Peşin Fiyatına 7 Taksit

Benzinli Testereler

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

İşinizi Kolaylaştıracak Benzinli Testere Modelleri

Bir benzinli testere gerek profesyonel amaçlarla gerekse de hobi amaçlı olarak kullanılabilir. Sıradan kesme ekipmanları ile karşılaştırıldığında pek çok açıdan kolaylık sağlar. Ağaç keserken, budama yaparken ya da peyzaj amacıyla yapılacak işlemlerde zamandan ve emekten tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca hafif olması sebebiyle farklı alanlarda kullanım imkanı tanır. 

Çeşitli amaçlara yönelik olan üretilen motorlu testereler farklı güçtedir ve her bir amaç için farklı özelliklere sahip olur. Nitekim her kullanıcının kendi ihtiyaçlarına yönelik bir benzinli testere bulması da mümkün hale gelir. Örneğin büyük ve gövdesi geniş olan ağaçları kesmek için yüksek performans gösteren güçlü modeller üretilirken, bahçe ve budama işleri için daha düşük güçte performans gösteren modeller üretilir. 

Benzinli testereler pek çok farklı şekilde kategorilendirilir. Örneğin motor gücü ve pala uzunluğu değerlendirme sırasında en çok dikkat edilen özellikler olarak öne çıkar. Bir diğer yandan marka, fiyat, ağırlık ve yakıt türü gibi özellikler de seçim sırasında dikkate alınır. Kullanıcılar ihtiyaçları belirleyip bütçe planlaması yaptıktan sonra kendi bütçelerine uygun ve ihtiyaçları karşılayan bir testere modelini rahatlıkla bulabilir.

Benzinli Testere Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Bir benzinli testere almak gerekiyorsa, ilk olarak genellikle ihtiyaçlara karar verilir. Kesilecek şeylerin sertliği, alan genişliği ve motor gücü de dahil olmak üzere seçimi etkileyecek pek çok faktör bulunur. Hem benzinli testere üreticileri hem de kullanıcıları tarafından seçim sırasında dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde listelenir:

  1. Kullanıcı deneyimi,
  2. Kullanım sıklığı,
  3. Kesilecek odun, ağaç ya da maddelerin sertlik derecesi,
  4. Kesilecek maddelerin büyüklüğü,
  5. Ergonomik özellikler,
  6. Güvenlik özellikleri.

Yukarıdaki özellikler seçim konusunda size yardımcı olur. Fakat bazı profesyonel kullanıcılar daha farklı özellikler arayabilir. Bu özellikler ise şu şekilde sıralanabilir:

  1. Servis ve bakım sürecinin kolay işlemesi,
  2. Erişilebilir bir hava filtresine ve bujiye sahip olması,
  3. Zincirin esneme özellikleri ve değişimde kolaylık sağlıyor olması,
  4. Kışında efektif bir şekilde kullanabilmek için ısıtmalı tutamaklara sahip olması.

Yalnızca hobi amaçlı olarak kullanılacak olan testerelerde ikincil özelliklere bakılması gerekmez. Fakat profesyonel ve aktif bir kullanım için ikincil özellikleri de göz önünde bulundurmak doğru bir tercih yapmaya yardımcı olur. Tüm bunlara ek olarak tüm özelliklerin birbirine koordine ve dengeli bir şekilde çalışması gerekir. Böylelikle tercih edilen cihazdan maksimum verimi almak da mümkün hale gelir.

Benzinli Testere Pala Uzunluğunun Performansa Etkisi 

Kullanıcılar tarafından genellikle daha uzun bir palaya sahip olan benzinli testere modellerinin daha iyi olduğu kabul edilir. Fakat profesyonel kullanıcılara göre böyle bir yaklaşım doğru değildir; çünkü bazı nedenler daha kısa bir palaya sahip olan modellerin kullanılmasını gerektirebilir. Ayrıca uzun bir pala çoğu zaman ek masraflar yaratır.

Bir motorlu testere palasının uzun olması durumunda, motorun testere zincirini harekete geçirebilmek için daha yüksek bir enerji toplaması gerekir. Bu durum kesme performansını artırmakla birlikte, benzin masraflarının artması anlamına da gelir. Nitekim pala uzunluğu konusunda motor gücü ve uygulama alanı belirleyici olur. Ev ortamında kullanılacak olan testere modelleri için 30 cm pala uzunluğu yeterli kabul edilir.

Uzunluk dışında göz önünde bulundurulması gereken bir başka unsur daha bulunur. Eğer bir benzinli testere oyma ya da heykel gibi daha ince ve özel bir işçilik gerektiren işlerde kullanılacaksa, carving palası olarak adlandırılan özel tasarım bir palaya ihtiyaç duyulur. Bu pala sayesinde ince konturlu kesme işlemleri yapılabilir. 

Kısaca; büyük modeller küçük benzinli testere modellerine göre daha iyi performans vermez. Burada önemli olan ihtiyaçları belirlemek olarak kabul edilir. Yine de ev tipi kullanım için büyük bir model tercih etmektense, daha kolay bir kullanım imkanı yaratan mini benzinli testere seçenekleri arasında bir seçim yapılabilir. 

Benzinli Testere Modellerinin Özellikleri 

Pek çok kullanıcı için benzinli testere fiyatları seçim konusunda belirleyici olur. Elbette fiyatı belirleyen pek çok faktör bulunur. Örneğin bir Stihl benzinli testere başka bir markaya göre daha ucuz ya da daha pahalıdır demek mümkün olsa da, fiyatı genellikle özellikler belirler. Renk, derinlik ya da yükseklik gibi basit özelliklerin fiyata çok ciddi bir etkisi olmaz. Fakat malzeme kalitesi, pala uzunluğu ve motor gücü gibi özelliklerin benzinli testere fiyatlarına doğrudan etkisi bulunur.

Hemen hemen tüm benzinli testere seçenekleri plastikten ya da metalden üretilir. Çelikten üretilen testereler plastikten üretilen testere modellerine göre daha dayanıklıdır ve daha uzun ömürlü oldukları kabul edilir. Dolayısıyla fiyatlarının biraz daha yüksek olması doğal karşılanır. Benzinli testerelerin ağırlığı 3 kg ile 8 kg arasında değişir. Motor gücü ise 1.2 HP değerinden başlayarak 4.5 HP ve hatta büyük testereler için daha yüksek değerlere çıkar. Pala uzunluğu ise 25 cm ile 45 cm arasında değişir. 

Koçtaş pek çok üründeki yarın kapında özelliği ile hızlı teslimatın avantajlarından yararlanmanıza imkan tanır. Ayrıca memnun kalmadığınız ürünleri de teslim etmek için kargo şubesine gitmenize gerek kalmaz. Çünkü Koçtaş yanlış ya da beğenilmeyen ürünlerin iadesini kapınızda gerçekleştirir. Siz de farklı seçenekler arasında gezinmek, en iyi benzinli testere modellerini listelemek ve kolay bir şekilde sipariş vermek için Koçtaş'ı tercih edebilirsiniz. 

Benzinli Testere İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular 

Benzinli Testere Nasıl Çalışır?

Aldığınız motorlu testerenin kullanım detayları genellikle kullanma kılavuzu içinde yer alır. Fakat genel hatlarıyla şu şekildedir: Öncelikle stop anahtarı açık konuma getirmelisiniz. Ardından itmeli jikle anahtarı kendinize doğru çekmelisiniz. Son olarak starter ipini bir kez tam çektiğinizde motorlu testereniz çalışır duruma gelir. Starter ipini 1 kez çekip bıraktıktan sonra motor sesini duydunuz ve ardından benzinli testere stop ettiyse, starter ipini birkaç kez daha çekebilirsiniz. 

Benzinli Testere Nasıl Kullanılır?

Tüm tehlikeli cihazlarda olduğu gibi kullanım sırasında mümkünse koruyucu giysi ve eldivenler ile birlikte göz, kulak ve baş koruyucu ekipmanlar kullanılmalıdır. Benzinli testere sağ el ile arka tarafta bulunan elcikten, sol ile ise ön tarafta bulunan elcikten kavranmalıdır. Eğer testereyi sağlam şekilde kavrarsanız, geri tepme ya da farklı bir problem durumunda zarar görmenize engel olur. Benzinli testereler tam güçte çalıştırılmadığında istenen performansı vermez, bu yüzden tam güçte çalıştığından emin olmak gerekir. 

Benzinli Testere Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir testere satın alırken en temel unsur ihtiyaçları belirlemektir. İhtiyaçlara yönelik olarak uygun fiyatlı bir ürün seçmek fiyat performans konusunda sizi tatmin eder. Motor gücünün yüksek olması kesme işlemi sırasında hem emek hem de zaman olarak tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca pala uzunluğu da yapılacak işin niteliğine göre belirlenmelidir.

En Çok Tercih Edilen Benzinli Testere Modelleri Hangileridir? 

Benzinli testere modelleri farklı özelliklere sahip olarak üretilir. Bu piyasa içerisinde pek çok farklı marka bulunur. Özellikle Hyundai benzinli testere modelleri amatör ve profesyonel kullanım için uygundur. Bir diğer önemli marka olan Einhell benzinli testere seçenekleri için de benzer şeyler söylenebilir. Alpina ve Opp da öne çıkan diğer benzinli testere markaları olarak değerlendirilebilir.

Daha fazla göster
167 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: