Peşin Fiyatına 7 Taksit

Kablo Düzenleyiciler

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Birçok Farklı Kullanım Alanına Sahip Kablo Düzenleyicilerin Özellikleri

Bağlantıların oluşturduğu karmaşık görüntüleri önleyen kablo düzenleyici modelleri, birçok farklı türü ile kullanıcılara sunulur. Elektrikli aletlerin kullanımını daha düzenli ve daha güvenli yapabilmek adına kablo düzenleyicilerin rolü büyüktür. Yaşam alanlarında sürekli olarak kullanılan telefon, bilgisayar, televizyon gibi çeşitli elektronik cihazların düzene kavuşmasına yardım eder. Ortamdaki priz sayısı az olduğunda da kullanılacak kablo sayısı artar ve daha karışık görüntüler ortaya çıkar.

Kablo düzenleyici modelleri, ürünleri belli bir noktada sabitleyerek sıralar. Masa altı kablo düzenleyici türleri, birçok bağlantı yer alan masalar için tercih edilir. Bilgisayar gibi birden fazla bağlantı gerektiren elektronik cihazların dağınık görüntüsünü önlemek için kullanılır. Masaların alt bölgelerine yerleştirilerek kullanılan masa altı kablo düzenleyiciler, odalardaki görünümü düzenler. Masaüstü kablo düzenleyici, masa yüzeylerinde bağlantıların düzenli görünmesini sağlayan ürünlerdir. Düzene kavuşan masalarda aynı zamanda bağlantıya daha kolay ulaşılır ve herhangi bir durumda müdahale edilmesi kolaylaşır.

Televizyonda bol miktarda bulunan bağlantılar için de kablo düzenleyiciler mevcuttur. TV arkası kablo düzenleyici, birçok bağlantının yapıldığı ve karmaşık görüntülerin yer aldığı televizyonların arka kısmında kullanılır. Kablo düzenleyicileri arasında birçok farkı görünüm ve tasarımda olan ürün bulunur.

Elektrik tesisatları için kullanılan susta, ısıya maruz kalınca daralan makaron kablo, bağlantıların zemin veya duvara sabitlenmesine yarayan kablo klipsi, elektrik bağlantılarının güvenle sabitlenmesi ve desteklenmesini sağlayan kablo kanalı, iki ve daha fazla parçadan oluşan ve bağlantılarının bağlanmasını sağlayan klemens, kare veya içi boşluklu yapıda olan ve kablo düzenini sağlayan kroşe gibi türlere ayrılır.

Oldukça geniş ürün çeşitliliğine sahip kablo düzenleyici kategorisinde her türlü kullanım amacına uygun bir tür bulmak mümkündür. Spiral, düz, balıksırtı, tek girişli gibi oldukça farklı yapılarda düzenleyiciler mevcuttur. Üretim materyalleri ürün yapısına göre değişiklik gösterir. Silikon, metal, bakır, plastik gibi çok çeşitli olabilir. Genişlikleri, enleri, boyları, tasarımları ve renkleri değişebilen kablo düzenleyicileri satın alırken ihtiyaçları doğru şekilde karşıladığından emin olmak önemlidir.

Yatay ve dikey kablo düzenleyici, farklı kullanım alanlarında yararlanılır ve elektrik bağlantılarını korurken aynı zamanda yer tasarrufu yapılmasına yardım eder. Kablo düzenleyici kutu türleri ise bağlantıların kutuların içerisinde güvenle muhafaza edilmesini sağlar. Kötü ve kalabalık görünümleri ortadan kaldıran kutu kablo düzenleyiciler, farklı boyut ve renkleri ile dekorasyonlara olumlu anlamda katkıda bulunur.

Kablo düzenleyici modelleri tabana, duvara, zemine monte edilerek kullanılabilen ürünlerdir. Ürün tipi doğrultusunda entegre edilebilecek yüzey ve yüzey yapısı da değişkenlik gösterir. Kablo düzenleyici duvar tipi ürünleri, uygun yerlere çivili ya da yapışkanlı türlerinden yardım alınarak uygulanabilir. Duvar kablo düzenleyiciler, kolay şekilde monte edilerek ya da yapışkanlı türleri kullanılarak yerleştirilebilir. Delik isteyen çivili veya yapışkanlı türler, istek doğrultusunda tercih edilir. Kablo düzenleyici yapışkanlı olan modellerinin pratik bir şekilde kullanıldığı söylenebilir. Aynı şekilde ortamlarda taban, tavan gibi yerlere de istek ve uygunluk doğrultusunda yerleştirilir.

Kablo organizeri modelleri farklı görünüm, tasarım ve renkleri ile çeşitli alanlarda kullanılır. Boyutları kontrol edilerek bağlantıların tertipli bir görünüme kavuşması sağlanır. Kablo düzenleyici spiral, düz, kapaklı gibi şekillerde olabilir. Spiral modeller sarı, mavi, siyah, beyaz gibi çeşitli renklerde üretilir. Görsele önem veren kullanıcılar, alanların dekorasyonlarına uygun bir renk tercihi yapabilir. İhtiyaçlarınıza göre kablo düzenleyici fiyatlarını ve özelliklerini kontrol ederek bütçenize uygun bir seçim gerçekleştirebilirsiniz.

Fonksiyonları Doğrultusunda Tercih Edilen Kablo Kanalları

Birçok farklı alanda kullanılan ve bağlantıların düzgün biçimde durmasını sağlayan kablo kanalı, çeşitli boyutlarda üretilir. Bağlantıların düzenli tutulmasına yardım etmesinin yanı sıra olumsuz etkenlere karşı koruma sağlar. Sıva üstü ve sıva altı şeklinde modellere sahip olan bu ürünler, oluşabilecek dağınık görüntüleri engeller. Yaşam alanlarının tertipli görünmesine katkı sağlar ve düzenli bir dekorasyona yardım eder.

Renk çeşitliliği bulunan bu ürünlerin modelleri arasından dileyenler sabitleme özelliği bulunan türleri tercih eder. Çeşitli bağlantılarla kullanılabilen kablo kanalları, pratik ve kolay bir biçimde istenilen yere monte edilebilir. Bir ya da birden fazla bağlantının aynı hatta toplanmasına fırsat veren modeller, önemli kablo düzenleyiciler arasında bulunur.

Üretim maddeleri değişkenlik gösteren kablo düzenleyici türleri arasından ihtiyaçlara göre bir seçim yapılmalıdır. Çeşitleri plastik, metal gibi yapılarak sahip olabilir. Yapıları gereği esnek olan ve herhangi bir darbeye karşı dayanıklı yapı taşıyan ürünler, uzun ömürlü olarak kullanılır. Ürünler, hem iç hem de dış mekânlarda rahatlıkla tercih edilen modellere sahiptir. Düz veya balıksırtı tasarımda bulunan çeşitler mevcuttur.

Renk olarak oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip olan kablo kanalları siyah, gri, beyaz gibi alternatifler içerir. Uzunluk, en gibi ebatlar doğrultusunda çeşitlilik içeren türler, ihtiyaçlara göre seçilerek kullanılır. Güvenliğin ön plana konularak tasarlandığı kablo kanalları, kaçak ya da diğer durumlarla baş edilebilmesine yardım eder.

Birçok farklı modele sahip olan kablo kanalları, yerleştirme yerine göre modeller içerir. Tavan, duvar, duvar üstü, duvar içi, yer altı gibi seçeneklerde üretilir. Kanal sayısı tek olabileceği gibi iki, üç ve daha fazla olabilir. Su geçirmez yapıda tasarlanan kablo kanalları, dış ortamlarda veya nemli ortamlarda kullanılmak üzere tercih edilebilir. Bazı türleri spiralli olabilir. Dıştan kapaklı tasarımlara sahip türler de mevcuttur. İç kısımları iletken olmayacak şekilde tasarlanan kablo kanalları, kısa devre yaşanmasına sebebiyet vermez.

Bağlantıların sabitlenmesi için kullanılan bu ürünler, dağınık ve karışık görünümü engeller. Yapısal olarak yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı olarak tasarlanırlar. Dış ortamlarda seçilen türlerin kar, yağmur gibi dış etkenlerle karşılaştığında bile sağlam durması gerekir. Ürünlerin tasarım anlamında üçgen, yuvarlak, oval gibi çeşitli biçimlere sahip olabilir. Monte edilmek istenen alana ve ortamın dekorasyonuna ve fiyatlara göre uygun bir tercih yapılabilir. Kablo düzenleyici fiyatlarına bakıp uygun bir ürün seçimi yaparak hem verimli şekilde kullanabilir hem de bütçenize paralel bir harcama yapabilirsiniz.

Ortamların Görünümünü Düzenlemeye Yarayan Kablo Toplayıcılar

Kablo düzenleyiciler arasında öne çıkan modeller arasında bulunan kablo toplayıcılar, uygun fiyatlarıyla bağlantıların bir arada durmasını sağlayarak dağınık görünümünü minimum seviyeye indirir. Bir ve birden fazla bağlantının emniyetli bir şekilde muhafaza edilmesine yardım eden bu ürünler, yaşam alanlarının düzene sokulmasını sağlar. Bağlantıların sabitlenmesine yarayan bu ürünler, yaşam alanlarında rahat hareket imkânı verir.

Farklı üretim materyallerinden imal edilen bu ürünler silikon, plastik gibi çeşitli maddeler içeren türler bulundurur. Uygun bir alan seçilerek kolayca yerleştirilebilen kablo düzenleyiciler, farklı tasarımları ile farklı dekorasyonlara ve kullanıcı beğenilerine hitap eder. Alanlarda oluşan dağınık kablo görüntüsünü önlemenin yanı sıra toz, sıvı, nem gibi olumsuz etkenlere karşı bağlantıları korur. Hasar alma, deforme olma gibi durumları engelleyerek daha büyük risklerin önünü keser.

Renk çeşitliliği oldukça geniş olan bu ürünler; siyah, beyaz, mavi gibi türlerden beğenilere göre bir seçim yapılmasına fırsat verir. Modellerin renk çeşitliliğine sahip olması, alanların dekorasyonlara uygun bir tür bulunmasını kolaylaştırır. Uzun süreler boyu yıpranmadan kullanılabilen bu ürünler, ölçülerine göre de seçenekler içerir. 10 metreden 100 metreye gereksinimlere uygun bir tercih yapılır.

Kısa devre ve diğer elektrik problemlerinin oluşmasını engelleyen bu ürünler, elektrik iletmez yapısı sayesinde güvenli şekilde kullanılabilir. Birçok farklı ürün modeli bulunan bu ürünlerin spiralli, kılıflı, makaralı, dış kapaklı gibi çeşitleri vardır. Hafif ve yer kaplamayan yapılara sahip olan bu ürünler, evlerde rahatlıkla kullanılan ürünlerdir. Evlerde kullanıldığı gibi ofis ortamlarının da alanları düzenleyici görev üstlenen ekipmanlarındandır.

İş yerlerinde sıkça bulunan televizyon, bilgisayar, yazıcı, modem gibi elektronik cihazlardan uzanan bağlantıların düzenli bir görünüme kavuşması için ürün türlerinin yardımı büyüktür. Vidalı ya da yapışkanlı çeşitleri bulunan bu ürünler, kullanıcıların beğenilerine ve gereksinimlerine göre seçilir. Uzunlukları ve fiyatları değişebilen bu ürünlerin bazı modelleri kullanıcılar tarafından da kesilerek kullanılabilir.

Birbirinden Farklı Çeşitleri ile Kroşeler

Kablo düzenleyiciler arasında kolay kullanımıyla öne çıkan kroşe modelleri, bağlantıların düzenli bir görüntüye ulaşmasına yardım eder. Duvar, ahşap gibi çeşitli yüzeylerde sabitleme yapmak amacı ile kullanılabilen modeller; vida veya yapışkanla sabitlenebilir. Bazı türleri vida gerektirirken bazılarında yapışkanlı bir yüzey bulunur. Çivili modeller, bağlantıların duvara sabitlenmesi adına oldukça pratik bir kullanım oluşturur.

Küçük boyutlara sahip olan modeller, farklı tasarımlara sahiptir. Yaşam alanı, ofis, restoran, okul ve birçok farklı alanda kullanılabilen çeşitler, kullanıcıların istekleri doğrultusunda seçilir. Ortasında kavisli bir boşluk bulunan türleri mevcuttur. Ayrıca kare görünümünde olan türleri de bulunur. Üretim materyalleri değişen modeller; metal, plastik, demir gibi maddelerden imal edilir.

Demir türler, darbe alsa dahi sağlam duran bir yapıya sahiptir. Demir yapım malzemesi ile meydana gelen modeller; herhangi bir dış etken, çarpma, düşme gibi durumlar karşısında hasar almaması ile öne çıkar. Uzun ömürlü şekilde kullanılan demir modeller, değişen boyut seçenekleri ile kullanıcılar tarafından tercih edilir.

Metal modeller de oldukça dayanıklı olduklarını gözler önüne sererler. Farklı alternatiflere sahip kablo düzenleyici modeller farklı kullanım alanlarında rahatlıkla kullanılır. Monte işlemleri oldukça pratik olan modellerin kolaylıkla kullanılmaya başlandığı söylenebilir. Delik açmaya gerek kalmadan duvara yapıştırılarak kullanılan çeşitler, duvar ya da diğer yüzeyler üzerinde kalıcı izler bırakmaz. İmalat aşamasında kaliteli malzemeler seçilerek tasarlanan modeller üzerinde paslanma gibi olumsuzluklar gözlenmez. Farklı görsellere sahip modeller arasından kullanıcılar kişisel zevklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir model seçebilir.

Geniş bir kullanım alanına sahip kablo düzenleyici modeller ev, ofis, banka gibi ortamlarda tercih edilir. Farklı özellikler taşıyan modeller cımbız, baston, semer, ray gibi biçimlerde üretilir. Modellerin boyutları ve renkleri de farklılaşır. Alanların görüntüsüne uyum sağlayacak renkte bir modele karar vermek doğru olur. Ayrıca boyutlarının da bağlantıların kalınlığı ve uzunluğuna göre seçilmesi gerekir.

Kablo Düzenleyiciler Arasında İşlevsellikleri ile Öne Çıkan Klemensler

Birçok farklı kablo türünün tertipli durmasına yardım eden klemens, kablo düzenleyiciler arasında sık kullanılanlardan biridir. Düzgün bağlantılarnı yapmaya yarayan klemens, farklı alanlarda kullanılan kablo düzenleyiciler arasındadır. Boyut olarak küçük ancak işlevlerine bakıldığında büyük işler başaran klemensler, elektrik düzeneklerini sağlıklı şekilde sürdürülmesini sağlar. Elektrik devrelerinin uzantısı olan bağlantıların açık alanda kalarak güvenlik zafiyeti oluşturmaması için destek olur. Aynı zamanda bağlantıların yaratabileceği dağınık görüntünün önüne geçer.

İletkenlik tehlikesinin ortaya çıkmaması adına çeşitli klemenslerden yararlanılır. Klemensler ile yüksek akımlar meydana gelemez ve yüksek risk barındıran durumlar oluşamaz. Ani yangın durumları, klemensin yapısı gereği sahip olduğu yalıtkanlık özelliği sayesinde önlenmiş olur.

Farklı model ve ölçülerde olan klemensler, kullanım amacına göre tercih edilir. Klemensler panoların alt veya üst kısımlarında kullanılabilen ürünlerdir. Yer tasarrufu yaptıran ve dekorasyona katkı sağlayan klemensler, kullanıcılar tarafından sıkça edinilir. Klemens türleri metal, bakır, plastik, demir, krom, porselen, taş, alüminyum gibi üretim materyalleri kullanılarak üretilir. Üretim materyalleri değişiklik gösteren klemensler arasından kullanım alanına uygun bir tercih yapılır.

Bakır klemens, elektrik işleri için çokça kullanılan türler arasındadır. Metal klemensler ise yapısal işler için uygundur. Metal klemens çeşitlerinden biri aydınlatma direkleri ve elektrik bağlantı hatlarında sıkça kullanılan modellerdendir. Plastik klemens, yalıtkanlığı yüksek ve bütçeyi zorlamayacak fiyatlar sunması çerçevesinde edinilir. Ayrıca geniş renk çeşitliliğine sahip olan plastik klemensler, dekorasyona uygun şekilde seçilerek kullanılabilir. Porselen klemens, yüksek sıcaklıklarda yüksek direnç göstermesi ile öne çıkar. Rezistans ve fırın imalatı konularında sıklıkla porselen klemenslerden yararlanılır. Devreleri fazla akıma karşı koruma özelliği gösteren kablo düzenleyiciler, patlama ve benzer durumlardın oluşmasını önler.

Bağlantı şekillerine bakıldığında klemensler; vida bağlantılı, pabuç bağlantılı, yay bağlantılı ve push-in bağlantılı gibi türler barındırır. Sıralı, simit, şapkalı, ray tipi, U tipi gibi farklı kullanım amaçlarına yönelik tasarlanan klemensler tercih edilir. Tek giriş çıkışa sahip olanlar ya da nötr bağlantı oluşturmak adına kullanılan modeller de mevcuttur. Bağlantıları ayırma veya kesme için kullanılan kablo düzenleyicilere de erişmek mümkündür. Küçük cam sigortalı klemensler, fazla akım yüklenmelerine karşı devreleri koruma özelliği taşır.

Kablo Düzenleyici Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kablo düzenleyiciler arasından seçim yapılırken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Kullanıcılar kullanım alanlarına uygun bir tercih yaparken amaçlarını iyi belirlemeli ve isteklerini gözetmelidir;

  • Kablo düzenleyiciler arasından seçim yapılırken öncelikle kullanım alanı belirlenmelidir.
  • Kullanım alanı ile uyuşacak bir model tespit edilmeli ve aynı doğrultuda bir seçim gerçekleştirilmelidir.
  • Farklı alanlar için özel olarak üretilen düzenleyici modelleri seçilmelidir.
  • Bağlantıları düzenli tutmak için kullanılan ürünlerin aynı zamanda dekoratif görüntülerinden de faydalanılır.
  • Geniş renk seçeneklerine sahip kablo düzenleyici modelleri arasından kullanılacak alana uygun görünümde bir ürün tercih edilir.
  • Seçilen model alan dekorasyonuna uyumlu olduğu kadar kullanıcıların kişisel beğenileri ile de uyuşmalıdır.
  • Spiralli, düz, yuvarlak, balık sırtı gibi biçimleri değişen kablo düzenleyiciler arasından kullanım alanına ve fiyat bütçesine uygun bir model edinilmelidir.
  • Kablo düzenleyici satın alınmadan önce üretim materyallerinin kaliteli seçilmiş olduğuna dikkat edilmesi gerekir.
  • Dış ortamlarda kullanılmak üzere suya, güneşe dayanıklı yapıda olan modellerden edinmek önemlidir.
  • Kablo düzenleyicilerin yalıtkan özelliklerinin kuvvetli olması, yangın gibi durumları önleyici niteliğe sahip olmasına dikkat edilmelidir.
  • Kıvrılma, bükülme, kopma, kırılma gibi durumlar yaşanmaması adına düzenleyici ve toparlayıcıların dayanıklı yapıda olması gerekir. Uzun ömürlü kullanım için kaliteli malzemelerden elde edilen kablo düzenleyiciler seçilir.
  • Etiketi bulunan modellerden yardım alınarak bağlantılara isimlendirme veya numaralandırma yapılabilir. Böylece bağlantıların kolay bulunmasını sağlamak mümkündür.
  • Hassas yapılı bağlantılar için spiralli düzenleyicilerden yararlanmak doğru olur.
  • Ölçüler de seçim esnasında oldukça önemli hususlardandır. Kablo düzenleyicilerin türüne göre sahip olduğu boyutlar farklılaşır.
  • Genişlik, uzunluk, derinlik, en gibi farklı ölçü değerleri incelenerek bağlantılara uygun olmasına özen gösterilmelidir.
  • Kablo düzenleyici fiyatları seçim esnasında bütçenin zorlanmaması adına dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Farklı ihtiyaç ve beğenilere sahip kullanıcılara uygun olacak bir düzenleyici modeli bulmak mümkündür. Oldukça geniş alternatifleriyle birçok kullanım alanına hitap eden çeşitli kablo düzenleyicileri Koçtaş’ta bulabilirsiniz. Gereksinimlerinizle örtüşen ve alanlarınıza dekoratif anlamda uyum sağlayan kablo düzenleyiciler arasından istediğiniz bir modeli Koçtaş’tan sipariş edebilirsiniz.

Kablo Düzenleyiciler Kategorisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Kablo düzenleyici ne işe yarar?

Kablo düzenleyici; bağlantıların dağınık, karmaşık görüntüsünü ortadan kaldırmaya yarar. İletken olmayan yapıları sahip düzenleyiciler sayesinde ürünler güvenle muhafaza edilir. Farklı renklerde olan modelleri, alanların görünen yerlerine entegre edilerek dekorasyona katkı sağlar. Ortamlarda düzen oluşmasına yardım eden düzenleyiciler; masaüstünü, elektronik cihazların kullanıldığı alanları ve elektrik tesisatlarının olduğu yerleri düzene sokar.

Kablo düzenleyici nasıl kullanılır?

Kablo düzenleyiciler özelliklerine göre farklı yöntemlerle kullanılır. Bazı modeller yüzeylere sabitlenerek kolayca yerleştirilir. Bazı modeller ise taşınabilirlik niteliğine sahiptir ve sabitlenmediği için istenildiği zaman yeri değiştirilebilir. Kablo toparlayıcıların içerisinden kablo geçirilir ya da kablo düzenleme aparatına ürünler sabitlenir. Kutu olan modellerde ise bağlantılar içerisine konularak tüm kablo görüntüsünün yok edilmesi sağlanabilir.

Kablo düzenleyici çeşitleri nelerdir?

Düzenleyiciler; toplayıcı, klips, kanal, klemens, kroşe, makaron kablo gibi türlere ayrılır. Masaüstü, masa altı, TV arkası, oto düzenleyici gibi türleri mevcuttur. Ayrıca spiral, düz, balıksırtı, yuvarlak, kare gibi biçimleri değişkenlik gösterir. Yapışkanlı, vidalı, çivili gibi entegre şekli, boyutu ve rengi çerçevesinde de birçok düzenleyici modeli vardır.

Kablo düzenleyici nerelerde kullanılır?

Düzenleyiciler ev, ofis gibi alanlarda sıkça kullanılan elektrikli cihazların yakınlarında kullanılır. Televizyon, bilgisayar, telefon gibi cihazların sık kullanıldığı alanlarda yararlanılır. Aynı zamanda elektrik tesisatları gerçekleştirilirken görüntü kirliliğinin önlenmesi adına düzenleyici ve toparlayıcı ürünlerden sıklıkla faydalanılır. Otomobil içinde de kullanılan düzenleyici türleri mevcuttur. Her bir kullanım alanı için yararlanılacak model farklılaşır.

Daha fazla göster
557 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: