Testereler
Alışveriş sepetinize eklendi
Bahçe ve Balkon kategorisinin en çok arananlarından testere zincirleri ve yağları Koçtaş'ta sizleri bekliyor.
Testereler ağaç, demir vb. nesneleri kesmeye; bahçe işlerinde düzenleme yapmaya yarayan, genellikle üçgen ya da oval biçimde dişleri olan, dar ve uzunca palası bulunan çelik araçlardır. Testereler modern zamanlarda insanların öncelikli olarak nesne kesmede kullandıkları aletlerin başında geliyor. Gerek küçük ebatlarına rağmen elde edebildikleri güçle gerekse ulaşabildikleri hızla bu kategoride insanoğlunun işlerini oldukça kolaylaştırıyorlar.
Tüm bu işlemlerde bir motorlu testereye ihtiyaç duyuyorsanız Koçtaş'ın ilgili kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Testerenizi seçerken öncelikle hangi işlerde kullanacağınızı belirlemelisiniz. Motor gücüne karar vereceğiniz süreçte bu size kılavuz olacaktır. Motor gücünü ve pala uzunluğunu da göz önünde bulundurmalısınız. Kesimini yapacağınız ürünlerin cinsi, sertliği, büyüklüğü gibi pek çok farklı etken motor gücünü belirlemede size yardımcı olacaktır. Pala uzunluğu ise kesilecek cisimlerin enine uygun olmalıdır. Örneğin küçük dallar için çok güçlü bir motora ve uzun bir palaya ihtiyaç duymayacağınız gibi büyük ve eski ağaçlar için de küçük ve cılız bir motorla işiniz tamamlamanızı engelleyebilir.
Motorlu testerelerin çalışan aksamı da diğer motorlu araçlar ile benzerdir ancak motorlu testereler yalnızca benzinle çalışmazlar. Testere zincir ve testere zincir yağları da ürünün çalışma performansını etkiler. Buradaki belirgin fark motorlu testerelerde yakıtın içine yağ eklenmesidir. İç aksamın sürtünmeden etkilenmemesi için yakıtın içine %5 oranında mineral bazlı yağlardan eklemeniz gerekmektedir. Bu yağlar farklı çeşitlere sahip olabilirler. Size ve motorlu testerenize en uygun testere zincir yağını tercih etmelisiniz. Motorlu testere zincir yağı fiyatları ve pek çok seçenek için Koçtaş internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Motorlu testerelerde bir adet yağ deposu bulunurken bir adet de yakıt deposu bulunmaktadır. Testere zincir yağları deposuna zincir ve palanın yağlanması için gereken yağ doldurulurken benzin deposuna yukarıda da bahsedilmiş olan benzin ve yağ karışımı doldurulmalıdır. Bu karışımın oranını yukarıda belirtildiği gibi ayarlamanız gerekmektedir. Böylece motorunuz ve testereniz en verimli haliyle çalışacaktır.
Motorlu testerelerin nasıl çalıştırılacağına gelecek olursak: Motorlu testerelerde kullanılan "jikle" adında bir mekanizma bulunur. Jikle motorun hızla, yüksek bir devire çıkabilmesi için kullanılan alete denir. Eğer ki motorlu testerenizi soğuduktan sonra çalıştıracaksanız motoru çalıştırırken bu jikleyi açık konuma getirmeniz gerekmektedir. Jikle genellikle motor ipinin hemen yanında yer alır. Motor halihazırda sıcaksa jikleyi açmaya gerek duyulmaz. Jiklenin yukarı kaldırılmasının ardından motor ipini hızlıca kendinize doğru çekmelisiniz. İlk birkaç çekişte motor çalışmayacaktır, motor çalışıncaya kadar bu ipi çekebilirsiniz. Artık motorlu testereniz çalışır konumdayken ip kendi yerine yerleşecektir. Motorun gücünü artırmak için gaz verirken alt ve üst tetikleri kullanabilirsiniz. Gaz miktarını doğru ayarlamak önemlidir, fazla ya da az gaz vermek motorunuzu zorlayıp sonrasında bozulmasına neden olabilir.
Hemen hemen her motorlu testerede güvenliği sağlamak adına bir fren mekanizması yer alır. Kesme işlemi sırasında herhangi bir tehlike fark ederseniz bu kolu ileri doğru ittirmeniz gerekir. Böylece motorlu testerenizin çalışmasını durdurursunuz ve kendinizi olası tehlikelere karşı koruyabilirsiniz.
İnsan gücüyle ya da yakıtla işlev gören testerelerin otomatik motorlu modelleri belirli periyodlarla bakıma ihtiyaç duyarken bu bakımlar esnasında kullanılan materyallerin kalitesi, testerenin ömrünü uzatırken siz değerli kullanıcılara da üstün performans elde etme fırsatı sunuyor.
Elbette kullanıcıların hem testere zincirlerini hem de testerede kullanılacak testere zincir yağlarını seçerken dikkat etmeleri gereken bir çok farklı özellik bulunmaktadır.
Benzinli testere zinciri bir motorlu testerede kesme işini gerçekleştiren, palanın etrafına sarılı bulunan, saniyede belirli hızla dönerek kesme işlemini gerçekleştiren aksamdır. Bu testere zincirlerin yeterli keskinlikte olması gerekmektedir. Bir testere kullanımı esnasında testere zinciriyle birlikte satın alınsa da zamanla bu zincirlerde körelmeler, aşınmalar ve bozulmalar meydana gelebilir. Böyle durumlarda yeni bir zincir satın almak en doğru yol olacaktır.
Kullanılacak zincirlerin doğru bir seçilebilmesi için öncelikle bu zincirlerin neye göre sınıflandırıldığını bilmek gerekmektedir. Yanlış seçilecek zincir, hem kullanımı imkansız kılacağı gibi hem de kazaların yaşanmasına sebebiyet verebilir.
Motorlu testere zinciri, testerenin sahip olduğu diş sayısına, dişler arası mesafeye ve dişlerin arka yapısının köşeli veya yuvarlak olmasına göre değişiyor. Motorlu testere zincirlerini seçerken öncelikle bu özellikleri doğru ve kesin bir şekilde bildiğinizden emin olmalısınız.
Testere zincir tipleri belirlenirken dişler arası mesafe bir ölçüt olarak kullanılır. Dört tip diş mesafesi boyutu bulunmaktadır. Bunlar: 91 ,0.325 ,3/8 ve 0.404 boyutlarıdır. Dişler arası mesafe uzadıkça zincirin genel boyutu da uzamaktadır. Bir diğer ölçüt olan diş sayıları ise 27.5, 28, 28.5, 34, 36 ve 38 diş şeklinde sıralanmaktadır. Bu da yine testerenizin makarasının boyutuna göre belirlenir.
İhtiyacınıza uygun testere zincirini seçmek adına farklı testere zinciri fiyatları ile ürünleri inceleyebilir ve detaylı bilgi edinebilmek için motorlu testerenizin kullanım kılavuzunda yazılı bilgileri detaylıca ve dikkatlice okumalısınız.
Motorlu testereler de her motorlu araç gibi yakıta ve aksamlarının sorunsuz işlemeye devam edebilmesi için motorlu testere zincir yağına ihtiyaç duyar. Yakıt motorun çalışmasını sağlarken yağ ise çeşitli mineraller ile zenginleştirilerek malzemeler aşınmaya, paslanmaya ve kireçlenmeye karşı korunmasını sağlar. Elektrikli testere zincir yağı seçerken yağın motorda mı yoksa işleyen aksam bakımında mı kullanılacağını belirlemelisiniz. Benzinli testere zincir yağı seçiminde içerik, kalite dikkate alınmalıdır.
Koçtaş hem online hem de Türkiye'nin dört bir yanındaki mağazalar üzerinden alışveriş yapabileceğiniz yapı malzemeleri zincir mağazalarının öncülerindendir. Koçtaş her türlü mobilya, bahçe & dekorasyon, banyo, mutfak, elektrikli ev aletleri, hırdavat ihtiyaçlarınıza karşılık bulabileceğiniz ürünleri bünyesinde bulunduran yapı markettir. Müşteri odaklı olmak, değer yaratmak ve birlikte başarmak gibi temel değerleri olan Koçtaş'ta her türlü sorununuza anında çözüm bulabilirsiniz. Koçtaş ihtiyacınıza yönelik her türlü motorlu testere zincirlerini ve yağlarını siz değerli müşteriler için satışa sunmaktadır. Testere zinciri fiyatlarına ilgili kategoriden kolaylıkla ulaşabilir, ihtiyacınızı anında karşılayabilirsiniz.
Testerenizin zincirini takarken öncelikle sökmüş olduğunuz palayı hareketli aksamın hemen önünde bulunan sabitleyici noktalara yerleştirmelisiniz. Pala bu aşamada en ileri noktada olmalı. Daha sonra zincirinizi keskin uçlar dışarıya bakacak şekilde ilk olarak dönmeyi sağlayan hareketli mekanizmanın bulunduğu taraftan başlayarak palaya yerleştirmelisiniz. Zincirinizi bu aşamada yerleştirdiğinizde hafif bir bolluk oluştuğunu göreceksiniz. Bu noktada palayı ortasından tutarak ileriye doğru çekerek zinciri yerine tam olarak oturtmalısınız. Daha sonra hareketli mekanizmanın kapağını güzelce kapatıp kullanım kılavuzunda belirtildiği üzere vidaları yerleştirerek güvenli bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.
Öncelikle eğe mastarını zincirin üzerinde yerleştirin ve ok yönünde ilerleyeceğinizi unutmayın. Kullanmanız gereken eğe tipi düz, sıradan bıçaklara göre olan eğe değil oval biçimli eğelerden olmalıdır. Her bir dişi tek tek her açıdan önce bir yönde sonra diğer yönde eğelemeniz gerekmektedir.
Testere zincir yağı sürtünmeyi azaltarak performans artırımını sağlar. Bu yağın akışkanlığı (viskozite) hava sıcaklığına göre değişebileceği için kış aylarında ve yaz aylarında farklı akışkanlıklardaki yağları tercih etmek daha doğru olacaktır. Kış aylarında viskozitesi 10, yaz aylarında ise viskozitesi 30 olan yağlar kullanılabilir. 10 numaralı yağ daha akışkan bir yapıya sahipken 30 numaralı yağ daha yoğundur.