Peşin Fiyatına  7 Taksit

Takım Çantası

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Her İhtiyaca Uygun Takım Çantaları 

Evin farklı alanlarında değişik nedenlerle tamir gerektiren arızalar meydana gelir. Arızalar farklı malzemelerde ve farklı şekillerde ortaya çıktığı için onarımda gerekli ekipmanlar da değişir. Örneğin, ahşap tamiratı ile borularda oluşan arızaların onarımı farklı araç gereç gerektirir. Alet çantası da denilen takım çantaları tüm bu aletlerin bir arada saklandığı kapaklı ürünlerdir. 

Takım çantaları aslen boş olarak satılır. Evde bulunan araç gereçlerin düzenlenmesi için kullanılır. Aletler ayrı ayrı da satın alınabilir. Takım çantası fiyatları da dolu veya boş satın alınmasına göre değişiklik gösterir.

İçerisinde gereksinim duyulan tüm aletlerin bulunabileceği modelleri de vardır. Tamir aletleri ile birlikte satılan modellere ulaşmak için dolu takım çantası arayışında olunmalıdır. Takım çanta fiyatları dolu ya da boş olması durumuna göre önemli şekilde değişkenlik gösterir. 

Takım çantalarına çivi ve vidalardan, mengenelere kadar farklı boyut ve işlevlerde el aletleri konulur. Araç gereçlerin dağılmadan, düzenli bir şekilde ve bir arada saklanması amaçlanır. İçerikleri ve boyutları gereksinimlere göre farklılıklar gösterir. Küçük takım çantası yalnızca ev işlerinde kişisel olarak kullanılacak temel aletleri içerir. Büyük takım çantası ise tamirle daha çok ilgilenen kişilerce ya da profesyonel tamir ustalarınca kullanımına uygundur. Öte yandan, çantalar hangi alanda çalışılacağına göre de farklı içeriklere sahip olur. Örneğin, elektrikçi takım çantası en kapsamlı içerik ve çeşitlilik anlamında en kapsamlı olanlardan biridir. 

Neden Bir Takım Çantasına İhtiyaç Duyulur? 

Neredeyse tüm yaşam alanlarında küçük ya da büyük bir takım çantası bulunur. Takım çantasının en büyük avantajı gereksinim duyulan aletlerin düzenli ve bir arada tutulmasıdır. Aksi halde, çiviler evin farklı yerlerinden çıkabilir. Aranılan araç gereçler bulunamadığı için zaman ve maliyet kaybı yaşanabilir. Güvenlik açısından risk oluşturur. 

Evde bulunan herhangi bir çantanın aletler için kullanılması da mümkün değildir. Çantaya dağınık bir şekilde yerleştirilmesi gerektiği için herhangi bir işlevi olmaz. İçerisinde kesici ve delici araçlar da olacağı için hem arama hem taşıma sırasında yaralanmalara sebep olabilir. Takım çantaları yalnızca aletlerin güvenli, düzenli ve birlikte saklanması için kullanıldığından, tüm güvenlik ve risk faktörleri düşünülür.

Bir takım çantası edinilmesinin temel avantajları şu şekilde sıralanabilir:

  • Dayanıklı malzemelerden üretilir. 
  • İhtiyaca uygun şekilde ve adette bölmelere sahip çeşitleri bulunur.
  • Takım çantası organizer yardımı ile daha düzenli bir alan yaratır. 
  • Taşırken yaşanabilecek çarpma ve dökülmelere karşı kilitli modelleri vardır. 
  • Ağır malzemelerin rahatlıkla taşınabilmesi için tekerlekli ve çekçekli modelleri kullanılır. 
  • Tüm ekipmanlar bir arada olduğu için alternatifli çalışmak mümkün olur. En etkin çözümü bulmakta yardımcı olur. 
  • Daha az ve çeşitlilikte ekipman için kullanılan avadanlık ve organizer da bir çeşit takım çantasıdır. Her türlü ihtiyaç için tasarlanmış modelleri vardır.
  • Tüm eşyaların tek tek saklanacağı bir alternatiften daha az yer kaplar. 

Takım Çantası Modelleri 

Takım çantaları tasarımlarına, malzemelerine, boyut ve fonksiyonlarına göre farklı modellere sahiptir. Her bir modelin farklı alanlarda avantajları ve dezavantajları bulunur. 

Tasarımına Göre Takım Çantası Modelleri 

Çantalar kullanım kolaylığı sağlamak için farklı şekillerde tasarlanabilir. Özellikle içinde çok malzeme olan ağır modellerin taşınması zor olur. Tekerlekli takım çantası bu zorluğu aşmak için kullanılır. Tekerlekli modellerin sadece iki köşesinde teker bulunur. Kayma olmaması için dört köşeye birden yerleştirilmez. Taşıma, ekstra çekçek özelliği ile tamamlanır. Çekçekli takım çantası hem ağır hem de büyük boyutlu bir üründür. Genellikle plastikten üretilir. Birçok modelde kilitlenebilme özelliği vardır. Kilitler metal ya da plastik malzemedir. 

Küçük ve çok sayıda parçanın bulunacağı ürünler için organizer kullanılır. Organizerli takım çantası modellerinde bu bölümleri yerleştirebilecek alanlar bulunur. Genellikle farklı boyutlardaki çivi, vida benzeri ürünler için kullanılır. Diğer aletler ise kendileri için oluşturulmuş haznelerde saklanır. Organizer bulunmadığı halde küçük parçaların düzenlenebileceği çantalar vardır. Çok gözlü takım çantası bu tasarımlardan biridir. Genellikle yukarı doğru açılır kapanır merdiven şekilde tasarlanır. Mekanikçiler bu çantaları sıklıkla tercih eder. Bölümleri farklı boyutta olduğu için kullanımı fonksiyoneldir. Pense, tornavida gibi aletler için özel yerler bulunur. Ayrıca yerden de tasarruf sağlar. Çekmeceli takım çantası ise yukarıdan aşağı doğru açılan çekmeceleri olan modellerdir. Çekmecelerinin genişliği hemen hemen aynı boyuttadır. Bazı modellerde ise çivi, vida gibi daha çok sayıda küçük parçanın saklanacağı özel çekmece alanları da bulunur. 

Malzemelerine Göre Takım Çantası Modelleri

Takım çantaları her yere kolayca taşınabilmelidir. Ağır işlerde kullanabildiği için sağlam, kolay deforme olmayacak, çizilmeyecek malzemeden üretilir. Aynı zamanda esneklik de avantajlıdır. Bu özellikleri taşıması anlamında plastik kullanımı yoğundur. Ahşap malzemeler takım çantası olarak neredeyse hiç tercih edilmez. Kırılma riski yüksektir. Bölümleri kolayca deforme olabilir. Sağlam bir ahşap ürünün maliyeti yüksektir. Öte yandan, tamir işleri çocukların ilgisini çeken bir etkinliktir. Evdeki el aletleri tehlikeli olabileceği için ahşaptan yapılan oyuncak araç gereçler kullanılır. Bu ürünlere ahşap takım çantası kategorisinden ulaşılabilir. Çocuk takımlarında, ahşaptan çekiç, büyük boyutlu çivi, testere, tornavida gibi temel aletler bulunur. 

Plastik dışında, metal de üretimde kullanılan malzemeler arasında öne çıkar. Metal modeller genellikle evrak çantası tarzında tasarlanır. Elde kolayca taşınabilir. Ev ve ofis kullanımları için uygundur. Bu malzemelerin dışında kumaş ve deri modeller de bulunur. Kumaş çabuk deforme olabileceği için oldukça az ve spesifik ürünlerin taşınmasında kullanılır. Çok küçük ve kesici olabilecek aletlerin taşınması için tercih edilmez. Deri takım çantası ufak takım çantası tasarımları arasındadır. Tek katman halinde tasarlanır. Spesifik ürünler için kullanılır. Bel çantası tarzında rastlanabilir. Çok şık koleksiyon deri ürünler vardır. Koleksiyonerlerin talepte bulunduğu deri modellerin takım çanta fiyatları ise ortalama fiyatların üzerindedir. 

Boyut ve Fonksiyonlarına Göre Takım Çantası Modelleri

Takım çantaları farklı büyüklükte tasarlanır. İçeriğine ve gereksinime göre boyutları değişir. Mekanik ve elektrik işleri için büyük takım çantası gerekir. Ev, ofis gibi alanlarda kişisel ve basit işler için küçük takım çantası yeterli olur. Evde bozulan ekipmanları ve alanları tamir etme zevki olanlar ise profesyonel olmasalar dahi daha çeşitli ürünlerin bulunduğu takımları tercih eder. Tesisat tamiri gibi işlemlerde ise donanımlı bir çantaya ihtiyaç duyulur. 

Her evde olduğu gibi her profesyonelin ulaşabileceği bir yerde pratik alet çantası bulunur. Böylece işin niteliğine göre büyük çantaların taşınması gerekmez. El takım çantası hem işlevi hem de taşınabilirliği açısından her zaman için iyi bir alternatiftir. Küçük olsa da birçok durumda etkili sonuç çıkarır. Benzer bir şekilde, daha mobil ihtiyaçlar için oto takım çantası kullanılabilir. Portatif ve spesifik aletlerin olduğu bu modeller, el çantasına göre biraz daha kapsamlıdır. Sağlık çantası, yangın tüpü gibi bu tarz bir ekipmanın da arabada bulunması gerekir.

Profesyonel çözümler için ise çok amaçlı takım çantası seti tercih edilir. Daha küçük takımlarda her bir aletin tek boyutu bulunur. Genellikle her aletin en çok kullanılan boyutu tercih edilir. Çok amaçlı modellerde ise aletler takımlar halinde yerleştirilebilir. Böylece sürprizlere rağmen tüm gereksinimleri karşılayacak bir set oluşturulur. Ayrıca değişik işlevleri yerine getirecek alternatiflere de çok rahat ulaşılabilir. 

Takım çantası fiyatları da modellerin kapsamına göre değişir. Profesyonel bir model tercih edildiğinde takım çantası fiyatları daha yüksek kalırken, küçük boyutlu ve amatör işler için üretilenler daha uygun fiyatlı olabilir.

Temel Takım Çantası Ekipmanları 

Çiviler ve vidalar, takım çantalarının vazgeçilmezidir. Renklerine ve boyutlarına göre farklı adetlerde paketlenerek satılır. Çok gözlü çantalarda, farklı boyutları için özel hazneler bulunur. Çivilerin kullanımı için küçük boyutlarda bir çekiç de bulundurulur. Vidalar için ise farklı uçlara sahip tornavidalar kullanılır. Bazı çantalarda tornavida seti mevcutken bazılarında ise değiştirilebilir uçlu modeller bulunur. 

Gönyeler dolap, raf, mobilya gibi yüzeyleri birleştirme ya da sabitleme aracı olarak kullanılır. Esasında bir bağlantı aracıdır. İhtiyaca göre farklı boyutta ve şekilde bulunabilir. Gönyelerin sabitlenmesi için vida ya da çivi kullanılır. Yani tornavida ya da çekiç de ihtiyaç duyulan bir alet olarak gönye ile birlikte bulunmalıdır. 

Penseler, gerektiğinde malzemelerin bükülmesi, tutulması, sıkıştırılması ve kesilmesi için kullanılan el aletleridir. İşlevlerine göre farklı türleri bulunur. Örneğin düz pense tutma ve kesme işlemlerini yaparken, kargaburnu malzemeleri şekillendirmede kullanılır. 

Anahtar setleri cıvata, somun gibi malzemeleri sıkıştırma ve sökmede kullanılır. Farklı boyuttaki civatalar için uygun anahtarlar vardır. Anahtarlar, numaralarına göre adlandırılır. Kurbağacık anahtarlar ise ayarlanabilir özelliği ile birden çok boyuta dönüşebilir. İşlevseldir. Somonların sökülme ve takılmasında lokma tornavida da kullanılır. 

Takım çantalarında maket bıçağı, makas, mini testere, iskarpela başta olmak üzere çeşitli kesici aletler bulunur. Elektrik bandı ve aydınlatıcı bir akülü lambada takımın olmazsa olmazlarındandır. Şerit metre gibi ölçü malzemeleri ve yapıştırıcılar da takımdan ayrılmaması gereken ürünlerdir. 

Ekstra Takım Çantası Ekipmanları 

Çantanın içeriğine ve büyüklüğüne göre bazı ek malzemeler de takıma dahil edilebilir. Takım çantasının kapsamı arttıkça, takım çantası fiyatları da değişiklik gösterir. Fiyatı da etkileyen bkstra ekipmanların çoğu uzmanlık gerektirdiği için daha profesyonel çantalarda bulunur. Örneğin, mini testere daha sık rastlanan bir alet olsa da profesyonel çantada dekupaj, elektrikli ya da tilki kuyruğu testere bulunur. Mengene daha çok masa üzeri kullanıma uygun olsa da işkence setlere dahil edilebilir. Çivi çakmak için mini bir çekiç hemen hemen her çanta içinde yer bulsa da bazı setlerde orta boyutta balta, keser ve balyoz da bulunabilir. 

Elektrik ve mekanik kullanımlarda kablo tamiri sıklıkla karşılaşılan bir onarım işlemidir. Kablolara özel hırdavatlar, kablo kelepçesi, ekstra kablo ve teller de çantalarda rastlanabilen ekipmanlardır. Kontrol kalemi gibi daha spesifik aletler de bulunabilir. Zımba tabancaları zemin ve ahşap ürünlerin tamirinde gerekir. Silikon tabancası ise küçülen boyutları ile neredeyse her takımın içinde yer alması gereken bir alete dönüşür. Kırılan, dökülen metal parçaları birbirine lehimlemeden önce kullanılan lehim pompaları da alet çantalarında bulunabilir. Tesisat tamiratı için ise hırdavat kategorisinde yer alan aletlerin çanta içinde yer alması beklenir. Conta, regülatör, redüksiyon, uzatmalar, nipel gibi ekipmanlar bu takımlar içinde yer alır. 

Takım Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 

Takım çantası seçerken fonksiyonel ve fiziksel özellikleri bir arada değerlendirilir. Genel olarak aşağıdaki noktalara önem verilir: 

  • Kullanım alanı
  • Kullanım sıklığı
  • Profesyonellik/ uzmanlık 
  • Taşıma kolaylığı 
  • Dayanıklılık

Öncelikle alınacak çanta kullanım alanına uygun büyüklükte ve tasarımda olmalıdır. Boyut düzeni doğrudan etkileyeceği için, kullanılacak alet sayısına göre bir tercih uygun olur. Mekanik tamiratı için kullanılacak bir takımda kapı ayağı, zımpara makinası gibi aletlere ihtiyaç yoktur. Oysa mobilya tamiratında da kullanılacaksa, bu iki ürünün yer alması beklenir. Bu nedenle, bu tür ekipmanların sığabileceği büyüklükte ve düzende bir çanta tercih edilir. Evde bireysel ve uzmanlık gerektirmeyen basit operasyonlar için ise daha küçük boyutlarda ve sade tasarımlar seçilebilir. Kapak altı düzenleyici bölümlerin varlığı, çivi, vida, conta gibi ürünler için avantajlıdır.

Takım çantasına çok sık ihtiyaç duyuluyorsa ya da mesleki bir nedenle kullanılıyorsa taşıma kolaylığı öncelikli kriterlerden biri olur. Tekerlekli ve çekçekli modeller tercih edilir. Atölye, garaj gibi alanlarda tekerleklerin boyutu önemlidir. İç ve dış malzemelerinde ağır olmayan alternatiflerin kullanılması beklenir. Kilitlenebilir olması taşıma sırasında açılmasını engelleyeceği için güvenlik açısından önemlidir. Çok sayıda, ağır alet kullanımında dayanıklılık öne çıkar. Bu durumda metal ürünler tercih edilebilir. 

En Çok Tercih Edilen Takım Çantası Modelleri

Takım çantaları neredeyse her evde, ofiste ve arabada bulunur. Kişisel kullanım için alınan çantalar, basit onarımları yapmak için kullanılır. Daha çok ilgi duyulan evlerde garaj ve atölyeler tamirat için dizayn edilebilir. Bu tür durumlarda, daha kapsamlı bir içeriğe uygun boyutlar düşünülür. Tekerlekli modeller daha ergonomik olur. Profesyonellerin kullandığı takımlar ise mesleki uzmanlık alanına göre değişiklik gösterir. Tesisat tamiri yapan usta ile elektrikçinin ihtiyaç duyacağı aletler aynı olmaz. Sayısı ve çeşitliliği farklıdır. Çantanın boyutu, tasarımı, bölme sayısı, malzemesi, dayanıklılığı kullanım amacıyla doğrudan bağlantılıdır. 

Tüm alternatifler göz önünde bulundurulduğuna en çok tercih edilen modellerin plastik olduğu görülür. İlk kez ekipman alındığında genelde hazır takım çantası tercih edilir. Dolu modeller ile boş olanlar arasındaki fiyat farkı yüksektir. Tek tek tüm aletler alınmaya kalkınca çok daha maliyetli bir alternatif olabilir. Zaman geçtikçe yeni ihtiyaçlar doğabilir. Çantaların bölümleri deforme olabilir. Bu durumda boş bir model ile değişim yapılır. 

Koçtaş internet sitesi ve mağazalarında her ihtiyaca uygun takım çantası modelleri incelenebilir. Çantaya yerleştirilmek üzere ihtiyaç duyulan el aletleri avantajlı fiyatlarla Koçtaş'tan alınabilir. 

Takım Çantası Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular 

Takım çantası nedir, içinde neler bulunur?

Takım çantası, tamir ve onarım için kullanılan aletlerin düzenli ve birlikte saklanabileceği kapalı kutudur. Takım çantası içinde temel olarak gün akşında karşımıza çıkabilecek arızaları gidermek için gerekli araçlar bulunur. Bunların başında çivi, vida, tornavida, anahtar gibi ekipmanlar gelir. Yalnızca tamir için değil evde her daim ihtiyaç olabilecek makas, maket bıçağı, yapıştırıcı gibi ürünler de takımlar içerisine bulunur.

Bir takım çantasında olması gerekenler nelerdir? 

Bir takım çantasında, temel ürünler ile uzmanlık aletleri diyebileceğimiz spesifik ürünler bulunur. Temel ekipmanlar, basit işlemlerde kullanılan aletlerdir. Ev içinde takma, sökme, biçimlendirme gibi durumlarda kullanılır.Uzmanlık gerektiren alanlarda ise kullanım alanına göre ihtiyaç duyulabilecek diğer malzemeler bulunur. Kısacası takım çantası seti içindekiler gereksinimlere göre değişiklik gösterir.

En Çok Satan Takım Çantası Hangileri?

Koçtaş Takım Çantası kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Çift Katlı Tekerlekli Takım Çantası
  2. Takım Çantası Malzeme Kutusu Alet Çantası Klasik 24 Inç Asr2056
  3. Takım Çantası Malzeme Kutusu Alet Çantası Klasik 22 Inç Asr2048
  4. Takım Çantası 16
  5. 22''craft Metal Kilitli Takim Çantasi
Daha fazla göster
630 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: