Peşin Fiyatına 7 Taksit

Alarm

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Alarm Sistemleri ile İlgili Bilmeniz Gerekenler

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle evlerin ve işyerlerinin güvenliği alarm sistemleri sayesinde korunur. Ürünler, hırsızlık gibi herkesin korktuğu istemediği durumlar için bir uyarıcı olarak kullanılır. Alarm taktırarak hırsızlar için caydırıcı bir durum yaratmış olursunuz. Ayrıca ev ve işyerleri için yangın, sel, gaz kaçağı gibi durumlarda ürünler, sensör vasıtasıyla tehlikeyi algılayarak sizleri uyarır. Sensörleri taktırdığınızda sizin için önemli ölçüde güvenlik önlemi sağlanır.

Günümüz şartlarında hırsızlık olaylarının arttığı tartışılmaz bir gerçektir. Hırsızlık girişimlerini en aza indirmek için hırsız alarm sistemi kurmalısınız. Alarm kurmak için ev sahibi olmanız şart değildir. Kiracı olsanıza da sistemleri kurabilirsiniz. Hırsız alarm sistemleri sökülebilirdir. Taşınacağınız zaman sensörleri sökülerek taşındığınız yere götürebilirsiniz. Evinize ya da işyerinize uyarı sistemleri kurmaya karar verdikten sonra sıra, nasıl bir ürün seçeceğinize gelir.

Hırsız alarmı taktırmayı düşünüyorsanız ilk olarak ürün çeşitlerini bilmekte fayda vardır. Alarm çeşitleri genel olarak iki grupta sınıflandırılabilir:

●      Kablolu alarm sistemleri: Fiyat olarak daha uygundur.

●      Kablosuz alarm sistemleri: Kablosuz sistemler, kablolu olan sistemlere göre daha pahalıdır. Ama kablonun evinizde görüntü bozukluğuna neden olacağını düşünüyorsanız kablosuz sitemlerden tercih edebilirsiniz. Bununla beraber kablosuz olanlarda pil ömrüne dikkat edilmelidir. Pillerin çalışır durumda olup olmadıkları sürekli kontrol edilmelidir.

Ayrıca sistemler, başka faktörlere bağlı olarak da sınıflandırılabilir. Güvenlik alarmı, sisteminin büyüklüğüne göre de incelenebilir. Kapsadığı bölgelere göre de ürünler çeşitlendirilir.

Alarm Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Seçim yapmadan önce ilk olarak dikkat etmeniz gereken evinizin konumudur. Evinizin 1. katta olup olmaması veya evinizin apartman dairesi değil müstakil olmasına göre satın alacağınız model değişebilir.

Apartman dairesinde ve 1. kattan daha üst bir katta oturuyorsanız kapıya bir manyetik kapı alarmı taktırmanız sizin için yeterli olacaktır. Bununla beraber eviniz giriş katta ya da 1. katta bulunuyor ise manyetik olan modeller güvenliğiniz için yeterli olmayabilir. Ev kapılarına ek olarak pencerelere de pencere alarmı taktırmanız gerekir. Ayrıca evin tamamına dedektör koymanız yararlı olacaktır.  Müstakil ev için de aynı 1. katlar ve zemin katlarda olduğu gibi kapı bölümlerine ek olarak pencere alarm sistemleri ve dedektör koymanız gerekli olabilir.

Alarm fiyatları kendi içinde modellerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Fiyatlar genel olarak ürünlerin kablolu ya da kablosuz olmasına ve aldığınız ürünün markasına göre değişir. Almak istediğiniz markaya karar verdikten sonra, seçtiğiniz markanın alt seviye veya üst seviye modellerine göre de fiyat farklılıkları olabilir. Daha önce bahsettiğimiz gibi eviniz nasıl olduğu fiyat için de önemlidir. Müstakil bir eve sahipseniz ya da eviniz 1. katta ise alacağının ürünün fiyatı sizin için daha yüksek olacaktır.

Alam fiyatları her ev ve işyeri için farklı olacağı için net bir fiyat belirtmek mümkün değildir. Güvenlik firmalarından fiyat belirlemeleri için isteklerinizi belirterek keşif yapmalarını isteyebilirsiniz.

Hırsız Alarm Sisteminin Parçaları

Evlerde ve işyerlerinde güvenlik için kullanılan hırsız alarm sistemleri tek parça ekipmandan oluşmaz. Sistemler genellikle birden çok parçanın bir araya getirilmesiyle oluşur. Sistemleri oluşturan parçaların hepsi teker teker piyasada satılmaktadır. Ürünleri meydana getiren bu parçalar daha sonra birleştirilerek sistemleri oluşturur. Sistemleri oluşturan ekipmanlar şu şekilde özetlenebilir:

  • Sistem Paneli: Bu panel sistemlerin en önemli parçaları arasında bulunur. Panel kutu ve bu kutunun koruduğu elektronik karttan oluşur. Elektronik kart sistemdeki bütün parçaların bağlandığı kısımdır. Elektrik kesintilerinde sistemlerin çalışmaya devam edebilmesi için gerekli aküyü ve elektronik kart için enerji sağlayan trafo da kutu içerisinde bulunur.
  • Alarm Sistemi Tuş Takımı: Tuş takımı sayesinde elektronik karta yüklü programın kontrolünü sağlayabiliriz. Kullanıcılar tuş takımını genelde sistemi kurmak veya sistemi devre dışı bırakmak için kullanırlar.
  • Kapı ve Pencere Sensörü: Kapı ve pencerelerin açılma yerlerine bu sensörler yerleştirilerek kapı ve pencerelerin açık olup olmadığını algılar. Kapı ve pencere sensörleri küçüktür ve düşük maliyetlidirler.
  • Hareket Dedektörü: Bu dedektörler PIR dedektör olarak da adlandırılır. Ortamda bir hareket olduğunda algılar. Bu hareket insan ya da hayvan gibi canlılar için algılanmaktadır. Bu dedektörler alarm sistemlerinde en çok bulunan dedektör çeşididir. Fakat bazen hatalı uyarılara sebebiyet verir. Örneğin evinizde evcil hayvan besliyorsanız bu dedektör gereksiz yere uyarı verebilir. Bu durumları önlemek için evcil hayvanlara özel dedektörler bulunur.
  • Gaz Dedektörleri: Gaz dedektörü, yangın dedektörlerinin ısı ve dumana karşı duyarlı olması gibi bu dedektörler de fazla gaz birikimine karşı duyarlıdır. Ev ve iş yerlerinde çoğunlukla kullanılan gaz alarm çeşitleri doğal gaz, LPG, karbonmonoksit gibi gaz bazlı çalışır.
  • Cam Dedektörleri: Bu dedektörler pahalı olduğu için evlerde kullanımı çok fazla değildir. Banka gibi güvenliği çok önemli yerlerde kullanılır.
  • Siren: Siren sayesinde ilgili kişilerin alarm durumundan haberdar olmaları sağlanır.
  • Panik Butonları: Bulunan mekanda herhangi gasp ya da tehdit durumlarında butona basarak alarm merkezlerini iletilmesini sağlar. Alarm merkezleri de durumu kolluk güçlerine bildirir. Kolluk güçleri olay yerine kısa zamanda ulaşır. Panik butonu evlerde genelde kullanılmaz. Panik butonları daha çok banka gibi mekanlarda kullanılır.

Kapı Alarm Sistemi

Kapı alarm sistemi de çok tercih edilen sistemler arasında bulunur. Bu sistemlerde şifre paneli vardır. Bu panel sayesinde alarmı çalıştırabilir ya da devre dışı bırakabilirsiniz. Kapı sistemlerinde genellikle kumanda da yer alır. Şifre paneli ile gerçekleştirebileceğiniz işlemleri kumanda ile de uygulayabilirsiniz. Kapı sistemlerine isteğinize göre çeşitli dedektörler ekleyerek daha gelişmiş bir güvenlik sistemi sağlamış olursunuz.

Kapı sistemleri aktif ise kapıda yer alan sensör elemanları sayesinde sistem kapının açıldığını algılar. Eğer kapıyı kullanıcı açmış ise alarm çalmaya başlamadan 15 saniye içinde şifreyi girmelidir. Şifre doğru girilmişse kapı açıldığında otomatik olarak devreye giren sinyal susturulur. 15 saniye içinde doğru şifre girilmezse izinsiz giriş uyarısı izleme merkezine sinyal iletilir. İzleme merkezindeki görevli kişi gelen bu sinyal üzerine hızlı bir şekilde kullanıcı ile iletişim sağlar. Eğer kullanıcıdan haberi dahilinde bir olay olmadığı ve durumun acil olduğunu onaylarsa itfaiye, polis gibi ilgili birimlere haber vererek oluşabilecek kötü durumlara karşı tedbir alınmış olur.

Kapı alarmları kapıların özelliklerine göre üretilebilmektedir. Çelik kapı alarmı bu ürünlere örnek olarak verilebilir. Çelik olan modeller, çelik kapılara özel tasarlanmıştır. Darbe sensörüne sahiptir. Kurulum sırasında bir master şifre belirlenir. Daha sonra bu master şifre ile kullanıcı belli bir sayıya kadar yeni şifre üretebilir

Ev kapı alarmı fiyatları her bütçeye uygundur. Uygun fiyatlı ve yüksek performans gösteren kapı alarmları vardır. Kapı alarm fiyatları daha önce belirtildiği gibi belli faktörlere göre değişiklik gösterir. Sistemlerin kablolu ya da kablosuz olması, kapsadığı güvenlik alanı ve ek sensörler, fiyatı belirleyen faktörler arasında bulunur.

Kapı ve Pencere Alarmı

Kapı ve pencere için tasarlanan ürünlerin kullanımı kolaydır. Monte edilmesi ve kurulumu zor değildir. Kapı pencere alarmı işlevsel tasarıma sahiptir. Her fiyatta kapı pencere sensörü bulmanız mümkündür. Sizin isteklerinize ve sahip olduğunuz bütçeye uygun modeller mevcuttur.

Ürününü satın aldıktan sonra en önemli aşamalardan biri kurulum aşamasıdır. Ürünlerin kurulumunu gerçekleştirirken, sistem elemanlarının yerleştirildiği yerler çok önemlidir. Güvenlik açığının en fazla olduğu noktalar belirlenerek sistem elemanları bu noktalara yerleştirilmelidir. Kritik noktalara örnek olarak, güvenlikli site içindeki bir apartman için, site içindeki kameraların görüş açısına girmeyen bölgeler seçilebilir.

Alarm sistemlerine ek olarak çeşitli sensörler kullanabilirsiniz. Bu ek sensörler güvenliğinizi artırıcı rol oynar. Bu sensörler yangın, duman, gaz kaçağı, hareket olabilir. Cam alarmı kullanmak da özellikle güvenlik açısından riskli ve yüksek camlardan oluşan yapılarda gereklidir.

Ürünlerin çalışma sistemleri genel olarak ortamdaki olağandışı bir durum olduğunda sensörler sayesinde bu durum algılanır. Bu olağandışı durumlar, sel, yangın, hırsızlık gibi durumlardır. Alarm sistemine sinyal gönderilir. Bu sinyaller ürünleri harekete geçirir. Sistem tarafından algılanan sinyaller sonucunda, ürünlerin içinde yer alan sirenler ile uyarı verir. İstenmeyen durumlar alarmlar sayesinde bu şekilde önlenir.

Kapı Pencere Alarmlarını Takacak Bölümler ve Kamera Sistemleri

Müstakil bir eviniz varsa ürünleri evinizin oturma odası, mutfak, dış mekan gibi bölümlerine takabilirsiniz. Oturma odasında özellikler kapı ve pencerelere sensörler yerleştirilmelidir. Evin girişine de mutlaka sensör takılması gerekir. Sistemler çoğu zaman kamera ile anlık görüntü alır. Çoğu zaman da bu kameralar kayıt alır. Hırsızlık ya da benzeri olaylarda bu kamera görüntüleri sayesinde olay önlenir ya da sonradan olayı çözüme kavuşturmak için bu görüntülerden faydalanılır.

İnternet olmadan da kamera sistemleri çalışır. Kayıt cihazıyla görüntüler kaydedilir. Kayıt cihazının içinde harddisk bulunur. Görüntüler bu harddisk'e kaydedilir. Anlık görüntüler ve kayıtlı görüntüler bir monitör ile izlenir. Görüntülere sadece monitör ile değil internet bağlantısı varken bilgisayarlar, akıllı telefon ve tabletlerden ulaşılabilir. Kamera sistemine istediğiniz yerden ve cihazdan ulaşılabilir.

Kamera sistemlerinin kaydettiği görüntüleri saklama süresi de merak edilen konulardan biridir. Saklama süresi kamera sisteminin harddisk kapasitesi ve kayıt cihazının kaydetme hızı gibi faktörlere bağlı olarak değişmektedir.

İzleme merkezi acil durumda sizi aradığında, aradığı kişinin gerçekten siz olduğunu anlaması gerekir. İzleme merkezi ve kullanıcılar arasında bir parola belirlenir. Merkezde bulunan görevli ilk olarak görevli size bu parolayı sorar yanıtı aldıktan sonra doğruluğuna göre işleme devam ederler.

Sistemlere ek olarak kamerayı dahil etmek güvenliğiniz için önemli bir katkı sağlar. Tek başına sensör ve alarm sesinin caydırıcılığı her zaman yeterli olmayabilir. Uzaktan eviniz ya da iş yerinizi istenmeyen bir durum olduğunda izleyebilmek ve izleme merkezinin müdahale edebilmesi açısından çok önemlidir.

İşlevine Göre Alarm Çeşitleri

Ürünler genel olarak aynı mekanizmayla çalışır. Ürünlerin çalışma mantığı genel olarak aynıdır. Modelleri birbirinden ayıran özellik ise sistem içerisinde yer alan sensörlerin tipidir. Sistemde bulunan sensörlere göre kullanım amacı ve kullanılacağı yer değişkenlik gösterebilir. Alacağınız ürünün parçalarını iyi bir şekilde inceledikten sonra ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını belirleyebilir, sistemlerinizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Yangın, hırsızlık, sel, gaz kaçağı gibi durumlar için farklı farklı sensörler vardır. Sensörler bu durumlar için sinyal verirse, izleme merkezinde bulunan görevli size ulaşacaktır. Sizden gelen cevaba göre de ilgili birimlere haber vereceklerdir. Ayrıca sensörler sinyal algıladıklarında sizin cep telefonunuza da mesaj gelir.

Hırsız Alarm Sistemleri

Bu sistemlerde hareket durumunu algılayan dedektörler bulunur. Evinizdeki ya da işyerinizdeki hareketi algılayarak sistemi çalıştırır.

Gaz Alarm Sistemleri

Bu alarmlar diğer sistemlerde bulunan sensörler yerine gazı algılayan sensörler bulundururlar. Ortamda bulunan gaz kokusuz olsa bile gaz sensörleri gazı algılar ve uyarı mekanizmasını çalıştırarak kullanıcılarını uyarır.

Yangın Alarm Sistemleri

Yangın alarmı ısı ve dumanı algılayan sensörlere sahiptir. Isı ve duman belirli sınırlar üzerine çıktığı takdirde sinyal verilir. Sistem çalmaya başlar. Ses sayesinde sizin haberiniz olur. İzleme merkezine hızlı bir şekilde haber gider. Böylece istenmeyen yangınlar bu sayede önlenmiş olur.

Yangınlar için tercih edilen markalardan bazıları HomeCare, Desi, Fibaro, Bosch'tur. Sadece evde olduğunuz durumlarda değil, siz evde değilken yangın sistemleri sayesinde duruma müdahale edilebilir. Bu sayede maddi ve manevi zararlar en düşük seviyede olur.

Adreslenebilir Yangın Alarm Sistemleri

Bu yangın alarm sistemleri genel olarak geniş alanlarda can kaybını en aza indirmeyi sağlar. Adreslenebilir olan modeller, yangın durumunu detayları ile yetkililere bildirir. Bu ürünlerin kullanım oranları artmıştır. Kullanıldığı alanlar; hastaneler, oteller, okullar, metro istasyonları ve alışveriş merkezleridir.

Adreslenebilir olan sistemlerin bileşenleri ise aşağıda listelenmiştir:

  • Yangın Algılama Paneli
  • Isı Dedektörü
  • Duman Dedektörü
  • Giriş Çıkış Modülü
  • Yangın Butonu
  • Siren Kontrol modülü

Adreslenebilir olan sistemlerin avantajları, sağladıkları dezavantajlardan daha fazladır. Avantajlarından en önemlilerinden birisi yangın tahliye senaryolarının uygulanabilir olmasıdır. Yangın yeri tam olarak sisteme bildirildiği için müdahale süresi azalır. İlave modül ve panellerle sistemin alabileceği kapasite arttırılabilir. Sistem sürekli izlenebilir. Diğer sistemlerle entegrasyon sağlanabilme olasılığı yüksektir.

Adreslenebilir yangın alarm sistemlerinin dezavantajları da vardır fakat yukarıda belirtildiği gibi avantajları daha fazla ağır basmaktadır. Bu ürünlerin dezavantajlardan ilki yüksek maliyetli olmasıdır. Doğru bir şekilde çalışabilmesi için sağlam bir altyapının var olması gereklidir. Konveksiyonal alarm sistemleri bu modellere göre daha az maliyetlidir.

Adreslenebilir yangın sistemleri ile konveksiyonel olan sistemleri karşılaştırılırsa, adreslenebilir sistemleri alışveriş merkezleri, havaalanları gibi geniş alanlarda kullanılır. Konveksiyonel olanlar ise daha çok ev ve ofis gibi çok geniş olmayan mekanlarda tercih edilir. İkisi de kullanıldığı mekanlarda yüksek performans sağlar. Doğru zamanda gerekli uyarıları verip, istenmeyen durumların önüne geçilmesinde etkilidirler.

Görüldüğü gibi gelişen teknolojiyle hayatımıza giren sistemler bizi, eskiden kaçınılmaz olan yangın, gaz kaçağı, sel gibi felaketleri önlemede yardımcı olmaktadır. Ürünler, riski en aza indirmekte önemli rol oynar. Risklerden korunmak için size gerekli ürünü kurmak için daha fazla düşünmeyin.

Günümüzde artan hırsızlık olaylarını azaltmak için uyarı sistemler kullanmak gerekli hale geldi. Ayrıca yukarıda avantajları belirtilen yangın, gaz, sel için tasarlanan modeller de can ve mal kayıplarını en aza indirir. Evinize, işyerinize ihtiyacınıza uygun ürünü taktırarak içiniz rahat bir biçimde güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. İstenmeyen kayıpların önüne geçebilirsiniz. Koçtaş her bütçeye ve kullanım alanına uygun modelleri size sunar. Kullanım ihtiyacınıza göre ve bütçenize göre avantajlı fiyatlara alarm seçenekleri için Koçtaş mağazalarını ya da Koçtaş internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Alarm Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Doğalgaz alarmı nasıl susturulur?

Doğalgaz alarmının çalışma nedeni ortamda biriken fazla doğalgaz veya LPG'dir. Ürünler çalışmaya başladıktan sonra onları susturmak için gaz birikintisinin ortadan kaldırılması gerekir. Gaz birikintisini ortadan kaldırmak için kapı ve pencereleri açabilir, ortamı hızlı bir şekilde havalandırabilirsiniz. Kapı ve pencereler açılıp havalandırma yapıldıktan kısa bir süre sonra ortamdaki gaz miktarı azalacağı için sistem susar.

Pencere alarmı nasıl takılır?

Pencereler, evlerde kapılarla beraber korunması gereken önemli yerler arasında yer alır. Bununla beraber ürünlerin aktif olabilmesi için pencerelere sensörler takılması oldukça önemli hale gelir. Genel olarak sensörler, pencereler 10 cm’den daha fazla açıldığında uyarı verecek şekilde düzenlenmelidir. Böylece yanlışlıkla açıldıkları durumlarda ötmelerinin önüne geçebilir, yaşanabilecek problemleri pratik bir şekilde önleyebilirsiniz.

Kapı alarmı nasıl çalışır?

Kapılara takılan ürünler, manyetik parçalar sayesinde kapının açıldığını anladığı anda sisteme sinyal gönderir. Kapı açıldığı andan itibaren 15 saniye içerisinde doğru şifre girilip susturulması gerekir. Aksi durumda eve ya da işyerine kullanıcı dışında biri girdiği anlaşılır. Kapı sistemlerinde darbelere karşı sensörler bulunur. Bu sensörler kapıda zorlama olduğunda devreye girer ve uyarı verir.

En Çok Satan Alarm Hangileri?

Koçtaş Alarm kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Lorex LR-SA5 Pilli Duman Dedektörü - Duman Alarmı
  2. Lorex Lr-4444 Siyah Renk Kapı Pencere Alarmı
  3. Lorex Lr-dg220 Doğalgaz Ve Lpg Gaz Dedektörü
  4. Lorex Lr-ng300 Kablosuz Harekete Duyarlı Hırsız Alarm Sistemi
Daha fazla göster
80 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: