Peşin Fiyatına 7 Taksit

Gönye

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

İhtiyacınıza Uygun Gönye Çeşitleri

Gönye açılı şekilde işlem yapılması gereken alanlarda kullanılan bir alettir. Gönye çeşitleri marangoz gönyesi, mıknatıslı gönye, açılı gönye, şapkalı gönye, kıl gönye, gönye cetvel, metal gönye, üçgen gönye, düz gönye, çelik gönye, köşe gönye, T gönye, kupa gönye gibi modellere ayrılır. Gönye fiyatları markaların ürün markalara, modellere, sunduğu özelliklere, kullanım alanlarına ve ebatlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu aletler en kullanışlı hırdavat ve kırtasiye malzemeleri arasında yer alır. 

Tamirat ve tadilat işlerinde kullanılmak üzere kolaylık sağlayan pek çok ürün çeşidi mevcuttur. Fonksiyonel özellikleri ile kolaylık sağlayan aletler işlerin daha hızlı ve yorulmadan yapılmasını sağlar. Atölyelerde en çok kullanılan aletler arasında gönye de bulunur. Bu aletler marangoz atölyesi gibi yerlerde profesyonel amaçlı olarak kullanılır. Bu aletler ile doğru bir kesim için hat çizilebilir ve açı ölçülebilir. Profesyonel işlerin yanı sıra günlük işlerde de bu aletlerden yararlanılabilir. Teknik resim, mimarlık, mühendislik gibi farklı alanlarda da bu aletler kullanılabilir. El işçiliği yapılan alanlarda uzun yıllardır kullanılır. Bu aletler sayesinde geometrik çizimler ve kesimler rahatlıkla ve kolayca yapılabilir.  

Aletler özelliklerine, kullanım alanlarına ve boyutlarına göre çeşitlenir. Teknik çizim ve hızlı üretimin olmazsa olmaz aletlerindendir. Hobi amaçlı ve profesyonel olarak tercih edilebilir. Santimetre ile ölçülen detay ölçümler bu aletler sayesinde gerçekleştirilebilir. Ölçüm konusunda ince detay sağlar. Kullanım alanına uygun bir modele ulaşmak mümkündür. Daha büyük çaplı işler için profesyonel modellerden yararlanılabilir. İşletmelerin en fazla tercih ettiği modeller profesyonel modellerdir. Seri üretim ve profesyonel işler için bu modeller tercih edilir. Evlerde yapılacak ufak tefek ve hobi amaçlı işler için ise küçük veya mini modeller satın alınabilir. Bu aletlerin kullanım alanı oldukça geniştir ve pratik özellikleri sayesinde kullanım kolaylığı sağlar. 

Bu aletler hırdavat çeşitleri içerisinde yer almakla birlikte en çok ihtiyaç duyulan kırtasiye malzemeleri arasında da yer alır. Düzgün çizimler için büyük cetveller kullanmak isteyen kişiler gönye cetvel modellerinden faydalanabilir. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından kullanımı kolaydır. Okullarda öğretmen ve öğrenciler, ofis ve bürolarda inşaat mühendisleri, mimarlar ve matematik bilimciler ile birlikte marangozlar, teknikerler, ressamlar bu aletlerden yararlanarak çizim işlemlerini gerçekleştirebilir. 

Gönye Modelleri ve İşlevsel Özellikleri 

İşletmelerde tercih edilen gönye modelleri daha çok metal ve ahşap malzemeden üretilir. İşletmelerde tercih edilen aletlerin boyutu büyük olmalıdır. Hesaplama ve ölçümlerde kullanılan bu aletler dayanıklı malzemelerden üretilir. Dayanıklı materyallerden üretilmeleri sayesinde uzun yıllar boyu kullanılabilir. Bu aletlere ekstra aparatlar takılabilir. Kolay ve rahat bir şekilde çıkarılabilen ve takılabilen aparatlar sayesinde yapılabilecek işlemler artar. 

