Peşin Fiyatına  7 Taksit

Jeneratörler

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Alternatif Enerji Kaynağı Jeneratörler 

Jeneratörler mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çevirebilen cihazlardır. Jeneratör modellerine göre manuel veya otomatik olarak elektrik kesintisi gibi durumlarda devreye girerek enerji sağlar. Cihaz modelleri yakıt türlerine ve özelliklerine göre çeşitlenir. Benzinli jeneratör, dizel jeneratör ve akülü jeneratörler yakıtlarına göre çeşitlenirken sessiz jeneratör, mini jeneratör, ev tipi jeneratör, küçük jeneratör gibi özelliklerine göre de çeşitlenir. 3 kw jeneratör, 5 kw jeneratör, 10 kw jeneratör motor güçlerinde cihaz modelleri mevcuttur. Aksa jeneratör ve Hyundai jeneratör en çok tercih edilen cihaz markaları arasındadır. Jeneratör yakıt tüketimi cihaz yakıt türüne ve modeline göre farklılaşabilir. Jeneratör fiyatları mekanik ve teknik özelliklerine göre değişiklik gösterir. Aksa jeneratör fiyatları kalitesiyle dikkat çeken cihazlar olmakla birlikte ulaşılabilir düzeyde ve her bütçeye uygun bir aralıkta bulunması ile sıklıkla tercih edilir. Ev tipi jeneratörlerin fiyatları sanayi tipi modellere kıyasla daha düşük olur. Kişilerin kendilerine uygun modeli tercih etmesi gerekir. Fiyat karşılaştırması yaparken kullanıcı deneyimleri de göz önünde bulundurulmalı ve kaliteden ödün verilmemelidir.

Elektrik yaşamı devam ettirmek, sürdürmek için vazgeçilmez enerji kaynaklarından bir tanesidir. Evlerde, ofislerde ve birçok alanda kullanılan eşyalar elektrik ile çalışır. Planlı ya da plansız ani elektrik kesintileri aletlerin çalışmasını durdurarak işleyişi aksatır. Jeneratörler bu gibi durumlarda alternatif enerji kaynağı olarak karşımıza çıkar. Elektrik kesintisi gibi durumlarda otomatik veya manuel olarak devreye girerek enerji sağlar. Jeneratörler yakıt tipleri, motor güçleri, çalışma prensipleri gibi bakımlardan birbirinden ayrılarak çeşitlenir.

Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren jeneratörler çeşitlerine göre farklı yakıt türleri kullanır. Yedek enerji kaynağı olarak kullanılan bu cihazlar şebeke elektriği kesildiğinde elektronik cihazlara elektrik sağlayabilmek amacıyla otomatik bir transfer aracı sayesinde devreye girer. Genellikle benzinli çalışma sistemine sahip olmalarıyla birlikte akülü çalışma sistemine sahip modeller de mevcuttur. Kesintisiz bir şekilde elektriğe ihtiyaç duyulan ev, ofis, otel, okul, yurt, hastane, fabrika, büyük işletmeler gibi alanlar için aydınlatma ve elektrik ihtiyacını gidermek adına jeneratör çeşitleri tercih edilir. Jeneratör alacak kişilerin yalnızca teknik özellikleri değil fiyatları da göz önünde bulundurması gerekir. İstenilen cihaz marka, model ve özelliklerinin fiyat karşılaştırılması yapılması gerekir. Her bütçeye, kullanım alanına ve ihtiyaca yönelik ürün çeşitlerine kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Kullanıcılar farklı alanlar için üretilen cihaz modelleri arasından kendilerine uygun olan modeli tercih edebilirler.

Harcadıkları Yakıt Türüne Göre Jeneratör Modelleri

Jeneratörlerin çalışabilmesi için belli bir yakıt türü harcamaları gerekir. Çeşitli markalar farklı yakıt türleri ile çalışan modeller tasarlar. Dizel yakıt türü ile çalışan ürün modelleri kullanım kolaylığı ile dikkat çeker. Depolanabilir yakıt özelliğine sahip olması sebebiyle uzun süre ve kesintisiz bir şekilde çalışma imkânı sunar. Özellikle yakıta ulaşmanın zor olduğu yerlerde depolama özelliği oldukça önemli hale gelir. Dizelin çabuk alev almaması güvenli kullanım sağladığından bu yakıt tipini tercih edilebilir kılar. Dizel dışında doğalgazlı, mazotlu, solar ve benzinli yakıt türü ile çalışan modeller mevcuttur.

Benzinle çalışan modeller arasında ev tipi ve profesyonel tip çeşitler vardır. Beygir gücü değerine göre farklılaşan benzinli modeller son derece işlevseldir. Kısa süreli kesintiler için düşük güç değerlerindeki modeller tercih edilir. Doğalgaz ile çalışan modeller yakıt depolama ihtiyacı duymaz. Doğalgazlı modeller doğaya zarar veren atık gaz oluşumuna neden olmadığı için çevre dostudur. Düşük ses ile çalıştıkları için gürültü kirliliği oluşturarak etraftaki kişileri rahatsız etmez. Kesintisiz olarak enerji sağlayan bu ürünler ile gündelik hayat kaldığı yerden devam eder.

Solar modeller kaynağını güneşten alır. Bu modeller voltaj üretmek için güneş enerjisini kullanır. Bu ürünlerin tasarımında güneş panelleri, akü, şarj cihazı ve inverter gibi parçalardan yararlanılır. Farklı yakıt türleri ile çalışan ürün modelleri çeşitli alanlarda kullanılmak üzere tasarlanır.

Çeşitli Tasarımları ile Jeneratör Modelleri

Hibrit jeneratör modelleri üstün performanslı ve komplike bir ürün çeşidi olarak karşımıza çıkar. Hibrit modellerin tasarımında çift fazlı dizel motor, rüzgâr türbini, akü bankası, fotovoltaik ve DC alternatör ekipmanları kullanılır. Bu modeller kesintisiz güç sağlar. Maksimum verim elde etmek üzerine tasarlanan bu modeller belli bir ortalama yük kaldırma kapasitesine sahiptir. Bu yük seviyesi kullanım yoğunluğu ve çevre koşulları gibi etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Yoğun çalışan sistemlerde ortalama 1,5 kw yük kaldırılabilir.

Model seçiminde çevre koşulları da göz önünde bulundurulması gerektiği için seçim yaparken kullanılan bölgenin özellikleri dikkate alınmalıdır. Hibrit modellerin çalışma prensibi DC besleme gerilimi üzerine kuruludur. Voltaj değerleri farklılaşan ürün modelleri arasından ihtiyaca uygun olan tercih edilmelidir. Yüklü beslemeye uygun olan hibrit modeller yaygın bir şekilde tercih edilir.

İnverter ürün çeşitleri içten yanmalı motoru çalıştırmak için yakıt kullanan çeşitler arasında dikkat çekici bir yere sahiptir. Sabit bir hızda çalışarak belli bir voltajda enerji sağlayan bu ürünlerin boyutları küçük ve hafif yapılı olmakla birlikte oldukça sessizdir. Taşınabilir özellikte olan ürün modelleri bu özellikleri sayesinde kullanım kolaylığı sağlar. Sanayi tipi modeller düşük yakıt tüketimi ile yüksek performans ve verim elde etmek amacıyla tasarlanır. Sanayi tipi modeller marşlı, üç fazlı ve dizel yakıt tipli tasarımları ile öne çıkar.

Farklı Beygir Güçlerine Sahip Jeneratör Çeşitleri

Elektrik kesintisi durumlarında alternatif enerji kaynağı olarak kullanılan jeneratör modelleri arasından seçim yapılırken ihtiyaç duyulan gücün hesaplanması gerekir. Beklenen ve istenilen verimlilik doğru güç değerine sahip ürünler ile elde edilebilir. Cihaz ile uyumlu olmayan beygir gücü kesintilere yol açabilir, devamlılığın sürdürülmesine engel olabilir. 

Jeneratör güçleri modellerine göre farklılık gösterebilir. 1 kw, 3 kw, 5 kw model çeşitleri düşük beygir gücüne sahip modeller arasında sayılır. Doğru güç değerine sahip olmayan modeller kendilerine zarar verebilir. Farklı cihaz modellerinin kw değerleri ile birlikte tek, çift ve üç fazlı olma özellikleri de dikkate alınır. Farklı markalar tarafından üretimi sağlanan çeşitler güç değerleri bakımından geniş ürün yelpazesi içerisindedir.

8 kw, 10 kw, 15 kw model çeşitleri genellikle ev ve ofis gibi alanlar için kullanımı uygundur. Ev ve küçük işyerleri için uygun güç değeri belirlenirken cihaz sayısı ve teknik özellikleri ele alınmalıdır. Cihazlar büyüklüklerine göre farklı değerde enerji tüketimi yapar. 20 kw, 30 kw, 50 kw model çeşitleri yüksek beygir gücüne sahip modeller arasında sayılır ve sanayi tipi olarak bilinir. İmalat ve üretim sürekliliğinin gerekli olduğu fabrika gibi işyerleri için yüksek beygir gücüne sahip modeller tercih edilir. Farklı güç değerleri hesaplanarak ihtiyaca uygun modelin tercih edilmesi gerekir.

Jeneratör Modellerinin Kalitesi ve Özellikleri

Yaşam standartlarını yükselten, alternatif enerji kaynağı olarak tercih edilirken elektrik kesilmesi durumunda ana enerji kaynağı olan jeneratörler uzun ömürlü kullanım sağlamaları ile dikkat çeker. Uzun ömürlü kullanım için kaliteli ve doğru ürün tercihinde bulunulmalıdır. Jeneratör almaya karar verildiğinde göz önünde bulundurulması gereken pek çok nokta vardır. Dönemsel olarak ya da sürekli olarak kullanılacak cihazın teknik özellikleri alıcılarda kafa karışıklığına yol açabilir.

Satın alma işlemi yapılmadan önce ürünün kullanım alanı belirlenmelidir. Farklı amaçları ile ön plana çıkan modeller doğru ve kaliteli seçimleriyle yüksek verimlilik elde edilebilir. Kullanım alanından sonra ürünün çevresindeki cihazlara gerekli, yeterli enerjiyi sağlayabilmesi için güç tespitinin yapılması gerekir. Ürünün teknik özellikleriyle birlikte yeterli verimliliğin elde edilmesi önemlidir.

Çevresel koşulların ürünler üzerinde etkisi olabileceğinden göz önünde bulundurulmalıdır. Bununla birlikte jeneratörün uzun yıllar boyu sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için bakımının belli periyotlarda yapılması gerekir. Bu ürünler dayanıklı malzemelerden üretilse de zaman içerisinde parçaları bozulabilir ya da yıpranabilir. Bu kapsamda kolayca temin edilebilen yedek parçalara sahip ürün modeli tercih etmek ideal olacaktır. TSE damgası ve Avrupa standartlarına uygunluğu belirten CE belgesi uluslararası standardizasyon örgütünün belirlediği kalite kontrol sisteminin kontrol ettiği bir yönetim anlayışı sonucunda ortaya çıkmıştır. Kalite düzeyini belirten ISO gibi belgelere de sahip modeller kalitesini gözler önüne sererek kullanıcı memnuniyetini sağlar.

Mobil Tasarıma Sahip Taşınabilir Modeller ile Ev Tipi Jeneratör Modelleri

Şebekeden sağlanan ve günlük hayatın işleyişi için vazgeçilmez unsurlardan olan elektriğin farklı sebeplerden dolayı kesilmesi durumunda alternatif enerji kaynağı olan jeneratörler devreye girer. Evler, ofis gibi işyerleri, eğitim ve sağlık kuruluşları, fabrikalar ve sanayi bölgeleri sürekli olarak elektrik ihtiyacı duyulan alanlardır. Jeneratörler sayesinde bu gibi alanlarda ihtiyaç duyulan enerji sağlanır. 

Ev tipi modeller genellikle düşük güç seviyelerinde çalışabilen cihaz modelleridir. Yüksek kaliteli malzemelerden üretilen bu modeller üstün performans sergiler. Genellikle kompakt tasarımlı ve portatif olan bu ürünler taşınabilir özellikleri ile istenilen yere taşınabilir. Ev içerisinde farklı alanlarda kullanılmak istendiğinde rahatlıkla götürülebilir. Verimli bir şekilde çalışabilen ev tipi modeller bazı kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Mini jeneratör olarak da adlandırılan bu modeller kompakt tasarımları ile fazla yer kaplamaz ve son derece işlevseldir.

Portatif çeşitler arasında daha küçük boyutlara sahip çanta jeneratör olarak bilinen modeller de mevcuttur. Benzin ve dizel yakıt türü ile çalışan portatif modeller vardır. İple çalıştırılan farklı tasarımlar da mevcuttur. Çantalı modeller güç değerleri doğrultusunda farklı çalışma saatine sahiptir. Yakıt türüne bağlı olarak performans süreleri değişiklik gösterir. Genellikle 12 saat kesintisiz bir şekilde çalışma sağlayabilen çantalı modeller ergonomik tasarımları ve sağladıkları konfor sebebiyle yaygın bir şekilde tercih edilir. 

Sürekli Çalışan Sistemler için Uygun Jeneratör Özellikleri

Jeneratör modelleri en genel ayrımı ile ev ve sanayi tipi olarak isimlendirilir. Kullanılan alanın çeşitli özelliklerine bağlı olarak üretilen modeller alternatif enerji sağlar. Özellikle ev tipi modeller taşınabilir özellikleri ile dikkat çeker. Ürünlerin çalışırken çıkardıkları ses miktarı seçim yaparken dikkat edilmesi gereken ve oldukça önemli bir noktadır. Sürekli çalışmak durumunda olan cihazların gürültü kirliliğine sebebiyet vermemesi beklenir. 

Sessiz ürün modelleri konutlarda kullanılmak için oldukça idealdir. Otomatik özellikli modeller kesinti durumunda direkt olarak devreye girerek gerekli enerji ihtiyacını karşılar. Kafe, restoran, mağaza, market gibi özellikle bozulabilir gıdaların bulunduğu alanlarda dondurucu, buzdolabı gibi beyaz eşyaların sürekli çalışması gerekir. Bu gibi yerlerin kapalı olduğu saatlerde plansız yapılan elektrik kesintisi durumunda otomatik olarak devreye giren enerji kaynağına ihtiyaç duyulur. Bu çalışma prensibi ile hareket eden otomatik özellikli modeller gıdaların korunmasına yardımcı olur.

Akü özelliği cihaz çalışma süresini büyük ölçüde etkiler. Akülü modeller kendi devreleri içinde bulunan enerji sayesinde cihazları besleyebilir. Tercih edilen modelin tüm enerji ihtiyacını karşılaması oldukça önemlidir. Market gibi işletmeler için tek veya iki fazlı sistemler yeterli olabilir. Daha büyük otomasyon sistemleri için üç fazlı sistemler daha uygun olacaktır. Sürekli çalışması gereken cihazlar için uygun tasarıma sahip ürün modelleri tercih edilmelidir.

Jeneratör Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Jeneratör alırken birtakım noktalara dikkat edilmesi cihazdan en yüksek verimi elde edebilmek için gereklidir. Konutlar için seçim yaparken elektrik sisteminin tek ya da üç fazlı olup olmadığı tespit edilmelidir. Bununla birlikte standby, continuous ve prime çalışma prensiplerine sahip cihaz modelleri arasından en uygun olan tercih edilmelidir. Amacına uygun olmayarak seçilen cihazlar motorlarına zarar vererek kullanım ömrünü kısaltabilir. Jeneratör gücü doğru ayarlanmalı ve ihtiyaca uygun şekilde tercih edilmelidir.

Cihaz gücünü gereğinden küçük seçmek de gereğinden büyük seçmek de zararlıdır. Kullanılacak cihaz modelinin watt durumu hesaplanarak tercih yapılmalıdır. Cihaz kapalı bir ortama yerleştirilecek ise hava sirkülasyon durumu göz ardı edilmemelidir. Yüksek hararet cihazlara zarar verebilir. Otomatik cihazlar işinizi epey kolaylaştıracaktır. Şebeke kesildiği zaman otomatik olarak devreye giren ve elektrik sağlayan bu cihazlar şebekenin geri gelmesi durumunda da otomatik olarak çalışmayı durdurur. Otomatik olmayan cihaz modelleri manuel bir şekilde elle açılır.

Jeneratör açık bir alanda kullanılacak ise etrafının örtülmesine izin veren kabin gibi bir şeye ihtiyaç vardır. Böylece olumsuz hava şartlarından etkilenmez ve çalışırken oluşturduğu gürültüden dolayı etrafında bulunan kişileri rahatsız etmez. Aşırı nemli veya aşırı sıcak bölgelerde tercih edilecek cihazın olağanüstü hava koşullarına dahi dayanıklı olması gerekir. Cihaz etrafında elektrik çarpmalarına karşı gerekli tedbirler alınmalıdır.

Jeneratör Fiyatları

Jeneratör fiyatları mekanik ve teknik özelliklerine göre değişiklik gösterir. Mekanik özellikler içerisinde cihaz boyutları yer alır. Farklı boyutlara sahip ev tipi ve sanayi tipi cihaz fiyatları kullanılan malzemenin niteliklerinden etkilenir. Malzeme tüketiminin fazlalığı fiyatlar üzerine etki eder. Taşınabilir küçük boy seçenekleri ile birlikte otomatik çalışan ve kabinli modeller de mevcuttur. Cihaz büyüklüğüne göre kullanılan malzeme oranı da değişir.

Cihaz tasarımlarında yüksek standartlara uygun materyaller tercih edilir. Taşınabilir özellik fonksiyonelliği getirir. Fonksiyonel özelliklerin ön plana çıkarıldığı cihazların fiyatları da farklı aralıklarda seyreder. Cihaz parçaları da fiyatları büyük ölçüde etkiler. Teknik özellikler de bir bu kadar önemlidir. Sürekli çalışma süresi, silindir hacmi, maksimum güç, maksimum motor gücü, frekans, çalışma prensibi, faz, sürekli güç, voltaj, panel özellikleri, motor tipi, yakıt tüketimi gibi teknik özellikler fiyat belirlenirken dikkate alınır. Emniyet sistemleri de tasarım aşamasında oldukça önemlidir. Aşırı yük korumasına sahip cihazlar oldukça güvenlidir.

Koçtaş, ihtiyaçlarınıza göre tercih edebileceğiniz, teknolojik özellikleri ile pratik kullanım imkânı sağlayan jeneratör modellerini satışa sunar. Cihaz özelliklerini göz önünde bulundurarak bu modeller arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Ev ya da iş yerinde elektrik kesilmesi durumlarında pratik bir şekilde elektrik ihtiyacını giderebilmek için Koçtaş mağazalarında ve internet sitesinde avantajlı fiyatlarla sunulan jeneratör modellerini hemen inceleyebilirsiniz.

Jeneratör Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Jeneratör Nedir?

Jeneratör elektriklerin kesilmesi durumunda devreye giren ve kimi zamanlarda hayat kurtarıcı bir rol üstelenen birçok farklı güç tipine ve çalışma prensibine sahip cihazlardır. Bu cihazlar gündelik hayat içerisinde kullanılan ve enerjiyi elektriğe dönüştürerek hayata büyük katkı sağlayan yardımcı ekipmanlardandır. Bu cihazlar kullanım süreleri, kullanım alanları, yakıt tüketimi ve özelliklerine göre çeşitlilik gösterir.

Jeneratör Nasıl Çalıştırılır?

Bu cihazlar elektrik kesintisi durumunu saniyeler içerisinde tespit edip otomatik bir şekilde devreye girerler. Jeneratörler motor ve alternatör sayesinde çalışır. Elektromanyetik indüksiyon manyetik alan değişiminde bir akım oluşturur. Bu tel dışarıdan bir güçle çevrildiğinde elektrik enerjisi ortaya çıkar. Bu cihazlar elektrik kesilmesi durumunda devreye girerek manyetik alan içerisinde bulunan iletkenin dönmesini sağlar ve böylece iletken üzerinde elektrik akımı oluşmuş olur. 

Jeneratör Çeşitleri Nelerdir?

Jeneratör çeşitleri iki zamanlı ve dört zamanlı olmak üzere ikiye ayrılır. Bununla birlikte benzinli, akülü, dijital benzinli, benzinli marşlı ve çanta tipi olmak üzere farklı çeşitlerde kullanıcıların beğenisine sunulur. Seçim yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri kullanım alanına uygun olan ve enerji türünü karşılayabilecek bir modelin tercih edilmesidir. Elektriğin mevcut olmadığı bir ortam için akülü jeneratör modeli kullanmak uygun değildir.

Jeneratörler Durmadan Kaç Saat Çalışır?

Jeneratörlerin standby, continuous ve prime çalışma prensiplerine sahip çeşitleri vardır. Standby sınırlı süre çalışma anlamına gelir. Ortalama yılda 500 saat kadar çalışabilir. Prime ise sınırlı olmayan ve süreli çalışma anlamına gelir. %90’lık yük faktörüyle 12 saat ara ile 1 saat yüzde on aşırı yük sağlar. Continuous sürekli çalışma anlamına gelir. Cihazların sağlayabildiği güç sürekli yükte ve sınırlı olmayan zaman diliminde gerçekleşir.

En Çok Satan Jeneratörler Hangileri?

Koçtaş Jeneratörler kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Hyundai Hhy7250e Benzinli Monofaze Marşlı Jeneratör 7,5 Kva
  2. Hyundai Hhy960a Benzinli Çanta Jeneratör 1 Kva
  3. Hyundai Hhy7250e-3 Benzinli Trifaze Marşlı Jeneratör 7,5 Kva
  4. Genpower Marka Gbg 75 İe Model 7,5 Kva,benzinli Marşlı, Tekerlekli, Açık Tip Dijital İnverterli Monofaze( 220 Volt) Portatif Jeneratör
  5. Genpower Marka Gbg 110 Ie Model 11 Kva, Benzinli, Marşlı, Tekerlekli, Monofaze( 230 Volt) Inverter Jeneratör
Daha fazla göster
161 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: