Peşin Fiyatına 7 Taksit

Şarjlı Vidalamalar

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Vidalama ve Delme İşlerinde Şarjlı Vidalama Kullanımı

Vidalar birden çok malzemeyi birbirine tutturmak için kullanılan aletlerdir. Vidaların zemine tutturulması tornavida yardımı ile elle yapılabilir. Daha az güç ile daha zor işleri halledebilmek için makineler de geliştirilir. Şarjlı vidalama makineleri en çok tercih edilen makineler arasındadır. Kullanım sırasında kablo ile ilgilenmek durumunda kalmamak önemli bir avantajdır. Kullanıcının ve aletin hareket kabiliyetini arttırarak daha ergonomik bir kullanım sağlar.

Şarjlı vidalamalar belli bir süre şarj olduktan sonra kullanılabilen elektrikli aletlerdir. Akülü vidalama makineleri olarak da adlandırılır. Şarjı alan bataryası sayesinde elektriği depolayarak bir süre elektrik ihtiyacı olmadan çalışır, kablosuzdur. Hem güçten tasarruf sağlaması hem de mobil kullanıma uygun olması sayesinde her evde bulunan aletler arasındadır. Vidanın uzunluğu, kalınlığı ve modeline göre vidalama başlığı da değiştirilebilir.

Şarjlı vidalama makinelerinin temel olarak iki modelinden bahsedilebilir. Darbesiz bir makine malzemeye hiçbir basınç uygulamadan yalnızca dönme ile işlemi tamamlar. Burada kullanıcının makineye ekstra baskısı gerekebilir. Sert malzemeler üzerinde yapılan bir işlemde kullanılması gereken güç yüksek seviyelerde olabilir. Gücün daha etkin kullanılması ve işlemin kalitesi için darbeli makineler geliştirilir. Darbeli modellerde makine ucu bir yandan dönme yaparken bir yandan da malzemeye basınç uygular. Uygulanan basınç miktarı makinenin dakikada vurduğu darbe sayısı ile ölçülür. Modele göre farklılık gösterir.

Şarjlı Vidalama Makineleri Kullanım Amaçları

Şarjlı vidalamalar yalnızca vidaları sabitlemek için kullanılmaz. Vidalar belli bir zaman sonunda gevşeyebilir. Gevşemesi kullanım sıklığından olabileceği gibi sıcaklık değişimleri ve kullanım süresine de bağlı olabilir. Böyle bir durumda ciddi riskler oluşabilir. Örneğin, vida rafı tutuyorsa raf devrilerek güvenlik zafiyeti oluşturabilir. Şarjlı vidalamalar vidaları sıkmak için de kullanılır.   

Şarjlı vidalamaların şarj başlıkları değiştirilebilir. Bu sayede farklı boyut ve şekillere sahip vidaların sabitlenmesi ve sıkılması için kullanılabilir. Başlık değiştirilerek matkap şeklinde kullanıma da uygundur. Çalışılan malzeme üzerinde delik açmayı sağlar. Bu malzemeler arasında ahşap, çelik, mermer gibi sert materyaller sayılabilir. İnce malzemelerin dağılmasına sebep olabileceği için dikkatli kullanılmalıdır. İnce ve hassas işlerde genellikle darbesiz şarjlı vidalama matkabı tercih edilir. Daha sert malzemelere vida sabitlemek ya da bu malzemeleri delmek için darbeli vidalama makineleri tercih edilir.

Şarjlı vidalama makinelerinin en önemli avantajlarından biri aküsü dolu olduğu sürece elektriksiz çalışabilmesidir. Evin her yerine rahatlıkla taşındığı için bireysel kullanıma son derece uygundur. Mobil olarak kullanılması bahçede yapılan işlerde de yoğunlukla tercih edilmesini sağlar. Özellikle bahçede bir çalışma ortamı yaratmak isteyenlerin listesinde vazgeçilmez bir üründür. Hafta sonu gezintisi, kamp gibi ilgi alanları olanların da arabalarında mutlaka bulundurdukları aletlerden biridir. Doğada ihtiyaç halinde odunların birbirine tutturulup delinerek ekipman yapımına yardımcı olur.

Şarjlı Vidalama Seti

Şarjlı vidalamalar genellikle bir set halinde satılır. Makinenin modeline göre set içeriği değişebilir. Temel ürünler ise makine gövdesi, şarj cihazı, batarya ve vidalamaya yarayan makine ucudur. Setin donanımına göre içerik artabilir. Çalışmanın kapasitesini ve kalitesini etkileyen en önemli aparatlardan biri bataryadır. Bataryanın gücü ve kapasitesi makinenin gücünü doğrudan etkiler. Vida ve delme uçları set içinde olmasa da daha sonra çeşitlendirilebilir.

Şarjlı Vidalama Çantası ve İçeriği

Şarjlı vidalama seti bir çanta ile teslim edilir. Çanta içinden makine gövdesi, şarj cihazı, batarya, uzatma aparatı, farklı boyutlarda ve çeşitli amaçlarla kullanılabilen uçları bulunur. Vidalama uçları farklı boyuttaki vidaların sabitlenmesi ve sıkıştırılması için kullanılır. Çeşitli delme uçları ise farklı malzemeler üzerinde uygulanmak için tasarlanır. Örneğin ahşap, metal ve alçıpan için farklı sivrilikte uçlar gerekebilir. Bu uçlar, malzemelerde farklı çaplarda delikler açılmasını da sağlar.

Batarya kapasiteleri ve gerilimi modele göre değişir. Benzer şekilde maksimum performans ve kapasite gücü de değişkendir. Daha yoğun kullanımlar için çift akülü vidalama makineleri de mevcuttur. Bu model şarjlı tornavida seti içinden iki adet doldurulabilir batarya çıkar. Birinin şarjı bittiğinde diğer batarya ile değişim yapılır. Bu arada önceki batarya doldurularak durmadan çalışmak mümkün olur. Set içinde bulunan bataryaların özellikleri de değişkendir. Bataryanın maksimum performansı ve gücü ile kullanım ömrü makinenin çalışma kalitesini doğrudan etkiler.

Vidalama setlerinde ergonomik kullanım da önemlidir. Makine gövdesinin el ile uyumlu bir şekilde dizayn edilmesi kullanım kolaylığı sağlar. Terleme yapmadan kullanımı önemlidir. Özellikle damperli modellerde titreşimin etkisiyle kayma oluşabilir. Elin kaymadan sabitlenmesi açısından da kauçuk malzeme tercih edilir.

Şarjlı Vidalama Makineleri

Şarjlı tornavidalar çeşitli parçalardan ve aksamlardan oluşur. Parçaların özellikleri makinenin de kalitesini belirler. Çalışma kalitesini belirleyen en önemli parçalardan biri bataryadır. Makinenin gövdesi ile ucunu bir arada tutan, dönem hızı ve yönünü uca aktaran mandrenin kalitesi de önemlidir. Kullanım kolaylığı ve kişisel güvenlik açısından da cihazın ergonomik tasarımı önemli bir avantajdır.

Şarjlı Vidalama Cihazlarının Teknik Özellikleri

Şarjlı vidalama makinelerini karşılaştırabilmek için en belirleyici özellikler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Batarya Gücü: Şarjlı vidalamalarda bataryanın gücünün gösteren ölçü değeri volttur. Akü ne kadar yüksek volta çıkarsa, makine de o kadar güçlü çalışır. Piyasadaki makinelerin gücü 12 volt ile 18 volt arasında değişir. Güç arttıkça makinenin ağırlığı ve şarjlı vidalama fiyatları yükselir.
  • Batarya Kapasitesi: Şarjlı vidalamalarda batarya kapasitesini tanımlayan ölçü birimi amper- saattir. Kapasite arttıkça, bataryanın bir şarj devrinde çalışabileceği zaman artar. Sık kullanım için birden fazla batarya alarak yedekte tutmak uygun olur. Bataryanın kullanım ömrünü de arttırıcı etkiye sahiptir.
  • Döndürme gücü: Şarjlı vidalamanın döndürme gücünü tork belirler. Torkun ölçüm birimi Newtonmetre (Nm)'dir. Makinenin Nm değeri arttıkça dönüş hızı yükselir.
  • Devir sayısı: Şarjlı vidalama makinesi ucunun dakikada kez döndüğünü gösteren ölçü RPM ile ifade edilir. Yüksek devir sayısı daha hızlı bir çalışmayı işaret eder.
  • Darbe sayısı: Şarjlı vidalama makinelerinin darbeli modellerinde dakikada yapılan vuruntu sayısı BPM ile gösterilir. Birim zamanda vuruş sayısı arttıkça makinenin kuvveti de artar.

Yukarıda belirtilen özellikler makinenin teknik kapasitesini gösterir. Ölçüm birimlerinin değerleri arttıkça makine kapasitesi de artar. Şarjlı vidalama fiyatları da makinenin teknik kapasitesine göre farklılık gösterir.

Şarjlı Vidalama Modelleri

Farklı malzemelerde yapılacak işlemler için farklı güç ve basınç değerlerine ihtiyaç duyulabilir. Aynı kalınlıktaki ahşap ve metal karşılaştırıldığında metal daha sert bir malzemedir. Ahşabın farklı kalınlıktaki plakları için de farklı basınç uygulanması gerekebilir. Bu uygulamalarda kullanılmak için temelde iki farklı şarjlı vidalama modelinden bahsedilebilir. Standard cihazlar darbesiz vidalama yapar. Makine gücünü yalnızca dönerek çalışmasından alır. Standard model birçok alanda uygun olsa da sert yüzeylerle yapılan çalışmalarda yetersiz kalabilir. Darbeli şarjlı vidalama modelleri ise dönme gücünün yanında yüzeye basınç uygulayarak daha kuvvetli bir çalışma sağlar.

Darbesiz Şarjlı Vidalamalar

Darbesiz şarjlı vidalama modelleri, elle çalışan tornavidaların gelişmiş versiyonlarıdır. Tornavidalar insan gücü ile çalışır. Vidalama elle döndürülerek yapılır. Makine kullanılarak yapılan işlemlerde ise dönme kuvvetini makine verir. Böylece kuvvetten tasarruf sağlanır. Tornavida sistemi gibi darbesiz modellerde de basınç insan gücüyle uygulanır. Başka bir deyişle, makine sistemi ile basınç uygulanmaz. Sabitleme, sıkma ve delme işlemlerinde yalnızca dönüş kuvvetinden yararlanır. Devir sayısı arttıkça makinenin gücü de artar.

Standard bir darbesiz vidalama makinesi bireysel kullanım için uygundur. Evde vidalama işleri için kullanılır. Basit delme işlemlerinde de rahatlıkla kullanılır. Yüksek devir sayısına sahip olan darbesiz modeller daha sert malzemeler için de tercih edilebilir.

Darbesiz modellerin elektrikli versiyonları da vardır. Elektrikli çeşitleri güç anlamında avantajlı olabilse de kabloları nedeniyle hareket kabiliyeti düşüktür. Uzak alanlara ulaşmakta zorluk yaratabilir. Kablolar dar çalışma alanlarında güvenlik riski de yaratabilir. Bu alanlarda şarjlı modellerle çalışmak daha kolay ve güvenlidir. Dış mekanlarda, elektrik kaynaklarına uzak yerlerde de vidalama ve delme işlemlerinin yapılabilmesini sağlar.

Gündelik ve bireysel işlemlerde hızlı ve kullanıcı dostu bir modeldir. Her yere kolayca ulaşır. Günlük işleri halledecek düzeyde güce sahiptir. Darbesiz şarjlı vidalama fiyatları darbeli modellere göre daha uygundur. Bu avantajları sayesinde hobi alanlarında en yaygın kullanılan modeldir.

Darbeli Şarjlı Vidalamalar

Sert malzemeler üzerinde yapılacak işlemler kolay olmayabilir. İnsan gücü ile yapılan döndürme işlemleri yetersiz kalır. Darbesiz modeller yeterli devir düzeyine sahip olmazsa sağlıklı sonuç vermez. Delme işleminde belli bir seviyeye ulaşılsa da plakanın sonuna kadar deliğin düzlüğü bozulabilir. Delik çapı kaydığında malzemenin kullanımı da imkansız hale gelebilir. Vidalama işlemlerinde ise yeterli güce sahip olmayan makine vidayı sıkamaz ya da eğebilir. Tornavida ve darbesiz modellerde insan gücü bir noktaya kadar yeterli olabilir.

Daha sert materyallere yapılacak işlemlerde basınç uygulamak gerekir. Darbeli vidalamalar delme kuvvetinin yanında yüzeye basınç da uygular. Bu basınç darbe sayısı ile ölçülür. Yüzeye birim zamanda yapılan darbe sayısı arttıkça makinenin gücü de artar. Metal plakaları başka bir yüzeye sabitlemek için darbeli modeller kullanılır. Metallerde gevşeyen vidalar sıkmak için de kullanılabilir. Eğer vidalar ince ve zemin uygun ise bu işlemde standart darbesiz modeller de kullanılabilir. Öte yandan metal plakların delinmesi için genellikle belli seviyede bir basınç gerektiğinden darbeli modeller uygundur. 

Alçıpan, üzerinde sıklıkla delik açılan malzemelerden biridir. Tablo asmak ya da boruların montajında gerekir. Gerekli çapta ve düzgün bir alan açılması için yeterli miktarda kuvvet uygulamak gerekir. Bu alanda da en çok kullanılan model darbeli şarjlı vidalamalardır.

Şarjlı Vidalama Ucu Değiştirilmesi

Şarjlı vidalama aletlerinde vidalama ve delme işlevlerini yerine getirmek için farklı uçlar kullanılır. Makinenin ucu tutan aparatı mandren olarak adlandırılır. Uç bölümünün sağlam bir şekilde durmasını sağlar. Mandren ölçüleri genellikle 10-13 mm arasında değişiklik gösterir. Piyasada kullanılan iki tipi vardır. Makinenin hangi tip mandrene sahip olduğu, uç değişimi için de önemlidir. Mandrenlerin anahtarlı ve anahtarsız olmak üzere iki tipi vardır. Anahtarlı olanlarda uç değişimi yaparken anahtar kullanılır. Anahtarsız modellerde ise böyle bir ihtiyaç söz konusu değildir. Kullanım olarak daha pratiktir.

Vidalama ucu değiştirmeden önce hangi vidaya ihtiyaç duyulduğunu tespit etmek gerekir. Çanta içinde yer alan her vida farklı bir malzemede uygulanabilir. Örneğin, beton delme vidaları kalın ve uzundur. Ucunda çentik gibi bir uzantı bulunur. Ahşap için olanlar daha kısa ve incedir. Ucunda küçük sivri bir uzantı bulunur. Herhangi bir hata yapmamak adına şarjlı vidalama makinesini kullanmadan önce kullanım kılavuzunun okunması gerekir.

En pratik olan ve piyasada en yaygın kullanılan anahtarsız mandren kullanımıdır. Uç değişimi pratiktir. Mandrenin üst kısmı çevrilerek açık ya da kapalı hale getirilebilir. Uç değişimi sırasında aparat saat yönü tersine çevrilir. Kullanılmayacak uç çıkarılarak yerine yenisi takılır. Üst kısım yeniden saat yönünde çevrilerek kapatılması ve ucun sabitlenmesi sağlanır.

Şarjlı Vidalama Markaları

Elektrikli ev aletleri konusunda uzman pek çok marka elektrikli ve şarjlı vidalama makinesi üretimi yapar. Markalar ürünlerin farklı işlev ve özelliklerine odaklanabilir. Örneğin, bir markanın ürünleri ahşap yüzeyler üzerine yoğunlaşırken diğer marka sanayi tipi kullanımlara odaklanmış olabilir.

Elektrikli ev aletlerinde bir dünya markası haline gelen Bosch da vidalama makineleri ve aparatları üreten markalardan biridir. Bosch şarjlı vidalama makineleri akülü cihazlarda her ihtiyaca uygun çeşitleri ile tercih edilir. Genellikle lityum iyon aküler kullanılır. Piyasada en çok tercih edilen modelleri 12 volt ve 18 voltluk güce sahiptir. Batarya kapasitesi ise 1.5 ve 2 Ahm olarak sunulur. Çift akü seçenekleri vardır. Darbeli modelleri profesyonel kullanım için uygundur.  Servis ağı geniştir.

Diğer bir Alman markası olan Dewalt da elektrikli ev aletleri konusunda uzmanlaşır. Dewalt şarjlı vidalama ürünleri hızlı, dayanıklı ve yüksek performansa sahip ürünleri ile tercih edilir. Lityum iyon aküleri ile bataryalar hızlı şarj olur. Ortalama şarj olma süresi 40 dakikadır. Ergonomik dizaynı ile kullanımı kolaydır. Tüm bireysel ve profesyonel alanlarda rahatlıkla kullanılır. 

Diğer bir çok önemli elektrikli alet üreticisinin şarjlı vidalamaları Koçtaş internet sitesi ve mağazalarında bulunabilir. Profesyonel ya da küçük şarjlı vidalama için tüm seçenekler mevcuttur. Uygun şarjlı tornavida fiyatları Koçtaş güvencesiyle üretim ve işçilik hatalarına karşı garantili olarak sunulur.

Şarjlı Vidalamalar Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

En iyi şarjlı vidalama hangisidir?

Şarjlı vidalama seçimi kullanılacak alana göre yapılır. En iyi cihazın belirlenmesi için ihtiyaç ve fiyat performans karşılaştırması yapılır. Evde basit tamir, montaj ve hobi işleri için dampersiz standart modeller yeterli olabilir. Sert malzemelerin montajı ve delinmesi için damperli modeller uygundur. Vidalama cihazlarında çalışılacak zeminin malzemesine göre uç değişimi yapılabilir. Zemine uygun olarak beton, ahşap ya da metal uçları kullanılmalıdır.

Şarjlı vidalama ucu nasıl takılır?

Şarjlı vidalamalarda iki tip mandren vardır. Eski tip cihazlarda anahtarlı mandren kullanılır. Uç değişimi ancak anahtar kullanılarak mümkündür. Anahtarsız ya da otomatik mandrenli cihazlarda ise ek bir aparata ihtiyaç yoktur. Ucu değiştirmek için manderenin üst bölümündeki çember saat yönü tersine döndürülür. Uç değişikliği yapıldıktan sonra takılan ucun sabitlenmesi için bu bölüm saat yönüne doğru çevrilir.

Şarjlı vidalama nasıl kullanılır?

Şarjlı vidalamayı kullanmadan önce aparatları kullanım kılavuzunda belirtildiği gibi monte edilir. Cihaz şarja takılarak batarya tam olarak dolana kadar beklenir. Çalışılacak alana göre uygun vida ya da delme ucu takılır. Mandrenin dönme hızı ve dönme yönü ayarlanır. Vidalama yapmak için saat yönü, vida sökmek için saat yönünün tersine ayarlanır. Uç vidanın üzerine yerleştirilerek işlem bitene kadar makine çalışır vaziyette tutulur.

Şarjlı vidalama ne işe yarar?

Şarjlı vidalama vidaların sabitlenmesi, sıkılması, sökülmesi ile plaka ya da zeminlerin delinmesi işlerinde kullanılır. Vidalama ile bir plaka bir zemin üzerinde sabitlenebilir. Evlerde rafların, mobilyaların montajında kullanılır. Stor perdelerin takılması için uygundur. Her türlü inşaat ve yapı işinde de şarjlı vidalamadan yararlanılır. En büyük avantajı elektriğe bağlı olmadan çalışmasıdır. Bu sayede dış mekanlarda da kullanılır.

En Çok Satan Şarjlı Vidalamalar Hangileri?

Koçtaş Şarjlı Vidalamalar kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Stanley Fatmax Sbd715b 18v 4.0 Ah Çift Akülü Darbeli Vidalama
  2. LD12SP Akülü Vidalama
  3. Bosch Go 3 Akıllı Vidalama Makinesi
  4. Promo Blister Akülü Vidalama + 24 Parça Aksesuar
  5. Eisenn Yeni Nesil Copper Pro Series Yellow Şarjlı Vidalama Matkap 2 Kademeli Çift Akülü Uç Seti Hediyeli
Daha fazla göster
91 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: