Peşin Fiyatına  7 Taksit

Güveç

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Lezzetli Yemek ve Tatlıların Pişirilmesine Yardım Eden Güveçler

Mutfakta farklı yemekler hazırlamak için pek çok mutfak gerecinden faydalanılır. Güveç kabı dünya mutfaklarına ait pek çok türde yemeği pişirmek için faydalanılan ürünlerden biridir. Bu ürünler ocak veya fırında farklı pişirme yöntemleri kullanmaya uygun yapıdadır. Güveç kabının farklı materyallerden üretilen birçok modeline ulaşılabilir. Bu materyaller arasında toprak, seramik, döküm gibi maddeler bulunur. Bireyler ürünlere farklı özellik katan bu materyalleri iyice incelemelidir. Her bir ürünün sunduğu avantaj birbirinden farklı olur. Pişirilecek yemek türüne ve kullanım alanına göre uygun yapıda bir model belirlenmelidir.

Güveç kabının içerisinde farklı türden yemekler yapılabilir. Isıya dayanıklı olmaları ile öne çıkan güveç kabı lezzetli yemeklerin ortaya çıkmasını sağlar. Pişirildiği alanlarda yüksek ısı olmasına karşın herhangi bir sorun oluşmaz. Ateşe karşı gösterdiği güçlü direnç sayesinde sıkıntı oluşmadan yemeklerin ortaya çıkmasına yardım eder.

Güveç kabı içerisinde kuru ya da sulu birçok çeşitte yemek yapılır. İçerisinde sağlıklı yemeklerin pişmesini sağladığı için bireyler tarafından çokça tercih edilir. Bu ürünler ayrıca boyutları ve biçimleri ile de farklı türlere sahiptir. Yuvarlak ve kayık gibi biçimleri değişen pek çok modeli bulunur. Bu modeller yapılacak yemeğin türüne göre edinilerek kullanılır. Sadece yemek değil tatlı yapımında da yararlanılan fonksiyonel bir mutfak gerecidir. Sütlaç ve sufle gibi lezzetli tatlıların yapılmasını sağlar. Farklı özelliklere sahip modelleri arasından doğru seçimleri yapmak önemlidir. Yapılan doğru seçimler sonucunda ürünlerden yüksek bir performans alınır.

Güveç kabı fiyatları sahip oldukları özelliklere göre değişir. Üretiminde kullanılan malzemelerin kalitesi fiyat değerlerinde farklılıklar oluşturur. Seçim yaparken bütçeyi aşmamaya özen gösterilmelidir. Çünkü fazla harcama yapıldığında hesaplamalarda olumsuz durumlar oluşabilir. Bu yüzden tüm yönleri ile ihtiyaçlara uyan seçimler yapılır. Formları, biçimleri, ölçüleri ve üretim materyalleri değişen ürünler için farklı miktarda ödeme yapılması durumu meydana çıkar. Bireylerin yemekleri hazırlayacağı kişi sayısına uygun olarak güveç kabı alması önemlidir.

Üretiminde Farklı Materyaller Kullanılan Güveç Kabı Çeşitleri

Güveç kabı farklı maddeler kullanılarak ortaya çıkan pek çok çeşidi kullanıcılara sunar. Bu maddeler arasında killi toprak, seramik ve döküm malzemeleri yer alır. Bireyler farklı özellikler sunan bu ürünleri kullanacakları alana göre belirler.

Güveç kap fiyatları ürünlerin taşıdığı özelliklere göre değişir. Döküm veya killi topraktan üretilen modellere ödenecek miktar farklıdır. İçeriğindeki maddelerin maliyetine göre ürünlerin taşıdığı fiyat değerleri de değişir. Seçim yaparken ihtiyaçları karşılayacak yapıda olan modeller belirlenmelidir. Bu sayede lezzetli yemekler yapmak mümkündür. Fiyat değerlerini etkileyen bir diğer özellik ürünlerin kalitesidir. Yüksek kaliteli olan ürünler için daha fazla ödeme yapılır. Ürünlerden daha uzun süre faydalanmak isteyen bireylerin bütçesini daha geniş tutmasında fayda vardır. Böylece kontrollü harcamalar yaparak verimli bir sonuç elde edilecek ürünler seçilmiş olur.

Killi topraktan yapılan modeller bireyler tarafından sıkça tercih edilir. Toprak güveç kabı insan sağlığı için zararlı bir içerik bulundurmayan işlevsel bir üründür. Toprak güveç kabı killi bir toprak kullanılarak üretilir sonrasında şekil verilir. Sonra ise yüksek ısıda pişirilerek son halleri ortaya çıkar. Güveç kabı içerisinde pişirilen yemeklerin lezzeti de normal tencerelere göre daha farklıdır. Lezzetli ve iyi pişen yemekler hazırlayabilmek için bu ürünler oldukça büyük bir yardımcıdır.

Toprak güveç kabı sulu ve kuru içerikli yemeklerin yapılmasına yardım eder. Sadece yemekler değil farklı amaçlar için de kullanılır. Sürahi ve yoğurt kabı olarak da daha önce yararlanılan ürünlerdir. Bireyler bu ürünleri kullanarak sufle ve sütlaç gibi lezzetli tatlıları da hazırlayabilir. Görünüm olarak da hoş durdukları için dekoratif yönlerinden de faydalanmak mümkün olur.

Toprak güveç kabı çeşitlerine bakıldığında porsiyonluk veya tencere şeklinde olanlar ile karşılaşılır. Büyük ölçülere sahip olanlar tencere işleviyle kullanılabilir. Örneğin misafir ağırlanacağı günlerde her biri için bir orta boy güveç edinilerek birer porsiyon yemek hazırlanabilir. Görünüşü de bir o kadar şık ve estetik olan bu ürünler, porsiyonluk olarak sıklıkla kullanılır.

Toprak güveç kabı aynı zamanda sırlı ve sırsız olmasına göre de iki farklı kategoriye ayrılır. Sırlı modellerin iç yüzeyleri daha parlak bir görünümdedir. Ayrıca sırlandığı için toprak aromasının yemeğe geçmesi beklenemez. Sırsız modeller ise iç kaplaması olmayanlardır. Bu ürünlerin iç yüzeyinin mat olmasından da sırsız olduğunu anlamak mümkündür. Sırlama işlemi yemeklerde yağ ve su gibi maddelerin dışarıya taşmaması adına önemlidir. Kullanıcılar isteklerine göre sırlı veya sırsız olanlar arasında seçim yapabilir.

Bir diğer çok kullanılan güveç kabı modeli döküm olanlardır. Döküm güveç kabı, yanmaz ve yapışmaz özelliği ile mutfakta büyük bir yardımcıdır. Döküm demir materyalinden üretilmesi ile öne çıkar. İçerdiği madde dolayısıyla oldukça uzun ömürlü bir kullanım deneyimi ortaya çıkarır. Yapısı gereği her noktaya eşit ısı dağılımı oluşturur. Bu sayede yemeğin her yeri eşit ve dengeli bir şekilde pişer. Sahip olduğu geç soğuma özelliği ile enerji tasarrufu yapılmasına fırsat verir. Bireyler dökümden üretilen güveç kabı çeşitlerini ocak ve fırınlarda kullanabilir. Bazı modelleri mikrodalga fırınlarda kullanılmaya uygun olmaz.

Bireyler bu ürünleri kullandıktan sonra bulaşık makinesinde kolayca temizliğini sağlar. Hem elde hem de bulaşık makinesinde temizlenebildiği için pratik bir kullanım yaratır. Döküm güveç kabı çeşitlerinin farklı renklere sahip modellerine ulaşılabilir. Siyah, mavi, bordo gibi renklere sahip alternatifler beğenilere göre tercih edilir.

Seramik güveç kabı, seramikten üretilen yapısı ile bireylerin tercihleri arasına girer. Bu ürünler seramik materyaller kullanılarak ortaya çıkar. Seramiğin verdiği özelliklerden biri ateşe karşı yüksek dayanıklılık sağlamasıdır. Fırında oluşan ısıya ve ateşe karşı dirençli bir yapıya sahiptir. Seramik modellerinin pek çok renkli seçeneklerine ulaşılabilir. Sarı, krem rengi, siyah, kırmızı gibi farklı renkte alternatifleri bulunur. Bireyler beğenilerine göre bu ürünler arasından seçim yapar. Görsel olarak da estetik duran seramik çeşitler aynı zamanda mutfakta dekoratif bir parça olarak da kullanılır. Bu yüzden seçim yaparken mutfak dekorasyonuna da uyumlu olup olmadığına bakılabilir. Bu sayede mutfakta ekstra dekoratif bir mutfak gereci edinilmiş olur.

Farklı materyallerden üretilen güveç kabı çeşitlerinin taşıdığı fiyat değerleri de farklıdır. Güveç tencere fiyatları üretiminde kullanılan malzemelerin maliyetinin artmasına göre daha da fazla olur. Daha uzun ömürlü kullanım sağlayan ürünler kaliteli olanlardır. Bireyler ürünlerden daha uzun ömürlü faydalanmak istiyorsa mutlaka kalitesinden emin olduğu ürünleri seçmelidir. Böylece ürünlerden uzun süreli faydalanılır. Dayanıklılık ve kalite seviyesi yüksek olduğunda fiyat etiketleri de artar. Bireyler seçim yapmadan önce ürün için ayırdığı bütçeye de önem vermelidir. Gereğinden fazla harcamalar yapmadan ihtiyaçları giderecek modeller belirlenmelidir. Böylece üründen maksimum verim elde edilir. Hem lezzetli yemekleri pişirmek hem de bütçeyi aşmamak için ürünlerin taşıdığı tüm özellikler incelenmelidir. Bu sayede her birey kendi kullanımları için ideal olan modeli belirler.

Tasarımlarına Göre Güveç Kabı Çeşitleri

Güveç kabı tasarımlarına göre farklı çeşitlere sahiptir. Bunlar arasında tabak ve tencere gibi görünümde olanlar yer alır. Tencereye benzeyenlerde kapak bulunurken diğerlerinin üstü açıktır. Kayık güveç kabı yemeklerin lezzetli bir şekilde pişmesine yardım eden modellerden biridir. İçerisinde farklı sebze yemekleri, et ve fırın tatlıları pişirilebilir. Görünümü estetik durduğu için fırından çıkarıldığı gibi servis için kullanılabilir. Bireyler ihtiyaçlarına göre kayık tipinde olan bu güveç kabı çeşitlerini edinir.

Bir diğer model yuvarlak şekline sahip olanlardır. Bireyler tarafından sıklıkla tercih edilen bu modellerin içerisinde et, balık, tavuk ve akla gelebilecek daha birçok fırın yemeği pişirilebilir. Yuvarlak modellerde farklı derinlik değerlerine sahip modellere ulaşılabilir. Ayrıca bu modeller boyutlarına göre porsiyonluk tabak veya tencere amacıyla kullanılabilir. Tencere amacıyla kullanılan modeller kapak barındırması ile daha iyi bir performans elde edilmesine yardım eder. Kapaklı modellerin içerisinde yemekler rahat bir şekilde pişer. Dengeli ısı dağıtımı ve kendine has aroması ile enfes yemekler ortaya çıkar. Kullanıcılar hazırladıkları yemeklerle misafirlerini ağırlayabilir ya da sıradan bir akşam yemeğini aile ile geçirebilir.

Ürünleri porsiyonluk olarak edinmek için kişi sayısı mutlaka doğru hesaplanmalıdır. 4 kişilik bir yemek için 4 porsiyonluk güveç kabı kullanılır Kişi sayısına göre porsiyonluk tabak sayısı belirlenip aynı doğrultuda seçimler yapılır. Estetik ve şık görünümlü oldukları için ayrı bir tabağa aktarılması gerekmeden doğrudan sofraya konulabilir.

Oval güveç kabı, daha farklı ihtiyaçlar doğrultusunda tercih edilen diğer bir çeşittir. Yuvarlak, kayık, oval gibi farklı biçimlere sahip ürünler isteklere göre belirlenir. Bireyler zevklerine uygun olan türleri belirleyerek istedikleri yemek türlerini pişirmek için kullanır.

Güveç tencere fiyatları seçim sırasında bakılması gereken önemli niteliklerden biridir. Ürün için ayrılan bütçenin açılmaması için fiyat etiketleri incelenmelidir. Ürünü edinmek için ayrılan bütçeyi aşmamak adına bütçeye paralel harcamalar yapılmalıdır. Bunun için ürünlerin kalite düzeyleri ve fiyat değerlerine bakılmalıdır. Dayanıklılık ve kalite düzeyinin artması doğru orantıda güveç tencere fiyatlarının da yükselmesine sebep olur. Bireyler kullanımlarına uygun olan modelleri belirleyerek mutfaklarında rahatlıkla kullanır. İçerisinde hem yemek hem de tatlı pişirilebilen bu işlevsel ürünleri seçerken fiyat değerlerini de es geçmemek gerekir.

Güveç Kabı Modellerinin Kullanım Alanları

Güveç kabı çeşitleri kullanılarak pek çok türde yemek ortaya çıkarılır. Bunlar arasında balık, et, sebze yemekleri bulunur. Balık güveç kabı kullanılarak lezzetli balık yemekleri hazırlanabilir. Güveç kabının da verdiği kendine has tat ile misafirlerin ağırlandığı bir akşam keyifli bir yemek yenebilir. Sebze ve diğer et türleri ile de leziz yemekler hazırlanır.

Ana yemekler dışında farklı tatlıların da yapılmasını yardım eden modelleri mevcuttur. Güveç sufle kabı lezzetli suflelerin pişirilmesine yardımcıdır. Fırında hazırlanmak istenen suflelerin iyi pişmesini ve kıvamında hazır olmasını sağlar. Sütlaç için güveç kabı edinerek kıvamında pişen leziz sütlaç tatlısı hazırlanabilir. Fırın sütlaç pişirmek için uygun boyutlara ve yapıya sahip modeller tercih edilir. Sütlaç güveç kabı kullanarak fırında dengeli pişen sütlaç hazırlamak oldukça kolaydır. Bireyler bu ürünleri kullanarak ister yemek isterse de tatlı hazırlar. Çok yönlü kullanıma sahip olan bu ürünler mutfak gereçleri arasında işlevsel tarafı yüksek olan modellerdendir.

Güveç kabı fiyatlarında ürünlerin tekli veya çoklu olarak alınması da büyük bir etkendir. Aynı zamanda daha büyük ürünler için daha fazla ödeme yapılması gerekir. Bireylerin öncelikle ihtiyaçlarını belirlemesi ve bu doğrultuda seçimler yapması önemlidir. İhtiyaçlara uyan ürünlerin bütçeye de uygun olduğu belirlenmelidir. Böylece hem gereksinimlere hem de bütçeye uygun olan modelleri kullanarak daha verimli bir performans elde edilir.

Güveç kabı küçük veya büyük boylara sahip pek çok modele sahiptir. Mini güveç kabı porsiyonluk tatlı hazırlamak için faydalı bir üründür. Ölçülerinin küçük olması sayesinde porsiyonluk tatlıların hazırlanmasına yardım eder. Küçük güveç kabı kullanarak sufle ve sütlaç gibi lezzetli tatlılar pişirilebilir. 22 cm, 27 cm, 30 cm gibi farklı ölçülere sahip modeller ihtiyaçlara göre belirlenir. Bireyler kullanım alanlarına uygun boyutlara sahip modelleri tercih eder. Böylece yüksek bir verimlilik elde etmek mümkün olur.

Güveç kabı büyük boyda tasarlanan pek çok çeşide sahiptir. Büyük boyda üretilen modellerde genellikle yemekler yapılır. Büyük boy olan çeşitler tencere fonksiyonu ile kullanılır. Güveç tencere seti de farklı türden pek çok yemeğin yapılmasına yardımcı olur. İyi performans veren bir ürün tercih ederek içerisinde pek çok yemek yapılabilir. Özellikle yemek yapmak için güveç tencere modelleri tercih edilir. Güveç üçlü tencereleri edinerek farklı yemeklerin yapılabileceği 3 farklı parçaya sahip olunur. 3 farklı boyda olan modeller kullanılarak her birinde farklı bir yemek türü pişirilebilir. Farklı kullanım amaçlarına uygun olan küçük veya büyük güveç kabı ihtiyaçlara göre seçilir.

Ürünleri tekli veya çoklu olarak edinmek ödenmesi gereken miktarı değiştirir. Ürünleri tekli olarak edinmek mümkündür. Bireyler ihtiyaçları kadar sayıda güveç kabı edinebilir. Aynı zamanda 6’lı güveç kabı gibi birden fazla parçayı barındıran setler de alınabilir. Bireylerin tekli olarak edineceği ürünler için ödemesi gereken miktar çoklu setlere göre daha azdır. İçerisinde birden fazla ürün bulunan setler için daha fazla ödeme yapılır. Küçük, büyük, orta ve farklı boylarda parçaların dahil olduğu setler farklı yemeklerin pişirilmesine yardım eder.

Güveç kabı fiyatı set içeriğine göre değişiklik gösterir. İçerisinde fazla parça bulunan setler için daha fazla ödeme yapılır. Bireyler ihtiyaçlarına bakarak kaç adet ürün edilmesi gerektiğini kararlaştırır. Gereksinimlere göre uygun sayıda ürüne karar verilir. Seçimler yapılırken aynı zamanda bütçenin aşılmaması da önemsenmelidir. Bütçe fazla aşıldığı zaman hesaplamalarda bazı sıkıntılar çıkabilir. Olumsuz durumların oluşmaması için bütçeye paralel seçimler yapılmalıdır. Bu sayede ürünlerden yüksek düzeyde bir performans elde etmek mümkündür.

Koçtaş’ta farklı ihtiyaçlara yönelik tasarlanan orijinal güveç kabı çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Geniş çeşitlilik arasından gereksinimlerinize uygun olanları belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz güveç kabı çeşitlerini Koçtaş’tan hızlıca sipariş ederek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Güveç Kategorisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Toprak güveç kabı ilk nasıl kullanılır?

İlk kullanım öncesi ürünleri mutlaka fırınlamak gerekir. Kullanım öncesi bir sünger veya kuru bez ile üzerini silmek önemlidir. Sonrasında yeterli miktarda sıvı yağ koyarak tüm yüzeylerini yağlayacak şekilde yaymak gerekir. Isınan fırına ürünü yerleştirerek bir saat kadar tutulmalıdır. Sonrasında yemekler pişene kadar fırında tutulur.

Güveç tenceresi ocakta kullanılır mı?

Ürünler ocak üzerinde kullanılmak isteniyorsa bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Ocak üzerinde pişirilecek ise kendi kapakları veya farklı uygun bir tencere kapağıyla üstünü örtülmesi önemlidir. Ocakta kullanılacak olan bu ürünlerin ısısını düşük ayarlamak gerekir. Yüksek ısıda pişirildiği takdirde istenilen performans elde edilmeyebilir.

Fırın güveç kabı nasıl kullanılır?

Fırında kullanılacak olan ürünlerin kapağını kapatmak önemlidir. İçerisinde yemek olan bu ürünlerin kapağının tam kapatılması gerekir. Kapağın tam kapanmadığı durumlarda pişirme kağıdı veya alüminyum folyo kullanarak üst kısmını tamamen kapatılması sağlanabilir. Sonrasında üstüne uygun boyutlarda bir kapak koyulur ve pişmeye bırakılır.

Güveç kabı nasıl temizlenir?

Killi topraktan üretilen ürünleri yıkarken hassas davranılmalıdır. Bu ürünler bulaşık makinesinde yıkanmaya uygun değildir. Aynı zamanda kimyasal maddeler ürünün yapısını bozmaya meyillidir. Temizlemek için öncelikle güveç kabının soğuması beklenir. Çünkü sıcakken temizlemek, çatlama gibi olumsuzlukları beraberinde getirir.

Güveç kabı neyden yapılır?

Ürünlerin yapımında farklı materyallerden kullanıldığı görülür. Bu maddeler arasında killi toprak, seramik, döküm demir gibi malzemeler vardır. Killi topraktan üretilen ürünlerde de sırlı ve sırsız olmak üzere iki farklı çeşit bulunur. Bireyler ihtiyaçlarına bakarak farklı malzemeler ile üretilen modeller arasında seçim yapar.

Güveç kabı buzluğa konur mu?

Ürünlerin buzluğa konulmaması gerekir ancak güveç kabı kullanılarak pişirilen yemekler farklı bir kaba konularak buzluğa atılabilir. Buzluğa atmaktaki amaç soğutmak ise bunun farklı yöntemleri vardır. Soğumasını sağlamak adına yemek altlığı kullanılabilir.

Güveç kabı nasıl fırınlanır?

Fırınlanmasından önce mutlaka çatlak olup olmadığı kontrol edilmelidir. Üzerinde çatlak olmadığı durumlarda fırınlamaya uygundur. Eğer ilk kez kullanılacak ise bez veya süngerle silinir.

Güveç kabı alırken nelere dikkat edilmeli?

Seçim yaparken ürünlerin özellikleri incelenmelidir üretim materyali, ölçü, biçim, kalite, fiyat gibi değerlere bakılmalıdır. Pişirilecek yemeklere uygun olarak seçimler yapılır. Porsiyonluk veya tencere işlevi ile kullanılacak olanların parça sayısını doğru belirlemek gerekir. Porsiyonluk edinilecek ise kişi sayısına göre ürünler alınmalıdır. Aynı zamanda güveç kabı fiyatlarının da bütçeyi aşmaması gerekir.

Daha fazla göster
8 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: