Peşin Fiyatına 7 Taksit

Dış Mekan Ağaçları

Filtreler
Özellikler
-

Bahçeleri ve Açık Alanları Güzelleştiren Dış Mekân Ağaçları

Bahçelerinizi güzelleştirmek ya da yaşam alanlarınıza farklı bir hava katmak için bahçe ağaçları çeşitleri arasından seçim yapmayı düşünebilirsiniz. Bahçe ağaçları, mülkünüze biraz gölge katmak, komşu bir evin görüntüsünü perdelemek ya da daha doğal bir görünüm elde etmek için kullanabileceğiniz bitkiler arasında yer alır. Açık alanlarınızda natürel bir doku kazandırmak istiyorsanız dış mekân ağaçları arasından seçim yapabilir, hayalinizdeki görünümü rahat bir şekilde elde edebilirsiniz. Meyveden bahçe süs ağaçları çeşitlerine kadar aradığınız ürüne rahat bir şekilde ulaşabilir, açık alanlarınızı dilediğiniz gibi süslemeye başlayabilirsiniz. Küçük olanları restoran, kafe ya da otellerin bahçelerinde değerlendirebilir, ziyaretçileriniz için farklı bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Sürdürülebilir yaşam konseptine sahip bir işletme sahibiyseniz bahçelerinize ekebileceğiniz dış mekân ağacı modelleri ile müşterilerinize doğaya verdiğiniz önemi gösterebilirsiniz. Bahçe ağaçları, aynı zamanda ambiyansın daha davetkar ve rahat hâle gelmesine yardımcı olur. Böylece müşteri kitlenizi artırabilir, insanların kendilerini rahat hissedebilecekleri bir ortam oluşturabilirsiniz. Dış mekân süs ağaçları evlerden kafelere, otellerden restoranlara kadar geniş bir kullanım alanına sahip olmasıyla geniş bir kitle tarafından tercih edilir. Açık alanların güzelleştirilmesinde etkili olarak rol oynayan bitkiler, hayalinizdeki görünümü elde etmenizi kolaylaştırır. Bununla beraber bahçe ağaçları aracılığıyla açık alanlarınızda odak noktası oluşturabilir, estetik olarak daha şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Meyve veren çeşitler ile süsleyebileceğiniz bahçelerinizle ilgi çekici alanlar oluşturabilir, yaşam alanlarınıza doğal bir güzellik kazandırabilirsiniz. Dış mekân ağaç fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek aradığınız özellikleri sunan alternatiflere erişebilir, açık alanlarınızı dilediğiniz gibi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Farklı boyutta ya da meyve şekline sahip olan alternatifler arasından bahçelerinizi istediğiniz görünüme sokabileceğiniz bu ürünlere anında erişebilir, pratik bir şekilde yaşam alanlarınıza doğal bir doku katmaya başlayabilirsiniz.

Bahçe Ağaçları Bakımı

Bahçe ağaçları ekmeyi düşünüyorsanız bakımları hakkında da fikir sahibi olmanız gerekir. Dış mekânda kullanılan bahçe ağaçları hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, aklınızdaki soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. Bahçelerinizi nasıl daha iyi bir şekilde düzenleyebileceğiniz ve nasıl daha doğal hâle getirebileceğiniz hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki listeden yardım alabilir, aklınızdaki soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

  • Bir ağacı nasıl düzgün bir şekilde yetiştireceğinizi öğrendikten sonra karşınıza çıkabilecek sorunların üstesinden gelmeniz kolaylaşır. Her ne kadar dış mekânda kullanılan ağaçlarının bakımları türden türe değişiklik gösterse de genel bilgileri de öğrenmek oldukça önemlidir. Bu ürünler doğru bir şekilde bakıldıkları zaman uzun bir süre canlı kalmayı başarır. Bununla beraber büyüyerek açık alanlarınıza yeşillik katar. Böylece dış mekânlarınızın istediğiniz gibi zarif görünmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bahçe ağaçları ilk dikiminin ardından toprağa iyi bir şekilde alışabilmesi için sulanmalıdır. Dış mekân ağaçları dikildikten sonra hemen sulandığında köklere büyümek için ihtiyaç duydukları nemi verir. Bir bahçe hortumu kullanarak 30 saniye boyunca sulamanız onların gereksinim duydukları suya kavuşmalarını sağlayabilir. Bununla beraber sulama işlemini bahçe ağaçlarının köklerine uygulamanız gerekir. Ağacın bulunduğu alanın etrafındaki toprağın sulanmasına gerek yoktur. Doğru sulama, dış mekân ağacı çeşitleri söz konusu olduğunda oldukça önemlidir. Köklerinin bulunduğu yere daha iyi bir şekilde alışmasını sağlar.
  • Satın aldığınız dış mekân ağaç çeşitleri 2 yaşından küçükse toprağı sürekli olarak nemli tutmanız gerekir. Toprağı kuru gördüğünüz zaman bahçe hortumuyla yaklaşık 30 saniye boyunca sulamanız önemlidir. İlk dikim aşamasında bahçe ağaçlarının köklerini iyi bir şekilde oluşturabilmeleri için sulanmaya ihtiyacı vardır. Bununla beraber bu ürünleri olması gerektiğinden fazla sulamamaya da özen göstermelisiniz. Fazla su köklerin çürümesine ve ağacın sonucunda zarar görmesine neden olabilir. Toprağın nemli olmasına ve kuru kalmamasına dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Bununla beraber nemli bir ortam oluştururken toprağın üzerinde bir su birikintisi ya da göl oluşturmamanız gerekir.
  • Toprağın yeterince nemli olup olmadığını kontrol etmek için bahçe malası kullanabilirsiniz. Malayı toprağın yaklaşım 5 cm derinine sokun ve ardından çıkarın. Açılan deliğe parmağınızı sokarak toprağın nemli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer toprak kuruysa dış mekân ağaçları sulanmaya ihtiyaç duyar.
  • Bahçe ağacı çeitleri 2 yaşından büyükse bakımı daha kolaydır. Bahçe ağaçları 2 yaşını geçtiğinde kökleri oluşmuş hâle gelir. Ayrıca 2 yaşın sonrasındaki bahçe ağaçları büyümek ve köklenmek için eskisi kadar suya ihtiyaç duymaz. Özellikle düzenli olarak yağış alan bir bölgede yaşıyorsanız sulama için ekstra süre harcamanıza gerek yoktur. Bununla beraber bahçe ağaçlarının dikildiği yerler kuruysa düzenli olarak sulamanız gerekebilir.
  • Yetişkin ya da bodur bahçe apacı modelleri toprağa ekildikten sonra malçlama işleminin yapılması gerekir. Malçlama, genel olarak ürünlerin bulunduğu toprağın üst bölümüne uygulanan bir malzeme tabakasını nitelendirir. Malç uygulaması genel olarak toprağın daha nemli bir şekilde kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bahçe ağaçları malçlama işlemi sonucunda daha sağlıklı bir şekilde büyüyebilir. Malçlama, yabanilerin üremesinin önüne geçerek ürünlerin daha rahat bir şekilde büyümelerini mümkün hâle getirir. Ayrıca malçlama, dış mekân ağaçlarının köklerini aşırı sıcaklara karşı koruma altına almanıza da yardımcı olur.
  • Dış mekân ağaçları malçlanırken de dikkat edilmesi gereken bazı konular vardır. Malçlamak için talaş ya da kabuk kullanabilirsiniz. Bununla beraber malçladığınız alanın çapının yaklaşık 1 metre olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca bu işlemi gerçekleştirirken bahçe ağaçlarının gövdesiyle malç tabakası arasında yaklaşık 7 cm’lik bir boşluk bırakmanız gerekir. Aksi takdirde malç tabakası ağacınızı boğabilir. Bundan dolayı bu tabayı sererken ağacınız için yeterli alanı bıraktığınızdan emin olmalısınız.
  • Bahçe ağaçları etrafında çimleriniz varsa onların da temizlenmesi gerekir. Satın aldığınız ağacın türüne ve boyuma potansiyeline bağlı olarak 3 metreye kadar bir alanı temizlemeniz gerekir. Daha küçük bir ürün için daha küçük bir alanı, daha büyük olanlar için geniş alanları temizlemelisiniz. Çimleri temizlemek için tırmık benzeri bahçe malzemeleri kullanabilir, ürünlere nefes alabilecekleri geniş bir alan oluşturabilirsiniz.
  • Dış mekân ağaçları belirli aralıklarla budanmaya ihtiyaç duyabilir. Yıl boyunca kurumuş ya da ölmüş dalları budamanız gerekir. Ölü dalları düzenli olarak budamak dış mekân ağaçlarının daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bununla beraber ölü dallar, ürünlerin sağlıklı bir şekilde büyümesini engelleyebilir. Satın aldığınız türe bağlı olarak uygun zamanlarda budama işlemini gerçekleştirebilir, dış mekân ağaçlarınızın daha sağlıklı ve verimli bir şekilde büyümelerini sağlayabilirsiniz.
  • Budama işlemi yaparken de dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır. 3 yaşın altında olan dış mekân ağaçlarının aşırı budanmasından kaçınılması gerekir. Çünkü bitkilerin daha fazla besin alabilmesi ve güçlü kökler geliştirebilmesi için mümkün olduğunca çok yaprak alanına sahip olması önemlidir. Satın aldığınız ağacın ömrünün ilk 3 yılında sadece ölü ya da kırık dalları temizleyerek hafif bir budama işlemi gerçekleştirmelisiniz.
  • Dış mekân ağaçları 3 yaşını geçtiği zaman düzenli bir şekilde budanmaları gerekir. Genellikle kış ayları önerilse de satın aldığınız türe göre hangi zamanlarda budamanız gerektiğini araştırmalı ve uygun mevsimlerde budama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Yılda bir defa ağacınızda fazla ya da istenmeyen dalları budayarak bu işlemi pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca budama işleminin sonucunda su ve besinler için daha az rekabet olacağı için ürünleri büyümeye teşvik edebilirsiniz.
  • Budama işlemi yaparken doğru bir şekilde kesim yapılması da oldukça önemlidir. Yanlış kesimler sonucunda hastalık ya da haşere benzeri istenmeyen problemler ortaya çıkabilir. Genel bir kural olarak dal boğazının bittiği ve dalın başladığı yerden kesim yapılması tavsiye edilir. Gövde ile aynı hizada kesim yapmanız tavsiye edilmez. Bunun yerine dal bitimlerini iyi bir şekilde gözlemleyerek budama işlemini ona uygun olacak şekilde gerçekleştirmeniz gerekir.
  • Dış mekân ağaçları çeşitlerinin taban bölümünde büyüyen filizleri de budamanız oldukça önemlidir. Bu filizler, ağacın suyunu ve besinini çalmaya çalışır. Böylece ağacınız ihtiyaç duyduğu besinlere tam olarak erişemez. Eğer ortaya çıkan filizler makas ile kesilemeyecek kadar kalınsa onları budama makası kullanarak rahat bir şekilde kesebilirsiniz.

Bahçe ağaç çeşitleri birkaç adımı takip ederek rahat bir şekilde yetiştirilebilir. Dış mekân ağaç fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek aradığınız bahçe ağacına anında ulaşabilir, bahçelerinizi güzelleştirmeye başlayabilirsiniz. Özel olarak aradığınız bir tür varsa dış mekân ağaçları fiyatları sayesinde bütçenizi zorlamadan istediğiniz türe anında erişebilir, açık alanlarınızın hayalinizdeki görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Uygun dış mekân ağaçları fiyatları aracılığıyla bahçelerinizin daha estetik bir hava kazanmasını mümkün hâle getirebilirsiniz.

Farklı Türde Bahçe Ağaçları

Bahçe ağaçları birçok farklı tür içermesiyle herkesin alanına uygun seçeneğe ulaşmasını mümkün hâle getirir. Dış mekân ağaçları ve alternatiflerini inceleyerek istediğiniz özellikleri sunan ürünlere anında erişebilir, yaşam alanlarınızı güzelleştirmeye başlayabilirsiniz. Aşağıdaki listeyi inceleyerek dış mekân çiçekli ağaçlar hakkında daha fazla bilgi alabilir, aradığınız ürüne anında erişebilirsiniz.

  • Dış mekân çam ağacı popüler seçenekler arasında bulunur. Çınar, genellikle gölge ve çekici bir vurgu elde etmek için büyük bahçelerde kullanılan dış mekân ağaçları arasında bulunur. Hava kirliliğine karşı yüksek seviyede toleransa sahip olan çınar, büyük bahçeli evlerde sıklıkla tercih edilir. Bununla beraber kent parklarında ya da yol kenarlarında da çınar ile karşılaşabilirsiniz. Çınar, bir kere doğru bir şekilde ekildikten sonra hızlı bir şekilde büyür ve ortalama 400 yıla kadar yağar. Ayrıca nemli toprakta ve bol güneş ışığı alan noktalarda iyi bir şekilde büyür. Ancak çınarı dikerken doğru noktaların tespit edilmesi gerekir. Çınarın kökleri kaldırımlara, binalara ya da yollara zarar verebilir. Dikim yerinizi iyi bir şekilde tespit etmeli ve çevreyle olan ilişkileri gözden geçirmelisiniz. Kalın bir gövdeye sahip olan çınar, karakteristik görünümüyle dikkatleri üzerinde toplar. Parlak ve üç yonca şeklindeki yapraklarıyla açık alanlarda hoş detaylar elde edilmesini mümkün hâle getirir.
  • Limon çamı da dış mekânlarda sıklıkla kullanılan dış mekân ağaçları arasında yer alır. Limon çamı bakımıyla ilgileniyorsanız topraklarınızın tuzlu bir yapıda olması önerilir. Bununla beraber limon çamının daha iyi bir şekilde gelişmesi ve büyümesi için belirli aralıklarla gübreleme işlemi yapmanız gerekebilir. Genellikle ılıman iklimlerde yetişmeyi seven limon çamı, aşırı soğukların ya da donların yaşandığı bölgeleri sevmez. Gübreleme işlemini ilkbahar ya da sonbahar aylarında yapmanız gerekir. Doğru gübrelerle limon çamının kısa süre içinde büyümesini sağlayabilir, yaşam alanlarınıza farklı bir görünüm katabilirsiniz. Limon çamının yaprakları sarıya bakan yeşil tonlarına sahiptir. Kendine has bir görünüme sahip olan limon çamı, dış mekânlara orijinal detaylar katmayı başarır.
  • Leylandi de kendine has bir görünüme sahip olan bahçe ağacı türleri arasında bulunur. Leylandi hızlı ve güçlü bir şekilde büyümesiyle birçok bahçeci tarafından sıklıkla tercih edilir. Yıllar içinde kolayca 10 metrenin üzerinde yüksekliğe ulaşan leylandi, açık alanları yeşillendirmek isteyen kişiler için iyi bir seçenek hâline gelir. Büyüme hızı yıllık yaklaşık 75 ile 90 cm arasındadır. Güneş ya da yarı gölge yerlerde rahatlıkla yetiştirilebilen leylandı, basit bir bakıma sahip olmasıyla da öne çıkar. Düzgün ve iyi şekillendirilmiş bir sonuç elde etmek istiyorsanız leylandı 2 yaşını geçtikten sonra yılda iki ya da üç kere budayabilirsiniz. Leylandi, aşırı sulanmış ya da kuru kalmış topraklar haricinde hemen hemen her yerde yetiştirilebilir. Her yere rahat bir şekilde uyum sağlayabilmesi, ağacın dikkat çeken özellikleri arasında bulunur.
  • Kartopu ağacı kendine has çiçekleriyle bahçe ağaçları arasında dikkatleri üzerinde toplar. Kartopunu incelediğinizde isminden de anlaşılabileceği gibi kartopu şeklinde çiçeklere sahip olduğunu görebilirsiniz. Genellikle beyaz renkli olan çiçekler, yeşilliklerin arasında zarif bir görünüm elde edilmesini mümkün hâle getirir. Kartopu, gün içinde altı ile sekiz saat aralığında tam güneş ışığı aldığında iyi bir şekilde gelişir. Güneşi seven kartopunu ekmeden önce bahçenizin o bölgesinin iyi bir şekilde güneş aldığından emin olmanız gerekir. İyi drene edilmiş nemli topraklarda hızlı bir şekilde büyüyen kartopu, orta derecede alkali ve humus bakımından zengin topraklara ihtiyaç duyar. Kartopunun daha iyi bir şekilde yetişmesi için malç uygulaması yapmanız gerekir. Malç uygulayarak toprakların nemli kaldığından emin olmalısınız. Ayrıca belirli aralıklar gübre uygulayarak da kartopunun daha rahat bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Manolya ağacı, ilkbahar ya da yaz aylarında genellikle pembe ya da beyaz tonlarında büyük çiçekler üretir. Gösterişli bir yapıya sahip olan çiçekler, bahçelerinize renk katmanıza yardımcı olur. Boyutları büyük modellerden kompakt çalılara kadar değişiklik gösteren manolya, hemen hemen her yerde rahat bir şekilde yetiştirilebilir. Tamamen güneş alan yerlere ekildiğinde daha fazla çiçek açar. Uygun ortam sağlandığında manolyalar çok az bakıma ihtiyaç duyar. Yeni dikilen manolyaları ilk birkaç yıl düzenli olarak sulamanız gerekse de birkaç yıl sonra sulama ihtiyacı azalır. Eğer manolyayı çimenli bir yere ektiyseniz gövdesinin etrafında belirli bir alanı boş bırakmanız önerilir. Böylece yağmurdan gelen su çimenlere gitmek yerine manolyanın köküne ulaşabilir. Büyüme mevsimi boyunca düzenli olarak sulanmaya ihtiyaç duyan manolya, belirli bir zaman sonra gübreye ihtiyaç duyabilir. Manolyanın kök bölgesini ise her ilkbaharda ya da sonbaharda malçlayarak toprağın nemini tutmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Palmiye de popüler dış mekân ağaçları arasında bulunur. Genellikle tamamen güneş alan bölgelerde iyi bir şekilde yetişir. Yeni dikilen palmiyeleri kökleşene kadar haftada iki defa iyi bir şekilde sulamanız gerekir. Palmiyeler yerine alıştıktan sonra kuruluğa dayanıklı olmasıyla birçok kişi tarafından tercih edilir. Erken ilkbahar dönemlerinde palmiyelerin gübrelerle desteklenmesi önerilir. Her ne kadar budama yapmak çoğu dış mekân ağaçları için bir gereklilik olsa da palmiyeler budamaya ihtiyaç duymaz. Bununla beraber palmiyelerde zarar görmüş yapraklar görürseniz onları budamayı düşünebilirsiniz. Çürümüş ya da kurumuş yapraklar palmiyelerin büyümesini engelleyebilir. Temiz ve düzenli bir görünüm için zarar görmüş yaprakları temizleyebilirsiniz.
  • Şimşir kendine has görünüme sahip olan bahçe ağaçları arasında yer alır. Tombul bir görünüme sahip olan şimşir, açık alanları rahat bir şekilde kaplayabilir. İlkbahar, şimşir dikmek için uygun bir mevsimdir. Şimşirler yarı gölgeli ortamlarda da rahat bir şekilde büyüyebilir. Bu yönüyle değerlendirildiğinde palmiyelere göre daha az güneş ışığına ihtiyaç duyar. Dikim sonrasında şimşirleri haftada bir ya da iki kez iyi bir şekilde sulamalısınız. İkinci yılda ise eğer bulunduğunuz bölgede yağışlar azsa haftada bir kez sulayabilirsiniz. Sonraki yıllarda toprağın çok fazla kuruduğunu gördüğünüz zamanlarda su vermeniz yeterlidir. Ayrıca şimşirlerin genellikle gübreye ihtiyaç duymadığını da bilmeniz gerekir. Bu yönüyle şimşir, gübreleme işlemleriyle uğraşmak istemeyen kişiler için iyi bir seçenek hâline gelir.
  • Eğer çok büyük bir bahçeniz yoksa ya da veranda gibi alanlarda yetiştiricilik yapmak istiyorsanız dış mekân saksı ağaçları sizin için uygun olabilir. Genellikle daha küçük alanlarda bitki yetiştirmek isteyen kişilere hitap eden bitkiler, yaşam alanlarına farklı bir hava katmayı başarır. Melisa çiçeği ya da Acem halısı seçenekler arasında oldukça popülerdir.
  • Kokulu bahçe ağaçları incelendiğindeyse melisa, papatya, nane, fesleğen ya da ıtır gibi seçenekler öne çıkar. Bahçelerinize hoş kokular katmak istiyorsanız bu bahçe ağaçları arasından seçim yapabilir, açık alanlarınızda istediğiniz dokuyu yakalamaya başlayabilirsiniz. Ayrıca seçenekler arasında dış mekân yapay ağaç çeşitleri de olduğunu görebilirsiniz. Genellikle güneşten gelen yoğun ışınlara karşı dayanıklı olacak şekilde üretilen yapay modeller, renkli yaprakları ve sağlam görünümüyle dikkatleri üzerinde toplar. Herhangi bir bakım işlemine ihtiyaç duymamasıyla da birçok kişinin ilgisini çeker.

Uygun dış mekân ağaç fiyatları sayesinde açık alanlarınız için hayalinizdeki yeşilliklere anında erişebilirsiniz. Koçtaş fırsatları sayesinde istediğiniz görünüme anında ulaşabilir, dış mekân ağaçları fiyatları ile bütçenizi zorlamadan bahçelerinizi yenileyebilirsiniz.

Dış Mekân Ağaçları Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Bahçeye Hangi Ağaçlar Dikilmeli?

Bu sorunun cevabı dikilmesi gerektiği tamamen sahip olduğunuz alana göre değişiklik gösterir. Örneğin, daha küçük bir bahçeye sahipseniz begonvil, zakkum ya da melisa çiçeği gibi bahçe ağaçları arasından seçim yapabilirsiniz. Çınar ya da çam ise büyük bahçeler için iyi bir seçenek olabilir.

Bahçe Ağaçları Nelerdir?

Bahçe ağaçları incelendiğinde şimşir, palmiye, melisa, fesleğen, ıtır, manolya, kartopu ya da leylandi gibi birçok tür olduğunu görebilirsiniz. Bahçelerinizde nasıl bir görünüm elde etmek istediğinizi belirledikten sonra seçenekler arasından sizin için uygun olanı bulabilirsiniz.

Dış Mekân Ağaçları Dikerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Seçim yaparken ilk olarak sahip olduğunuz alanı ve alanın ne kadar güneş aldığını göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, şimşir yarı gölgeli ortamlarda yetişebilirken palmiyenin iyi bir şekilde büyüyebilmesi için çok fazla güneşe ihtiyacı vardır. Bahçelerinizin özelliklerini belirledikten sonra bahçe ağaçları arasından kolay bir şekilde seçim yapabilirsiniz.

En Çok Satan Dış Mekan Ağaçları Hangileri?

Koçtaş Dış Mekan Ağaçları kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Yapay Ağaç Monstera Deve Tabanı Ağacı 170 Cm 11 Yaprak
  2. Yapay Ağaç Yukka 3 Katlı 36 Yaprak 100 cm Sarı Çizgili Model
  3. Yapay Ağaç İthal Yukka Kılıç Ağacı Yeşil 3 Gödeli 170cm
Daha fazla göster
3 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: