Peşin Fiyatına 7 Taksit

Torf ve Topraklar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Çiçek ve Bitki Bakımında Torf ve Topraklar

Yaşam alanlarınızda bahçecilik işleri ile ilgilenmek istiyorsanız torf ve toprakların özelliklerini iyi bilmeniz gerekir. Toprak çeşitleri, bitkilerin iyi bir şekilde büyümesini zamanında olgunlaşmasını sağlar. Bu madde organik içerikleri sayesinde çiçek ve bitki bakımında önemli bir yer tutar. Balkon, bahçe, teras, cam kenarı gibi alanlarınızda saksılarda bitki ve çiçek yetiştirmek için torflu ürün çeşitlerinden faydalanabilirsiniz.

Çiçek bakımıyla ilgilenen kişiler çiçek toprağının nasıl olması gerektiğini iyi bilir. Çiçek toprağı, yapay hiçbir katkı maddesi barındırmaz. Tamamen doğal atıklardan meydana gelen torf ve topraklar çiçekler için ideal büyüme ortamını sunar. Ev, iş yeri, ofis, okul, hastane, kütüphane gibi farklı mekanlarda çiçek yetiştirmek isteyen kişiler saksı seçimi, toprak özellikleri, sulama işlemi gibi farklı noktaları bilmeli ve buna göre hareket etmelidir. Çiçeklerin rengarenk açması ve büyüyüp serpilmesi doğru bakım almasına bağlıdır.

Toprak Çeşitleri

Ekosistemin önemli bir parçası olan torf ve topraklar, farklı vitamin ve mineral içeren yapısı ile canlıların sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlar. Yeryüzünün en üst tabakasında yer alan bu malzeme, çeşitli atıkların birikmesi ile besin değeri yüksek hale gelir. Çiçek ve bitki yetiştirmek için toprağın içerdiği bu atıklara ihtiyaç vardır. İçinde organik olarak oluşan atıklar zamanla vitamin ve mineral değerine dönüşür. Bu sayede saksılarda kullanılarak çiçeklerin iyi şekilde büyümesini sağlar.

En iyi toprak çeşidi, organik besin değerleri içeren çürümeye karşı dayanıklı bir yapıya sahip olan doğal yığınlardan oluşur. Organik torf toprak, bataklık ve göl gibi sulak alanlarda su altında kalan bitkilerin çürümesi ile meydana gelir. Uzun yıllar sonucunda elverişli hale gelen bu ürünler ile saksılarda çiçek yetiştirebilirsiniz.

Vermikülit Toprak

Vermikülit, yüksek ısıda oluşan bir mineral türüdür. Kıvrımlı görüntüsü, böcek larvasını andırır. Nem tutucu özelliği sayesinde yaşam alanlarında saksılar içinde kullanılır. Özellikle nemli toprağı seven çiçekler yetiştirirken vermikülit toprak tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerde torf vermikülit ile birleşerek bitkinin büyümesi için ideal ortamı oluşturur. Açık ve kapalı alanlarda saksıda bitki yetiştiriciliği yapmak için yüksek besin değeri sunan ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Vermikülitin Faydaları ve Özellikleri Nedir?

Vermikülit toprak içinde nem tutucu özelliği sunarak çiçek kökleri için elverişli bir ortam yaratır. Bu mineralin özelliklerini ve bitkinize olan faydalarını bilerek doğru toprak seçimi yapabilirsiniz.

  • Vermikülit, toprağın havalanmasında önemli bir rol oynar. Özellikle gübreli ürünlerde taneciklerin tüm alana yayılmasını sağlar.
  • Çiçek ve bitki kökünün saksı içinde ideal şekilde büyümesine yardımcı olur. Bu sayede yetişen bitki her zaman daha dinç görünür.
  • Toprağın pH değerini ideal seviyelerde tutar. Sürekli nemli ve hava alan bir ortam yaratır. Çiçeklerin büyümesi için gerekli olan tüm koşulların gelişmesine katkı sunar.
  • Kokusu olmadığı için yaşam alanlarında rahatlıkla kullanılabilir. Dayanıklı yapısı bozulmaya ve çürümeye karşı oldukça dirençlidir.
  • Farklı vitamin ve mineralleri bünyesinde toplar, çiçeğin büyüme aşamasında bu topladığı besin kaynaklarını ortaya çıkarır.

Perlitli Toprak

Volkanik bir cam olma özelliği taşıyan perlit, sertleşmiş bir köpük gibidir. Süngerimsi yapısı ve beyaz rengi ile dikkat çeker. Toprak içinde kullanıldığında nem tutma ve havalandırma sağlar. En önemli özelliği bitki köklerinde yeni oluşan sürgünlerin büyümesini destekler. Bu sayede bitki toprağa daha iyi tutunur. Çiçek ve bitkilerin uzun süre büyümesini sağlar. Köklerin gelişmesine yardımcı olduğu için bitkinin daha fazla beslenmesine imkan verir. Kökler, bitkinin  beslenmesi için önemlidir. Kökü güçlü olan bitkiler daha uzun süre yaşar. Kökleri desteklemek için perlitli topraktan faydalanabilirsiniz.

Diatomlu Toprak

Tamamen doğal içeriklerden oluşan bir türdür. Kokusuz olduğu için yaşam alanlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Su organizmalarının fosilleşmiş kalıntılarından oluşan bu torf ve topraklar yumuşak bir yapıya sahiptir. Gözenekli dokusu sayesinde emici özelliği yüksektir. Çevreye ve insana zarar vermeyen, toksik olmayan bu tür bazı böcekler için doğal bir engelleyici görevi görür.

Humuslu Toprak

Bakteri ve mikroorganizmalar tarafından zaman içinde parçalanan doğal atıkların oluşturduğu bu türe humuslu torf ve topraklar adı verilir. Koyu renkli ve ufalanan bir yapıya sahip humus, toprağın kalitesini yükseltir. Mikroorganizma popülasyonunu desteklemek, su ve besin tutma özelliği yükseltmek için bitki toprağında humus olması gerekir. Bahçe toprağı verimli olduğu zaman çiçek ve bitkiler daha iyi gelişir. Bahçe toprağını zengin içeriğe sahip hale getirmek için doğru işlemler yapmak önemlidir.

Torf Nedir? Torf ve Toprakların Özellikleri Nelerdir?

Torf, göl ve bataklık gibi alanlarda bitkilerin su yüzeyine ulaşmadan toprak altında kalması ve çürümesi ile oluşur. Tamamen organik atıklardan meydana gelen bu çeşit çiçek bakımında önemli bir yer tutar. Saksı içinde çiçek ve bitki yetiştirmek için torf çiçek toprağı kullanılabilir. Sıkıştırılmış torf, kalıp halinde sunulan ve su ile kullanıma hazır hale gelen toprak çeşididir. Steril bir şekilde kullanılan sıkıştırılmış çeşitler içerdiği besin kaynakları sayesinde daha verimli sonuç almanızı sağlar.

Torf Toprak Özellikleri

Torf ve topraklar farklı özellikleri ile çiçek yetiştiriciliğinde sık kullanılır. Yaşam alanlarınızda çiçek ve bitki bakımı yapmayı düşünüyorsanız bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir.

  • Saksı toprağı olarak ideal olan torflar, hastalık ve haşere barındırma ihtimali düşük olduğu için daha elverişli bir ortam yaratır.
  • Gübrenin toprakta etkili şekilde kalmasını sağlayan torf, çiçek yetiştirirken daha çok verim almanızı sağlar.
  • Saksıdaki nem dengesini ayarlayarak çiçeğin çürümesini önler. Kaliteli ürün çeşitleri arasında bulunan torf bitkinin su alımını düzenler.
  • Su altında yıllar içinde çürüyen bitkilerden elde edilen seçenekler doğal mineral açısından zengindir. Organik besin değerleri içerdiği için yetiştirdiğiniz bitkinin iyi bir şekilde büyümesini sağlar.
  • Lifli yapısı ve ideal pH değeri sayesinde saksıda çiçek yetiştirenler için önemli bir kaynak oluşturan torf, bitkinin maksimum kapasiteye ulaşmasına yardımcıdır.

Evde Torf Toprağı Nasıl Yapılır?

Tam olarak torf toprağı yapmak evde mümkün değildir. En iyi türlerden biri olan torf, uzun yıllar sonucunda doğada oluşur. Ancak ev ortamında torf toprağının taşıdığı özelliklere yakın değerler taşıyan bir ürün yapılabilir.

Evinizin çevresinde güneş almayan bir toprak alan bularak işe başlayabilirsiniz. Bu alana çim, dökülmüş yaprak ve dal parçaları biriktirmeniz gerekir. Oluşan bu yığının üzerine azotlu gübre veya sönmüş kireç dökmeniz önemlidir. Bir süre boyunca günde 2 defa bu yığını karıştırabilirsiniz. Taşlar ile çevreleyerek torf toprağı oluşturmaya çalıştığınız bu alanı işaretlemeniz daha kolay bulmanızı sağlar. Bu karışım kahverengi tonlarında olduğu zaman torf toprak özellikleri taşımaya başlar. Bitki ve çiçek yetiştirmek için rahatlıkla bu çeşidi kullanabilirsiniz.

Bahçe Toprağı Nasıl Olmalı?

Bahçe toprağının gevşek olması, su ve havanın her noktaya kolay ulaşmasını sağlar. Bitki köklerinin rahat bir şekilde uzanabilmesi için toprağın gözenekli olması önemlidir. Organik maddeler açısından zengin olan torf ve topraklar, bitkilerin büyüyüp gelişmesi için gereklidir. Besin değeri yüksek olan çeşitler bahçenizin etkileyici bir görünüm oluşturmasını sağlar. Bakteri ve mantar popülasyonu bu gelişim için önem taşır. Bu mikroorganizmalar besin değerlerinin parçalanması ve taşınması için etkilidir. İyi drene olan torf ve topraklar sayesinde çiçeklerin gelişme hızı yüksek olur.

Piyasada bulunan ürün seçenekleri arasından seçim yaparken yetiştirmek istediğiniz bitki türüne uygun tercih yapmanız gerekir. Bazı bitkiler nemli torf ve toprakları severken bazıları daha kuru bir ortamda yaşayabilir. Doğru bakım ve temizleme işlemleri ile bitkilerinizin kusursuz görünmesini sağlayabilirsiniz.

Sebze Yetiştirmek için Uygun Torf ve Toprakların Özellikleri

Sebze yetiştirmek için kullanılan torf ve topraklar, sebzenin türüne uygun olmalıdır. Her sebze farklı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Patates ve domatesi aynı alanda yetiştirmeniz pek mümkün değildir.

  • Yumuşak ve havalandırılmış yerlerde sebze kökleri daha iyi gelişir. Bu nedenle sebze yetiştirmek istiyorsanız toprağı senede en az iki kere havalandırmanız gerekir.
  • Yabani otlar, sebzelerin gelişmesini engeller ve hastalık yayar. Yabani otları sebze bahçenizden uzak tutmalısınız.
  • Organik gübre kullanarak sebzelerin daha verimli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Toprağın pH değeri sebze yetişmesi için uygun olmalıdır.
  • Toprağın taze olması hasat zamanında fayda sağlar. Sürekli aynı toprağı kullanmak yerine belli aralıklara sebze bahçenizdeki toprağı yenilemeniz gerekir.
  • Hastalıklar ve haşereler sebzelerinizin köklerine zarar verir. Bu nedenle her sene bahçenizin toprağını incelemeli gerekirse analiz yaptırmalısınız.
  • Sebzelerin büyümesi için nem çok önemlidir. Yüksek nem tutan çeşitleri kullanarak verimli sonuç alabilirsiniz.

Çiçek Yetiştirmede Toprak Seçiminin Önemi

Bitkilerin gereksinimleri birbirine göre farklılık gösterir. Yanlış toprak seçimi bitkilerin yeterli seviyede büyüyememesine, hastalanmasına hatta kurumasına neden olabilir. Bu yüzden seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar vardır. Doku, drenaj, besin içeriği toprağın kalitesini etkileyen unsurların başında yer alır. Seçim yaparken doğal atıklardan oluşan, mineral ve vitamin değeri yüksek, nem tutma özelliği bulunan, mikroorganizma popülasyonu geniş ürünler tercih edilmelidir.

Çiçeklerin zamanında açması ve hoş bir görünüm sunması için yeterli şekilde beslenmesi gerekir. Kökleri ile beslenen çiçekler vitamin ve minerallere yeterli şekilde ulaşabilmelidir. Bakteri, mantar gibi mikroorganizmalar bu besin değerlerinin parçalanmasında etkili rol oynar. Gereksiz yapılan ilaçlamalar, kullanılan kimyasallar toprakta bulunan yararlı organizmaları yok eder. Bu tarz yanlış bakım uygulamaları çiçeklerin topraktaki mineral ve vitamin değerlerine ulaşmasını engeller.

Bazı çiçek ve bitkiler iyi drene olan kumlu toprakları sever. Kuru ve hava alan bu durum köklerinin gelişmesi için önemlidir. Farklı çiçek türleri killi, yoğun nem tutan alanları ister. Yetiştirmek istediğiniz bitki türüne göre torf ve toprak seçimini doğru yapmanız önemlidir. İnce yapraklı bitkiler daha fazla neme ihtiyaç duyar. Sulama aşamasında bu tarz bitkilere daha fazla özen göstermeniz gerekir. Kalın ve geniş yapraklı bitkiler ise kuru ortamları tercih eder. Geniş yapraklı çiçeklerinizi sularken hassas olmanız, çürümelere karşı uyanık davranmanız önemlidir.

Orkide Toprağı Nasıl Olmalıdır?

Saksı karışımı olarak bilinen orkide torfu, orkide yetiştirmek için özel olarak hazırlanır. Ağaç kabuğu, perlit ve sfagnum yosunu gibi organik bileşenlerden oluşan bu ürünler iyi drene olduğu için kuru bir yapıya sahiptir. Orkidelerin iyi şekilde büyüyebilmesi ve gelişebilmesi için toprağının fazla ıslanmadan nemi tutabilen özellikte olması önem taşır. Hafif, iyi süzülen ve besin değeri açısından zengin olan seçenekler orkide bakımı için idealdir.

Kaktüs Toprakları

Kaktüs toprağı, suyla tıkanmayan ve iyi drene olan özelliklere sahip olmalıdır. Gözenekli olan toprak yapısı havanın bitkinin kökü boyunca dolaşmasına izin verir. Bir miktar nem tutması gereken kaktüs saksısı çok fazla ıslak olmamalıdır. Yoğun su ihtiyacı duymayan bu bitkiler kuru ve iyi hava alan toprak yapısına ihtiyaç duyar.

Çiçek Bahçesi Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çiçek bahçesi bakımında bazı noktalara dikkat ederek farklı bitki türlerini rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Yaşam alanlarınızı daha konforlu ve huzurlu hale getirmek için çiçek yetiştirmek önemlidir. Çiçek bahçesi bakımı zahmetli ve keyifli bir uğraştır. Bazı önemli detaylara dikkat ederek etkili sonuç alabilirsiniz:

  • Çiçek bakımında en önemli işlemlerden biri sulamadır. Sulamanın doğru yapılması toprağın kalitesi ve bitkilerin gelişimi için önem taşır. Aşırı sulama köklerin çürümesine ve toprağın tıkanmasına neden olabilir.
  • Gübreleme işlemi yapmak toprağın besin değerlerini yükseltmek için gereklidir. Belli dönemlerde çiçek bahçesini gübreleyerek bitkilerinizin daha iyi beslenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Güneş ışınları bitki gelişimi için önemlidir. Çiçek bahçenizi ideal güneş ışınlarını alan bir bölüme oluşturmanız gerekir. Çok güneş çiçekleri kurutabilir, az güneş ışığı gelişim aşamasında aksaklıklara neden olabilir. İdeal seviyede güneş alan yerler bahçe oluşturmak için doğru bir tercih olur.
  • Haşere ve hastalıklar toprağın yapısını bozar, bitkilerinizin büyümesini önler ve hatta ölümlere neden olabilir. Bu yüzden düzenli şekilde haşere ve hastalık kontrolü yapmalı gerekli önlemleri almalısınız.
  • Torf ve toprak yüzeyini örterek ışık geçirmesini engellemeye malçlama denir. Çiçek bahçesinin etrafında malçlama yaparak yabani otları engelleyebilir, nemin içeride kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • İklim koşullarına ve toprak yapısına uygun çiçek seçimi önemlidir. Çiçek bahçesi oluştururken sahip olduğunu torf ve toprakların yapısına uygun bitki seçmeniz gerekir. İklim koşulları bahçenizden alacağınız verimli etkiler.

Bitkilerin Toprakları Nasıl Değiştirilir?

Bahçe ve saksı bitkileri farklı bakım gerektirir. Eğer torf ve toprak değişimi bahçe içinde yapılacaksa alanın tamamen temizlenmesi önem taşır. Yabani otlardan ve bitkilerden arındırılan bahçe alanı temiz bir hale getirilir. Bahçe çatalı ve çapa kullanarak büyük kütleleri parçalayabilirsiniz. Toprağı tırmıklamak kalıntıları dağıtmak ve toprağı ekime hazır hale getirmek için önemlidir.

Toprağın yapısını iyileştirmek, bitkilerin gelişimini desteklemek ve daha verimli sonuç almak için bir kat organik madde veya gübre ekleyebilirsiniz. Toprağın içindeki mikroorganizma çeşitliliğini arttırmak için gübreleme işlemi önemlidir. Doğal kaynaklardan elde edilen ve içinde organik atıklar olan torf ve topraklar çiçek gelişimi için gereklidir.

Sulama işlemi tüm torf ve topraklar için kritik öneme sahiptir. Doğru sulama yaparak toprağı daha verimli hale getirebilirsiniz. Havalandırdığınız ve gübrelediğiniz toprağı sulayarak yerleşmesini sağlayabilirsiniz. Toprağın her noktası nemli hale geldiğinde çiçeklerinizi uygun şekilde ekebilirsiniz. Toprağın ideal seviyede nemli olması bitki gelişimi ve kök salımı için önemlidir. Kuru yada çok ıslak torf ve topraklar köklerin verimli şekilde yayılmasını önler. Yoğun sulama gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Bu tıkanıklık köklerin büyümesini durdurur.

Ekim işlemi bittikten sonra çiçeklerin etrafını malçlamak önemlidir. Bu işlem hem nemin tutulmasını hem yabani otların uzaklaştırılmasını sağlar. Bahçenizde her ekimden önce malçlama işlemi yapabilirsiniz.

Saksı Değişimi Nasıl Yapılır?

Çiçeklerin büyümesi ve gelişmesi ideal şekilde olduğu zaman ilk günlerdeki saksılar yeterli gelmemeye başlar. Bitkinizin tam anlamıyla potansiyeline ulaşabilmesi için daha geniş bir saksıya geçiş yapması gerekir. Yaşam alanlarınızda yetiştirdiğiniz bitkilerin saksılarını değiştirirken bazı adımları uygulamanız önemlidir.

Saksı değişimi yaparken öncelikle çiçeğinize uygun bir toprak seçmeniz gerekir. Saksının dibine taş, kum ve dal parçaları koyup üzerine bir miktar toprak ekleyebilirsiniz. Bu parçalar toprağın hava almasını ve suyun akışını sağlar. Eski saksı içinde bulunan bitkiyi ters çevirip köklerine zarar vermeden çıkarmanız gerekir. Yeni saksı içinde yaptığınız saksıya yerleştirdiğiniz karışımın tam ortasına bitkiyi yerleştirebilirsiniz. Etrafında yer alan boşluklara bitkinin türüne uygun torf ve toprakları doldurabilirsiniz.

Saksının tüm alanlarını doldurduktan sonra sulama yapmanız gerekir. Yeni toprağın düzelmesi, bitkinin toprakla bütünleşmesi, vitamin ve minerallerin kök tarafından emilmesi için sulama işlemi önem taşır.

Saksı seçimi bitki yetiştirirken dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Seramik, plastik, ahşap, kil gibi farklı saksı türleri arasından dekorasyonunuza en uygun olanı seçebilirsiniz. Ama önem vermeniz gereken nokta, saksının alt kısmında fazla suyun akmasını sağlayan delikler olmasıdır. Fazla sulama işlemi bitkinizin çürümesine neden olabilir. Bu yüzden seçim yaparken nem tutan ve hava alan torf ve toprakları seçmeli, saksıların alt kısmında delik olmasına özen göstermelisiniz. Üstelik bu delikli tasarım toprağın havalanması için de önemlidir.

Koçtaş internet sitesinde ihtiyacınıza uygun toprak çeşitlerini bulabilir, torf ve toprak fiyatlarını inceleyip hemen satın alabilirsiniz.

Torf ve Toprak Fiyatları

Torf ve toprak fiyatları; organik içeriğe, ağırlığına, yapısına, kalitesine göre değişkenlik gösterir. Mikroorganizmalar yönünden zengin bir popülasyona sahip olan, uzun yıllar sonucunda oluşanlar suni olanlara göre daha yüksek fiyat aralığında satılır. Bahçe toprağı fiyatı, fabrikalarda üretilen suni ürünlere göre daha yüksek olabilir. Toprağın kalitesi içerdiği vitamin ve minerallere bağlıdır. Farklı çiçek ve bitki çeşitleri yetiştirmek için zengin kaynaklar içeren toprak türleri tercih edilmelidir.

5, 10, 40 litre gibi farklı ağırlıktaki torbalarda sunulan ürünler çiçek yetiştirmeyi sevenler için idealdir. Yaşam alanlarınızda yetiştirdiğiniz çiçek türüne uygun olan torf ve toprak türlerini satın alabilirsiniz. Her bitkinin kendine göre ihtiyaçları vardır. Kaktüs ve orkide gibi bakım süreci zorlu olan çiçekler için özel torf ve toprak fiyatları değişkenlik gösterebilir. Bu çiçekleri yetiştirirken etkili sonuç almak için doğal kaynaklar yönünden zengin olan bu modelleri tercih etmeniz önemlidir.

Torf ve Topraklar Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Torf ve toprak hangi bitkilerde kullanılır?

Çiçek yetiştiriciliğinde, seracılıkta, mantar ve fide üretiminde, turfandacılıkta farklı çeşitler kullanılır. Yaşam alanlarınızda saksı bitkisini yetiştirmek, balkon ve terasınızda domates biber ekmek için torf toprakları rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Hobi bahçesi, küçük sera çalışmaları, çiçek tarhı oluşturmak için de bu ürünler dealdir.

Torf toprağı nedir?

Torf, göl ve bataklık gibi sulak yerlerde yüzeye ulaşamayan bitkilerin çürümesi sonucu oluşan organik atık içeren bir toprak çeşididir. Doğal kaynaklardan elde edilen vitamin ve mineral bakımından zengindir. İçerdiği çeşitli mikroorganizma popülasyonları sayesinde bitkilerin büyümek için ihtiyaç duydukları tüm besin kaynaklarını sunar. Nem tutuşu ve hava geçişi yüksektir.

Çiçek toprağı neden küflenir?

Çiçek torf ve toprağının üzerinde beyazlıklar oluştuğunda ilk aklınıza gelen küf olmalıdır. Çiçek toprağı fazla sulama veya hava eksikliği nedeniyle küflenir. Eğer saksınızda beyazlanma varsa toprağı havalandırmayı ve suyu azaltmayı deneyebilirsiniz. Nem tutuşu yüksek, hava geçişi sağlayan çeşitleri saksılarınızda tercih ederek küflenme sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

Çiçek toprağı ne zaman değiştirilir?

Genellikle mart ve nisan aylarında çiçek toprakları değiştirilir. Ancak eğer çiçeğinizin kökleri saksıdan dışarı çıkıyorsa ve toprağı çok sık kuruyorsa uygun ürün çeşitleri ile daha geniş bir saksıya geçiş yapabilirsiniz. Saksı ve toprak değişiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, uygun toprak seçimi ve köklerin nazik şekilde aktarılmasıdır.

En Çok Satan Torf ve Topraklar Hangileri?

Koçtaş Torf ve Topraklar kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. 20 Litre Ithal Çok Amaçlı Bitki Toprağı Torf Cocopeat Ponza Taşı - Kokopit Özel Karışım Saksı Harcı
  2. Humus Katkılı Genel Kullanım Torfu
  3. Genta Genel Kullanım Torfu Toprağı 40 Lt - Saksı Toprağı
  4. Florapeat Çiçek Saksı Toprağı
  5. Vera Kaktüs Sukulent Toprağı 5 Lt - Teraryum Için Uygun Toprak
Daha fazla göster
88 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: