Peşin Fiyatına 7 Taksit

Fittings

Filtreler
Özellikler
-

Boru Sistemlerini Birbirine Bağlayan Fittings Malzemeleri

Fittings çeşitleri, genel olarak boru bağlantı parçaları için kullanılan malzemelerden oluşur. Fittings malzemeleri boruların içinden geçen sıvının çeşidine ve bunların taşındığı koşullara bağlı olarak değişiklik gösterir. Tesisatın önemli bir parçası olan ürünler, hemen hemen her yerde kullanılır. Ürünler genel olarak bağlantı parçalarından oluşur. Böylece sistemlerin birbirine bağlanması ve doğru bir şekilde çalışması için oldukça önemlidir. Boru bağlantı parçaları olarak da nitelendirilen ürünler, kendi içinde birçok farklı kategoriye ayrılır. PVC, ABS, naylon, alüminyum, plastik, bakır, çelik, paslanmaz çelik, dökme demir ve pirinç gibi malzemelerden üretilen ürünler, herkesin aradığını kolaylıkla bulmasını mümkün hale getirir. 

Yapı ve inşaat sektörünün önemli bir parçası olan ürünler, akışkanların taşınması görevini yerine getirmek söz konusu olduğunda dikkat çeker. Akışkanlar, farklı sıcaklık ve basınç gibi koşullar altında taşınırken onların bütünlüğünü korumak oldukça önemlidir. Ürünler, bu bütünlüğün korunmasına ve akışkanların bir yerden başka bir yere taşınmasına yardımcı olur. Genel olarak akışkanlar aşındırıcı ve aşındırıcı olmayan olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılır. Örneğin, deniz suyu aşındırıcı olarak kabul edilirken madeni yağlar aşındırıcı değildir. Bununla beraber amonyak ya da asitler aşındırıcı iken hava ve nitrojen aşındırıcı değildir. Farklı malzemelerden üretilen ürünler arasından kullanacağınız akışkana uygun olanı bulabilir, ihtiyaçlarınızı anında giderebilirsiniz. Fittings fiyatları ve seçenekleri arasından aradığınız ürüne kısa süre içinde erişebilirsiniz.

Fittings Malzemelerinin İşlevleri

Fittings malzemeleri incelendiğinde birçok farklı ürün olduğu görülebilir. Ürünlerin genel işlevlerinin ne olduğu hakkında fikir edinmek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri inceleyebilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçim yapabilirsiniz:

  • Ürünlerden bazıları, boru akışının açısını ve yönünü değiştirmek için kullanılır. En yaygın olarak kullanılan ürünler arasında borunun açısını 45 ºC ve 90 ºC çeviren modeller bulunur. Akış yönünü değiştirmeniz gerektiği durumlarda ürünlerden yararlanabilir, akışkanları dilediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.
  • Bazı modeller, dar alanlarda boruların daha iyi bir şekilde döşenmesini sağlar. Böylece sahip olduğunu alanı iyi bir şekilde değerlendirebilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçenekler arasından tercihte bulunabilirsiniz.
  • Ürünlerin bazıları iki farklı boruyu birleştirmenizi mümkün hale getirir. Boru parçalarını bir araya getirerek bütün bir sistem kurmanız gerektiği durumlarda alternatiflere göz atabilirsiniz.
  • Boruların döndürülemediği yerlerde ya da bir ekipman parçasının bakımını yapmanız gerektiği durumlarda ürünlerden yararlanabilirsiniz. Tapa olarak da isimlendirilen ürünler, boruların bakımının yapılması gerektiğinde uçlarını kapamanıza yardımcı olur. Böylece boru parçalarını herhangi bir sızma yaşamadan onarabilir, istediğiniz işlemleri pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yiyecek endüstrisinden denizciliğe, otoyol inşaatlarından tesisat sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan ürünler, birçok farklı ihtiyacı karşılamayı başarır. Fittings fiyatları ve modellerini inceleyerek aradığınızı bulabilir, sistemlerinizin ihtiyaçlarını kısa süre içinde gidermeye başlayabilirsiniz.

Fittings Çeşitleri

Ürünler incelendiğinde birçok farklı ürün olduğu görülebilir. Ürünlerin ne olduğu hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi almak istiyorsanız aşağıdaki maddelere göz atabilir, ihtiyacınız olan ürüne pratik bir şekilde erişebilirsiniz;

  • Hortum kelepçesi, akışkanların iyi bir şekilde yönetilmesini sağlayan ürünler arasında yer alır. Su ya da gazın yönünü düzenlemenize yardımcı olan ürünler sistemlerinizi dilediğiniz gibi kontrol etmenizi mümkün hale getirir. Hortum ya da boruların üzerine yerleştirerek kelepçeleri kullanabilir, içindeki akışkanı rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz.
  • Nipel, önemli bağlantı elemanları arasında yer alır. Dişi ve erkek olmak üzere genel anlamda iki farklı kategoriye ayrılan nipel, farklı çaplarda üretildiği için her yere rahatlıkla uyum sağlar. Metal boruların birbirine bağlanmasına yardımcı olan malzeme, hortum uçlu, altı köşeli, paslanmaz ya da somun gibi farklı kategorilere ayrılır. Bina tesisatlarından endüstriyel boru hatlarına kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Sistemlerin kontrol edilmesini kolaylaştırdığı için sıklıkla kullanılır.
  • Manşon, boru bağlantısı söz konusu olduğunda öne çıkan malzemeler arasında yer alır. Boru bölümlerinin bağlanmasında önemli bir rol oynayan manşon, boruların bütünlüğünü korumayı başarır. Boru geçişlerini uzatmanıza ya da sonlandırmanıza yardımcı olur. Bununla beraber borunun boyutunu değiştirmenizi de mümkün hale getirir. Farklı bir boruya geçişi kolaylaştırarak sistemlerin geliştirilmesine olanak tanır.
  • Rakor da manşon ile benzer bir işlevi yerine getirir. İki boru arasında güvenli ve yarı kalıcı bir bağlantı oluşturulmasını mümkün hale getirir. Böylece boruları birbirinden herhangi bir problem yaşamadan ayırabilir, ihtiyaçlarınıza göre sistemlerinizi yeniden düzenleyebilirsiniz. Rakorlar genellikle küçük çaplı boru bağlantılarını gerçekleştirmek için kullanılır. Montajı ve demontajı oldukça pratik olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilir. Sıhhi tesisat uygulamalarında ya da su borulama sistemlerinde kullanılabilir.
  • Dirsek olarak nitelendirilen ürünler, boru ek parçaları söz konusu olduğunda dikkatleri üzerinde toplar. Sıvının akış yönünü dilediğiniz gibi değiştirmenize yardımcı olur. Akış yönünü 45 ºC, 60 ºC, 90 ºC, 120 ºC ya da 180 ºC değiştirmenizi mümkün kılar. Bununla uzun ve kısa yarıçaplı olmak üzere iki farklı kategoriye ayrılan ürünler, dar alanlarda işlevsellik kazanır. Farklı boruları birbirine bağlamanızı kolaylaştırarak akışkanları yönetmenize yardımcı olur.
  • Dirsek çeşitleri aynı zamanda alın kaynaklı, soket kaynaklı ve dişli olmak üzere de kendi içinde üç farklı kategoriye ayrılır. Alın kaynaklı dirsek, çelik boruya kaynak yoluyla bağlanır. Kaynak kolaylığı sağlamak amacıyla eğimli uçlara sahiptir. Soket kaynaklı dirsek ise boruların ya da ek parçaların ucuna kaynaklanır. Alın kaynaklıdan farklı olarak ucunda ek bir bölüm yer alır. Dişli dirseğin ucunda ise isminden de anlaşılabileceği gibi dişler bulunur. Soket kaynaklı olanlarla diş içermesi bakımından farklılaşır.
  • Kör tapa da önemli ürünler arasında yer alır. Dişli bir ağza sahip olan kör tapa, boruların açık uçlarının kapatılması söz konusu olduğunda işlevsellik kazanır. Farklı malzemelerden üretilen kör tapa, her yerde rahatlıkla kullanılabilir.

Boru fittings çeşitlerini incelediğinizde farklı kullanım amaçlarına uygun olacak dizayn edilen birçok farklı ürün olduğunu görebilirsiniz.

Malzemelerine Göre Fittings Modelleri

Ürünler, üretildikleri malzeme bakımından da birbirinden ayrılır. Genel olarak malzemeler şu şekildedir:

  • Çelik ve bakır fittings çeşitleri, çok sık kullanılan ürünler arasında yer alır. Sağlam bir yapıya sahip olan çelik fittings çeşitleri, hemen hemen bütün tesisat sistemlerinde kullanılır. Paslanmaz fittings modelleri arasından seçim yaparak korozyon benzeri problemleri engelleyebilir, akışkanlarınız için ideal ortamı oluşturabilirsiniz.
  • Demir fittings modelleri diğerleriyle kıyaslandığında daha ağır bir yapıya sahiptir. Genellikle boru sistemi bir yere sabitleneceği zaman kullanılır. Borunun yönü ya da akış şekli değiştirilmeyeceği zaman demir olanlar iyi bir seçim haline gelir.
  • PVC fittings hafifliği ve rahat kurulumuyla öne çıkar. PVC fittings malzemeleri genellikle PVC boruların bir araya getirilmesi gerektiği durumlarda tercih edilir. Korozyon direncine sahip olan ürünler, uzun ömürlü olmasıyla da dikkat çeker.
  • Pirinç fittings çeşitlerinin mukavemeti oldukça yüksektir. Bununla beraber yüksek basınçlara da oldukça dayanıklıdır. Korozyon direncine de sahip olan pirinç, birçok sistemde rahatlıkla kullanılabilir.

Koçtaş’taki hidrolik fittings çeşitlerin inceleyerek aradığınızı bulabilir, ihtiyaçlarınızı pratik bir şekilde giderebilirsiniz. Koçtaş’taki fittings fiyatları ve seçeneklerine göz atarak sizin için uygun olanı bulabilirsiniz.

Fittings Kategorisiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Fittings nedir?

Fittings, boru bağlantı parçalarına genel olarak verilen bir isimdir. Birçok farklı ürün içeren kategori, akışkanların kontrolünün kolay bir şekilde sağlanmasını mümkün hale getirir. Borular arasındaki bağlantıların kurulmasını ya da akış yönünün değiştirilmesini sağlayan ürünler, geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Fittings malzemeleri nelerdir?

Ürünlere göz attığınızda kör tapa, dirsek, rakor, manşon, nipel ya da hortum kelepçesi gibi farklı seçenekler olduğunu görebilirsiniz. Sistemlerinizin ihtiyaçlarını belirledikten sonra ürünler arasından sizin için uygun olanı satın alabilirsiniz.

Fittings ne işe yarar?

Ürünler, genel olarak boru hatlarının düzenlenmesini sağlar. Boruları birbirine bağlamanın yanı sıra akış yönlerinin değiştirilmesine de yardımcı olur. Birçok farklı işleve sahip olan ürünler, materyal çeşitliliğiyle de herkesin ihtiyaçlarını karşılar.

En Çok Satan Fittings Hangileri?

Koçtaş Fittings kategorisinden en çok satan 5 ürün;

  1. Arangül Plastik Hortum Rekoru 2"
  2. Arangül Boru Ucu Düzeltme Aparatı 20 X 25 X 32 X 40 X 50 X 63
  3. Arangül Petek Serisi Pp Kaplin Çıkışlı Küresel Vana 32 X 32
  4. Poelsan Profesyonel Vana Kutusu 10″
  5. Boru Gizleme Aparatı 2 Li Siyah
Daha fazla göster
1336 Ürün Listeleniyor
Filtrele
Göster: 3'lü 5'li
Sıralama: