Peşin Fiyatına  7 Taksit

Boya

Filtreler
Özellikler
-
Fırsatlar
Fırsatlar

Farklı Alanların Renklendirilmesini Sağlayan Boya Çeşitleri ve Özellikleri

Yaşam alanlarını dekore etmeden önce ilk değiştirilmesi gereken yerler duvarlardır. İstenilen her rengin bulunabileceği boya yelpazesi arasından duvarlar için uygulama yapılacak renk, kişisel zevklere göre seçilir. Kullanım amacı ve alanına göre farklı özellikler taşıyan modelleri mevcuttur. İç ve dış mekânların renklendirilmesi adına çeşitli türler bulunur. Alanların temiz ve bakımlı görüntüsünü oluşturmayı görev edinir.

Formları sıvı ya da toz şeklinde olabilir. Farklı özellikler taşıyan türleri, renklendirme işlemlerinin yanı sıra koruyucu bir özellik de üstlenir. Kullanıcılar isteklerine göre alanların renklerini değiştirmek ya da daha aydınlık ve ferah alanlar oluşturmak için tercih eder. Geniş renk skalasına sahip modeller; mor, yeşil, pembe, siyah gibi çok çeşitli renkleri içerir. Aydınlık görünümler oluşturmak için açık renk tonlarında ürünler kullanılır.

Yaşam alanları için önemli olan temizlenebilirlik, kullanıcıların seçim esnasında dikkat ettiği bir kriterdir. Silinebilir olan ve silerken zorluk çıkarmayan türler, bakıma önem veren bireyler tarafından tercih edilir. Çocukların duvarlarda oluşturduğu izler kolayca silinerek temizlenebilir.

Kapatıcılık oranı yüksek olanlar renklerin daha iyi görünmesini sağlar. Kapatıcılığı yüksek olan ürünler arasında silikonlu boyalar bulunur. Silikonlu türler esnek yapıda olduğu için duvarda çatlama durumlarının oluşmasını engeller. Su bazlı çeşitler ise ışığı yansıtır ve ferah alanlara ulaşılmasını sağlar.

Ürünlerin türlerine bakıldığında birçok farklı amaca hizmet eden çeşitleri olduğu görülür. Taşıdıkları özelliklere bakıldığında; ısıya dayanıklı, küf önleyici, rutubet önleyici, antipas gibi nitelikler barındıranlara ulaşılabilir. Küf önleyici boya, mantar ve küf gibi mikroorganizmaların tutunmasını önleyen özelliğe sahip bir çeşittir. Rutubet önleyici boya türü, iç veya dış mekân fark etmeksizin kullanılan ürünlerdir. Çeşitli sebeplerden oluşma ihtimali bulunan nem ve rutubetin engellenmesini sağlayan bir tür yalıtım ürünüdür.

Yüksek sıcaklıklarda alev almayan nitelikte olan ise ısıya dayanıklı boyadır. Uygulandığı yüzeylerde yanmaz özellik gösterir ve yangına karşı koruyucu görevindedir. Özel hazırlanan içeriği sayesinde ısı ile reaksiyonu girer ve şişme etkisi gösterir. Böylece bireylerin güvenliğini düşünür ve yangına karşı koruma sağlar. Antipas boyanın kullanım sebebi ise metal yüzeyleri korozyondan korumaktır. Metal yüzeyler ile aşındırıcı malzemeler arasında bir bariyer görevi sağlayan antipas ürün, pas önleyici niteliği doğrultusunda kullanılır. Çeşitlerine bakıldığında astar ya da son kat kullanılan antipas türlere ulaşmak mümkündür.

İşlevsel özelliklerinin dışında alanların dekoratif olma seviyesini yükseltmek üzere desenli boyama yöntemleri kullanılabilir. Desenli bir duvar görüntüsü için desenli rulolardan yardım alınır. Farklı desenlerin bulunduğu rulolar seçilerek yüzeylere desen oluşturulabilir. Desenli duvar boya renkleri geniş seçenekler sunar. Ortamda bulunması istenen renklere göre seçilir ve özelliklerine uygun bir türe karar verilir.

Birbirinden Farklı Alanlar İçin Kullanılan Boya Türleri

Farklı amaçlar için kullanılmak üzere üretilen boyalar; renk, miktar ve özelliklerine göre birbirinden ayrılır. Kullanım alanına bakıldığında iç cephe, dış cephe, tavan, epoksi, kapı gibi türler görülür. İç cephe için yaşam alanlarının renklendirilmesi istenen renk ön planda tutulur. Aynı zamanda kullanıcın kolay uygulama yapabiliyor olması öncelikli kriterlerdendir. Dış cephe boyası dış etkenlere maruz kalacağı için tüm olumsuz koşullara karşı dayanıklı olmalıdır.

Ortamlardaki kapıların renklendirilmesi için kapı, tavanlar için ise tavan boyası türlerinin yardımı alınır. Zeminlerin korunması ve estetik görünümlere ulaşması için epoksi ürünleri edinilir. Asıl uygulamaya geçilmeden önce astar türlerinden yararlanılarak uzun ömürlü bir renklendirme gerçekleştirilebilir. Son kat koruması için ise transparan olanlar kullanılır.

Toz, sıvı, sprey gibi değişen formlar arasından kullanıcılar kendileri için kolaylık sağlayacak ürünleri edinir. Ahşap yüzeylerin düzgün bir biçimde kapatılabilmesi adına ahşap, metal yüzeyler için ise metal boyaları kullanılır. Yağlı boyalar hem ahşap hem metal yüzeyler için sıklıkla yararlanılan bir türdür. Vernikli boyalar ahşap yüzeylerin korunmasını ve şık görünmesini sağlar. Şeffaf ya da renkli türlerine ulaşılabilir.

Akrilik, grenli, silikonlu, plastik, saten, elastik, su bazlı, sentetik bazlı gibi boya türleri kullanım alanları incelenerek edinilir. Parlaklıklarına göre ise mat, yarı mat, ipeksi mat, parlak, yarı parlak gibi türlere ulaşılabilir.

İç Mekânlar İçin Kullanılan İç Cephe Boyaları

İç mekânların renklendirilmesini sağlayan geniş renk seçeneklerine sahip ürün, iç cephe boyasıdır. İç cephe boyaları, alanların dekorasyonları için oldukça önem arz eder. Evlerinin bölümlerini değiştirmek ve yenilemek isteyen bireyler birçok alternatif barındıran iç cephe ürünlerini incelemelidir. Çok çeşitli renk tonlar iç cephelerin renklendirilmesi adına seçilebilir. Seçim kriterleri arasında kişisel beğeniler ve dekorasyonda kullanılan diğer eşyaların renkleri bulunur.

Kolay uygulanabilir olması ile öne çıkar ve etkili sonuçlar alınmasına yardım eder. Canlı, parlak, mat renk tonlarında olan türlerine ulaşmak mümkündür. Değişik yüzeylere uygulanabilir olması sayesinde çeşitli deformasyonlara ve neme karşı yüksek dayanıklı yapıda üretilir.

İç cephe boyalarının türlerine bakıldığında yağ bazlı ve su bazlı çeşitlerine ulaşılır. Su bazlı olanlar arasında plastik, silikon gibi türler mevcuttur. Plastik iç cephe ürünleri, mat ve pürüzlü yapısı ile yüksek kapatıcılık özelliği taşır. Koku barındırmaz ve kurumasını beklemek de fazla vakit kaybettirmez. Silikonlu olan ürünlerin parlak ve mat çeşitleri bulunabilir. Yüzeylerde pürüzsüz görünümler yaratır ve silinebilen özelliktedir.

İç cephe boya renklerinin sağladığı geniş çeşitlilik sayesinde her türlü ortama uyumlu bir tür bulmak mümkün olur. Su bazlı ve yağ bazlı olanlarda boya fiyatları farklı değerler taşır. Yapısal olarak özellikleri farklı olduğu için farklı bütçelere hitap eden ürünler kullanıcıların istekleri doğrultusunda tercih edilir.

Yapıların Dış Cephesi İçin Yardımı Alınan Dış Cephe Boyaları

İç mekânların dekorasyonlarına verilen önem kadar dış cephelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Dış cephe boyaları, binaların ve yapıların dış kısmında uygulandığı için çeşitli özellikleri taşımaları beklenir. Dış etkenlerle sık sık karşılaşacağı öngörülerek zorlu şartlara dayanıklılığını yitirmeyen türlere yönelmek doğru olur. Oluşabilecek olumsuz durumlara uyum sağlamasının yanı sıra renk ve parlaklık gibi etkenlere göre uygun bir ürün tercihi yapılmalıdır.

Dış cephenin konumu, bulunduğu coğrafyanın hava şartları dikkate alınarak yapılan seçimler; üründen maksimum düzeyde bir verim alınmasına yardımcı olur. İklim koşulları göz önünde tutularak uygun özellikte bir dış cephe ürünü edinilmelidir. Oldukça geniş renk skalasına sahip olan dış cephe ürünleri; mavi, turkuaz, lila, gri gibi neredeyse her renk tonunu barındırır. Yapıya ve beğenilere uygun yapılan seçimler kullanıcılar için ideal olan karardır.

Çeşitlerine bakıldığında silikonlu, elastik, grenli gibi türler sıralanabilir. Silikonlu olanlar, su itme niteliği taşıdığı için yüzeylerde kabarma sorunları yaşanmasına izin vermez. Grenli tür ise dış cephede dalgalanmaların olduğu durumlarda kurtarıcıdır. Dokulu bir dış cephe görüntüsü için grenli ürün idealdir. Elastik türler ise bina oturma tabiri ile ifade edilen durumda oluşma ihtimali olan çatlakların önüne geçme konusunda oldukça iyidir.

Dış cepheleri olumsuz etkilere karşı korurken aynı zamanda estetik görünümler elde etmek için istediğiniz renkte bir çeşit seçebilirsiniz. Özellik ve renklere karar kıldığınızda boya fiyatlarını da inceleyerek bütçenizi zora sokmayacak bir tercih yaptığınızdan emin olabilirsiniz.

Uygulama Öncesi Koruyucu Bir Kat Görevi Üstlenen Astar Boya

Yaşam alanlarının yüzeylerinde yapılmak istenen renk değişikliklerinden daha verimli bir sonuç almasına yardım etmesi için tercih edilen ürün astar boyadır. Alçılanan bir yüzeye uygulanmadan önce zımpara yapmak daha iyi bir etki alınmasını sağlar. Ayrıca yüzeyin toz ve kirlerden arındırılmasını sağlamak için temizlenmesi de gerekir. Yapılan astar uygulaması; yüzeyde zamanla oluşma potansiyeli taşıyan yağ, toz, is gibi etkenlerin giderilmesine yardım eder.

Ev, ofis, restoran, otel, okul ve akla gelebilecek çeşitli alanlarda astar boyalardan yardım alınır. Taşıdığı bağlayıcı nitelik sayesinde yüzeye yapılacak olan renklendirme uygulamasının daha iyi tutunmasına yardım eder. Astar sürülen yüzeyde boya tabakası çok daha dayanıklı bir yapıya kavuşur. Yalnızca alanların duvarlarında değil metal ya da kapı gibi yüzeylerde de kullanılabilir.

Homojen bir yapı oluşturan astar, yüzeydeki renk tonu farklılıklarını engellemeye yarar. Özellikle su bazlı bir boya kullanılarak uygulamalar yapılacaksa öncesinde astar uygulaması yapmak oldukça önemlidir. Boyanın kullanım ömrünü ve dayanıklılığı artıran astar, oluşturduğu altyapı sayesinde tasarruf edilmesini sağlar. Sağladığı tasarruf sayesinde kullanıcıların ayırdığı bütçenin aşılmamasına ve ekonomik seçimler yapılmasına yardım eder.

Öncesinde astar uygulaması gerçekleştirilen bir yüzeyde, boya yüzeye çok daha sağlıklı bir biçimde nüfuz eder. Dayanıklılığı artan yüzeyler aynı zamanda temizlik işlemleri sırasında zarar görmez. İşlevini yerine iyi getiren kaliteli astar boya fiyatları incelenerek alanlardaki renklendirme uygulamasından alınacak verimlilik artırılırken kullanıcının cebi de düşünülmüş olur.

Kolay Uygulama Sağlayan Sprey Boyalar

Yaşam alanlarında duvarların ya da farklı yüzeylerin renklendirilmesini sağlamak için kullanılan ürünlerden biri sprey boyadır. Fırça veya benzeri aletlere gerek duyulmadan renklendirme uygulamalarının yapılmasını sağlar. Yapısında boya pigmentlerinin karışımları ile elde edilen aerosoller vardır. Ekstra bir gereç olmadan etkili ve pratik bir renklendirme uygulamasına fırsat tanır.

Sprey formunda olduğu için renklendirme yapmak istenen yüzey üzerinde eşit bir dağılım yapar. Geniş bir renk yelpazesine sahiptir ve bu sayede kullanılacak alana göre bir renk tonu bulunması kolaydır. Kullanım amacına göre yağlı içerikli olan alternatiflerine yönelmek mümkün olur. Yüzeylerde uzun süre kalıcı bir uygulama için kaliteli yapıda olan ürünleri edinmek gerekir.

Mat, cilalı, yaldızlı gibi renk türlerini bulabilmek mümkündür. Canlı renklere ulaşılmak istendiğinde uygun tonlarda bir ürün tercih edilebilir. Cam, metal, ahşap, beton ve daha birçok farklı yüzeye sprey formdaki ürünlerle renklendirme işlemleri yapılabilir. Dış ya da iç mekânlara kullanıcıların ihtiyaç duyduğu her yerde farklı sprey ürünlerden yardım alınabilir.

Sprey ürünlerin kendi içerisinde farklı özellikler taşıyan türleri mevcuttur. Fosforlu, renk değiştiren gibi türler; alanlara hareket katar ve yaratıcı bir görünüm oluşturmak için tercih edilir. Sökülebilir, ısıya dayanıklı gibi sprey formda ürünlere ulaşmak istek doğrultusunda mümkündür.

Akrilik sprey türü kullanılarak metal, ahşap, cam, plastik, karton gibi yüzeylere kolayca uygulama yapılır. Akrilik yapıdakiler su bazlı olanlardır ve uygulandığı yüzeyin nemli bir bezle silinmesi yeterlidir. Sprey plastik boya, plastik yapıdaki yüzeylerde kullanılmak üzere ortaya çıkar. Zımpara ya da astar gibi işlemlere gerek kalmadan kolayca uygulama yapılabilir. Selülozik sprey ise ahşap, metal yüzeyler, iş makineleri, beyaz eşya gibi kullanım alanlarına sahiptir. Su bazlı boyalar çoğu yüzeyde kullanılabilen özelliktedir ve kapatıcılık düzeyi oldukça yüksektir.

Ahşap rengi taşıyanlar ise ahşap görünümler oluşturmak istenen mobilyalar üzerinde sıklıkla kullanılır. Sandalye, masa, dolap gibi eşyaların üzerinde ahşap renkli olan spreylerden yardım alınır. Kullanım alanının gereksinimlerine uygun bir tercih yapılır. Boya fiyatları ürünlerin kalitesine ve özelliklerine göre değişir. Sprey formda olan ürünler 200 ml, 400 ml gibi farklı miktarlarda kullanıcıya sunulur. Gereksinimlerinize uygun miktarda ve renkte bir sprey ürün tercih edebilirsiniz.

Zemin Kaplama Uygulamaları İçin Kullanılan Epoksi Boyalar

Epoksi boya çeşitleri, zemin kaplama amacıyla kullanılan ve birçok farklı çeşide sahip bir üründür. Epoksi türlerinin kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi çok çeşitli alternatifleri bulunur. Geniş bir renk skalasına sahip olan renklerin toz veya sıvı biçimde türleri mevcuttur. Kimyasal reçineyi ifade eden epoksi, zeminlere uygulanabildiği gibi masa benzer mobilyaların renklendirilmesinde de kullanılır.

Yüksek yoğunluklu bir yapıya sahip olan epoksi ürünlerin dokuları kendilerine özeldir. Parlaklık düzeyleri de yüksek olan renklendirici özelliği bulunan epoksi; sprey, metalik, su bazlı gibi çeşitlere sahiptir. Sprey formda olanlar herhangi bir fırça kullanılmadan kolaylıkla yüzeylere uygulanabilir. Zeminlere uygulanmasının yanı sıra küçük alanlar için de kullanılabilmesi kullanışlılığını öne çıkarır. Sprey formda olanlar da aynı zamanda dilek üzerine yüzeylere desen çizilebilmesine yardım eder.

Metal türleri, gösterişli ve parlak görünümler oluşturmada yardımcıdır. Su bazlı olanlar da kullanım amacına göre tercih edilen ürünler arasındadır. Kullanım alanı oldukça geniştir ve ev, ofis, laboratuvar, otopark gibi çok çeşitli alanlarda yararlanılır. Dayanıklı yapıda olmaları sayesinde çizilmelere karşı koruyucudur. Hoş görünüm oluşturan epoksi, uygulandığı yüzeyde uzun süreler boyu bozulmadan kullanılır.

Uzun ömürlü kullanıma önem verenler yağlı ya da akrilik epoksi türlerini tercih edebilir. Ahşap mobilyaların tarzını desteklemek ve geliştirmek için epoksi ürünlerden sıklıkla yararlanılır. Zeminlerin sağlamlığını yükseltmek ve dekoratif özelliğinden yararlanmak için epoksi türleri sık başvurulan ürünler arasındadır. Alüminyum, çelik gibi yüzeylere ise solvent bazlı olanlar uygulanır.

Yalıtımlı Ortamların Destekleyicisi Isı ve Ses Yalıtım Boyaları

Duvarların yalıtımının yapıldığı alanlarda yalıtımı güçlendirmek için yalıtım boyaları kullanılır. Yalıtım boyası, yüzeylerdeki yalıtım düzeyinin artmasına yardım eder. Yalıtım ürünlerinin prensibi, boyanın kurumasından sonra ısıyı yansıtan termal bir bariyer oluşturmasıdır. Sıcak havalarda yüzeylere uygulanan yalıtım ürünleri sayesinde iç ortamlara daha az gün ışığı girer, soğuk havalarda ise sıcaklığı içeride tutan bir özellik gösterir.

Ev içerisinde oluşabilecek kazaları önleme konusunda da yalıtım özellikli olan ürünlerin etkilerinden faydalanılır. Yapısında katmanlar bulunur, katmanlar ısıtma ve iklimlendirme konularında kullanıcıların tasarruf etmesini sağlar. İç ve dış ortamların arasındaki sıcaklık değişimlerinden korunmayı sağlar. Kışın içerisinin soğumasını yazın ise sıcaklardan etkilenilmemesine yardım eder.

İsteğe göre 2 veya 3 kat uygulanabilen özelliktedir. Yalıtımlı olan ürünün uygulandığı duvarın üzerine farklı türde bir boya uygulansa dahi yalıtım özelliği kaybolmaz. Fonksiyonelliği oldukça yüksek olan yalıtım ürünleri, yaşam alanlarındaki yalıtım sistemini destekleyen ve besleyen yapıdadır. Isı yalıtımı özelliği sağladığı gibi ses yalıtımı konusunda da bireyler için verimlilik sağlar.

Kullanım alanları oldukça geniştir. Ev, çatı, endüstriyel alan, tank, deniz alanları, fabrika gibi çok çeşitli ortamlarda yalıtımlı ürünlerin avantajlarından yararlanılır. Kısacası renklendirme uygulamasının yapıldığı neredeyse her alanda yalıtımlı ürünler kullanılabilir. Isı, yangın, nem gibi durumlarda ekstra koruma sağlayan yalıtımlı ürünler; işlevlerini sızdırmazlık özelliğine borçludur.

Seçim gerçekleştirilirken ürünün hangi alanlarda kullanıma uygun olduğu ve özelliklerine dikkat edilmelidir. Yalıtımlı boya fiyatları kullanıcıların tercihlerine etki eden faktörlerdir. İhtiyaçlarınıza uygun bir ürüne karar vererek alanlarınızın yalıtım sistemine destek olabilirsiniz ve bu sayede bütçenizi de doğru şekilde yönetebilirsiniz.

Kapıları Renklendirmek İçin Kullanılan Kapı Boyaları

Binaların iç ve dış duvar yüzeylerinin renklendirilmesi gibi iç alanlarda bulunan kapılar da çeşitli boyalar kullanılarak renklendirilir. Kapı boyası kullanarak iç mekânlardaki kapıların estetik görüntülere ulaşması sağlanır. Temiz ve bakımlı kapılar için kullanılan ürün, ortamların dizaynına uyum sağlayacak renklerle uygulanır. Alanların duvarlarındaki renk tonlarına ve yerleştirilmiş olan mobilyalara uygun renk tercihi yapılabilir. Birlikte ahenk içerisinde duracak renk tonlarının seçilmesi gerekir.

Kapı için renk ve çeşit seçerken, kapının nasıl bir yapıda olduğuna ve hangi maddeden imal edildiğine dikkat etmek gerekir. Kapının yapısına uygun bir ürün bularak iyi ve estetik görünümlü alanlara ulaşabilmek mümkün olur. Ahşap, tahta gibi yapılarda olan kapılar için uygun bir tür seçilmelidir. Kapı için yapılacak uygulamalarda tabanca, sprey ya da rulo ile işlemler tamamlanabilir.

Kullanıcıların elde etmek istediği görüntüler doğrultusunda uygun bir tür seçilerek kolaylıkla işlemler tamamlanır. Seçeneklere bakıldığında su bazlı, Amerikan, panel, lake, PVC, ahşap gibi türler ile karşılaşılır. Kapıya uyumlu türler tespit edilmeli ve aynı doğrultuda bir seçim gerçekleştirilmelidir. Kapılar için siyah, beyaz, gri boya çeşitlerinin sıklıkla kullanıldığı görülür. Dekorasyona uyumlu bir renk seçmenin yanı sıra sürme uygulamalarının da doğru şekilde yapılması gerekir.

Bazı türlerin uygulanmasına başlamadan önce kapıların zımparalama işlemlerinden geçmesi gerekir. Kapı için renklendirme ürünü seçerken bireyler kullanım kolaylığını da düşünmesi önemlidir. Sprey ya da rulo ile uygulanan sıvı formdaki ürünler arasından bir seçim gerçekleştirilerek pratik ve kolayca işlemleri halledebilirsiniz. Miktarları, renkleri, formları, özellikleri değiştiği gibi boya fiyatları da tüm niteliklerine göre farklılıklar içerir.

Olumsuz Etkenlere Maruz Kalan Tavanlar İçin Kurtarıcı Tavan Boyası

Sararan, solan, kir biriktiren tavanların görünümünü değiştirmek için tavan boyalarından yardım alınır. İç mekânlardaki duvarlar için kullanılan renklendirme ürünlerine göre daha örtücü bir yapısı vardır. Örtme özelliği yüksektir ve böylece fazla sayıda kat atmayı gerektirmez. Örtücü olması sebebiyle tek ya da daha az kat sürülse bile yüksek kapatıcılık elde edilir.

Tavan için uygun gereçler edinilerek maksimum verimlilik düzeyinde bir tavan renklendirmesi yapılır. Uygulamanın yapılacağı alanlarda dikkatli bir çalışma gerçekleştirilerek tüm niteliklerinden faydalanmak mümkündür. Ürünlerin piyasaya sunulan miktarları da oldukça farklılık gösterir. 500 g, 2 kg, 3,5 kg, 10 kg, 20 kg gibi çeşitli miktarlarda olan ürünler arasından uygulama yapılacak alan düşünülerek uygun bir seçim gerçekleştirilir. Birçok farklı türe sahip olan ürünler, uzun ömürlü olanlarından seçilerek alanlarda kötü görüntüleri önler.

Ev, iş yeri, okul, hastane, pansiyon ve daha birçok alanda tavan ürünlerinin taşıdığı özellikler kıyaslanarak bir tercih gerçekleştirilir. Taşıdığı özellikler arasında antibakteriyel, mantar önleyici, küf öldürücü gibi nitelikler bulunabilir. Bireylerin küf alerjisi bulunuyorsa küflü, nemli ve rutubetli olan tavanlarda küf önleyici olanlardan yardım alınır. Değişen miktarlarda sunulan modeller arasından tavan büyüklüğüne uygun bir seçim gerçekleştirilmelidir. Boya fiyatları ve özellikleri doğru incelenerek yeterli miktarda ürün edinmek bütçe için de tasarruf sağlar.

Birbirinden farklı boya türlerine yer veren Koçtaş’tan size uygun bir ürün bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı doğru şekilde karşılayacak renkte, özellikte ve miktarda olan boyaları Koçtaş’tan hemen sipariş edebilirsiniz.

Boya Kategorisi ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Transparan boya nedir?

İç ve dış cephelerde kullanıma uygun bir türdür. Yüksek kaliteli olarak tasarlanır ve yüzeyin yapısı fark etmeksizin kullanılır. Pürüzlü ya da düz yüzeylerde kullanıma uygundur. Yapısal olarak son kata çekilen ürünlerdir. Dayanıklı ve nefes alan bir özellik taşır.

Boyaya ne kadar su katılır?

Türlerine göre katılması gereken su miktarı değişir. Ürünün ambalajının üzerinde önerilen seyreltme oranı yer alır. Genellikle %10 oranında bir su koyma önerisi sunulduğu görülür. Ancak marka ve özellikler doğrultusunda bu oran değişiklik gösterir. Kat kat uygulama yapılacağı zamanda da katlar arasında su konulması gereken oran farklılaşabilir.

Boya seçerken nelere dikkat edilmeli?

Seçim sırasında kullanım alanı doğru belirlenmelidir. Kullanım amacına ve yüzeyin türüne göre bir çeşide karar verilmelidir. Alanların dekorasyon stili ile örtüşen renk tonlarına yönelmek önemlidir. Aynı zamanda bireylerin kişisel beğenilerine uygun renkler tercih edilmelidir. Boya fiyatları ve ürünün miktarı da seçim kriterleri arasında dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Boya çeşitleri nelerdir?

Çeşitler arasında iç cephe, dış cephe, ahşap ve metal olanlar bulunur. Sentetik ve su bazlı olması içerisine aktarılan incelticiye göre kategorize edilir. Parlaklıklarına bakıldığında; mat, yarı mat, parlak, yarı parlak, ipeksi mat şeklinde ayrılırlar. Formlarına göre ise toz, sıvı, sprey gibi çeşitlere sahiptir.

Daha fazla göster
10765 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: