Peşin Fiyatına 7 Taksit

Termosifonlar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

İhtiyaçlarınıza Uygun Termosifon Çeşitleri

Termosifonlar, suyu hızlı bir şekilde ısıtan ve belirli bir sıcaklıkta tutan cihazlardır. Birçok ev ve işyerinde pratik bir şekilde sıcak suya erişmek amacıyla kullanılır. Termosifon kullanımı ve seçimiyle ilgili bilinmesi gereken bazı önemli noktalar bulunur.

Uzun ömürlü ve kaliteli termosifon modelleri, yaşam alanlarında ihtiyaç duyulan sıcak suyun elde edilmesini sağlar. Gaz ya da elektrikle çalışan cihazlar, yüksek ısıtma gücü ile suyun kısa süre içinde hazır olmasına yardımcı olur. Modellerin tank kapasiteleri, emniyet sistemleri ve fonksiyonel özellikleri ise değişiklik gösterir.

Enerji tüketimini azaltmak ve tasarruf sağlamak için yüksek enerji sınıfına sahip bir modele yönelmek mantıklı olur. Enerji tüketimine dikkat etmek isteyenler A++ elektrikli termosifon çeşitlerinden birini tercih edebilir. Baymak Aqua Konfor Termosifon 65 Litre, yüksek performansının yanı sıra enerji tasarruflu oluşuyla da öne çıkmayı başarır. 

Termosifonların su hazneleri farklı kapasitelere sahip olduğu için farklı cihazlardan elde edilebilecek sıcak su miktarı değişiklik gösterir. Ayrıca sıcaklık ayarını da yaz ve kış mevsimlerine göre yapmak gerekir. Sıcaklık ayarını değiştirmek, harcanan elektrik miktarını da değiştirmek anlamına gelir.

Termosifonların Yapısı

Termosifonlar, suyun ısıtılması ve ardından depolanmasına yarayan aletlerdir. Bu aletlerde suyun ısıtılması, ısıtılan suyun sabit bir değerde tutulması, suyun depolanması gibi farklı işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan farklı parçalar bulunur. Bu parçalar: kazan, rezistans, termostat, emniyet ventili, termal devre kesici, sinyal lambalar ve anottur.

Kazan, sistemin etkili şekilde çalışmasında önemli görevlerden birini yerine getiren parçalardandır. Kazanının sorunsuz şekilde çalışması tüm mekanizmanın sorunsuz şekilde çalışmasını sağlar. Bu cihazlarda ana etken su olduğundan bu aletin parçaları üretilirken korozyon ve kireç gibi aşındırıcı etkiye sahip durumlardan korunacak üretim malzemeleri tercih edilir. Kazanlarda kullanılan titanyum, korozyona karşı daha uzun ömürlü bir kazan yapısı elde edilmesini sağlar. Bununla birlikte, kullanıcıya sıcak su eldesinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına düzenli olarak bakım yaptırılması tavsiye edilir.

Rezistans, sisteme gelen soğuk suyun ısıtılmasında görev yapan parçadır. Sistemde sıcak su akışı sağlayan rezistanslar, farklı kazan modelleri ve yapıları içerisinde görev yapacak şekilde özel olarak tasarlanırlar ve üretilirler. Sistemin uzun ömürlü olmasını sağlayan ve etkileyen önemli parçalardandır.

Termostat, suyun akışını ve sıcaklık değerini kontrol eden parçadır. Bir termosifonda termostatın görevi, sıcaklığın kontrol edilerek sabit bir değerde tutulmasıdır. Maksimum verimin alınması için termostat ve rezistansın uyumlu çalışması gerekir. Termostatlar cihazın elektrik devresine seri bağlanır. Dijital termostatlı modellerde sıcaklık ayarı pratik şekilde yapılabilir ve kullanıcı dilediği zamanda dilediği sıcaklıktaki suyu kullanabilir.

Emniyet ventili, sistemi koruyan parçalardan biridir. Sistemde emniyet ventili, soğuk su girişinde bulunur. Termostatın çalışması esnasında suyun çok yüksek sıcaklık değerlerine ulaşmasıyla oluşan basınçtan korunma amacıyla kullanılırlar. Emniyet ventili aracılığıyla kazandaki fazla suyun atılmasıyla içeri dolan soğuk su, soğutma işlemi gerçekleştirerek içerideki basıncın normal değerlere ulaşmasını sağlar.

Termal devre kesici, elektrikli sistemde oluşabilecek aşırı yüklenmeye karşı koruma sağlayan koruyucu parçalardan bir diğeridir. Termal devre kesiciler cihazın elektrik devresine seri bağlanır. Termal devre kesiciler, yüklenmenin büyüklüğüyle doğru orantılı bir hızda görev yaparlar.

Sinyal lambalar, sistemde gerçekleşen işlemlere bağlı olarak yanarlar. Termosifon çalıştırılıp sisteme enerji geldiğinde yeşil sinyal lambası yanar. Ardından sistemde gerekli ayarlar yapılıp istenilen sıcaklık değeri için tuşlara basıldığında veya ayar panelinde yer alan düğmeler kullanıldığında sistem artık istenilen su seviyesi için çalışmaya başlar ve bu durumda kırmızı sinyal lambası yanar. 

Anot, sistemin sorunsuz şekilde çalışmasını sağlayan ve diğer parçaların uzun ömürlü olması için görev yapan parçadır. Anot ya da diğer bir ifadeyle magnezyum anot çubuğu, sistem içerisindeki statik yükleri üzerinde toplayarak korozyon oluşumunu engeller. Anot çubukları, sistemi koruyarak uzun süre sorunsuz şekilde çalışmasını sağlarlar. 

Termosifon Rezistansları ve Rezistans Arızalarının Nedenleri 

Termosifonlarda kullanılan rezistanslar, soğuk suyun sıcak suya dönüştürülmesinde görev alan birimler olduklarından sistem içerisinde önemlidirler. Rezistansların çalışmaması tüm sistemi etkileyecek bir arıza olduğundan termosifon bakımları düzenli şekilde yaptırılmalı ve parçaların daha uzun ömürlü olmaları için gereken tedbirler alınmalıdır. 

Rezistanslarının arızalanmasına yol açabilen pek çok etken ve kullanım faktörü yer alır. Bu etkenlerden kaynaklanan sorunlar içerisinde yaygın şekilde karşılaşılan, eskimeye veya kullanımda aşırılığa bağlı olarak ortaya çıkan arızalardır. Elektrikli termosifonlarda karşılaşılan rezistansın yanmasına bağlı ortaya çıkan arızalar, kazandaki suyun sadece üst yüzeyinin ısıtılabilmesine yol açar. Bu durumda sistemdeki su kullanılmaya başlandığında sadece kısa bir süreliğine sıcak su elde edilebilmesiyle arıza anlaşılabilir.

Rezistansların mutlaka kazanın özeliklerine uygun olarak seçilmesi ve doğru kazanda doğru rezistanstan oluşan sistemin kullanılması rezistansın daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Cihaz, mutlaka kullanıcının sıcak su kullanım sıklığına ve miktarına uygun özellikte seçilmeli, kullanıcı cihazın çalışma şekline uygun kullanımlar gerçekleştirmelidir. Sistemlerin daha uzun süre sorunsuz şekilde güvenle kullanılabilmeleri için mutlaka düzenli bakımları yaptırılmalıdır.

Termosifonlarda Suyun Isıtılması

Termosifonlarda suyun ısıtılması elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürmede görev alan rezistanslar ile gerçekleştirilir. Elektrikten ısı elde edilen fırın, su ısıtıcısı, termostat vb. pek çok ev aletinde ve daha ağır makine sistemleriyle birlikte kullanılabilen rezistanslar, çok yüksek ısılara karşı direnç gösterebilirler. Bir rezistans çalışırken ısınır ve ısınması esnasında içerisinde bulunduğu sıvının ve sıvı vasıtasıyla aktarılan havanın da ısınmasını sağlar. Suyun sıcaklığının sabit bir değerde tutulması ise termostatlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Termostatların kullanıldığı cihazlarda istenilen sıcaklık elde edildiğinde ısı üretmekle görevli kaynağın çalışması durdurularak sıcaklık değerinin sabit tutulması sağlanır. Depolama tankı içerisinde sabit sıcaklık değerinde tutulan su, kullanıcı tarafından istenilen anda istenilen şekilde rahatlıkla kullanılabilir. Suyun sıcaklık değeri kullanıcı tarafından değiştirilebilir. Bu durum, su kullanımından sonra da sıcaklığının değiştirilerek farklı su sıcaklığına ihtiyaç duyulabilecek diğer işlemlerin gerçekleştirilebilmesine yardımcı olur.

Termosifonlarda sürekli su kullanımı yapılacaksa kapatılmadan kullanılması tavsiye edilir. Sistem, rezistanslar aracılığıyla su ısısında değişim sağladıklarından sürekli kullanımda kapatılıp açılmaları, açık kalmalarından daha fazla enerji tüketimine sebep olabilir. Bu nedenle sürekli sıcak su ihtiyacının ve kullanımının olduğu yerlerde sistemlerin çalışmaya devam edebilmesi için açık bırakılması tavsiye edilmektedir. 

Termosifonların Enerji Kaynakları 

Termosifonlar, suyun ısıtılmasını sağlayan ve ısıtılan suyun depolanmasının gerçekleştirilmesine olanak sunan sistemlerdir. Bu sistemlerde suyun ısıtılması işlemi gerçekleştirilirken bu işlemde kullanılmak üzere farklı enerji kaynaklarına ihtiyaç duyulabilir. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda farklı enerji kaynakları ile çalışan modeller tasarlanıp üretilmiştir. Bu sistemlerde yaygın olarak kullanılan enerji kaynağı elektriktir. Elektrik enerjisinin üretiminde de farklı koşullara ve konumlara göre farklı enerji üretim sistemleri kullanılabildiğinden elektrik enerjisi bulunan yerlerde elektrikli termosifonlar rahatlıkla tercih edilebilirler. Elektrik enerjisi dünyada çok sık kullanılan enerji türleri arasında geldiğinden elektrikli termosifonlar da yaygın türlerdir. 

Çevrenin korunması ve doğaya karbon salınımının azaltılması amacıyla günümüzde daha yaygın hale gelen elektrik enerjisi ve elektrik enerjisiyle çalışan aletler ile maliyetler düşürülebilir ve daha sürdürülebilir bir dünya için kalıcı adımlar atılabilir. Elektrik enerjisiyle birlikte doğa ve yaşam için çok önemli bir faktör olan suyun da israf edilmeden, dikkatli ve doğru şekilde kullanılması bu yönde gerçekleştirilebilecek adımlardandır. Hem elektrik hem de suyu dikkatli ve etkili şekilde kullanma noktasında termosifonlar son derece uyumlu ürünler olarak karşımıza çıkarlar.

Termosifon Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Farklı alanlarda doğan ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlanarak geliştirilen modellerin en ideal versiyonlarının seçiminde birkaç noktaya dikkat edildiği takdirde verimli ürün alınarak konforlu kullanım koşulları oluşturulmuş olur. Sıcak suyun elde edilmesinde elektrik enerjisinin kullanıldığı alanlarda kurtarıcı görevde olan bu ürünler, sıcak suyun üretiminden sonra muhafaza edilebilmesi olanaklarıyla kullanıcılarına büyük avantajlar sunarlar.

Bu ürünleri kendi içlerinde birbirinden ayıran önemli özelliklerden biri, sahip oldukları su hacmidir. Bu hacme bağlı olarak kullanım gereksinimlerini karşılayacaklarından doğru hacimde ürünlerin tercih edilmesi önemlidir. Hacim kapasiteleri 5 ila 120 litre değerleri arasında değişkenlik gösterebilir. Evlerde kullanılmak üzere üretilen modellerde hacim kapasiteleri 50 ile 80 litre arası gösterilir. Fakat kullanım sıklığına ve ihtiyacına bağlı olarak farklı hacim kapasitesine sahip modeller de tercih edilebilir.

Bu cihazlar, elektrik enerjisi kullanarak çalışırlar ve bu nedenle kullanacakları elektrik enerjisi, kullanılan elektrik enerjisinin saatlik ve günlük miktarı, değişim oranları gibi detaylar kullanıcı açısından önem taşır. Standart modellerin 1 saatlik çalışmaları esnasında 2 kW değerinde elektrik enerjisi kullandıkları tespit edilmiş olsa da bu değer farklı kullanım koşullarında, farklı modellerde ve farklı ayarlarda değişken değerler alabilir. Ekonomik modları bulunan modeller ile birlikte A++ özellikteki modeller daha düşük elektrik enerjisi tükettiklerinden kullanıcılar tarafından sıkça tercih edilirler. Ekonomik modları bulunan ve a++ sınıfı olan bu modeller, daha az enerji tüketimiyle çevre dostu ürünler olarak da bilinirler. Çevre dostu, düşük enerji tüketimine sahip modeller ile hem enerjiden tasarruf hem de çevre koruması gerçekleştirilebilir.

Termosifonlar, genel hatlarıyla yedi parçadan oluşurlar. Bu parçalar arasında sistemin çalışmasını ve depolaması net şekilde etkileyenlerden biri, sahip oldukları kazanlardır. Titanyum kaplamalı kazanlar, daha uzun ömürlü ve daha kullanışlı yapı birimleridir. Bu kazanlarda yer alan titanyum kaplamalar, sistemin çalışması esnasında çok sık karşılaşılan sorunlardan biri olan korozyona karşı dayanıklı bir yapı oluşturur. Bununla birlikte, sistemin sorunsuz ve uzun ömürlü çalışması için büyük önem taşıyan parçalardan olan anotlar, yük dengesini sağlayarak sistemin çalışma verimini arttıracaktır.

Bazı modellerde yer alan anti-lejyoner sistemler ile suyun özel olarak filtrelenmesi gerçekleştirilir. Özel olarak filtrelenen su, daha iyi temizlenir ve daha hijyenik hale gelir. Anti-lejyoner sistemi ile sıcak, temiz ve hijyenik su sürekli olarak elde edilebilir. 

Termosifonları birbirlerinden ayıran kritik özelliklerinden bir diğeri de sahip oldukları ısıtma güçleridir. Genel olarak 1000 Watt ile 2500 Watt arasında değişkenlik gösteren ısıtma güçleri, kullanılacak alandaki su sıcaklığı ihtiyacına göre belirlenebilir. Evler, iş yerleri, atölyeler, fabrikalar vb. farklı özellikteki alanlarda farklı miktarda ve sıcaklıkta suya gereksinim duyulabileceğinden bir ürün tercihi yapılmadan önce detaylı analizler gerçekleştirilmeli ve ardından en ideal ürün seçilmelidir.

Termosifonların panelleri günümüzde dijital modeller ve manuel modeller olarak iki farklı kategoriye ayrılmaktadır. Farklı hacim kapasitelerine ve güçlerine göre yapılan model analizlerinin ardından rahat kullanım koşullarını sunacak ürünün seçilebilmesi için mutlaka panelinin de kullanıcı tarafından değerlendirilmesi gerekir. Anlaşılır, kolay kullanıma sahip, pratik panel seçenekleri yer alan modeller içerisinden kullanıcı, kullanım alışkanlıklarına uygun dijital veya manuel panele sahip modeli tercih edebilir ve gönül rahatlığıyla uzun yıllar kullanabilir.

Termosifonlar, güvenlik açısından da bazı özellikler göz önünde bulundurulduktan sonra doğru tercihlerin yapılabileceği ürünlerdir. Kullanılacak alanın özelliklerine ve alanda yaşayan kullanıcıların kimliklerine bağlı olarak farklı güvenlik tedbirlerine gereksinim duyulabilir. Isınmaya ve soğumaya dayanıklı malzemelerden üretilmiş modeller her alanda kullanılabilecek ürünlerdir. Basınca karşı koruma sağlayacak nitelikte ürünler ile kullanıcı herhangi bir tereddüt yaşamadan dilediği yaşam alanında sürekli sıcak su depolama ve kullanma imkanına sahip olabilir. Ayrıca çocuk kilidi özelliğine sahip modeller, çocukların oynadığı veya erişebileceği yaşam alanlarında onlar için güvenli bir ortam oluşturulmasını sağlayacaktır.

Elektrikli Şofbenler ve Termosifonların Farkları

Elektrikli şofbenler, elektrik enerjisinin kullanıldığı ve kullanıcının ihtiyacı doğrultusunda ihtiyaç duyulan anlarda hızlı ve konforlu bir şekilde sıcak su temininin sağlandığı sistemlerdir. Bu sistemler ayrıca ani su ısıtıcıları olarak da tanımlanabilirler. Termosifon sistemlerinde ise sıcak su ısıtıldıktan sonra bir haznede sahip olduğu sıcaklık değerini koruyacak şekilde bekletilerek sürekli sıcak su temini sağlanır. Şofbenler elektrik dışında doğalgaz ve tüp gibi enerji kaynakları vasıtasıyla da çalışabilirken termosifon sistemleri sadece elektrik enerjisiyle çalışırlar. Kullanıcı gereksinimleri ve kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak değişiklikler gözlensede uzun vadede termosifon sistemleri, sürekli sıcak su ihtiyacının karşılanmasında şofbenlerden daha kullanışlı ve tasarrufludur.

Elektrik enerjisinin ısıya dönüştürüldüğü sistemlerde cihazların sürekli aç-kapa şeklinde kullanılması daha fazla elektrik enerjisi sarfiyatına yol açabildiğinden termosifon sistemlerinin sıcak suyu kullanılmak üzere depolamaları kullanıcıyı avantajlı konuma geçirir. Bu sistemler kullanılırken şofbenler gibi ihtiyaç duyulan anlarda aç-kapa şeklinde kullanıldıklarında daha fazla elektrik enerjisi tüketimine sebep olurlar. Bunun nedeni, sistemin kapatıldığı takdirde artık içerisinde depolanmış olan sıcak suyu eskiden sabitlenmiş olan değerde tutamamasından kaynaklanır. Bu nedenle cihazdan sürekli sıcak su ihtiyacının karşılanacağı alanlarda açık şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Farklı Termosifon Modelleri

Günümüzde sürekli ve temiz sıcak suya erişim amacıyla tercih edilebilecek sistemlerden biri olan termosifonlar, kullanıcı dostu tasarımlarıyla her geçen gün geliştirilerek yeni yapılara ve formlara kavuşturulması sağlanır. Seçim yapılırken ilk dikkat edilmesi gereken husus, sürekli sıcak su ihtiyacını karşılayabilecek özellikteki hacme sahip modellerdir. Bu modeller doğru alanlar için doğru şekilde konumlandırılıp montajları gerçekleştirildikten sonra uzun yıllar sorunsuz şekilde görev yapabilirler. Tercih edilebilecek farklı pek çok marka ve bu markalara ait model yer alır. Baymak termosifon, Demirdöküm termosifon, Aqua Konfor termosifon çok tercih edilen markalardır.

Farklı hacimler arasından sık tercih edilenler ise termosifon 80 lt, termosifon 65 lt ve 50 lt termosifon modelleridir. Tezgah altı termosifon ve küçük termosifon da kullanıcılar tarafından sıklıkla seçilirler. Bu modeller daha düşük hacim kapasitesi aralıklarına sahiptir. Bu nedenle sürekli fakat az miktarda sıcak su ihtiyacının karşılanmasının gerektiği alanlarda kullanılırlar. Günümüzde geliştirilen kazan teknolojileri sayesinde uzun ömürlü ve kullanıcı dostu olan bu ürünler, sahip oldukları kompakt tasarım özellikleriyle her alanda rahatça kurulum ve montaj olanağı sunarlar.

A++ Termosifon

A++ termosifon, sahip olduğu düşük enerji tüketimi özelliği ile A sınıfı bir elektrikli alete kıyasla %40 enerji tasarrufu sağlayan ürünlerdendir. Bu sistemler, elektrik enerjisini ısıya dönüştüren sistemlere sahip olduklarından bu sistemlerin elektrik kullanımının düşürülmesi uzun vadede kullanıcıya avantajlar sağlar. Ayrıca düşük enerji tüketimine sahip bu ürünler, çevreye karbon salınımını azaltarak sürdürülebilir bir dünya için önem teşkil eder. Doğalgaz vb. diğer kömür bazlı enerji kaynakları yerine kullanımı yaygınlaştırılan elektrik enerjisi, çevreyi koruyup hava kirliliğinin azaltılmasında son derece etkili bir unsurdur.

Termosifon Şofbenler ve Fiyatları

Termosifon ve şofbenler, birbirlerine benzer sistemler olarak görülseler ve birbirlerine yerine kullanılsalarda oldukça farklı çalışma prensipleri içerirler. Şofbenler, sıcak suya gereksinim duyulan anlarda kullanılan, elektrik enerjisi, doğalgaz veya tüp ile çalışabilen su ısıtma sistemleridir. Termosifonlar ise suyu ısıtarak depolamaya yarayan sistemlerdir. Bu sistemler aracılığıyla istenilen anda sıcak suya erişim sağlanabilir. Termosifon fiyatları ve şofben fiyatları hakkında detaylı bilgi için Koçtaş web sitesini ve Koçtaş mağazalarını ziyaret edebilirsiniz. 

Termosifon Fiyatları

Termosifon fiyatları, sistemlere eklenen farklı özellikler, farklı üretim malzemeleri, kapasiteler vb. pek çok faktör doğrultusunda değişebilir. Kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilen modeller:

Termosifon DT4 50 Litre, Aqua Konfor Termosifon 80 Litre, Aqua Konfor Termosifon 50 Litre, Aqua Konfor Termosifon 65 Litre ve Aqua Konfor Termosifon 100 Litre modelleridir. Farklı hacimlerdeki farklı modelleri incelemek ve termosifon fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Koçtaş web sitesinden faydalanabilir, Koçtaş mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Termosifon Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Seçim yapılmadan önce mutlaka doğru alan ve doğru gereksinim için doğru özellikteki ürünün seçildiğinden emin olunmalıdır. Kullanılacak alanın ölçüleri, ürünün ölçüleri, ürün konumlandırıldıktan sonra etrafta yer alacak diğer eşyaların konumu, çocuk emniyetleri gibi detaylar güvenlik ve kullanım açısından değerlendirilmelidir. Bu ürünler mutlaka sağlam özellikte bir zemin üzerinde konumlandırılmalı ve montaj işlemleri gerçekleştirilmelidir. Herhangi bir kazanın oluşmasını önlemek adına doğalgaz bulunmayan alanlarda konumlandırılmalıdırlar. Termosifonların montajları ve kurulumları mutlaka uzman bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir. Özellikle kompakt tasarımdaki modellerin montajlarının uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekir.

Farklı yaşam alanlarında farklı ihtiyaçları karşılamak, kullanıcının sıcak suya her zaman kesintisiz erişimini sağlamak amacıyla kullanılan termosifonların gelişmiş, yeni ve kullanışlı modelleri Koçtaş`ta sizleri bekliyor. Farklı özellikteki farklı modellere ulaşmak için Koçtaş web sitesinde gezintiye çıkabilir, size en yakın Koçtaş mağazasını ziyaret ederek dilediğiniz modeli inceleyebilirsiniz. 

Termosifon Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Termosifon ne işe yarar?

Termosifonlar, soğuk suyu sıcak suya dönüştüren sistemlerdir. Soğuk suyun ısıtıldıktan sonra depolanabilmesini de sağlamaları yönüyle diğer su ısıtma sistemlerinden ayrılırlar. Farklı tank kapasitelerine sahip sistemler, farklı kullanım alanlarının ihtiyaçlarına göre üretilirler. Depolama kapasiteleri 5 ila 120 litre arasında değişkenlik gösterebilir. Bu sistemler sayesinde istenilen zamanda istenilen işlem için depolanmış sıcak su kullanılabilir.

Termosifon nasıl kullanılır?

Kullanımları modeline göre değişkenlik gösterebilir. Genel olarak kullanıcı tarafından ayar panelinde bir sıcaklık ayarının seçilmesinin ardından termosifon, soğuk suyun sıcak suya dönüşümünü sağlamak amacıyla çalışmaya başlar. Sistem sıcak suyun depolanmasını sağlandıktan sonra kapatmak yerine açık tutmak sürekli sıcak su kullanılan alanlarda enerjiden tasarruf sağlanması açısından önem taşır. 

Termosifon nasıl çalışır?

Termosifonlar yapılarında yer alan termostatlar ve rezistanslar aracılığıyla soğuk suyun sıcak suya dönüşümünü sağlarlar. Rezistansın çalışmasıyla elde edilen sıcak su, termostatın çalışmasıyla sabit bir değerde tutularak korunmuş olur. Sürekli sıcak su ihtiyacı ve kullanımı olan yerlerde sistem kapatılmadan kullanıldığında enerji tasarrufu sağlanır ve böylece hem çevreye hem de kullanıcıya avantaj sağlanır.

Termosifon ne kadar elektrik harcar?

Elektrik kullanımı ve harcanması farklı modellerine bağlı olarak farklı değerlerde olabilir. Standart kullanımlar esas alındığında bir termosifonun 1 saatlik aktif çalışmasıyla 2 kW değerinde elektrik tüketimi gerçekleştirilir. Aylık kullanımda ise bu değer 60 kW`a tekabül eder.

En iyi termosifon hangisi?

Cihazların hangi alanda ve hangi işlemler için kullanılacaklarına bağlı olarak ideal şekilde seçimler gerçekleştirilebilir. Bu bağlamda üretimler, genel kapasiteleri 5-120 litre arasında olacak şekilde sağlanır. Evlerde kullanılacak modeller 50-80 litre kapasitesine sahiptir. Evdeki kişi sayısına ve kullanım sıklığına bağlı olarak seçim yapılabilir.

En tasarruflu termosifon hangisi?

Kullanım hacimlerine uygun modeller içerisinden tercih yapılması kullanıcı için ideal ürüne ulaşılmasını sağlar. Bu sistemlerin kullanımında tasarruf sağlamak için sürekli kullanımlarda açık bırakılmalı, sıcaklık değerleri 50-60 derece arasında tutulmalı ve sistem çalışmasının veriminin düşmemesi için düzenli olarak bakım yaptırılmalıdır.

En Çok Satan Termosifonlar Hangileri?

Koçtaş Termosifonlar kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Termosifon DT4 65 Litre
  2. Termosifon DT4 80 Litre
  3. Termodinamik Td-ter 60l 220v Termosifon
  4. Aqua Konfor Termosifon 65 Litre
  5. Aqua Konfor Termosifon 50 Litre
Daha fazla göster
54 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: