Kesim İşlemlerini Kolaylaştıran Motorlu Testereler
Motorlu testere çeşitleri, kesme işlemlerini daha rahat bir şekilde yapmanıza yardımcı olan ürünlerden oluşur. Elektrik ya da benzinle çalışan ürünler, bahçede çalışırken yapacağınız işlemlere pratiklik kazandırır. Kesmenin yanı sıra budama benzeri işlemlerde de kullanılabilen motorlu testereler, bahçe bakımıyla ilgilenen kişilerin alet çantası bulunması gereken ürünler arasında yer alır. Ürünler genel olarak bahçe dallarının hızlı ve verimli bir şekilde budanmasına, ağaçların devrilmesine ve ağır çalıların budanmasına yardımcı olur. Kendi içinde çalışma şekillerine göre çeşitli kategorilere ayrılan modellerin de bazı avantajları bulunur. Böylece ürünler, her türlü kullanım amacına pratik bir şekilde uyum sağlar. Pratik bir kullanıma sahip olduğu için herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir.
Bununla beraber motorlu testereler keskin ürünler olduğu için kullanırken dikkatli olunması önemlidir. Gerekli önlemleri aldıktan sonra ürünleri kullanmaya başlayabilirsiniz. Ormancılıkla ilgilenen profesyoneller tarafından da sıklıkla tercih edilen ürünler, fonksiyonelliği sayesinde hem zamandan hem de emekten tasarruf elde etmesini sağlar. Yenilenen teknolojiler sayesinde hassasiyeti artırılan ürünler, kesim işlemlerini zorlanmadan gerçekleştirmenizi mümkün hale getirir. Kalın ağaçlardan ince dallara kadar farklı yerlerde kesim yapabilirsiniz. Hızı ve keskinliğiyle öne çıkan ürünler, kullanıcılarının beklentilerine yanıt vermeyi başarır. Motorlu testere fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek sizin için uygun olan modeli kısa süre içinde bulabilir, bahçede çalışırken yapmak istediğiniz işlemleri daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Geniş Kullanım Alanıyla Motorlu Testereler
Motorlu testere modelleri geniş bir kullanım alanına sahip olmasıyla öne çıkar. Her ne kadar odun kesmekle bağdaştırılsa da ürünler bundan daha fazlasını gerçekleştirir. Ürünlerin kullanım alanları hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
- Dalları ve ağaçları kesmek, ürünlerin en belirgin kullanımları arasında yer alır. Doğru miktarda güce sahip olan modeller, farklı boyutlardaki ağaçların devrilmesine yardımcı olur.
- Ürünler, kereste yapmak için de sıklıkla tercih edilir. İnşaat ya da heykelcilik gibi pek çok alanda kullanılabilen düzgün kereste gövdelerini ürünler sayesinde kolaylıkla kesebilirsiniz. Marangozluk çalışmalarında da motorlu testere modelleri işlevsel hale gelir.
- Odun doğramayı kolaylaştıran ürünler, hem yakacak hem de dekoratif odun parçaları oluşturmayı mümkün hale getirir.
- Yaprakları şekillendirmek için de kullanılabilen ürünler, bahçelerinizi dilediğiniz gibi düzenlemenize yardımcı olur. Çalıları ya da çimenleri istediğiniz boyutta kesebilir, düzgün bir görünüm elde edebilirsiniz.
- Bahçelerinizin için çit yapmak ve değerleri ağaçlarınızın köklerini çitin etrafına alarak daha korunaklı hale getirmek istiyorsanız ürünlerden yararlanabilirsiniz.
Ağır işlerden küçük kesme işlemlerine kadar birçok farklı amaçla kullanılabilen ürünler, işlevselliğiyle kullanıcılarına birçok avantaj sağlar. Doğru motorlu testere aparatları ile istediğiniz işlemi zorlanmadan yapabilir, dilediğiniz parçaları kolaylıkla elde edebilirsiniz. Motorlu testere fiyatları ve opsiyonlarını inceleyerek gereksinimlerinize uygun olana kısa sürede erişebilir, bahçelerinize hayalinizdeki görünümü vermeye başlayabilirsiniz.
Pratikliğiyle Öne Çıkan Motorlu Testere Kullanımı
Motorlu testere kullanımı pratik olmasıyla herkese hitap eder. Her ne kadar ürünlerin türüne göre kendi içinde küçük farklılıklar olsa da testerelerin kullanımı genel olarak şu şekilde özetlenebilir:
- Ürünleri kullanmaya başlamadan önce kişisel güvenliğinizi garanti altına almanız önemlidir. Testerelerin kullanımı her ne kadar pratik olsa da keskin yapılarından dolayı bazı kazalar meydana gelebilir. Göz ve kulak korumasının yanı sıra sağlam botlar, uzun pantolonlar, uzun kollu gömleklerle iş eldiveni kullanmanız önerilir.
- Ağaç kesmek için kullanacaksanız bulunduğunuz çevreyi iyi bir şekilde değerlendirmeniz önemlidir. Ağaç düştüğü zaman kaçabileceğiniz kaçış yolları belirlemeniz gerekir. Kendinizi koruma altına aldığınızdan emin olduktan sonra ürünleri kullanmaya başlayabilirsiniz.
- Motorlu testere modellerini güvenli bir şekilde çalıştırmanız oldukça önemlidir. Ürünleri genellikle yerde sabit bir alanda çalıştırmanız tavsiye edilir.
- Testereyi yere koyduktan sonra bir elinizle gidonu kavrayın, boşta kalan elinizi de gaz tetiğinin bulunduğu kola yerleştirin. Zincir freninin devrede olduğundan emin olduktan sonra çalıştırma ipini çekerek ürünleri çalıştırabilirsiniz.
- Hangi amaçla olursa olsun ürünleri kullanırken sağlam bir zemine bastığınızdan emin olmalısınız. Takılma tehlikelerine karşı dikkatli bir şekilde ürünleri kullanabilirsiniz.
- İlk defa kullanacaksanız küçük kesim işlemleri yapmanız, tecrübe edindikçe daha büyük operasyonlara geçmeniz önerilir.
Motorlu testere modellerini kullanırken güvenlik önlemlerinizi ihmal etmeden çalışmayı alışkanlık edinmeniz gerekir. Ardından motorlu testere fiyatları arasından sizin için uygun olanı bulabilirsiniz.
Motorlu Testere Bakımı
Motorlu testereler doğru bir bakımla uzun yıllar boyunca kullanılabilecek kaliteli el aletleridir. Kullanımı gibi bakımı da oldukça kolay olan ürünlerin bakımı hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz;
- İlk olarak ürünleri kullandıktan sonra iyi bir şekilde temizlemeniz oldukça önemlidir. Talaş ya da reçine damlaları, ürünlerin bıçaklarına yapışabilir. Mümkün olduğunca verimli bir şekilde testereleri kullanmaya devam etmek istiyorsanız kullandıktan sonra kalıntıların temizlendiğinden emin olmanız gerekir.
- Temizleme işlemini gerçekleştirirken motorlu testere zinciri ile bıçağı ayrı ayrı temizlemelisiniz. Örneğin, zincir kirliyse çıkarın ve yarım saat suyun içinde bekletin. Ardından üzerindeki birikintileri yumuşak bir fırça yardımıyla temizleyin. Temiz suyla durulayıp iyice kurutmalısınız.
- Ürünlerin bıçaklarının da belirli aralıklarla bilenmesi gerekir. Mutfak bıçaklarıyla benzer şekilde körelmeye meyilli olan testereler, keskinleştirildiklerinde ilk günkü performanslarını korumayı başarır.
- Bilemek için ürünleri mengeneye sıkıştırarak sert bir korumayla orada tutmanız gerekir. Testereler için tasarlanan bileme aparatlarıyla keskinleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
- Zincirle bıçaklar arasındaki sürtünmeyi en aza indirmek için testerenizi iyi bir şekilde yağlamanız gerekir. Yeterli yağ olmadığı durumlarda zincir olması gerektiği kadar hızlı dönmez ve alette aşırı ısınma problemleri ortaya çıkabilir.
Ürünlerin bakım işlemini gerçekleştirerek performanslarını artırabilir, her işlemde istediğiniz verimi alabilirsiniz. Motorlu testere fiyatları ve zincir seçeneklerini inceleyerek sizin için uygun olana erişebilir, bahçecilik işlemlerinizi pratik bir biçimde gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz.
Motorlu Testere Çeşitleri
Motorlu testereler genel olarak akülü, elektrikli ve motorlu olmak üzere üç farklı kategoriye ayrılır. Ürünlerin farklılıkları ve avantajları ise şu şekilde özetlenebilir:
- Elektrikli motorlu testere çeşitleri, çalışmak için bir güç kaynağına ihtiyaç duyar. Böylece çok daha fazla kesme gücü elde edilmesini sağlar. Ayrıca uzun işlemler sırasında şarj bitme benzeri problemler yaşanmadığı için istediğiniz kadar kesme yapmanızı mümkün hale getirir. Bununla beraber prize bağımlı olunduğu için her seferinde uzatma kablosuyla elektrik bağlantısı çekilmesi gerekir.
- Elektrikli olanlar genellikle ev ortamında tercih edilir. Ayrıca müstakil evlerde küçük çaplı bahçe işleri için de kullanışlıdır.
- Benzinli motorlu testere modelleri, hem profesyoneller hem de evde tamirat işleriyle ilgilenen kişiler tarafından tercih edilir. Prize bağlı çalışmadığı için çevre düzenlemeleri sırasında kullanılabilir. Neredeyse her boyutta ahşabı kesebilecek kadar güçlü bir yapıda olan ürünler, pratik olsa da diğerleriyle kıyaslandığında daha gürültülüdür. Kulak korumasıyla kullanılması önerilir.
- Akülü ya da şarjlı motorlu testere çeşitleri de benzinliler gibi prizden bağımsız çalışır. Şarj edilebilir bir güç kaynağıyla çalıştığı için pilin şarjı tükendiğinde durur. Diğerleriyle kıyaslandığında daha hafif bir yapıdadır. Taşınabilir yapıda olmasıyla öne çıkan akülü modeller, sessiz çalıştığı için de birçok kişi tarafından tercih edilir.
Bosch ya da Stihl motorlu testere gibi farklı markaların modellerini inceleyerek sizin için uygun olan modeli anında bulabilirsiniz.
Motorlu Testere Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Motorlu testere seçiminde bulunurken bazı kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Nasıl seçim yapmanız gerektiği hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz;
- İlk olarak testereleri ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Dış mekanlarda ve büyük bahçelerde kesim işlemleri yapacaksanız akülü ya da benzinli modellerden birini tercih etmeniz önerilir.
- Satın alacağınız ürünün boyutları da dikkat etmeniz gereken kriterler arasında bulunur. Yeni kullanmaya başlayacak olan kişilerin mini motorlu testere çeşitleri arasından seçim yapması tavsiye edilir. Küçük motorlu testere çeşitleri, elde rahat bir şekilde tutulabildiği için çok fazla tecrübesi olmayan kişiler için daha uygundur.
- Bununla beraber büyük odun parçaları kesmeyi düşünüyorsanız 35 cm ya da 50 cm genişliğinde olanlar arasından seçim yapabilirsiniz.
- Alacağınız ürünün motor gücü de göz önünde bulundurmanız gereken parametrelerden biridir. Seçenekleri incelediğinizde 1500 Watt, 1800 Watt, 2000 Watt ya da 2200 Watt gibi farklı alternatifler olduğunu görebilirsiniz. Einhell, Bosch, Alpina ya da Hyundai motorlu testere gibi kaliteli markalar arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz.
- 0.85 kg, 1.4 kg ya da 5.5 kg gibi farklı ağırlıklara sahip olan modeller arasından sizin için uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Koçtaş fırsatlarını takip ederek Mac Allister ya da Stihl motorlu testere fiyatları arasından kolaylıkla bulabilir, kaliteli ürünlere uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Koçtaş’ın avantajlı dünyası sayesinde kaliteye ulaşılabilir fiyatlardan erişebilirsiniz.
Motorlu Testereler Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Motorlu testere zinciri nasıl bilenir?
Ürünlerin bilenerek keskinliklerini korunması oldukça önemlidir. Böylece daha uzun süre kullanabilir, verimli sonuçlar elde edebilirsiniz. Bileme işlemi için doğru kalınlıkta yuvarlak eğeye ihtiyacınız vardır. En kötü zinciri bulduktan sonra eğeyi zincirin ucuna geçirerek zincirin üzerindeki kılavuz çizgisinin yönüne göre bileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bununla beraber bütün zincirleri aynı miktarda bilemeniz gerekir.
Motorlu testere nasıl çalışır?
Motorlu testereler başlatma mekanizması, motor ve krank mili, dişli çark, zincir ve zincir freninden oluşur. Ürünlerin çoğu, kullanılan enerjinin türüne bağlı olarak ya bir düğmeye basılarak ya da kordonu çekilerek çalışmaya başlar. Motor, marş mekanizmasından güç alarak krank milini çalıştırır. Krank milinin elde ettiği gücü, zincirin dönmesini sağlayarak ürünü çalıştırır.
Motorlu testere zincir yağı kaç numara olmalı?
Hangi enerji türüyle çalıştığından bağımsız olarak motorlu testereler zincir yağına ihtiyaç duyar. Üründen ürüne farklılık gösterdiği için satın aldığınız modelin gereksinimleri doğrultusunda seçim yapmalısınız. 10W 30 şeklinde bir motor yağı gördüğünüzde ürünün viskozitesi motor soğuk olduğunda 10W, sıcak olduğunda ise 30W’dir. Gereksinimlerinizi belirledikten sonra seçenekler arasından uygun olanı kolaylıkla seçebilirsiniz.
Motorlu testere zincir yağı ayarı nasıl yapılır?
Benzin ve yağ deposunun aynı miktarda yağla dolu olması gerekir. Aksi durum olduğunda kamanızı sökerek zincirinizin yağ deliklerinin tıkalı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Herhangi bir problem yoksa bazı modellerin altındaki yağ ayarı bölümüne göz atmalısınız. Alt bölümde bulunan vidayı yarım tur döndürerek ayarlama işlemini gerçekleştirebilir, kullanım kılavuzundaki yönergeleri inceleyebilirsiniz.
Motorlu testere zinciri nasıl takılır?
Testereleri takmadan önce ürünlerin tamamen kapalı olduğundan emin olmanız gerekir. Elektrikli bir model kullanıyorsanız fişten çekmelisiniz. Zincirlerin dişleri, kılavuz yönü tarafına uygun olacak şekilde pratik bir biçimde yerleştirmeye başlayabilirsiniz. Yerleştirmeye uç taraftan değil tutma bölümünden başlamalısınız. Ardından germe işlemini yavaş yavaş yaparak zincirinizi kısa süre içinde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.