Profesyonel çizim ve kontrol gerektiren işlerde genellikle çelik ve alüminyum ürün modelleri kullanılır. Çelik modeller daha ince yapılıdır. Böylelikle kesim yapılacak yüzeylere daha yakın şekilde işaretleme yapılabilir. Çelik modeller özellikle daha detaylı işlemlerde oldukça fazla fayda sağlar. Çelik ve metal modeller sağladıkları hassasiyet ile titizlikle çalışma imkânı sunar. 

Yuvarlak modeller iş alanlarında fazlasıyla tercih edilir. Bu modeller ile 180 ve 360 derecelik ölçümler gerçekleştirilebilir. Alt aparatları ile santimetre cinsinden ölçüm de yapılabilir. Belli aparatlar ile set halinde sunulan gönyelerin işlevselliği artar. Farklı boyutlarda satışa sunulan gönye takımı ideal kullanım sunar. Takımdaki ürünler ve diğer aletler ile detaylı işlemler gerçekleştirilebilir. Delikli modeller de sıklıkla tercih edilir. Kaynak ve birleştirme işlerinde bu modellerden yararlanılabilir. Yapılacak işe uygun boyutlarda delikli model seçilmelidir. Doğru ürün seçimi ile sorunsuz bir şekilde çalışma sağlanabilir. Açılar ve teknik çizimin yanı sıra farklı amaçlarla da bu ürünlerden faydalanmak mümkündür. Yapılacak işlerde en önemli yardımcılardandır. 

Gönye Modellerinin Açı ve Boyutları 

Gönye modelleri boyutları ile farklılık gösteren ve çeşitlenen el aletleridir. Çeşitlerine bağlı olarak kullanım alanları da değişir. Kullanım alanına bağlı olarak geniş ürün yelpazesi içerisinden seçim yapılabilir. Bu aletlerin özelliklerinin artması ile doğru orantılı olarak işlevleri de artar. Günümüzde imalatı gerçekleştiren aletlere ekstra özellikler yerleştirilir. Gönye bu ekstra özellikleri ile atölye gibi iş alanlarda en çok ihtiyaç duyulan aletler arasında gösterilir. 

Metal gönye modelleri özellikleri sayesinde profesyonel alanlarda kullanımı oldukça idealdir. Marangoz modeller tersten değer okuyabilme özellikleri ile fazlasıyla pratiktir. Bu kapsamda en çok tercih edilen ve kullanılan modeller marangoz gönyeleridir. Hassas dengelere sahip bu modeller marangozluk işlerinde uzunlukların ve açının doğru bir şekilde hesaplanmasını ve ayarlanmasını sağlar. 

Sabit açılı modeller genellikle paslanmaz çelik malzemeden üretilir. Bu modeller sabit açı özelliği ile ölçüm yapar. Açıların kontrol edilmesinde ve ahşap ile çelik materyallerin kesilmesinde büyük fayda sağlar ve en doğru sonuçları verir. Dereceli olarak da isimlendirilen açılı modeller yüzeylerin değerlerini gösterir. Özellikle sabitleme ve kaynak işlerin açıların ayarlanması oldukça önemlidir. 30, 45, 60, 90 ve daha büyük açılar dereceli modeller ile ölçülebilir. Ağırlıkları kaldırabilen ve en yüksek açıya ulaşabilen modeller dayanıklı malzemelerden üretilir. Büyük olarak nitelendirilen modeller ortalama 100 ile 150 mm uzunluğu arasındadır. Yapılacak işe göre büyük veya küçük modeller tercih edilmelidir. 

Farklı Gönye Seçenekleri ile Açılı İşlemler 

Gönye çeşitleri farklı kullanım alan ve amaçları için farklı ebat seçeneklerinde ve boyutlarda üretilir. Kupa olarak adlandırılan modeller dik açılı olacak şekilde yerleştirilen iki metal şeritten meydana gelir. Metal şeritlerin bir tanesinin üzerinde uzunluk ölçüleri bulunur. Metal cetvel biçimindeki bu alanda ölçü hesaplaması yapılarak malzeme uzunluğu belirlenebilir. Dik açılı yapıya sahip olması sayesinde malzemelerin birleştirilmesi esnasında eğri olma olasılığı ortadan kalkar. Bu modeller 25 cm ile 50 cm arasında farklı uzunluk seçeneklerine sahiptir. 

Düz modeller metal ve ahşap gibi malzemelerin birbirine tutturulması için kullanılan bağlantı parçasıdır. Çivi veya vida alanları için açılmış delikler sayesinde malzemeler birbirine kolaylıkla sabitlenir. Düz modellerin çeşitli özelliklere sahip farklı seçenekleri mevcuttur. Yuvarlak başlı düz modellerin köşeleri oval biçimde tasarlanmıştır. Farklı boyutlarda çeşitleri vardır. 

Köşe modeller özellikle kitaplık, masa, dolap gibi ahşap eşyaların üretiminde kullanılır. Sabitleme işleminin doğru düzgün şekilde yapılması ve köşelerin gerekli şekilde birleştirilmesi için tercih edilir. Bu modeller ahşap parçaların zarar görmeden birbirine yapıştırılması için oldukça idealdir. Sac malzemeden üretilen modeller farklı boyutlarda bulunur. T ve Z formundaki modeller özel kullanım alanlarına uygun şekilde tasarlanmıştır. Metal sacdan üretilen ürünler ile ahşap ve benzer parçaların birbirine tutturulması mümkündür. Masif ahşap, sunta, mdf ve diğer malzemelerle yapılacak işlemlerde kolaylıkla kullanılabilir. Ürün fiyatları model özelliklerine göre değişir. 

Doğru Gönye Seçimi 

Özellik ve modellerine bağlı olarak pek çok markanın ürettiği çeşitli gönye modelleri mevcuttur. Günümüzde bu aleti üreten pek çok firma olduğu için ürün seçiminde kafa karışıklığı yaşanan bir durumdur. Bundan dolayı aletler arasında karşılaştırma yapılmalıdır. Yapılan karşılaştırmalarda aletlerin özelliklerine dikkat edilmeli ve gerekli değerlendirmeler gerçekleştirilmelidir. İhtiyaçlara cevap verebilecek özelliklere sahip modeller tercih edilmelidir. 

Doğru alet seçimi için alınacak aletin hangi alanlarda ve hangi amaçlarla kullanılacağı önceden belirlenmelidir. İhtiyaçlar doğrultusunda belirlenen aletler ile doğru sonuçlara ulaşmak mümkündür. Hobi amaçlı veya profesyonel amaçlı işler için farklı özelliklere sahip modellere ihtiyaç duyulur. Hobi amaçlı çeşitli kesim ve çizimler için uygun özelliklere sahip pratik kullanımlı modeller mevcuttur. Ancak daha profesyonel işler çıkarmak için daha büyük boyutlarda ve daha fazla özelliğe sahip modellerin tercih edilmesi gerekir. 

Kaliteli alet seçimi ortaya çıkan işten alınacak verimi yükseltir. Bu aletler genel olarak dayanıklı ve sağlam malzemelerden üretildiği için kaliteli modellere ulaşmak kolaydır. Ürün seçiminde kaliteli malzemelere ve markalara yönelmek uzun yıllar boyu kullanım imkânı sağlar. Çok çeşitli özelliklerde tasarlanan aletler ek aparatlar ile ek özellikler sunar. Böylelikle tek bir alet ile pek çok işlem yerine getirilebilir. Bu aparatlar alet ile birlikte farklı işlemler için kullanılabilir. Set halinde satın alınan aletler farklı ihtiyaçları karşılayabileceği için oldukça idealdir.  

Gönye Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Gönye basit yapılı bir el aletidir. Ancak alet kullanımını gerçekleştirecek kişinin dikkatli olması gerekir. Hassas işçilik gerektiren işlerde alet dengeli ve dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu aletlerin yapısı ve özelliklerinden kaynaklı olarak kullanımı kolaydır. Kolay kullanım olanağı sunan bu aletler ile hassas çalışmalar gerçekleştirilebilir. Her ne kadar kullanımı kolay olsa da kullanım esnasında dikkatli olmak işten alınan verimi yükseltir. 

Bu aletlerin dayama kenarı olarak adlandırılan kısmının yüzeye güzel bir şekilde yerleştirilmesi ile yapılar üzerinde doğru ölçümler gerçekleştirilebilir. Doğru konumlandırma ile doğru sonuçlara ulaşılacaktır. Daha sonra açıya bağlı olarak ikinci yüzeyi yerleştirilir bağlantılı kısımlar arasında ölçüm işlemi gerçekleştirilir. Doğru açı ölçümleri için cetvel gibi diğer malzemelerden de yararlanılabilir. Bu aletler ile en doğru şekilde ölçüm yapılır. 

Büyüklükleri çeşitlilik gösteren aletler ile teknik çizim gerçekleştirilebilir. Çizimlerde aletin maksimum açı değerine göre ölçü alınabilir. Gönye modelleri 0 ile 360 derece arasındaki açı ölçülerini hesaplayabilir. Yalnızca ara ölçüleri hesaplayabilen modeller de mevcuttur. Bu doğrultuda açılı modellerden faydalanılabilir. Sabit açılı modeller de vardır. Sabit açılarda kullanılan değerler 45, 90 ve 180 derecelik değerlerdir. Her türlü ölçümü gerçekleştirebilen aletlerin bir kenarı diğerinden kısa olacak şekilde tasarlanır. Bu özelliği ölçüm yapabilme işlemini kolaylaştırır. Sunduğu avantajlar sayesinde en işlevsel el aletleri arasında yer alır. Alet ölçüleri çalışma alanlarına göre belirlenmelidir. 

Gönye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Gönye satın alımı gerçekleştirilmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikli olarak dikkat edilmesi gereken nokta yapılacak işe uygun aletin seçilmesidir. Açıları ve büyüklükleri ile farklı seçenekler sunan bu aletlerin doğru seçimi ile sorunsuz bir şekilde çalışmalar yapılabilir. Bu aletlerin özellikleri ve fonksiyonları oldukça fazladır. İşlevsel bir alet olarak değerlendirilebilecek bu aletlerin özellikleri göz önünde bulundurularak seçim yapılmalıdır. Bu özelliklerin yapılacak iş için uygun olması gerekir. 

Bu aletler profesyonel işlerin yan sıra hobi amaçlı işlerde de kullanılır. Kullanım alanı oldukça geniş olduğundan ideal ürüne ulaşmak kolaydır. Farklı alanlarda çalışmalar yapılıyorsa ek aparatlar ile ürün tercihinde bulunulabilir. Gönye aparatı olarak sunulan ek aletlerin faydası oldukça büyüktür. Bu aparatlar alet ile uyumlu çalışabilir ve kolaylıkla takılıp çıkarılabilir. Bu aparatlar sayesinde yapılabilecek iş sayısı artar. 

Açı ve uzunluk ölçümlerinde bu aletlerden yararlanılır. Kesme ve kısaltma işlemlerine uygun modeller de mevcuttur. Özellikle ahşap bazı malzemelerin kesiminde testereli modellerden yararlanılabilir. Testere sabit bir alana yerleştirilir ve belirlenen ölçüler doğrultusunda kesim işlemi gerçekleştirilebilir. Bu aletlerin aparatlarında uzunluk ölçümü yapabilen cetveller mevcuttur. Böylelikle kolayca uzunluk ayarı yapılabilir. Alet büyüklükleri yapılacak işleri etkiler. Küçük ve büyük alet modelleri vardır. Küçük modellerin kullanımı daha hassas ve detaylı işlemler için idealdir. Büyük boyutlu modeller ise daha çok geniş çaplı kesimler için tercih edilir. 

Gönye Fiyatları 

Hırdavat malzemeleri üreten pek çok marka ve firma bulunur. Gönye hırdavat malzemeleri arasında en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Farklı markaların ürün modelleri özelliklerine göre çeşitlilik gösterir. Ürün çeşitliliğin fazlalığı fiyat farklılıklarına yol açar. Gönye fiyatları markaların ürün markalara, modellere, sunduğu özelliklere, kullanım alanlarına ve ebatlarına bağlı olarak değişiklik gösterir. 

Hobi amaçlı ve profesyonel alanlarda tercih edilecek ürünlerin fiyatları farklı olacak şekilde belirlenir. Profesyonel modeller daha fazla özellik sunması ile fiyatları daha yüksektir. Hobi amaçlı kullanılacak ürünler pratik ve kullanışlı olmaları ve uygun fiyatları ile dikkat çeker. Tüm modellerin kendine özgü özellikleri bulunabilir. Her bütçeye uygun bir modele ulaşmak mümkündür. Profesyonel çalışmalarda büyük boy modeller daha fazla tercih edilir. Alet ebadı çalışma alanına göre belirlenmelidir. Bu ürünler tek parça olarak satılabildiği gibi takım halinde de satılabilir. Takımlar içerisinde ekstra aparat ve aletler bulunur. Setlerin fiyatı daha yüksek olabilir. Dayanıklı malzemelerden üretilir ve uzun ömürlü kullanım sunar. En iyi işçilikler bu aletler ile çıkarılabilir. 

Koçtaş, ihtiyaçlarınıza göre tercih edebileceğiniz, farklı özellikleri ile pratik kullanım imkânı sağlayan gönye modellerini satışa sunar. Ürün özelliklerine ve kullanım amacına dikkat ederek bu modeller arasından kolaylıkla seçim yapabilirsiniz. Pratik bir şekilde ölçüm yapabilmek için Koçtaş mağazalarında ve internet sitesinde avantajlı fiyatlarla sunulan gönye modellerini hemen inceleyebilirsiniz. 

Gönye Kategorisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

Gönye Nedir? 

Gönye açılı işlem yapılması gereken zamanlarda kullanılan araçlardandır. Bu aletler yüzey üzerinde açı ve ölçüm yapar. İnşaat ve mobilya gibi sektörlerde malzemelerin istenilen açı ile yerleştirilmesinde kullanılır. Uygulanmak istenen işlemlerin düzgün bir şekilde yapılması bakımından en kullanışlı hırdavat çeşitlerindendir. Farklı kullanım amaçlarına ve alanlarına uygun çeşitli ürün model seçenekleri mevcuttur. 

Kaç Çeşit Gönye Vardır? 

Gönye kullanım amaçlarına bağlı olarak farklı malzeme ve boyutlarda üretim çeşitlerine sahiptir. Kupa modeller dik açılı olacak biçim yerleştirilmiş iki metal şeritten meydana gelir. Bu şeritlerin birinde uzunluk ölçüleri bulunur. Düz modeller metal ve ahşap gibi parçaların birbirine tutturulması amacıyla kullanılan bir bağlantı parçası görevindedir. Yuvarlak başlı modellerin köşeleri genellikle oval biçimde tasarlanır. Köşe modeller özellikle masa, sandalye, dolap ve benzer ahşap ürünlerin üretiminde kullanımı tercih edilir. T ve Z biçimindeki modeller farklı alanlarda kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. 

Gönye Nasıl Kullanılır? 

Gönye sunmuş olduğu avantajlar ile oldukça kullanışlı aletler arasındadır. Kolay kullanım sağlayan bu aleti yönlendiren kişinin dikkatli olması gerekir. Bu aletler yüzey üzerinde açı ve ölçüm yapar. Bunun için ölçüm yapılmadan önce dayama kısmının yüzeye temas ettirilmesi gerekir. Daha istenen açı ile diğer yüzey yerleştirilebilir. Bağlantılı yüzeyler arasındaki açı bu şekilde hesaplanır. Doğru değerlere ulaşmak adına bu alet ile birlikte cetvelden de yararlanılabilir. Gönyenin doğru bir şekilde durması oldukça önemlidir.

En Çok Satan Gönye Hangileri?

Koçtaş Gönye kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Çift Taraflı Gönye 600x400 mm
  2. Ayarlanabilir 90 Derece Dolap Montaj Köşe Bağlantı Ve Gönye Aparatı
  3. Mag 2 Prç Kombine Gönye Seti 250mm-300mm
  4. Mag Çok Amaçlı Gönye 200X300 mm
  5. Oval Gönye 23x30 Masa Gönye Köşebent L Demir 100 Adet
Daha fazla göster
99 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: