage kelimesinden Türkçe'ye geçer. İlk kullanımı kumaşlar üzerindeki bıçak izlerinin giderilmesini amaçlar. Zamanla metal ve ahşaptaki izlerin giderilerek parlaklık sağlama işlemleri için de bu kavram kullanılır. Parlatma işlemi önceleri çok basit anlamda ve manuel olarak yapılır. Zamanla parlatma işlemini farklı zeminler için farklı düzeylerde yapabilecek teknolojiler geliştirilir. Bu doğrultuda, makineleşmenin önemli avantajları bulunur. 

  • İşlem daha az zamanda sonuçlanır.
  • Daha az emekle daha çok iş yapılabilir.
  • Hem bireysel hem de profesyonel kullanıma uygun tasarımlar geliştirilir.
  • Zemini parlatırken oluşabilecek aşınmalar minimum düzeye çekilir. 

Polisaj Uygulaması 

Polisaj uygulamasının temel amacı uygulanan yüzeyi düzeltmek ve parlaklık kazandırmaktır. Işığın güçlü bir şekilde yansıtan ışıl ışıl yüzeyler elde edilir. Bunun için yüzey hasarlarını dolduracak ve parlatacak taneciklere ihtiyaç duyulur. Bu tanecikler belli bir basınç altında yüzeye temas ettirilir. Taşlamaya benzer bir işlemdir. El ile yapıldığında aşındırıcı taş, pasta ya da sıvı kullanılır. 

Polisaj uygulanan yüzeyin kalınlığından bir miktar kayıp olur. Yanlış uygulanması durumunda kalınlık ciddi anlamda azalabilir. Yüzeyde parlaklık sağlamak yerine dayanıklılık kaybına yol açabilir. Bunu önlemek için işlem sırasında uygulama alanından mümkün olduğunca az miktarda parçacık çıkarılmalıdır. Uygulanacak maddenin zemine etki edeceği kadar güçlü ama fazla aşınmaya sebep olmayacak kadar hassas olunmalıdır. 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte polisaj işlemini kolaylaştıracak yeni makineler geliştirilir. Makine kullanımı hem zamandan hem de güçten tasarruf sağlar. Tüm yüzey alanında homojen ve standart bir sonuç almayı sağlar. Ayrıca, yüzeye verilebilecek olan olası riskleri en az düzeye indirir. Profesyonel polisaj makinesi üretimleri yanında bireysel kullanıma uygun ergonomik tasarımlar geliştirilir. 

Polisaj makinesi kullanımının bir diğer avantajı ise farklı başlık ve kimyasal seçimi ile istenilen düzeyde bir parlaklığın yakalanabilmesidir. Hassas yüzeylerde daha yumuşak başlıklar tercih edilebilir. Daha sert alanlarda ise geniş ve kuvvetli ekipmanlara ihtiyaç duyulabilir. Kimyasal tercihi de yüzeyin özelliklerine göre yapılır. 

Polisaj Makinesi Kullanımı 

Polisaj işlemini gerçekleştirmek üzere kullanılan mekanik aletlere polisaj makinesi denir. Kullanım alanlarına göre farklı teknik özelliklere sahip modelleri vardır. Ergonomik anlamda da ihtiyaca uygun tasarımları geliştirilir. Örneğin, dar alanlarda gerçekleştirilecek parlatma işlemleri için küçük polisaj makinesi tercih edilir. 

Polisaj makinesi kullanımı belli bir düzeyde profesyonellik gerektirir. Evde bireysel kullanıma uygun modelleri de vardır. Bunların kullanımı için dahi cihazın özelliklerine ve kullanım biçimine dair bilgi sahibi olmak gerekir. Bu nedenle, kullanmadan önce kullanım talimatları dikkatli bir şekilde okunur. Profesyoneller için tasarlanan polisaj makinelerinin bireysel amaçlı kullanımı oldukça zordur. Bu zorluğu yaşamamak ve gereksiz masraftan kaçınmak adına, alınacak aletin teknik özellikleri detaylı bir şekilde incelenmelidir. 

Polisaj makinesi yüzeyin ihtiyacına uygun kimyasal maddeler ile birlikte kullanılır. Makineyi zemine doğrudan uygulamak fayda sağlamak yerine yüzeye zarar verebilir. Bu kimyasallar arasında cila, boya koruma, nano koruma gibi malzemeler sayılabilir. Kimyasallar ile çalışılacağı için ağız, göz gibi hassas yerlerin korunmasına dikkat edilmelidir. 

Gerekli kimyasal yüzeye uygulandıktan sonra polisaj makinesi çalıştırılır. Makine ucu dönerek ve sağladığı sürtünme ile kimyasalın yüzeyde hasar alan yerlere temasını sağlar. Zemin üzerinde bulunan problemler giderilir. Kimyasal içinde bulunan maddeler sayesinde de parlaklık sağlanır. 

Polisaj makinesinin yanlış kullanımı ciddi hasarlara yol açabileceğinden, ilk kez kullanımda mutlaka deneyimli birinden destek alınmalıdır.

Polisaj Makinesi Modelleri

Polisaj makinesi çalışma biçimine, uygulama alanına ve boyutuna göre sınıflandırılabilir. Çalışma biçimlerine göre iki farklı modelden bahsedilebilir. İlki kablolu ve prize takılarak çalışan elektrikli modellerdir. Standart modellerin bir çoğu elektriklidir. Elektrikli modeller ise güç anlamında avantajlıdır. Elektrik prizi bulunmayan alanlarda çalışmak için ise şarjlı polisaj makinesi geliştirilir. Bu modeller daha portatiftir. Güç konusunda kısıtlı olmasına rağmen hareket avantajına sahiptir. Şarjlı ürünler kolay taşınması sayesinde el polisaj makinesi modelleri olarak da düşünülebilir. 

Elektrik kaynağından uzak kullanımlar gücü olumsuz etkileyebilir. Bireysel kullanımda bu sorun olmasa da profesyonel hizmet verirken güç miktarı önemlidir. Bu sorunu aşabilmek için akülü polisaj makinesi tercih edilir. 

Polisaj makinesinin en önemli özelliklerinden biri devir sayısıdır. Devirli polisaj makinesi ile uygulanacak alana ya da hasara uygun dönüş hızına sahip olunabilir. Günümüzde daha etkin bir kullanım için devir ayarlı makineler de üretilir. Böylece aynı makine ile farklı hızlarda uygulama yapılabilir. 

Parlatma işlemine hem büyük hem küçük alanlarda ihtiyaç duyulabilir. Otomotiv sektörü düşünülürse, arabanın tüm dış cilası yapılabileceği gibi lokal alanlarda da gerekli olabilir. Büyük makinelerin bu gibi dar alanlara girişi oldukça zordur. Küçük polisaj makinesi modelleri küçük alanlarda yapılacak işlemlerde kullanılır. Benzer şekilde, evde bireysel kullanım için de tercih edilir. Mini polisaj makinesi de evlerde kullanılan modeller arasındadır. 

Polisaj Makinesi Kullanım Alanları 

Polisaj makinesi parlatma işleminin gerektiği bir çok zeminde kullanılabilir. Belli bir düzeyde aşınmaya sebep olacağı için hassas plastik oranı yüksek alanlarda tercih edilmez. Başlıklarda kullanılan aparatlar ile sert plastiklerde kullanılabilen modelleri de geliştirilir. 

Polisaj makinesinin en çok kullanıldığı alan otomotiv sektörüdür. Ayrıca evlerde ahşap, metal ve bakır eşyaların parlatılması için de kullanılabilir. Bakır eşyalara uygulanacak işlemde ucunda paspasa benzer süngerlerin bulunduğu modeller tercih edilir. 

Otomotiv Sektöründe Polisaj

Araç tutkunlarının en önem verdiği konulardan biri aracın bakımlı görünmesidir. Arabaların boyalarını belli bir süre sonra ilk günkü parlaklığını kaybeder. Ufak çizikler, hava koşulları sebebi ile boyada kalkmalar yaşanabilen bazı sorunlar arasındadır. Bu gibi ufak problemlerin kalıcı bir sorunlara yol açmaması adına periyodik olarak cilalama işlemi yapılır. Bu işlemi yapmanın en efektif yolu pasta polisaj makinesi kullanımıdır. 

Polisaj makinesi araçlarda yalnızca yüzey parlatma amacıyla kullanılmaz. Araçta meydana gelen bazı hasarların düzeltilmesinde de önemli işleve sahiptir. Örneğin, kaporta göçüklerinin giderilmesi sırasında yüzeyde pürüzlü bir görünüm kalabilir. Düzeltilen yer ile aracın geri kalanı arasında gözle görülür bir fark meydana gelebilir. Farklı görünümü ortadan kaldırmak için parlatma işlemi yapılır. Esasında farklı sebeplerle lokal boya gerektirici işlemlerin hepsinde polisaj makinesi ile etkin sonuç alınır.

Araçlar ister istemez belli bir süre sonra eski parlaklığını kaybeder. Renginde solma ve matlaşma olur. İster sıfır ister ikinci el olsun son dönemde araç alanların bir çoğu boya koruma işlemi talep eder. Boya koruma, aracın gerçek boyası ve görünümünün daha uzun süre boyunca korunmasını sağlar. Parlatma boya koruması esnasında da kullanılan bir işlemdir. 

Araçların parlatma işleminde kullanılan polisaj makineleri hafif ve esnek olmalıdır. Dar alanlarda işlem kabiliyeti sağlamalıdır. Bu nedenle daha küçük boyutlu makineler tercih edilir. 

Evlerde Polisaj İşlemi

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte polisaj makineleri evlere de girer. Model çeşitliliği ve artan talep ile birlikte polisaj makinesi fiyatları bireylerin karşılayabileceği düzeye iner. Evlerde parlatma işlemlerinin en çok ihtiyaç duyulduğu alanlardan biri ahşaptır. Ahşap hassas bir malzemedir. İşlem sırasında kolayca aşınabilir. Yanlış bir makine tercihi de malzemenin kolayca deforme olmasına sebep verebilir. Bu nedenle, polisaj işleminin ahşapta uygulanmasını kolaylaştıracak makineler üretilir. Özellikle hassas uçlara sahip ve küçük çap genişliğindeki aletler tercih edilir. Uygulama sırasında kullanılan sıvının da ahşaba uygun olmasına dikkat edilir. 

Evlerde polisajın kullanıldığı bir diğer yer ise bakırların parlatılmasıdır. Önceden bakırcılara götürülen eşyalar, artık evde kolayca işleme alınabilir. Polisaj, bakırları parlatırken aynı zamanda temizlenmesini de sağlar. Bakırda işlem yapmak için ucunda sünger yerleştirilebilen modeller kullanılır. Aksi halde hassas olan bu ürünlere zarar verilebilir. 

Daha önce evlerde elle yapılan işlemlerin makine yoluyla gerçekleştirilmesinin önemli avantajları vardır: 

  • Parlatma işlemleri daha kısa sürede yapılabildiği için eşya bakımı daha sık yapılır. 
  • Eşyalar çok beklemediği için kalıcı renk değişimi yaşanmadan sorun çözülebilir.
  • Rahat kullanımı ve hafifliği sayesinde daha az güç gerektirir. 
  • Polisaj makinesi fiyatları düştükçe, küçük bir işlem için büyük bir maliyete katlanmak zorunda kalınmaz. Evde yapılan işlemlerin maliyeti de düşer. 

Polisaj Makinesi Teknik Özellikleri

Polisaj makinesi içinde makinenin çalışmasını sağlayan elektrik aksamı vardır. Kullanım alanına ve ihtiyaca göre farklı teknik özelliklerle üretilir. Şarjla ya da elektriğe doğrudan bağlanarak çalışabilir. Çalışması ve durdurulması açma kapama düğmesi yardımıyla olur. Dönerek çalışmasını sağlayan bir başlık bulunur. Parlatma işleminin yoğunluğuna göre başlıkların dönme hızı ayarlanabilir. Bazı modellerinde yapılacak işleme göre farklı modlar bulunabilir.

Devir Sayısı 

Polisaj makinesinin teknik özellikleri arasında en önemlilerden biri devir sayısıdır. Genel anlamda devir sayısı, ilgili cismin belli bir süre içinde kendi etrafında kaç tur dönebildiğini gösterir. Genellikle ölçüm süresi dakikadır. Makineler için devir sayısı, makine başlığının bir dakika içinde kendi ekseninde kaç tur atabildiğini gösteren bir ölçümdür. 

Devir sayısı, çalışma hızını doğrudan etkiler. Devir sayısının yüksek olması her makinenin kullanımında olumlu bir özellik olmayabilir. Belli sektörlerde ya da kullanım alanlarında yavaş dönüş daha etkin sonuçlar çıkarabilir. Özellikle sanayinin bazı alanlarında üretim aşamalarında düşük devir sayısı istenebilir. Parlatma işlemi için ise asgari bir dönüş hızına sahip olmak gerekir. Aksi halde işlem istenildiği ölçüde yüzeye işlemez. Yüzeysel bir uygulama ile sonuç alınmaz. 

Parlatma işleminde hızlı dönüşler daha zor alanlar için gereklidir. Özellikle daha derin bir düzeltme gerektiğinde devir sayısının yüksek olması beklenir. Hassas yüzeylerde ise çok hızlı devir aşınmaya sebep olabilir. Teknoloji geliştikçe aynı makine içinde devir hızı ayarlanabilen modeller yapılır. Bu makinelerde devir kademeli olarak arttırılabilir. Ayarlanabilir bir tuş yardımı ile farklı hızlara geçiş sağlanır. Böylece kullanılan alana göre devir değişimi yapılabilir. Devir hızları genellikle 600 devir ile 3000 devir arasında değişir.

Disk Çapı 

Parlatma makinelerinde önemli olan bir diğer teknik özellik makinenin disk çapıdır. Disk çapı, yuvarlak başlıklı makine uçlarında tabanın çapını gösterir. Makinenin bir dönüşte ne kadar büyüklükte bir alanda işlem yapabileceğini gösterir. Örneğin 180 mm’lik bir disk çapı, disk alanının hesaplanmasında yarı çapın 9 cm olarak alınacağını gösterir. 

Disk çapının büyüklüğü uygulama alanında efektif bir çözüm oluşturabilmek için önemlidir. Uygulama alanı ne kadar büyük olursa, disk çapının da o kadar büyük olması gerekir. Büyük bir alanda küçük disk çapı çok yoğun bir emek anlamına gelir. Aynı zamanda harcayacağı elektrik miktarı sebebiyle yüksek maliyete de sebep olabilir. Küçük bir alan için ise büyük bir disk uygun değildir. İşlem uygulanmak istenen alandan daha geniş bir yere taşacağından fayda yerine zarara bile sebep olabilir. 

Disk çapı, taban ölçüsü olarak da bilinir. Ölçüm birimi milimetredir. Piyasada bulunan makineler genellikle 150-250 mm arasında değişen taban ölçüsüne sahiptir. Daha özgün kullanımlar için standart dışı modeller de mevcuttur. 

Makinenin gücü ise Watt ile ölçülür. Üretilen makineler kullanım alanına göre 720-1500 wattlık güce sahiptir. 

Polisaj Makinesi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Polisaj makinesi seçilirken dikkat edilmesi gereken ilk nokta makinenin kullanım alanıdır. Dikkat edilmesi gereken teknik özellikler makinenin kullanılacağı zemine göre farklılık gösterir. Zeminde dikkat edilmesi gereken noktalar ise genel olarak zeminin pürüzlü olup olmadığı, malzemesi ve büyüklüğüdür. 

Parlatma işlemi zeminden bir miktar parça eksiltebilir. Bu nedenle pürüzlü alanlarda yapılan işlemlerde son derece hassas olunmalıdır. Bu tür zeminlerde en yumuşak başlıklar tercih edilir. Eğer zemin çok pürüzlü ise makine yerine elle işlem daha uygun olacaktır. 

Zeminin malzemesine göre de farklı polisaj makinesi modelleri kullanılır. Metallerin parlatılması ise ahşaplarda yapılacak işlemler farklı aletler ile mümkündür. Kullanılacak olan başlık kadar uygulanacak kimyasal da zemin tipine uygun seçilmelidir. Hangi tür zemin olursa olsun polisaj makinesi zemine doğrudan uygulanmaması gerektiği unutulmamalıdır. Öncelikle yapılacak alana kimyasal uygulanır. Bu kimyasalın zemine zarar vermeyecek nitelikle olması gerekir. Daha sonra makine ile kimyasal yayılarak işlem yapılır. İşlemin uzunluğu ve kullanılacak güç seviyesi malzemenin hassasiyetine bağlıdır. 

Alanın büyüklüğü ise makinenin disk çapının seçiminde önem kazanır. Büyük alanlar için en etkin model büyük diskli makinelerdir. Küçük makineler efektif bir çözüm sunmayacaktır. Küçük alanlar için tam tersi geçerlidir. Uygulanacak alan dar ise küçük ve ergonomik modeller tercih edilir. Böylece hareket kabiliyetinde bir sınırlama yaşanmaz. Büyük makinelerin dar alanlara girişi oldukça sınırlıdır.

En İyi Polisaj Makinesi Markaları 

Makine çeşitliliğinin artması ve düşen polisaj makinesi fiyatları ile son dönemde makine tercihi artar. Bu doğrultuda birçok elektronik markası da polisaj makinesi üretimine başlar. Esasında en iyi makine kullanım alanına ve kullanıcıya en uygun makinedir. Örneğin, büyük ölçekli kullanımlar için fabrika tipi modeller tercih edilir. 

Araç bakımı için makine tercihinde işlemin yapılacağı yer önemlidir. Kişisel bir bakımdan söz ediliyorsa, şarjlı ya da akülü makineler kullanılabilir. Einhell Solo Polisaj ürünleri hem kullanım kolaylığı hem de fiyatı açısından tercih edilen ürünler arasındadır. Daha profesyonel işlemler için ise hem düzleştirme hem cilalama işlemlerini efektif bir şekilde yapan bosch polisaj makinesi tercih edilebilir. 

Ev veya iş yerlerinde yüzeylerin günlük bakımı için yumuşak uçlu modeller kullanılır. Özellikle süngeri andıran keçe başlıklar bu işlemler için idealdir.  Mac Allister  polisaj makinesi fiyatı ve uygulama anlamında avantajlara sahiptir. 7 kademeli devir ayarı ile yüzeye doğru temasın uygulanmasını sağlar.  Brio Brio Elektrikli polisaj makinesi ise biraz daha profesyonelin tercihi olabilir. 6 devir ayarlaması ise benzer şekilde farklı yüzeylerde doğru sonuç almaya yardımcı olur. 

Her zemine ve ihtiyaca uygun polisaj makineleri Koçtaş internet sitesi üzerinden bulmak mümkündür. Koçtaş mağazalarından ya da internet sitesinden yapılacak alışverişlerde Koçtaş üretici markanın garanti süresine ek olarak garanti sağlar.  

Polisaj Makinesi Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Polisaj makinesi ne işe yarar?

Polisaj makinesi farklı yüzeylerin düzeltilmesi, cilalanması ve parlatılması için kullanılır. Zemine uygulanan kimyasalın makine yardımıyla dairesel yayılımı sağlanır. Alan tipine göre farklı hızlarda gerçekleşen bu işlem ile zeminde bulunan küçük hasarlar giderilir. Alanın temizlenmesi de sağlanır. Araçlarda boya koruması, çiziklerin giderilmesi; bakırların parlatılması kullanım amaçlarına bir kaç örnektir. 

Polisaj makinesi alırken nelere dikkat edilmelidir?

Polisaj makinesi alınırken parlatma işleminin yapılacağı zemin tipi, kullanılan malzeme ve büyüklüğüdür. Bir makine her zemin tipi için uygun olmayabilir. Daha fazla alanda kullanım için değiştirilebilir başlıklar tercih edilebilir. Ayrıca taban genişliğinin uygulanacak alana uygun olması gerekir. 

Polisaj makinesi nerelerde kullanılır?

Polisaj makinesi başta araçlar olmak üzere, metal, pirinç, bakır, ahşap ve hatta belli tip plastik zeminlerde kullanılabilir. Teknolojik gelişmeler sayesinde kullanım alanları gün geçtikçe çoğalır. Farklı alanlardaki kullanımlarda makine başlığının teknik özelliklerine ve birlikte kullanılacak olan kimyasal maddeye dikkat edilmelidir.

En Çok Satan Polisaj Makineleri Hangileri?

Koçtaş Polisaj Makineleri kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Polisaj Makinesi 1200W
  2. Full Detay 30 Parça 6 Kademe Ayarlı Polisaj Makinesi Koltuk Yıkama Zımpara Pasta Cila Takım
  3. Dewalt DWP849X-QS 1250W 150-180 mm Polisaj Makinesi
  4. Orbital Polisaj Makinesi 720 Watt 150 mm KLPJ7171
  5. Profesyonel Devir Ayarlı Koltuk Yıkama Pasta Cila Polisaj Makinesi Su Sıçratmaz Fırça Hediye Set
Daha fazla göster
120 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: