ahşap verni̇k
şeffaf özellikte, yarı parlak görünümlü, sonkat vernik.
i̇ç ve dış cephe ahşap yüzeylerde dekoratif amaçlı kullanılır. yüzeyde çizilme ve aşınma direnci yüksek bir film tabakası oluşturur. ahşabın doğal görüntüsünü bozmadan renklendiren dekoratif bir ahşap verniğidir. kurşun içermez.
uygulama
genç ahşap vernikleri parlak yüzey oluşturur.uygulama yapılacak yüzeyler kuru, temiz, toz ve yağdan arındırılmış olmalıdır. kullanıma hazır şekilde üretilen renkli ahşap verniği iyice karıştırılmalı,%10 sentetik tiner ile inceltilerek fırça veya rulo ile 2-3 kat uygulanmalı ve katlar arasında minimum 8 saat beklenmelidir. uygulama sıcaklığı +5℃ ile +35℃ arasında olmalıdır.
kuruma süresi̇
dokunma 3-4 saat, tam kuruma 24 saattir. (20℃,%45-65 bağıl nem) (70 gr/m2, tek kat)
sarfi̇yat
yüzeyin emiciliğine bağlı olarak tek katta 10-13 m²/l’dir.
depolama
güneş ışığı almayan, ağzı kapalı ambalajında 5℃-35℃ de saklanmalıdır.
ahşap ürünlerinizin dayanıklılığını vernikle arttırın
ahşap ürünlerin hammaddesi olan ağaçlar doğanın vazgeçilmez unsurudur.
ağaçlardan elde edilen ahşap dayanıklılığı sayesinde hemen hemen herkes tarafından tercih edilmektedir. evlerde, ofislerde, yaşamlarında, dış mekan kurgularında ahşap ürünler yer almaktadır. ahşap yalnızca iç mekan mobilyalarına değil dış mekanlarda çardaklara, kapı pencere doğramalarına ve panjurlara dönüşebilmektedir. dayanıklılığı ve uzun ömürlü sayesinde tercih edilen ahşap ürünlerin bakım ve onarımının yapılması kullanım süresini de arttırmaktadır. ahşap verniği tam da bu noktada ekonomik olması ve koruyuculuğunun yüksek olması bakımından en çok kullanılan ahşap malzemelerinden biridir. ahşap ürünlerinize vernik uygulaması yaparak çatlamalara, çizilmelere, darbelere, delinmelere hatta neme ve böceklenmeye karşı üstün koruma sağlarsınız.
ahşap vernik çeşitleri ve fiyatları
ahşap ürünlerin dayanıklılığını ve koruyuculuğunu arttırmak için son kat işlem olarak vernik uygulaması yapılmaktadır. böylelikle ürünlerinizi değişen hava koşullarına, neme, kire, böceklenemeye ve darbelere karşı koruma sağlamış olursunuz. kullanım alanlarının genişliği çeşitli vernik türlerini de ortaya çıkarmıştır. vernikler mat, parlak ve yarı mat olmak üzere şeffaf veya renkli olmak üzere birçok farklı ihtiyacı karşılamaktadır. dış mekanlarda daha çok suya dayanıklı, yanmaz ahşap vernikler tercih edilmektedir. i̇ç mekanlarda ise su bazlı vernikler kokusuz olma ve hızlı kuruma özelliklerinden dolayı kullanılmaktadır.
ahşap vernikler şeffaf veya renkli olabilmektedir. ahşap ürününüzün doğallığını korumak ve canlılık katmak için şeffaf verniklerden tercih edebilirsiniz. yine kullanım alanınıza göre çeşitli parlaklıktaki vernikleri uygulayabilirsiniz. ham ahşap üzerine işlem yapacaksanız renkli vernikler size yardımcı olacaktır. ceviz, maun, meşe, tik gibi ağaç türlerinin renklerine sahip verniklerle tasarımlarınıza farklı bir boyut getirebilirsiniz.
ahşap vernikleri profesyonel ve amatör kullanıcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. i̇ster bir marangoz olun isterseniz de hobi amaçlı kullanın. herkesin ihtiyacına uygun genç ahşap verniği çeşitli gramajlarda kayalar bünyesinde bulunmaktadır. her bütçeye uygun vernik çeşitlerinin ve gramaj ve kiloluk seçeneklerinin olması kullanımını arttırmaktadır.